Italië tekent VN-migratiepact niet

Niet alleen Zwitserland, maar ook Italië zal het VN-migratiepact niet ondertekenen. Salvini heeft dat vandaag aangekondigd, onder verwijzing naar het besluit van de Zwitsers en een uitspraak van paus Benedictus XVI.

Merkelland geraakt steeds verder in een isolement - en in haar kielzog ook ons land, omdat onze premier (tevens Merkels schoothondje) haar advies uiteraard opvolgt. Vandaag heeft de Italiaanse vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aangekondigd dat Italië het VN Migration Compact absoluut niet zal ondertekenen.
Dit vernemen we uit de krant "Il primato nazionale".
De Italiaanse regering zal niets ondertekenen en zal niet naar Marrakech gaan, zei Salvini voor het Italiaanse parlement.

"Zwitserland, dat tot voor kort het UNO-migratiepact ondersteunde, is op haar besluit teruggekomen." Dat vertelde Salvini, waarbij hij wel het voorbehoud maakte dat het parlement het laatste woord heeft (als de coalitiepartners die erbij betrokken moeten worden het verdrag wel steunen), maar ook hier ziet Salvini geen problemen.

Salvini baseerde zijn beslissing onder andere op een uitspraak van paus Benedictus XVI: "Ik ben absoluut tegen het migratiepact. Ik zie niet in dat individuele naties hun keuzevrijheid wordt onthouden, en zogenaamde economische migranten worden gelijkgesteld met politieke vluchtelingen".

Paus Benedictus zei ook nog het volgende:

Gezien de huidige sociaal-culturele achtergrond is het echter nog steeds nodig om alvorens te emigreren het recht om niet te emigreren - dat wil zeggen om in eigen land te blijven - te bevestigen.


Misschien dat Buma even wil opletten?
 

Afdrukken Doorsturen