Venezuela: westerse propagandamachine draait op volle kracht

Het lijkt erop dat de halve wereld zich tegen Nicolás Maduro gekeerd heeft, maar feit is nog steeds dat niet de rechts-extremistische oppositieleider Juan Guaidó, maar hijzelf de democratisch gekozen, wettige president van Venezuela is. Wat de VS en Europa ook zeggen.....

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, heeft Frankrijk een termijn van 8 dagen gegeven om nieuwe verkiezingen te houden. Als dit niet gebeurt, zal hij Marine Le Pen erkennen als president of, samen met Russische, Iraanse en Chinese vrijheidsbemiddelaars, de vredelievende bevolking van Frankrijk bevrijden van het zware juk van de brutale bankendictatuur. De rebellen, die al 11 weken achtereen met de Gele Hesjes  vreedzaam protesteren tegen de dictator Macron en zijn regime, eisen vrijheid, orde en mensenrechten.

Oeps! Hoofdrolspelers verwisseld.....

Trouwens, Maduro heeft, net als Trump eerder heeft gedaan, 400 Russische huursoldaten van de Wagner-groep toegevoegd aan de nieuwe paleiswacht. Overigens geldt dit niet alleen voor Frankrijk, maar ook voor alle andere vazalstaten van de VS. Als de EU-lidstaten een ruggengraat zouden hebben, zouden hun bureaucraten zich achter Venezuela scharen om aan het Amerikaanse imperium duidelijk te maken: aansturen op een oorlog, maar niet met ons!

In tegenstelling tot de junta in Brussel (en hun marionetten in de lidstaten) wil de meerderheid van de Europese bevolking niet dat Venezuela  in handen komt van de financiële maffia en dat westerse landen die afhankelijk zijn van gas- en olievoorraden, Venezuela wel even zullen "democratiseren". Maar ja, de regerende bureaucraten zijn totaal niet geïnteresseerd in de wensen van het volk.

De Verenigde Staten en de EU bedreigen momenteel één van de meest olierijke landen van de wereld door westerse "waarden" te willen importeren en hebben hun steun toegezegd aan de rechtse populist Guaidó.

De (vorig jaar) democratisch gekozen president Maduro moet "op verzoek" van de westerse regeringen wieberen en in plaats daarvan moet de rechtse CIA-puppet Juan Guaidó het land overnemen, iemand die eerder vaak werd aangeduid als een "extremist" en lid van de rechtse partij "Voluntad Popular".

Federica Mogherini, hoofd van het buitenlandse beleid van de EU, had eerder gedreigd met maatregelen van de Europese Unie als er de komende dagen geen nieuwe verkiezingen in de Zuid-Amerikaanse staat zouden worden gehouden. Los van de vraag waar zij zich mee denkt te bemoeien, omvat haar uitspraak meteen de erkenning door de Europese Unie van de rechtse populist Guaidós.

Washington en Brussel hebben nog steeds niet verklaard waarom zij twijfelen aan het verkiezingsresultaat van vorig jaar. In 2012 zei de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter nog dat het kiesstelsel van Venezuela de beste ter wereld is.

Als de poging om een Venezolaanse president tegen de wil van het volk "te installeren" niet het beoogde resultaat haalt, is er grote kans dat de Verenigde Staten andere middelen zullen gebruiken om een andere regering aan het bewind te krijgen, inclusief het aanzetten tot een nieuwe proxy-oorlog.

De Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Elliott Abrams aangesteld aan speciaal gezant voor Venezuela. De 71-jarige oud-diplomaat is geen onbesproken blad: hij diende in de jaren tachtig onder president Reagan en verwierf daar dubieuze roem door enkele onfrisse praktijken. Zo had Abrams berichten over een massamoord in El Salvador in 1981 geminimaliseerd. Later moest hij vanwege zijn rol in de Iran-Contra-affaire schuld bekennen en werd hij voorwaardelijk veroordeeld. Voorts zou hij volgens een onderzoek van de Britse “Observer” afgeweten hebben van de plannen om een staatsgreep te plegen tegen toenmalig Venezolaans president Hugo Chávez en die ook goedgekeurd hebben (link hier).

Is het niet aan de burgers van Venezuela zèlf te bepalen welke richting zij met hun land willen opgaan?

De Venezolanen worden nu geconfronteerd met dezelfde situatie als de bevolking van Afghanistan, Libië, Irak en Oekraïne. Je kunt je afvragen wat de tussenkomst van de EU-lidstaten deze andere landen heeft gebracht, sterker: we kunnen het de VVDér Hans van Baalen vragen, of de Belgische populist Guy Verhofstadt. Als ze objectief zijn (maar dat zijn ze niet) moeten ze beseffen dat het Westen overal alleen maar destructie, chaos, armoede en vele, vele doden heeft achtergelaten in zijn slachtofferstaten.

De uitgerekend Brussel een rechtse extremist steunt is overigens geen wonder, want de Europese Unie zelf is een extreemrechtse club die de nazi-ideologieën van het Derde Rijk onder de dictator Adolf Hitler aan het uitvoeren is.

Over een paar maanden zijn er verkiezingen voor het europees nepparlement. Niemand heeft dit overbodige, belastingintensieve entertainmentapparaat nodig dat de Amerikaanse hegemonie en de financiële sector van dienst is. Een complete verkiezingsboycot met een ongeldig verkiezingsresultaat zal er niet plaatsvinden, maar iedereen die nog steeds zijn stem wil uitbrengen moet zorgvuldig overwegen of er gekozen moet worden voor een einde aan de terreur, of een terreur zonder einde.

Afdrukken Doorsturen