Wat heeft een IQ van 144 en ruikt naar patat?

Het antwoord: 144 Guy Verhofstadt's. Deze Belg, hoofd van de liberale ALDE groep in het Europese nepparlement, is een advertentiecampagne gestart tegen de Hongaarse premier Viktor Orbán waarbij hij een mobiel billboard door de straten van Brussel laat rijden om de mensen te laten weten dat deze Hongaarse anti-EU leider een, zoals hij het zelf zegt, “liberaal regime” in Boedapest wil opbouwen.

De volksmenner Verhofstadt zei dat hij hoopt een persoonlijke boodschap aan Orbán te kunnen overbrengen als antwoord op zijn en zijn Fidesz-partij besluit om de kernwaarden van de EU (welke dat ook mogen zijn - nooit iets van gemerkt) te vernietigen.

De mobiele truck die de boodschap van Verhofstadt rondrijdt, – “Eerst stal hij ons geld en nu wil hij Europa vernietigen. Stop Orbán!  Waarden voorop!” – een hele week lang, terwijl die regelmatig stopt vóór de Hongaarse permanente afvaardiging bij de EU.

De tandarts-hatende Belg is de afgelopen dagen weer eens bezig geweest met het uitgeven van andermans geld. Hij besteedt het - in wiens opdracht hij dat doet weten we niet - met het volgende volkomen ondemocratische doel: het verder vernederen van een regeringsleider van een democratische EU-lidstaat die nu drie verkiezingen op rij heeft gewonnen. Zó heeft de Belg het heeft gedaan:De vlag geeft in ieder geval goed weer in wat voor deplorabele staat de EU verkeert. Zou er, vragen wij ons af, in de Europese Unie een autoriteit voor politieke reclame-standaarden zijn? Zo nee, waarom niet?  We zien hier een smerig propagandaprogramma dat alle fatsoensnormen aan zijn laars lapt. Verhofstadt en fatsoen.... twee dingen die nooit matchen.

Orbán wil Europa NIET vernietigen. Als de EU waarden heeft, laten de regeringen hiervan dan beginnen met het herinvoeren van de vrijheid van meningsuiting, en niet met opdrachten uitvoeren om democratisch gekozen leiders te stoppen!  En laat ze dan ook doen waarvoor ze mandaat gekregen hebben: luisteren naar hun kiezers, En begin dan top-down door eerst de Europese Commissie te democratiseren....

We pleiten eigenlijk voor invoering van een autoriteit voor ophitsende Verhofstadt-retoriek in de EU.  Hoe kan één commissaris ten overstaan van de Grieken, de Hongaren, de Polen, de Italianen en de Britten en iedereen die strijdt tegen machtsmaniakken, zichzelf zó te kijk zetten?

Wie betaalt die advertentiecampagne eigenlijk? Waren het alleen de aanhangers van de Partij van gekke Verhofstadt - en werden zij gevraagd of hij hun zuurverdiende geld op deze manier weg kan spoelen? Of waren er misschien EU-fondsen voor aangewend?

Deze man is een gruwelijke, slijmerige, corrupte bombast die niet thuishoort in een eerlijke cultuur die individuele vrijheden waardeert. Hij laat een walgelijke vlek achter wanneer hij weer eens raaskalt (via gekochte mainstream media) richting mensen die het niet met hem eens zijn. Hij is een Goebbels uit de 21ste eeuw die halve waarheden de wereld in slingert om zijn eigen onrechtmatig verkregen winst tegen elke prijs te redden - en voelt zich daarom als een vis in het water van de vijver van het Europees nepparlement.

Guy Verhofstadt is van de andere kant een sluw klein mannetje wiens ondankbare taak is om te proberen de denkende mensen te laten geloven dat hij liberale democratische waarden heeft, terwijl hij in feite het tegenovergestelde belijdt. Guy Verhofstadt zat in de raad van bestuur van twee bedrijven die in beeld kwamen vanwegee de Griekse privatisering van energiebedrijven... en ontving toen jaarlijks 190.000 euro van de miljardair Nicolas Boël, om voor hem te lobbyen. Hij is ook agressief anti-Poetin vooral met betrekking tot de kwestie Oekraïne, waar de Boël-dynastie haar steentje bijdroeg aan een regimewijziging teneinde waardevolle frackingscontracten te verwerven.

Verhofstadt, die al sinds 2012 lid is van de raad van bestuur van Sofina, ontving in 2015 bruto 142.824,89 euro aan vergoedingen en aanwezigheidspremie. De voormalige eerste minister van België kreeg in dat jaar opslag, want in 2014 bedroeg zijn vergoeding iets meer dan 138.000 euro. De raad van bestuur van Sofina kwam vorig jaar vier keer samen. Dat impliceert dus dat Verhofstadt per vergadering een brutovergoeding kreeg van 35.706 euro.
Hij is ook bestuurder geweest van Exmar Offshore Ltd. en streek vanwege die functie jaarlijks 60.000 euro op. Dat weten we omdat er informatie over heeft gestaan in de Panama Papers.
Dat jaar 2012 deed bij ons trouwens een belletje rinkelen: in dat jaar kreeg meneer een restauratiepremie van 327.784 euro voor het huis in Gent waarin hij ging wonen. Verschillende overheden betaalden toen 40% van zijn verbouwing. Verhofstadt ontving de premie in een periode waarin iedereen moest bezuinigen, besparen en inleveren en op het ogenblik dat de federale Belgische overheid zo goed als alle premies voor energiebesparende maatregelen had afschaft. U ziet: het geld klotst bij de Verhofstadtjes tegen de plinten op, maar geld voor een bezoek aan de tandarts heeft hij niet - huisrenovaties blijken dus zelfs goedkoper dan sommige gebitsreconstructies...

Weet u ongeveer wat Verhofstadt verstaat onder de kernwaarden van de EU, en aangezien onze premier Mark Rutte de Belg een integer man vindt (althans, dat heeft hij gezegd), weet u ook hoe onze premier over die EU-waarden denkt.

En nu heeft Guy dus óók zijn pijlen gericht op Hongarije.

We volgen dit kankergezwel nu al meer dan drie jaar intensief, maar bij elke laatste activiteit van hem die we onderzoeken, blijkt hij een leugenachtige hypocriet te zijn die zichzelf verrijkt ten koste van onschuldige mensen. Als lid van het Europees nepparlement heeft hij zich consequent aan de kant geschaard van degenen die Griekenland illegaal lastigvallen, anti-arbeidersovereenkomsten voor de wereldhandel opstellen en zich verzetten tegen alle lidstaten die tegen federalisme zijn, door frontale aanvallen uit te voeren op soevereine en burgerrechten. Hij is ook, bij elk issue, een fanatiek schoothondje aan de korte leiband van anti-Russische NAVO-propaganda.

Het Integrity Watch-project van Transparency International toont consequent aan dat geen enkel ander lid van het Europees nepparlement méér commerciële belangen en conflicten heeft dan hij, buiten de naar verluidt fulltime baan als volksvertegenwoordiger (dat van dat fulltime is natuurlijk een grapje, dat begrijpt u toch wel?).

Nu is het mogelijk om te beweren dat hij niets anders is dan het contragewicht van Jean-Claude Drunker, de even verdorven en corrupte neocon die zichzelf steeds weer in evenwicht moet houden. Wat dit alles betreft geven wij Groot-Brittannië groot gelijk uit deze EU-kruiwagen met brullende kikkers te springen. Hoewel, als we de Britse premier May haar Brexit zien doorvoeren, dan moeten we constateren dat het een halfbakken afscheid is, wat niet verwonderlijk is want vanaf het begin was de wil voor een "harde Brexit" in ieder gev al bij háár niet aanwezig.

Politici die op een of andere manier bereid zijn samen te werken met Guy Verhofstadt moeten zich schamen (hallo Hans van Baalen! - VVD, hallo Sophie in 't Veld! - D66). Hoe diep is een "democratisch" nepparlement gezonken als er figuren in rond lopen die alle rechtsbeginselen en fatsoensnormen met voeten treden? Het simpele antwoord kan zijn dat er veel méér van dit soort figuren rondlopen, alleen houden zich die "koest" en blijven ze onder de radar

Afdrukken Doorsturen