#releasethememo

In de Verenigde Staten wordt volop gesproken over een "geheime" memo waarin beschreven wordt dat er speciale onderzoeken zijn uitgevoerd door o.a. de FBI en CIA naar activiteiten van president-kandidaat Trump en zijn campagneteam in de verkiezingsstrijd in 2016. De  mainstream media in ons land zwijgen in alle talen.....

Het einde lijkt in zicht: de Russia-gate zeepbel staat op het punt uiteen te spatten, eindelijk. Hoewel de inmiddels "beroemde" memo – en de onderliggende informatie van Amerikaanse inlichtingendiensten – zoals die is samengesteld door de voorzitter van het House Intelligence Committee (i.c. Devin Nunes) nog moet worden vrijgegeven, is er al genoeg uit het kletscircuit van leden van het Huis van Afgevaardigden "gelekt" dat we ons een idee kunnen vormen van wat erin staat.
Onze versie hebben wij eerder al verteld, en spoedig komen we met een lang artikel met méér gedocumenteerde informatie, plus "hard evidence" dat de Democraten wel degelijk Trump en zijn medewerkers hebben gevolgd en afgeluisterd.

Dat er in de Nederlandse mainstream media met geen woord gerept wordt over deze zaak, #releasethememo, zegt genoeg over die media en haar journalisten. We zullen toch niet meemaken dat hun geliefde (voormalig) president van een voetstuk valt......?

Om te beginnen is het duidelijk dat het "Steele-dossier" - Christopher Steele is de Britse ex-MI6 agent die een rapport heeft geschreven over Russische betrokkenheid bij het Trump-kamp - is betaald door de Democraten, vervolgens overgenomen door Hillary Clinton om Donald Trump in een slecht daglicht te brengen, en wat door de FBI aan de FISA-rechtbank is voorgelegd. Op basis hiervan heeft men toestemming gekregen voor geheime surveillance van de Trump-campagne , mogelijk inclusief Donald Trump zelf.
De FISA-rechter is naar verluidt niet verteld wie voor het - geheel fictieve - dossier heeft betaald.

In een interview met The Daily Caller News Foundation heeft een voormalig federale aanklager, Joseph DiGenova, de misleidende details van een vonnis van de FISA rechtbank (gedateerd 27 april 2017) uiteengezet (zie ons artikel hierover), waardoor zou blijken dat de Obama-administratie heeft gelogen tegen de rechtbank en daardoor op illegale wijze materiaal verkregen door hun spionage-activiteiten.
De rechtbank heeft gezegd dat de acties van de regering Obama “grievend” waren omdat het gestolen materiaal was overhandigd aan de  “contractors.” We weten niet wie die "aannemers" zijn. DiGenova denkt: Fusion GPS, het bedrijf dat werd ingehuurd om Trump te beschadigen, en CrowdStrike, het cyber-security bedrijf dat verantwoordelijk was voor het emailsysteem van het DNC – en waar de FBI nooit een blik in mocht werpen. CrowdStrike had ook de privé server van Hillary Clinton "gebleekt".

De anti-Trump coup-plegers construeerden dus een uitgebreide fictie ten behoeve van de FISA-rechtbank, presenteerden het als feitelijk waar aan de rechtbank en gebruikten het als basis voor het verkrijgen van een bevel voor de regering-Obama - en in feite de Clinton-campagne - om de Trump-campagne niet alleen te bespioneren, maar ook actief te volgen en verstoren.



Ook verontrustend is - en dit is mogelijk de reden waarom de memo en de onderliggende intelligentie zo vertrouwelijk geclassificeerd zijn - de FBI / CIA-factor in deze operatie.... het is slechts een deel van het geheel. De actie van "voormalig" MI6-agent Christopher Steele wijst naar Britse betrokkenheid. En natuurlijk kan het louter toeval zijn dat het hoofd van de GCHQ - de Britse spionage-dienst - ontslag nam kort nadat het verhaal van Steele in de openbaarheid kwam. Of misschien ook niet.

Buiten de Amerikanen waren het niet alleen de Britten die hun Koude Oorlog tegen Rusland hebben weten op te voeren, al een poos vóórdat Russia-gate "geregeld" werd. Een aantal buitenlandse inlichtingendiensten, waaronder die in ons land, hebben steeds bericht over Russische inmenging in van alles.... Brexit, verkiezingen - niet alleen in de VS maar ook in de EU...., mede geholpen door de neonazi's van de Oekraïense geheime dienst, en die uit Estland, wier haat jegens Rusland en de angst voor Trump's bedoelingen versus Rusland (in eerste instantie stuurde "The Donald" aan op goede betrekkingen met Moskou), dat alles was motivatie genoeg voor het Westen, daarbij uiteraard geholpen door de ijzervreters van de NAVO en de wapenlobby.
Dat is de reden dat er binnen de Republikeinse partij verschillend gedacht wordt over het vrijgeven van de memo: de "internationaal georiënteerde types" die niet gecharmeerd zijn van Trump vrezen verstoorde relaties met de "bondgenoten".
De Republikeinen die het willen vrijgeven vinden dat met "bondgenoten" zoals deze de VS geen vijand nodig heeft.

Devin Nunes, Trey Gowdy en de voorzitter van het Judiciary Committee Bob Goodlatte proberen nu uit te vinden hoe zij een “nooit eerder gebruikte procedure” moeten toepassen om het ècht explosieve materiaal – de rauwe informatie van de inlichtingendiensten die aan de memo ten grondslag ligt en die de schuldigen van het misbruiken van het FISA-systeem aan het kruis nagelt - waaronder: het bespioneren van Amerikanen, het verstoren van het verkiezingsproces, en (!) samenspannen met buitenlandse mogendheden om het presidentschap van Donald Trump te voorkómen en vernietigen, in de openbaarheid te brengen.

Als het Amerikaanse rechtssysteem gaat werken zoals het zou moeten doen, dan gaan er nogal wat mensen de bak in. We hebben het hier wel over misdrijven. De Foreign Intelligence Surveillance Act, die onlangs is vernieuwd en nog meer vèrstrekkende bevoegdheden heeft gekregen om de burgers in de VS te bespioneren, maakt het een misdaad om vals bewijsmateriaal aan het FISA-gerechtshof te overhandigen: onder sectie 1809 maakt FISA het ook een misdaad als iemand zich elektronisch bezighoudt met bewaking onder "color of law" door het aanbieden van vals bewijsmateriaal.
Straf: vijf jaar cel en/of een boete van $ 10.000.

Nu zijn de coup-plegers als gekken aan de gang om "damage-control" uit te oefenen: door het manipuleren van de burgers in de media (zie hieronder), of gewoon door bewijsmateriaal te vernietigen: de FBI heeft het Congres meegedeeld dat de tekstberichten die verzonden zijn door Robert Mueller’s onderzoekers, Peter Strzok en zijn FBI advocaat/minnares Lisa Page, "per ongeluk" zijn vernietigd. Daarin bevond zich veel  anti-Trump materiaal  –  en waarin waarschijnlijk details over de “verzekeringspolis” waarover Strzok gesproken heeft om te voorkómen dat Trump de nieuwe president zou worden.



Wij schrijven regelmatig over de vele manieren waarop Amerikaanse overheidsinstanties proberen regeringen in het buitenland te domineren, dwingen of mogelijk omver te werpen. Maar nu echter, in de laatste dagen van het dominante Amerikaanse rijk, hebben we het  over een regime-change operatie in het thuisland - die wordt uitgevoerd door hoge Amerikaanse overheidsfunctionarissen.

Maar waarom? Hoe? Wie?

Over het "hoe" komt al het een en ander naar buiten, maar we zijn ervan overtuigd dat mensen als James Comey, Andrew McCabe en John Brennan maar kleine schakels in het geheel zijn. Het meest verontrustende vinden we het feit dat mogelijk buitenlandse mogendheden hier intensief bij betrokken zijn (geweest), dus medeoplichtig zijn aan onwettige praktijken in de VS.
Trump, die het in de aanloop naar de verkiezing had over het uittreden uit de NAVO, het reduceren van het aantal Amerikaanse interventies in het buitenland, en ook zijn weerstand tegen een nieuwe Koude Oorlog met Rusland (dat vooral voor ergernis zorgde bij de Britten en de oost-europeanen), het zijn allemaal elementen die hun “international order" verstoorde, om maar niet te spreken van de gevolgen voor de politieke agenda van de deelnemers in Davos.

Amerikanen zullen geschokt zijn door de aard en omvang van de inmenging van de FBI/CIA in hun binnenlandse politiek, maar ze zullen ook verbaasd staan over de manier waarop hun "leiders" domineren - niet alleen invloed uitoefenen, maar ècht domineren - zoals dat  tegenwoordig ook geldt voor de mainstream media.
De Amerikanen hebben dit soort dingen eerder kunnen zien - alleen niet in hun eigen land. Zij hadden het kunnen zien met Oekraïne, waar de CIA en haar EU-bondgenoten een democratisch gekozen president Janoekovitsj bloedig omverwierpen. Ze hadden het ook kunnen zien in Chili, toen ze Salvador Allende ten val brachten, of in Guatemala toen ze president Jacobo Arbenz wipten. Of neem Irak, met haar "massa-vernietigingswapens". Of Libië..... of Syrië..... we kunnen nog wel even dóórgaan.

Afdrukken Doorsturen