Georganiseerde massificatie

Guinee is één van de armste landen ter wereld, maar ondanks de armoede, ondanks de bevolkingsgroei en ondanks de slechte vooruitzichten in Guinee om een fatsoenlijk leven te leiden, kent het land geen emigrerende gelukszoekers. Hoe kan dat?

Het Laatste Nieuws meldde een paar dagen geleden o.a. het volgende over de NAVO-oefening Trident Juncture::


Aan de militaire manoeuvres nemen zowat 50.000 soldaten uit de 29 NAVO-lidstaten en partnerlanden Finland en Zweden deel. België stuurt zowat 450 soldaten. Rusland is uitgenodigd om de oefeningen - onder codenaam Trident Juncture - bij te wonen.
De oefening gaat uit van een scenario waarbij artikel 5 van het NAVO-verdrag wordt ingeroepen en er collectief gereageerd wordt na een aanval op een of meer leden. Trident Juncture moet vooral het defensieve karakter van de NAVO beklemtonen, aldus de Amerikaanse admiraal James Foggo.

Amerikaanse mariniers stuurden helikopters van het amfibische aanvalsschip "Iwo Jima" en "beschermden" het Keflavik vliegveld in IJsland, waar het Poseidon P-8A-vliegtuig van Sigonella was aangekomen om deel te nemen aan de jacht op vijandelijke onderzeeërs.
Dit gebeuren markeerde het begin van de NAVO-oefening Trident Juncture 2018, waarvan de belangrijkste fase duurt van 25 oktober tot 7 november in Midden- en Oost-Noorwegen, in de gebieden grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan (tot IJsland) en de Oostzee (inclusief het luchtruim van Zweden en Finland) zal plaatsvinden.

De strijdkrachten van de 29 NAVO-lidstaten en hun twee partners Zweden en Finland zullen hieraan deelnemen. Inzet: ongeveer 50.000 personen, 65 grote schepen, 250 vliegtuigen, 10.000 tanks en andere militaire voertuigen. Als ze in een rij worden gezet, de ene eenheid achter de andere, vormen ze een kolom van 92 kilometer lang.
De commandant van de oefening, een van de grootste in de afgelopen jaren, is admiraal James Foggo. Net als zijn voorgangers is hij de commandant van het Allied Joint Force Command (JFC), waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Lago Patria (Napels), de US Naval Forces in Europa en de US Naval Forces for Africa. Hoofdkantoor: Napels Capodichino.
De admiraal coördineert Trident Juncture 2018 vanaf de "Mount Whitney", het vlaggenschip van de Zesde Vloot, dat is verplaatst van Gaeta in de Noord-Atlantische Oceaan - een drijvend hoofdkwartier, dat verbonden is met het wereldwijde commando- en controlenetwerk van het Pentagon, met inbegrip van het station Muos di Niscemi op Sicilië.

Dit bevestigt het belang van deze commandocentra en Amerikaanse en NAVO-bases in Italië, niet alleen voor het Middellandse Zeegebied, maar ook voor het hele "verantwoordelijkheidsgebied" van de Opperbevelhebber van de geallieerden in Europa, die overigens altijd een Amerikaanse generaal is. Dat is momenteel Curtis Scaparrotti, benoemd door de president van de Verenigde Staten. Sinds 2002 is dit geostrategische gebied "uitgebreid tot alle NAVO-operaties, ongeacht hun geografische locatie".

Het officiële doel van Trident Juncture 2018 is "ervoor te zorgen dat de NAVO-troepen klaarstaan om te reageren op elke vorm van agressie, waar deze zich ook voordoet".

Maar het enige wat je hoeft te doen is naar de kaart kijken om te zien dat deze grote oorlogsoefening slechts één kant op gaat: naar het oosten, gericht tegen Rusland. Admiraal Foggo beweert dat de "Vierde slag om de Atlantische Oceaan" al is begonnen na de strijd van de twee wereldoorlogen tegen Duitse U-boten en de Koude Oorlog tegen Sovjetonderzeeërs: het wordt nu gevoerd tegen Rusland, de nieuwe "agressieve zeemacht" wiens "steeds geavanceerdere onderzeeërs het vermogen van de NAVO om de maritieme controle over de Noord-Atlantische Oceaan onder controle te houden, en daarmee de lijnen van maritieme communicatie tussen de Verenigde Staten en Europa, in gevaar brengen."
De admiraal draait de feiten op zijn kop en beweert dat Rusland "de aanwezigheid van de Verenigde Staten en de NAVO" niet alleen in de Atlantische Oceaan, maar ook in de "Baltische Zee en de Zwarte Zee", dus de zeeën die grenzen aan het Europese deel van Rusland, tart.

We zien dus de andere kant van Trident Juncture 2018 - het is een enorme psyop (psychologische operatie) die tot doel heeft het idee te versterken dat Europa wordt bedreigd door een steeds agressiever Rusland. In Zweden, een NAVO-partnerland, ontvingen 4,8 miljoen gezinnen een overlevingshandboek waarin werd uitgelegd hoe de burgers zich op een oorlog moesten voorbereiden door voedsel en andere essentiële goederen op te slaan en te leren hoe ze zich moeten gedragen als de waarschuwingssignalen klinken.... om hen te waarschuwen tegen de Russische aanval. Welkom in de tijd van de nieuwe Koude Oorlog!

De NAVO bereidt zich daarmee voor om Zweden, een oude "neutrale" staat, in het terreurbondgenootschap op te nemen (net zoals het maar al te graag het door ongekozen neo-nazi's geregeerde Oekraïne wil omarmen).

Afdrukken Doorsturen