De geheime documenten van Merkel

De dagen van de Duitse bondskanselier lijken geteld. Gisteren sloeg het nieuws van het bestaan van een geheim document uit 2015, dat eerder nooit uitlekte, in als een bom. De gieren in de Bondsdag stortten zich erop, focussen zich op de aangeslagen Merkel terwijl de oppositionele hyena's zich tegoed willen doen aan de rest. Die Welt am Sonntag kwam met een document in de openbaarheid dat zelfs de geplande ondertekening van het VN-migratiepact zou kunnen bedreigen.

Er bestaan exclusieve documenten van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, die bewijzen dat er geen juridische bezwaren waren tegen de weigering migranten op te nemen. Een van deze geheime papieren is op zondag door Die Welt openbar gemaakt. Het niet-officiële document van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de titel "Möglichkeit einer Zurückweisung von Schutzsuchenden an deutschen Grenzen" (Mogelijkheid van afwijzing van personen die bescherming zoeken aan de Duitse grenzen).

De Welt am Sonntag meldde gisteren dat er, volgens de documenten, juridische stappen zijn ondernomen om de grenzen te sluiten en migranten af te wijzen. Ambtenaren hebben in de herfst van 2015 een plan uitgewerkt om de grens tegen de migrantenmassa te beschermen. Voor deze plannen werden zogenoemde non-papers gecreëerd, die niet bedoeld waren voor publicatie.

Na het verschijnen van deze documenten roept FDP-partijleider Christian Lindner Die Welt am Sonntag op om de gebeurtenissen in 2015 te verduidelijken: "De onthullingen werpen een schrijnend licht op de overheidspraktijken van mevrouw Merkel. Voor het land worden centrale kwesties besproken in gesloten en duistere gremia. De beslissing of ons land vluchtelingen zou moeten opvangen buiten het geordende wettelijke en grensregime, had echter publiekelijk en in het parlement moeten worden besproken."

Lindner wil een enquêtecommissie om de zaak tot op de bodem uitgezocht te krijgen. Hij zegt verder: "De Grote Coalitie en de Groenen moeten zich hier eindelijk voor openstellen om het mogelijk te maken deze ingewikkelde materie te onderzoeken." Wat de Duitse mainstream media er niet bij vertellen is dat dezelfde Lindner vóórstander is van tekening van het Verdrag van Marrakesh, waardoor de Duitse grenzen verder open komen te staan dan ooit gebeurd is.

Ook de leider van Die Linke in het parlement van Saarland, Oskar Lafontaine, ziet dezelfde problemen: "Noch de Bondsdag noch de federale staten noch de Europese buurlanden waren voldoende bij deze beslissingen betrokken. Tot op de dag van vandaag mist het de nodige transparantie, wat een voorwaarde is voor een democratische beslissing."

Uiteraard zijn er ook politici die de zaak willen laten rusten, bijvoorbeeld CDU-parlementslid Christoph de Vries, met zijn uitspraak: "Auf einer endlosen Vergangenheitsbewältigung liegt kein Segen."  Wij denken eerder dat een onderzoek weleens niet goed zou kunnen uitpakken voor bepaalde mensen, en in het bijzonder Merkel's CDU. Ook hier geldt, net als in ons land, dat de burgers dom gehouden moeten worden.

De auteurs van het niet-officiële document van het ministerie van Binnenlandse Zaken bespraken het wettige gebruik van het sluiten van de grenzen en het afwijzen van mensen die als "vluchtelingen" via Oostenrijk naar Duitsland trokken. Ook speelde het "Gemeinsame Analyse- und Strategiezentrum illegale Migration" (kortweg: GASIM) een rol bij de vertrouwelijke analyse van verschillende scenario's voor het doorvoeren van grenssluitingen langs de Balkan-route.

Hoe dan ook, in de zomer van 2015 bereikten de vluchtelingenkonvooien al Boedapest nadat ze zich een weg haddengevochten door de Macedonische grenswachten. Duitse politieke zwaargewichten, veiligheidsautoriteiten en vertegenwoordigers van de mainstream media vertelden het Duitse volk dat ze allemaal waren verrast. Wat vreemd is, aangezien niet alleen ambassadeurs en militaire attachés, maar ook secretarissen van de Duitse diplomatieke vertegenwoordigingen in Beiroet, Amman, Ankara of Kabul al sinds 2013 wisten dat duizenden mensen op weg waren, via Turkije. naar Europa en vooral naar Duitsland.

Vervolgens kwam het in november 2015 tot een controversiële bijeenkomst op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een ronde, bestaande uit staatssecretarissen, binnenlandse politici en het hoofd van de federale politie, Dieter Romann, had geprobeerd de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière (CDU) ervan te overtuigen dat de grenzen moesten worden gesloten. Niettemin bleven ze open.
De bondskanselier heeft de maatregel met haar veto geboycot. Ze liet de met afschuw vervulde burgers weten dat de Duitse grenzen niet konden worden beschermd. Zo zat het nu eenmaal. De massale invasie met als gevolg de toegenomen criminaliteit, vatte zij beknopt samen met: "Ze zijn er nu eenmaal!" en: "Het geweld van jonge mannen moet worden aanvaard".

Merkel heeft zich jarenlang beroepen op haar "leiderschapsbevoegdheid" als bondskanselier. Nu blijkt dat het volgens een geheim document van het ministerie van Binnenlandse Zaken mogelijk zou zijn geweest om de Duitse grens te beschermen tegen massale immigratie. Kanselier Merkel wilde dit dus niet in het najaar van 2015. Zij ging in 2015/16 naar Turkije en bereidde daar de overeenkomst voor tussen de EU en Turkije, die vervolgens op 18 maart 2016 door de EU werd ondertekend.

Het is ook interessant om op te merken dat er óók een geheim document was dat werd gelekt naar de Frankfurter Allgemeine Zeitung waarin stond dat van begin af aan het plan was om asielzoekers in de EU naar Duitsland door te sturen (ongeveer 50% van alle EU-asielzoekers zijn vervolgens in Duitsland terechtgekomen). Deze hele onfrisse zaak laat zien wat velen al vermoedden. Met zijn asielbeleid en de vergroening van de partij is de CDU een partij geworden voor de islamisering van Duitsland. Veel Duitsers willen dat echter "nog steeds" niet toegeven.

Dit alles had verborgen moeten blijven voor het publiek. Zoals bekend bleven ondanks alle inspanningen de Duitse grenzen open,  hoewel er volgens de deskundigen geen juridisch bezwaar tegen een sluiting bestond. Dit blijkt uit de geheime papieren. Trouwens: de grens konden niet alleen gesloten worden, het had gewoon volgens de Duitse grondwet gesloten moeten zijn! In plaats daarvan werden dagelijks ongeveer 10.000 asielzoekers uit Oostenrijk naar Duitsland gedirigeerd, wat een aanslag deed op de logistiek van de steden en degenen die de puinhopen moesten opruimen tot uiterste wanhoop brachten. De gevolgen tot nu toe: ongeveer 30 miljard euro per jaar sinds die tijd voor hun levensonderhoud, mannen met meerdere vrouwen samen met kinderen, salafisten en terroristen het land werden binnen gelaten en er sindsdien gewelddadige excessen in het hele land hebben plaatsgevonden.

De positie van Merkel lijkt te wankelen: mede door deze onthulling is zij politiek incontinent en is zij alleen nog geïnteresseerd in de Nobelprijs voor de Vrede, zo gauw het migratiepact ingevoerd gaat worden.

De gevolgen van de door Merkel aangestuurde migrantencrisis voor Duitsland en, wat erger is: heel Europa, zijn bekend.

Afdrukken Doorsturen