De nieuwe Duitse Democratische Republiek

De Duitse veiligheidsdienst Verfassungsschutz onderzoekt of de politieke partij AfD structureel door de dienst moet worden gevolgd vanwege onder meer de verbindingen met extreem-rechts. Dat is wat de mainstream media melden. In werkelijkheid legt Merkel hier het fundament voor haar ultieme droom: de nieuwe Duitse Democratische Republiek.

De NOS meldde vanmiddag het volgende:

De Duitse inlichtingendienst gaat onderzoeken of de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) in zijn geheel onder toezicht gesteld moet worden. Dat melden meerdere Duitse media.
In het onderzoek wordt gekeken of uitspraken van bepaalde AfD'ers in strijd zijn met de grondwet en of connecties van AfD-leden met rechts-extremistische groeperingen een gevaar voor de democratie vormen. De dienst wil vaststellen "in hoeverre de partij rechts-extremistische ambities heeft", zo zou er in het inlichtingenbericht staan.



De vice-president van de Duitse Bundestag Thomas Oppermann (SPD) wil al sinds november 2018 dat er wordt onderzocht in hoeverre de poltieke partij AfD samenwerkt met rechtsextremisten. "De heksenjacht van Chemnitz is een keerpunt," zei Oppermann vandaag.

De huidige regeringspartijen doen vóórkomen alsof de gebeurtenissen in Chemnitz een belangrijke rol spelen. De beschuldiging van de "heksenjacht", zoals hij ook werd geuit door bondskanselier Merkel, kwam naar aanleiding van de beroemde "Hase-Video": gedurende 19 seconden is te zien hoe de deelnemers aan een protestactie (naar verluidt tegen de moord op een lokale inwoner gepleegd door migranten) buitenlanders te lijf gingen.
Toen de toenmalige president van het Bundesamt für Verfassungsschutz (het federale Bureau voor de bescherming van de Grondwet) Hans-Georg Maaßen de video geclassificeerd had als zijnde "twijfelachtig" en had gewaarschuwd voor het vertrouwen op "desinformatie", werd hij (door Merkel) gedwongen af te treden. Zo werd door haar de weg vrijgemaakt voor het harder aanpakken van de AfD, waardoor de nogal volgzame opvolger Thomas Haldenwang nu dus deze "proefzaak" introduceert.

Inmiddels is gebleken dat de video waarop het debat is gebaseerd, gezien moet worden in een heel andere context: er waren provocaties jegens de tot nu toe vreedzame demonstranten door asielzoekers. Kathrin B., die de video had opgenomen, verklaarde het volgende: "Ze waren agressief naar ons toe gekomen en hadden ons aangesproken en hadden waarschijnlijk ook, maar het was moeilijk te verstaan, "wegwezen" gezegd. Dat is wat we ervan hebben onthouden ..."
"Vervolgens was er een fysiek contact met de twee, waarbij één van onze vrienden de inhoud van een pul bier over zich heen kreeg en waarschijnlijk dat het zelfs in het gezicht werd gegooid." Omdat Kathrin B. bang was "dat het fout zou gaan" werd de camera van de smartphone ingeschakeld. Kathrin B. vreesde dat Thomas B. zich ook zou bemoeien met de agressief optredende migranten schreeuwde zij luid tegen hem (wat te horen is op de video): "Hase, blijf hier!"

Maar in de politiek tellen geen feiten, maar alleen meningen.

Met het afserveren van Hans-George Maaßen werd door Merkel in feite de bescherming van de grondwet eindelijk op één lijn gebracht: de strijd tegen de oppositie en het verzet (gebracht als 'de strijd tegen rechts'), is nu met de inlijving van de Stasi het Bundesamt in het partijkartel een stuk gemakkelijker geworden. Wie niet "spoort" met de bescherming van de grondwet, zal worden ontslagen ... zie Maaßen, die de leugens van dat instituut had onthuld. Het Bundesamt houdt zich al lange tijd niet meer bezig met het beschermen van de grondwet, wat ook te zien is aan het doen en laten van Angela Merkel, die zich als een soort Jupiter (hallo Emmanuel!) ver verheven voelt boven "hen die in Duitsland al langer wonen", en zich niets aantrekt van God en gebod. Dat een bevolking die zó gekleineerd en geschoffeerd wordt door haar regeringsleider nog steeds doet wat "Der Chef" zegt en doet..... dat kan alleen in een land als Duitsland. Hoef je in Frankrijk niet te proberen.

De uitspraken waar Thomas Oppermann aan refereert zijn wat opmerkingen van individuele leden. Beide behoren (kennelijk) tot de verzameling van mensen die niet duidelijk extremistisch zijn, maar (naar verluidt) anti-constitutionele ambities hebben. Kennelijk rekent Merkel daar de vraag naar directe democratie door middel van een referendum ook onder). Trouwens, als we uitspraken van leden of van jeugdorganisaties en andere politieke partijen (vooral links), of zelfs Merkel, objectief beoordeelt, dan is het verrassend dat niet ook dáár een testcase van gehouden wordt.

De gevestigde politieke partijen in Duitsland beginnen in paniek te raken. De AfD begint teveel kiezers aan zich te binden, en bij 15% en meer was het te verwachten dat zij hier actie tegen zouden ondernemen - per slot van rekening staan er in het oosten van het land wat verkiezingen op stapel. Inhoudelijk hebben de gevestigde partijen geprobeerd de AfD "kalt te stellen", maar dat is hen nog steeds niet gelukt. Vandaar dit Plan B: Maaßen van zijn post halen en vervangen door een marionet, waardoor het Bundesamt veranderd is in een Stasi, die de regering beschermt en niet de Duitse grondwet, want die is in de praktijk inmiddels afgeschaft. Het is allemaal zó doorzichtig!

Nu heeft Merkel haar weer, haar geliefde Stasi, en het zal voor dat Bundesamt een eitje zijn om genoeg materiaal te vervalsen om in de strijd tegen de AfD en haar leden met een magnifieke show hier stalinistische munt uit te slaan. Wij denken dat de AfD hier machteloos is - de partij moet vechten tegen de "rechtsstaat", die Duitsland allang niet meer is. Strijden tegen de gevestigde dictatuur op een parlementaire, dat wil zeggen democratische, manier is in de Europese Unie van vandaag de dag, dus ook in Duitsland, net zoiets als een aspirientje slikken in de strijd tegen kanker.


Volgens de NOS gaat het op dit moment over een "laatste voorstadium", vóórdat er een strafrechtelijk onderzoek kan worden gestart. De overige politieke partijen in Duitsland staan al te trappelen van ongeduld en kunnen haast niet wachten op dat onderzoek, dat uiteraard vóór de verkiezingen zou kunnen plaatsvinden. Waar het natuurlijk in eerste instantie gaat is het schade toebrengen aan het imago van de AfD, in de hoop dat de kiezers zich ervan zullen afkeren.

Het feit dat het BfV nu bezig gaat met de "testcase", zet een verdere escalatie in gang. Omdat ambtenaren nu moeten controleren of ze bewijs van niet-constitutionele moraal en ideologie vinden binnen de AfD. De volgende fase zal dan zijn de "observatie", ook met behulp van telefonische monitoring en binnengehaalde agenten. Als er voldoende materiaal is, kan het verbod van de partij worden aangevraagd bij het Federale Constitutionele Hof.

Maar tot die tijd is er nog een lange weg te gaan. Waar het nu om gaat, is dat er een politiek proces is begonnen. Er zal ongetwijfeld iets worden gevonden, dat anti-constitutioneel kan worden geïnterpreteerd - anders zouden namelijk de president en zijn personeel zich uit deze zaak moeten terugtrekken, en de "testcase"op moeten geven.

We zien de krantenkoppen en de aanvallen van het Bundesamt al voor ons: na het zuiveren van de organisatie door Maaßen van zijn post te halen zit er bij de medewerkers de angst goed in. De onderzoekers zullen uit eigen lijfsbehoud te werk gaan. De AfD daarentegen zal moeten oppassen: elke zin, elke opmerking, elk stukje twijfelachtige inhoud zal tegen hen gebruikt worden.

Trouwens: ook de timing is ook slim gekozen.

Door de "testcase" zorgen de mainstream media in Duitsland (en daarbuiten) er wel voor dat tot de EU-verkiezingen de berichtgeving over de AfD gepaard gaat met negatieve krantenkoppen. Het is maar net de vraag hoeveel kiezers hierdoor worden afgeschrikt of dat men juist door deze door de Grote Koalitie opgeblazen, enorme ballon héén prikt.

Na de EU-verkiezingen volgen er belangrijke staatsverkiezingen in Oost-Duitsland. Daar staat de AfD in de peilingen on een toppositie en moet door Merkel's regering alles in het werk worden gesteld om te voorkómen dat ze zelfs het ambt van premier in Saksen opeisen. Het is daarom logisch om de "testcase" kort voor de verkiezingen uit te breiden naar "observatie". De plaatsvervangend SPD-fractieleider Eva Högl over het besluit over de testcase: "Dit is een eerste stap om anti-constitutionele tendensen binnen de AfD te stoppen." Daaruit blijkt dat nú al bij de regeringspartijen de vervolgstappen bekend zijn.



Dat Merkel hier een bijzonder smerig spel speelt, blijkt uit het vervolgtraject. Bij een "observatie" moeten ambtenaren, rechters en soldaten de AfD verlaten, omdat voor overheidsambtenaren de getrouwheidseis van de grondwet geldt. In het ergste geval worden (en zullen) ze bedreigd met ontslag. Alle andere AfD-leden kunnen rekening houden met een intensivering van het stigma. Op deze manier kan de AfD worden teruggedrongen, misschien zelfs tot het niveau van de NPD, die niet langer kon worden verboden, omdat teveel agenten van de BfV als vermomde leden duidelijk hadden bijgedragen aan de toenmalige prohibitieve situatie.
Zo wordt er ook in een democratie politiek gedreven.

Maar kan het plan van Merkel werken? Per slot van rekening kreg bij de laatste algemene verkiezingen de AfD 13,6% van de stemmen. Zeker een klein percentage hiervan is "rechtsextremisten" - de AFD vist succesvol in de vijver van de CDU en trekt veel stemmen van voormalige SPD-aanhangers.

Het zal ongetwijfeld velen afschrikken - maar de harde kern van de AfD zal zich méér verbonden voelen. De partij kan zich dan als een martelaar gaan gedragen. Degenen die zich er nog steeds aan verbonden voelen, moeten er rekening mee houden dat ze hun baan kunnen verliezen, hun kinderen zullen worden afgewezen bij de kinderdagverblijven of worden gepest op school - met de genereuze steun van schoolbestuurders.
De toegang tot voetbalstadions kan worden geweigerd, hotels zullen geen toestemming meer geven tot het houden van partijbijeenkomsten, deelname aan evenementen zullen worden gecontroleerd door de inlichtingendienst.

Dat is de toekomst die Merkel zich altijd gewenst heeft: een nieuwe Duitse Democratische Republiek.

Afdrukken Doorsturen