Eurogendfor: de Gestapo van de Europese Unie

Veel landen hebben gewapende, paramilitaire organisaties van oproerpolitie, wiens taak het is ervoor te zorgen dat onhandelbare burgers doen wat hen opgedragen is. Dit was het ultieme regeringsinstrument in landen die werden binnengevallen door Napoleon en/of die fascistische of communistische dictaturen hadden (vrijwel allemaal).
De EU heeft al langere tijd geleden, in haar wijsheid, haar eigen gewapende oproerpolitie gecreëerd - Eurogendfor.
Nooit van gehoord? Het zijn in principe huursoldaten die op bevel van de EU in de lidstaten kunnen worden ingezet – en uit voorzorg nooit in hun eigen land, zodat er voor overheden geen scrupules zullen zijn wat betreft het afranselen en -schieten van "eigen burgers".

Er zijn van die artikelen waarvan je na het lezen zegt: "Dat is niet mogelijk, ik stel mezelf regelmatig op de hoogte en meestal denk ik dat ik op de hoogte ben, maar waarom weet ik hier niets van af?"

Dit is zo'n artikel.

In Spanje viel het voor het eerst goed op, bij de demonstraties in Catalonië van burgers die meer zelfstandigheid eisten, en we zagen het onlangs, op 8 december 2018, duidelijk bij de demonstraties van de gele hesjes, in Frankrijk. In de EU wordt de woede van de burgers steeds groter. Overal neemt de onvrede toe en zoeken de mensen steun bij protesten, waarvan je zou denken dat die in een democratische rechtsstaat behoren bij de fundamentele mensenrechten. Maar politici zijn zich hiervan niet bewust, hebben het contact met de samenleving al jaren verloren en zijn bang voor burgeroorlogachtige omstandigheden, die niet alleen zijn veroorzaakt door de crisis maar vooral door het doen en vooral nalaten van de "democratisch" "gekozen" volksvertegenwoordigers.
Dit is ook bekend in Brussel, Berlijn en Parijs en men heeft al langere tijd geleden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

Regelmatig (en steeds vaker) wordt er een particulier EU-leger ingezet om ergens in lidstaten op te treden. Bijna geen enkele Europeaan kent dit geheime leger, die luistert naar de naam EUROGENDFOR.
De voormalige Franse minister van Defensie, Alliot-Marie, drong al in 2003 (!) aan op de vorming van deze troepenmacht, nadat rellen van allochtone moslimjongeren in toenemende mate straatgevechten en plundering in Frankrijk tot gevolg hadden. EUROGENDFOR is alles: politie, strafrechtelijk onderzoek, leger en inlichtingendienst. De competenties van dit zooitje ongeregeld zijn vrijwel onbeperkt. Het moet zorgen voor "veiligheid in Europese crisisgebieden", in nauwe samenwerking met Europese militairen. De taak is vooral om opstanden de kop in te drukken. Steeds meer EU-landen treden toe tot Eurogendfor.
Politici die toestaan dat bruut geweld gebruikt wordt tegen burgers. Ook dit heeft de EU tot het fascistische Vierde Rijk gemaakt.


Europese regeringen weten precies wat ze kunnen verwachten. Om hun eigen leger niet tegen de burgers van het land in te hoeven zetten, werd in het geheim deze paramilitaire politietroep van de EU opgericht. De Europese Gendarmerie Force kan en wordt ingezet overal waar de EU een crisis ziet. Dat staat er in het Verdrag van Velsen, dat de activiteiten van EUROGENDFOR regelt.
Hun motto in het wapen luidt: "Lex paciferat" - vertaald is dat: "De wet zal vrede brengen" en het benadrukt "het principe van de strikte relatie tussen de handhaving van de rechtsstaat en het herstel van een veilige omgeving".
De inzetstrategie wordt bepaald door een "oorlogsraad" in de vorm van het ministerieel comité, dat is samengesteld uit de ministers van Defensie en Veiligheid van de deelnemende EU-lidstaten. Eurogendfor kan op verzoek en bij besluit van de EU worden ingezet.

Artikel 4 van het oprichtingsverdrag lezen we over zijn missie: "Bescherming van de bevolking en goederen en handhaving van de openbare orde in geval van openbare verstoringen". De soldaten van deze paramilitaire EU-troepenmacht moeten zich eerst houden aan de wet van de staat waarin ze worden ingezet, maar: alle gebouwen en terreinen die door troepen worden bezet krijgen immuniteit en zijn zelfs voor autoriteiten van de staat waarin die zich bevinden, niet toegankelijk. Zo kan Brussel dus eenvoudig de nationale wetgeving "in noodgevallen" buiten werking stellen.
Maar het is nog alles. Eurogendfor geniet volledige immuniteit: naast onschendbare gebouwen, bezittingen en archieven (artikelen 21 en 22); communicatie die niet kan worden onderschept (artikel 23); schade aan eigendommen of personen wordt nietn vergoed (artikel 28); de strijdkrachten kunnen niet door een rechter van de "gastlanden" worden veroordeeld (artikel 29).
Het is duidelijk dat o.a. onze regering een reeks privileges toekent aan een (buitenlands) huurlingenleger dat ondenkbaar is in een democratische rechtsstaat.

Eurogendfor is een snel in te zetten paramilitaire en geheimzinnige politiemacht. Het brengt alle militaire, politie- en inlichtingenbevoegdheden samen en betekent dat het, onder een mandaat van ministerieel crisispersoneel, overal kan optreden om burgerlijke onrust, opstanden en politieke demonstraties te bestrijden in samenwerking met nationale politie- en legerdiensten.
Uit beelden blijkt dat de Franse president Jupiter Macron op 8 december vorig jaar deze troepen heeft ingezet tegen de eigen bevolking, getuige onderstaande foto:

De troepenmacht is eerder actief ingezet in Bosnië en Herzegovina in 2007 en 2010, Afghanistan in 2009, Haïti in 2010, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Mali in 2014, en Oekraïne in 2016.

Eurogendfor is bij burgers vrijwel onbekend en verborgen. Dat zal niet zo blijven. Hoe meer mensen in ellende worden gedreven door de wanhopige en mislukte crisisbeheersing van de politiek, des te vaker zal deze groep moeten "optreden" met zijn volledig onbeperkte bevoegdheden. De Europese staatshoofden zullen dan dankbaar erkennen dat zij hun eigen politie en militaire strijdkrachten niet tegen hun burgers hebben ingezet.

Leden zijn deze troepenmacht zijn, behalve ons land, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Roemenië, Litouwen en Polen. Eurogendfor werd in 2006 volledig operationeel verklaard en heeft zijn hoofdkantoor in Vicenza, Italië. Het aantal troepen bedraagt ongeveer 3.000 man.

De inzet van Eurogendfor-troepen kan behalve door de EU, ook door de VN of de NAVO worden opgeëist. Zelfs de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zou die inzet kunnen aanvragen.
Het vreemde is dat op de website van Eurogendfor een kaartje is te zien waarop Turkije als deelnemend land is weergegeven (terwijl dat nergens genoemd wordt):

Turkije werkt wel degelijk samen met Eurogendfor: het heeft een aparte status (Jandarma).

Het verontrustende is dat Eurogendfor niet onderworpen is aan enige parlementaire controle. Het moet de respectieve wetten van het land respecteren, maar zoals gezegd worden alle bezette gebouwen en terreinen van Eurogendfor (bijvoorbeeld in een verklaard crisisgebied)  als immuun beschouwd (omdat ze niet toegankelijk zijn). Zelfs niet voor de autoriteiten van de staat, waar de acties van Eurogendfor plaatsvinden. Zij hebben in de praktijk niets te maken met het rechtsstelsel van het land waar zij actief zijn. Dus als deze troepenmacht in ons land zou worden ingezet, zou alle Nederlandse wetgeving op haar niet van toepassing zijn, inclusief de grondwet, die de onschendbaarheid van het leven en de menselijke waardigheid garandeert. Geregeld is dat Eurogendfor zelfs kan overgaan tot het executeren van (vermeende) opstandelingen, dissidenten, of plunderaars.
Los van dit alles is het de vraag wat wordt gedefinieerd als "sociale onrust", vooral met het oog op toenemende sociale protesten en stakingen, b.v. in Spanje, Griekenland, Portugal of Italië, of de protesten van de gele hesjes in Frankrijk (en andere EU-lidstaten).

We zien in ieder geval één lichtpunt: de oprichting van een Europese Gendarmerie zonder scrupules kunnen we in de bredere context beschouwen als een organisatie van huurlingen. Het positieve is dat we kunnen zeggen dat, toen de Oude Romeinen meer en meer gebruik gingen maken van huurlingen, dit het begin van het einde van hun Rijk was...

Afdrukken Doorsturen