Twittermans

Het Twitter-account van de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, is er niet meer. Het is nu slechts het twitter-relaas van die goede ouwe Frans.

Een momentopname van het Twitter-account van Timmermans op 28 augustus beschrijft hem als First Vice President van de Europese Commissie. In een momentopname eind oktober is de beschrijving van Timmermans volledig verdwenen.


In feite deelt het account van Timmermans nu inhoud die grotendeels gerelateerd is aan zijn campagne bij de Europese verkiezingen. De Europese Commissie zegt dat de twitteraccounts van de leden van de Commissie zelf zijn en niet van de organisatie, maar de realiteit is dat dit een account is dat is opgebouwd en onderhouden met geld en middelen van de belastingbetaler - en het zal nu worden gebruikt voor een verkiezingscampagne.

Zo rolt het balletje in Brussel.

Het meest vreemde is een video (hier te zien) die boven aan het FVP-account is vastgezet en is opgenomen in Heerlen, de geboortestad van Timmermans. De video kondigt de lancering aan van de campagne om zijn nationale politieke partij te leiden, de PvdA, bij de Europese verkiezingen in mei en zijn kandidatuur als de top-kandidaat van de Partij van Europese Socialisten.

Wat bizar is, is dat terwijl Timmermans naar de topbaan in de Europese Commissie hengelt, hij in de video-opname over Heerlen, zijn geboorteplaats, verkondigt: "Hier hoor ik thuis. Niet in de Berlaymont. Ik hoor hier."

We zien de logica er niet van in, maar als dat is wat de eerste vicevoorzitter dat wil, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken? Ondanks de zelfreflectie dat hij niet in Brussel thuishoort, heeft de Commissie voorlopig bevestigd dat de eerste vicevoorzitter een actief lid van het college blijft.

Overigens vinden we de commentaren op deze video leuker:
Afdrukken Doorsturen