De opmars naar het Vierde Rijk

EU-leider Donald Tusk lanceerde een licht versluierde aanval op Duitsland en Frankrijk nadat de zwaargewichten hun geloften van naoorlogse vriendschap hernieuwden in een wanhopige poging nog wat te maken van de Europese Unie. Een poppenkast, want achter de schermen spelen er veel meer zaken. Het Verdrag van Aken is het voorspel van het voltooien van de Verenigde Staten van Europa, het uitvoeren van de wensdroom van de nazi's: Het Vierde Rijk.

Eergisteren schreven wij een artikel over het "Verdrag van Aken", het nieuwe vriendschapsverdrag tussen Frankrijk en Duitsland. Daarin stelden wij dat het verdrag - voor wat het waard is - vooral gesloten is om de binnenlandse positie van zowel Macron als Merkel te verstevigen.
We hebben nog eens uitvoerig door alle dossiers heen geworsteld, vanaf het begin van de oprichting van de Europese Unie tot waar naartoe gewerkt wordt: het Vierde Rijk, en we zijn tot de slotsom gekomen dat we met dat vriendschapsverdrag op grote schaal misleid worden en dat er veel méér speelt dan op het eerste gezicht (niet) lijkt.

Als je het als buitenstaande (en als regeringsleider van andere lidstaten dan bovengenoemde twee) het goed bekijkt, dan is dit verdrag natuurlijk een schandalige gebeurtenis. Het geeft natuurlijk een duidelijk signaal af aan de rest van de Europese Unie dat ze niet de gelijken zijn van Duitsland en Frankrijk, maar tweederangspassagiers, samen op een reis naar de voltooiing van het Vierde Rijk, onder de bezielende leiding van Merkel (en voorlopig ook nog de onbenul Macron, die nog steeds niet in de gaten heeft waarom hij president geworden is - hierover straks meer).

De Tsjechische europarlementariër Jan Zahradil is in ieder geval bij de les en ziet met lede ogen ook wat die twee aan het bekokstoven zijn: "Een Frans-Duitse as die andere lidstaten omzeilt om EU-zaken te verstevigen is precies wat we vreesden toen het Verenigd Koninkrijk haar voornemen om te vertrekken aankondigde."

Duitsland heeft een nieuwe stap genomen in de overname van de Europese Unie (en wat later Europa), waarbij het Verenigd Koninkrijk de andere kant op kijkt en de Verenigde Staten de ogen sluit voor de NAVO. Dit is het moment om die nieuwe stap te zetten!  We hebben vaker gezegd dat Merkel werkt aan één groot Europa, maar wèl een Duits Europa.
Eén Volk, één Rijk, één leider.
Duitsland heeft er vele tientallen jaren van alles aan gedaan om hun gecontroleerde EU te realiseren en het feit dat de Duitse regering nu een slechte verstandhouding heeft met Amerika, dus met hen uit de weg, kunnen zij het Avondland weer terug te brengen naar de oude manieren van Duitsland. Een bonus voortvloeiend uit het "vriendschapsverdrag": Duitsland krijgt eindelijk de beschikking over (Franse) kernbommen.
God sta ons bij.

Brussel speelt het spel gewoon mee. De president van de Europese Raad moest voor de bühne een verontwaardigde persconferentie houden over de samenwerking van de twee "grootmachten".  Donald Tusk * proest*  waarschuwde Angela Merkel en Emmanuel Macron over hun "versterkte samenwerking", maar had het vooral over het feit dat het geen kosten met zich mee mag brengen voor het bredere EU-project. Wel probeerde hij nog de rol van krachtpatser te spelen, door te zeggen: "Ik zeg het botweg - vandaag heeft Europa een duidelijk signaal van Parijs en Berlijn nodig, dat versterkte samenwerking in kleine formaten geen alternatief is voor de samenwerking van heel Europa."
Hij wacht nog steeds op dat signaal.
De niet-democratische machthebbers zijn als de dood dat de andere lidstaten het plan van de ècht heersende elite (Merkel is ook maar een muppet) dóórhebben. Het Aken-verdrag is hun meest recente poging om de volledige controle over de Europese Unie te krijgen en een leger voor het hele blok te creëren.

De verontwaardiging van Tusk is gespeeld: dit is allemaal gepland (de dronkelap van de Europese Commissie heeft al gezegd helemaal achter Merkel te staan). Het is allemaal een voor de hand liggende stap in de richting van een Europese superstaat onder opperbevel van Duitsland. De heersende elite begint in paniek te raken en haast zich nu ze - wakker geschud door het optreden van de Gele Hesjes - bang zijn dat de EU-droom uit elkaar valt.

De haast tekent zich ook af in de plannen die men dóór wil drukken:

We noemen onder andere het belastingharmonisatieplan, gekoppeld aan het plan om ervoor te zorgen dat alle EU-landen zich binnen de euro bevinden. Het geeft aan dat Brussel haar politieke ambitie om een superstaat te bereiken, versnelt. Let op de ontwikkeling van de EU-vennootschapsbelasting. Na 2020 zullen alle lidstaten van de EU het project "Horizon 2020" moeten omarmen - méér macht voor de multinationals. De klapper: Brussel dwingt èlke lidstaat om de euro voor 2025 ingevoerd te hebben.
Zouden we bijna vergeten: een minister van Financiën van de eurozone die de controle over de begrotingen van individuele lidstaten overneemt, verplicht lidmaatschap van een euro-"bail-out"fonds, geen controle over de rentevoeten en, zeer waarschijnlijk, verhoogde bijdragen van de lidstate om de kosten van de grootse Duitse plannen voor een EU-leger (en natuurlijk subsidies voor al die "rijke" landen zoals Albanië en Oekraïne, die ook in de rij staan om lid te worden.

Merkel stond erop te benadrukken dat het Aken-verdrag de "basis voor samenwerking tussen onze landen" versterkt. Ze voegde eraan toe: "Vier en zeventig jaar, een enkel mensenleven, na het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt wat vanzelfsprekend lijkt opnieuw in twijfel getrokken. Daarom moet er allereerst een nieuwe verbintenis ten aanzien van onze (!) verantwoordelijkheid binnen de Europese Unie komen, een verantwoordelijkheid van Duitsland en Frankrijk."
We denken dat ze hier een inschattingsfout heeft gemaakt door dit te zeggen vóórdat de Britten daadwerkelijk vertrokken zijn. Schreeuwen over een "EU-leger", "Meer soevereiniteit naar de EU", "Meer integratie".... dat zijn niet de dingen die de Britten graag horen.

Steeds vaker krijgen wij de indruk dat Merkel wil laten zien dat alleen zij de "Spitzenkandidate" is voor Junckers'baan, en de toespraak die zij tijdens de Akenbijeenkomst deed zien we dan ook vooral als een intentieverklaring. Iedereen gaat er van uit dat Merkel, als haar termijn als bondskanselier afloopt, de politiek vaarwel zegt, maar niets is minder waar: zij wil de geschiedenis ingaan als de eerste Führer van het Vierde Rijk. Dit is wat de heersende elite wil voor de Europese Unie en de toekomst ziet er dan ook somber uit voor Europa als geheel.

Over de plannen van de vorming van het Vierde Rijk hebben wij vaker geschreven. Wij hebben eens teruggebladerd om te zien wat de (destijds ook) invloedrijke personen binnen de Europese Unie daarover gezegd hebben. Een kleine opsomming van voorbeelden van mensen die overlopen van grootheidswaanzin.

We beginnen bij het begin. Eén van de grondleggers van de Europese Unie, Jean Monnet, die vond dat u niets te vertellen hebt over of in de Europese Unie (hij wel, u nie):


Dan gaan we naar recentere tijden, bijvoorbeeld: José Barroso, de president van de Europese Commissie in juli 2007, die vindt dat "de EU een Empire gaat worden"..... we zien in zijn ogen een blik van de jaren dertig van de vorige eeuw. Even uw geheugen opfrissen: 
 

Overigens haalt de Britse Lord Lamont nog even een uitspraak van Barroso (en ook van Juncker) aan, waaruit blijkt dat de EU een nogal lange track record heeft van het opnieuw laten kiezen van burgers in lidstaten.... of het negeren van de uitslag van referenda...


En laten we ook nog even wat citaten in herinnering brengen van invloedrijke personen, hun reacties op de referenda over de Europese Grondwet:



Van begin af aan stond dus al vast dat een toekomstige EU zou worden overgenomen en bestuurd door het inmiddels machtigste land van de EU, Duitsland. Brussel wordt straks geacht orders van Berlijn aan te nemen (wat in de praktijk nu al vaak gebeurt). En Macron? Die is vanuit het niets door de elite geplaatst op de presidentszetel van Frankrijk. Nu hij aan de macht is maar aan gezag en invloed verliest, heeft hij zijn werk "gedaan", zullen ze hem slopen om hem vervolgens aan de kant te zetten.

Macron doet wat door twee wereldoorlogen niet lukte, door Frankrijk aan Duitsland op een presenteerblaadje uit te leveren waarbij het Vierde Rijk afgebouwd kan worden, bevrijd van de VS, Rusland en Canada om er maar een paar te noemen. Landen die eerder veel, heel veel levens verloren hebben bij eerdere pogingen één Groot Rijk te vormen. Een Empire, om Barroso te citeren.

Het grote Europese vredesproject, compleet met leger en kernwapens, klaar om de definitie van vrede en democratie over de hele wereld te verspreiden, of de wereldburgers het nu willen of niet, te beginnen in het grondstoffenrijke Afrika...

Afdrukken Doorsturen