Plan voor Europees leger weer uit de mottenballen

Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een regeringszombie: Angela Merkel doet er niet meer toe, maar ze weet het nog niet. Voor het Europees nepparlement zei ze dat de EU moet gaan werken aan een echt Europees leger, en zij schaart zich hiermee achter het pleidooi voor zo'n leger van de Franse president Emmanuel Macron. Twee oorlogshitsers die zichzelf presenteren als reddende engelen......

De twee "grootste" Euopese regeringsleiders, de - politiek gezien - op sterven na dood zijnde Angela Merkel en de psychopatische Jupiter Macron, hebben maar weer eens het plan voor een Europees leger uit de mottenballen gehaald. De Franse president rechtvaardigde het project in de marge van de herdenkingen voor het einde van de Eerste Wereldoorlog. Macron, die laten we zeggen met zijn moeder getrouwd is, kwam zelfs met de waarschuwing voor "autoritaire machten die opkomen aan de grenzen van Europa en zich weer bewapenen".
Europa moet zichzelf verdedigen "met betrekking tot China, Rusland en zelfs de Verenigde Staten", zei hij nog. Merkel ging ook met dit idee aan de haal ten overstaan van het Europees nepparlement - en kreeg daar niet echt een warm onthaal.

Veelzeggend was de reactie van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij reageerde op dat politieke kanongebulder uit Parijs en Berlijn met de uitspraak, dat de Fransen nooit in oorlog waren geweest met de bovengenoemde machten, maar bij voorkeur met Duitsland in de laatste 150 jaar. "Hoe is dat gegaan met Frankrijk?", vroeg de Amerikaanse president smalend. "De mensen in Parijs zijn begonnen Duits te leren voordat de Amerikanen hen kwamen redden.....".


Ook op de aanvallen van Macron op het nationalisme had Trump een pakkend antwoord:


Overigens schoot Macron tijdens de plechtigheid flink uit de bocht. Hij wilde Pétain eren..... een collaborateur in de Tweede Wereldoorlog, die joden op transport zette om te worden vermoord door de nazi's. En trouwens, Pétain was ook een groot nationalist!

In feite is het plan van een gezamenlijk Europees leger alleen goed om grappen over te maken. Het gevaar zoals Macron het noemde bestaat niet. Het project stak voor het eerst in 1987 de kop op, sindsdien is er niets gebeurd behalve grootse aankondigingen. Hoewel er begin jaren negentig zogenaamde Battle Groups door de EU werden opgericht, zijn deze nooit gebruikt. Hetzelfde geldt voor de Europese politiemacht Gendfor. Wat zich afspeelt bij de militaire samenwerking wordt gecoördineerd tussen de EU-lidstaten en de NAVO, zoals bijvoorbeeld de vuile oorlog in Mali, of Syrië, of Irak, of..... Daar kan de EU oefenen voor de ultieme battleground.

Het feit dat het Euro-leger zich al dertig jaar niet heeft ontwikkeld, is te danken aan de meerderheid in de EU-organen: dankzij de kleinere staten en voormalige neutrale landen zoals Oostenrijk, worden alleen verklaringen afgelegd. Bovendien, sinds de Grote Depressie van 2008 ontbreekt het geld ervoor, en de strikte tekortcriteria van de EU doen de rest.
Doorslaggevend zijn ook de tegengestelde Frans-Duitse belangen: hoewel Parijs het idee vanaf het begin presenteert met een anti-Amerikaanse noot, benadrukt de Duitse regering - zoals Merkel onlangs voor het Europees nepparlement - dat een Europees leger geen concurrent van de NAVO mag zijn, dus uiteindelijk onder de VS Supreme commando zou kunnen vallen.
Maar hoe dan ook: mocht er een Europees leger komen, dan weten we nog wel een fabrikant voor de uniformen: Hugo Boss, die ook tijdens de Tweede Wereldoorlog kleding heeft gemaakt (o.a. voor de SS).


Tussen haakjes: In Frankrijk heeft Macron de eerste editie van het Vredesforum van Parijs geopend. Het forum, dat tot dinsdag duurt, moet de vrede en internationale samenwerking tussen landen bevorderen. In feite gaat het bij deze club om oplossingen aan te dragen voor de problemen ten aanzien van de grenzen. Wie hier in werkelijkheid achter zitten? De welbekende partners in crime: onder andere Facebook, WTHO, UNESCO, Google, Un Global COmpact, Rockefeller Foundation, (daar heb je 'm weer:) Soros Open Society, Microsoft....

Het onthutsende aan Macron's voorstel is dat hij het nieuwe leger ziet als een verdediging tegen denkbeeldige dreigingen - Rusland, China en de VS - maar hij noemt de echte bedreiging voor ons continent, de islam, niet. Dit is in zijn geval ook wel logisch: wanneer er Europese militaire structuren zijn, bijvoorbeeld in de vorm van de zogenaamde grensverdediging Frontex, verraadt het hun doelen en fungeert het als een pendeldienst voor illegale migratie, bijvoorbeeld in de Middellandse Zee.

Zou Macron zijn fanatisme over het samenvoegen van het Franse leger en dat van Duitsland kunnen ontlenen aan deze gebeurtenis?



Dat zou ook het doel kunnen zijn van Macron's volledig onrealistische idee: aangezien het oprichten van een gezamenlijk Europees leger pas met St. Juttemis te verwachten is, blijft de rest van Frontex een echt politiek overblijfsel. Volgens de laatste plannen van de Europese Commissie zal Frontex in de toekomst kunnen voortbouwen op de bestaande EU-lidstaten die de Europese buitengrenzen vormen. De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwde er in een interview eerder dit jaar op: het project zal het einde van de grensbescherming en de vervanging ervan door een grensbeheer inluiden, wat de (mensen)smokkel vergemakkelijkt.

Natuurlijk zullen Hongarije en andere oostelijke lidstaten dat idee van één Europees leger afschieten. Niettemin is het denkbaar dat in de EU-commissies een uitbreiding van de rol van Frontex zal plaatsvinden - en niet voor een Europees leger - als er een "gekwalificeerde meerderheid" wordt bereikt. Hongarije zou dan nog steeds meedoen, maar zou wel rekening moeten houden met een nieuwe ronde van bedreigingen uit Brussel, Berlijn en Parijs: bijvoorbeeld van een intrekking van subsidies tot het afnemen van het stemrecht. Zo democratisch gaan onze politici wel te werk binnen de Europese Unie.

Het plan van één Europees leger heeft niets te maken met het beschermen van de EU tegen externe bedreigingen. Het doel van een EU-leger zou zijn om troepen onder de directe controle van EU-federalisten te krijgen. Momenteel zijn troepen in de EU onder controle van de lidstaten en/of de NAVO. De EU zelf heeft momenteel geen troepen, dus het kan ze ook niet sturen om een onwillige lidstaat te dwingen terug in de rij te gaan of zich te laten overspoelen door de indringers uit de Derde Wereld.

Natuurlijk zullen alle idiote ideeën in deze richting door Duitsland gefinancierd moeten worden - Frankrijk is zoals bekend redelijk blut en de netto-betaler Groot-Brittannië heeft besloten tot een Brexit. Met haar frivole goedkeuring van het idee van Macron, heeft Merkel aangegeven dat ze bereid is Duitse belastingmiljarden in deze bodemloze put - of beter, in deze doos van Pandora - te willen gooien. Zal haar allemaal een zorg zijn, ze weet dat haar einde nakend is.

Afdrukken Doorsturen