Van "genetisch gemanipuleerd" naar "bio"

Biologische producten van Bayer-Monsanto - hoe klinkt dat? Precies, als een complete tegenstrijdigheid, want men bij dit grote gifconcern eerder aan glyfosaat en andere levensvernietigende chemicaliën dan aan bio. Maar dat gaat veranderen... alleen heeft u er geen erg in hóe dat verandert.

Zou u groenten of fruit van Bayer/Monsanto eten als het woord "bio" wordt gebruikt? Pas op! Dit is de nieuwe marketingtruc om genetisch gemodificeerd voedsel "eetbaar" te maken voor de consument. Het gaat op dezelfde manier als het schadelijke aspartaam stiekem in ons eten en drinken werd gepropt.

Na een besluit op de "Codex-bijeenkomst" in Berlijn (van meestal vertegenwoordigers van grote bedrijven zoals Monsanto, Nestlé en zogenaamde regelgevende bureaucraten), enkele maanden geleden, wordt duidelijk wat er nu weer voor ons verborgen wordt gehouden: genetisch gemanipuleerd voedsel zou binnenkort kunnen worden opgenomen in de biotechnologie-afdelingen van supermarkten (met de vermelding in kleine letters "GE").

Achter dat "GE" verbergt zich echter de zogenaamde "bioforticatie" - een mooie en gezond klinkende naam. Biofortificatie betekent echter niet een natuurlijk biologisch proces, maar de kunstmatige verrijking van voedingsstoffen in voedsel door middel van plantenveredeling, d.w.z. genetische manipulatie!

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) krijgen b.v. rijst, bonen, zoete aardappelen, enz. een ijzer-biofortificatie, of in het geval van tarwe, (ook) rijst, (ook) zoete aardappelen en maïs, een biofortificatie van zink. Evenzo lijken zoete aardappelen voor bioforticatie van provitamine A carotenoïde geschikt te zijn. Ons staat op dat vlak veel meer te wachten.

In dit gebied worden zelfs prijzen toegekend, en vanzelfsprekend altijd aan genetisch onderzoek of de bedrijven die daarmee bezig zijn en groter mee worden. Zo wonnen in 2013 de gifmengers van Monsanto de Wereldvoedselprijs. Ongelooflijk, toch?

Planten worden nu zodanig gemanipuleerd dat ze "verrijkt" zijn met voedingsstoffen om ze gezonder en voedzamer te maken. Wat overblijft is een manipulatie van de genen, waarbij planten, fruit of groenten niet langer hun oorspronkelijke voedingsstoffen hebben. Hoewel gezond en progressief klinkend, blijft het een onnatuurlijk proces dat verantwoorde voedingsplannen en een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon vernietigt, omdat je als consument niet eens weet wat er precies in de biofortificeerde voedingsmiddelen gestopt is. En wie zou bijvoorbeeld een overdosis ijzer tot zich willen nemen?

Het is een alarmerende toestand: de mensheid heeft het punt bereikt waarop het natuurlijke producten manipuleert om beter voedsel te garanderen, waarbij multinationals de oorspronkelijke landbouw met chemicaliën hebben vernietigd. De politiek laat het gewoon gebeuren: het brengt natuurlijk flink wat geld in de schatkist en u dacht toch niet dat bedrijven als Bayer-Monsanto plotseling een slecht geweten hebben omdat ze goede landbouwgrond tientallen jaren hebben uitgeloogd en de planten met chemicaliën hebben vervuild?

De afgelopen vijftig jaar daalde het niveau van vitamines en mineralen in onze voeding met 50%: slechte voeding, misleidende marketingpraktijken en constante manipulatie hadden geleid tot nieuwe vermeende "gezonde" voedingsmiddelen die de markt overspoelen. Je vraagt ​​je af hoe mensen vroeger oud konden worden.

Het Europees Octrooibureau stelt helemaal niets meer voor: het blijft patenten op planten toekennen, inclusief die die het resultaat zijn van conventioneel "fokken". Monsanto heeft bijvoorbeeld de papieren in haar bezit aangaande meloenen en gekopte broccoli. In 2013 werd een chili-variëteit door Syngenta gepatenteerd, enzovoort.
Niet alleen Monsanto, DuPont en Bayer patenteren dat het een lieve lust is, maar onder andere ook Syngenta. De Zwitserse groep is een van de bedrijven die patenten aanvragen voor de meeste conventionele gewassen. Opmerking: Syngenta werd overgenomen door chemiegigant ChemChina, Monsanto door Bayer, en Dupont fuseerde met Dow Chemical. Het zijn dus geen kleine jongens die voor u bezig zijn.

Jarenlang hebben toekomstdenkers de computer geprezen als de belangrijkste technologische ontwikkeling van de nieuwe wereldwijde economische revolutie. Maar sinds de jaren negentig hebben Microsoft-oprichter Bill Gates en andere wetenschappers zich gerealiseerd dat de computer slechts het dienstmeisje is van een veel winstgevender bedrijf - het manipuleren van genen. Ze hebben geld gepompt in de nieuwe gebieden van "biotechnologie" en "genetische manipulatie", waardoor een technologische en commerciële revolutie in gang is gezet die onze wereld verandert (zeggen zij).
Dat u weet met wat voor figuren u in het dagelijks leven te maken heeft: neem Bill Gates: hij heeft een honger-alliantie met Monsanto, een vaccinatie-alliantie met Big Pharma en is hoofdsponsor van de WHO. Hij is trouwens niet de enige rijke stinkerd die de (bewoners van de aarde) willen controleren - en beperken: ook de familie van Warren Buffett is van de partij. Hij financiert niet alleen de geboortebeperking, maar is ook een enthousiast aanhanger van de vaccinsector en genmanipulatie.

Tenslotte: we kunnen het niet laten om nog even onderstaand videofragment te tonen, waar het kankerverwekkende middel glyfosaat (van Bayer/Monsanto) wordt verdedigd als zijnde onschadelijk:

Afdrukken Doorsturen