Wie schuilt er achter de "Rode Sjaaltjes"?

Ze noemen zich Foulards Rouges en stellen zich op tegen de Franse Gele Hesjes-beweging. Wie of wat zit er achter deze tegenbeweging?

We lezen op de site van Zerohedge o.a. het volgende:

Protesters branding themselves as the “Red Scarves,” or Foulards Rouge, descended on Paris this past Sunday in order to protest the “violence” of some Gilet Jaunes protesters and a desire to see the country return to “normalcy.” The French government, which has sought to weaken and disperse the Yellow Vests movement since its inception, stated that the Red Scarves numbered around 10,500 in Paris, while other reports claimed that the demonstration was significantly smaller than the government-supplied figure.
...
Given their relatively sudden appearance and sympathetic media coverage within France and throughout the Western world, the Red Scarves have drawn skeptical scrutiny from Yellow Vest members, some of whom have described them as “pro-Macron stooges.Naast de Gele Hesjes hebben we afgelopen weekend dus in Frankrijk een nieuw fenomeen gezien: de Rode Sjaaltjes. De mensen die jongstleden zondag marcheerden van de Place de la Nation naar de Bastille droegen rode sjaals in het regenachtige Parijs, Zij demonstreerden tegen de Gele Hesjes.

Maar hoe kwamen de tegenstanders van de Gele Hesjes op het idee om de rode sjaal als een onderscheidend teken te kiezen? In het verkeer, dat oorspronkelijk de reden was voor de hoge brandstofprijzen, geeft deze kleur aan dat men moet stoppen. En met hun demonstratie willen de "Foulards rouges" nu een beweging stoppen die volgens hen allang te ver is gegaan en een gevaar vormt voor het grote publiek. 
De "rode" linkse partijen en vakbonden moeten zich nu uitgedaagd voelen.


De Rode Sjaaltjes zijn overduidelijk een product van een pr-bureau - net als altijd het geval is bij pro-EU-demonstraties. U ziet het op de foto hierboven: terwijl de Gele Hesjes hun actiekleding kopen bij de tankstations, zijn de Foulards Rouges uitgedost met fraai bedrukte, uniforme rode kledingstukken. Voor de rode sjaals leverden de snelle marketingjongens onmiddellijk de perfect gestileerde T-shirts à la tricolore. Oh, en wat het protest tegen Gele Hesjes betreft: dat "ordinaire" volk mag hoe dan ook niet in de nobele arrondissementen van Parijs protesteren... dan komt men toch te dichtbij de bourgeoisie!

Misschien ligt het aan ons maar wij hebben nog nooit eerder in een democratisch land een betoging vóór een regering meegemaakt. Wel in dictatoriaal geregeerde landen..... en dan ook nog met rode sjaaltjes, waarvan we ons nog herinneren dat ze gedragen werden door hardcore communistische militanten uit de "Don Camillo"-films.

De organisatoren van de Rode Sjaaltjes hadden op 20.000 mensen gerekend, maar er waren er ongeveer 1.000 op afgestuurd. Het grappige is dat een schatting van de politie nog hoger uitvalt dan van de organisatoren.
Desondanks overspoelden de mainstream media in Frankrijk en lidstaten van de EU hun lezers en kijkers met het bekende lobbywerk en toonden ze grote sympathie voor de Rode Sjaaltjes. Als we de Franse media mochten geloven verschenen er honderdduizenden en zou de steun van de Franse bevolking voor de Gele Hesjes al flink aan het afbrokkelen zijn.
Het ligt er natuurlijk maar aan wie je welke groepen mensen laat ondervragen: we hebben ook onderzoeksrapporten gelezen waarbij de Gele Hesjes nog een goedkeuringspercentage van de burgers hebben tot 87%. Er kan geen sprake zijn van een stille meerderheid voor president Macron.
Veel Fransen zien de Rode Sjaaltjes als geënsceneerde en geordende pro-Macron-troepen, hapklare brokken voor de pers en het buitenland. Dat beeld wordt ongetwijfeld gevoed door video's waarop te zien is dat deze anti-demonstranten met bussen worden aangevoerd.
In alles zien we de vingerafdrukken van George Soros, maar dit terzijde.

Vandaag de dag staat Emmanuel Macron, vanwege zijn politieke stijl van leidinggeven en de precaire situatie van de meeste Fransen, nog steeds in het kruisvuur van burgers van alle politieke kleuren, mensen die zich beroofd, genegeerd en veracht voelen. Dit keer zijn het geen linkse studenten, zonen en dochters van rijke families die hun radicaal-linkse utopieën willen doordrukken. Hier zijn het echt de mensen, die het wel met de Franse regering en elite gehad hebben en zich hebben verenigd in de Gele Hesjes.

Zelfs de Duitse linkse krant TAZ schreef:

Im gegenwärtigen, weiterhin sehr gespannten Klima fällt es allerdings schwer zu glauben, dass diese Initiative nicht zum Ziel hat, die Staatsmacht und mit ihr den Staatspräsidenten Emmanuel Macron zu konsolidieren. Um „Missverständnisse“ zu vermeiden, riet die Regierungspartei „La République en marche“ ihren Parlamentariern, nur im persönlichen Namen und ohne Trikolore-Band an diese Demonstration zu gehen. Zur Teilnahme rief sie offiziell nicht auf.


Grappig en tegelijkertijd ontmaskerend: de elite-politici maken hun eigen tegendemonstratie tegen degenen die hun verkeerde beleid afkeuren! Het ligt er namelijk dik op dat deze "tegenbeweging" een georkestreerde zet is van Macron om de protesten van de Gele Hesjes op korte termijn de kop in te drukken.

Het is namelijk niet verrassend dat de initiator van de "Rode Sjaaltjes"-beweging Laurent Soulié is, een voorstander van de Macron-partij "La République en Marche" (opgericht naar de door Soros gefinancierde "Move On"-beweging.... zelfs de naam is overgenomen), en hij is ook een bekend socialistisch vakbondsactivist. Veel Fransen vermoeden hierom achter de "Rode Sjaaltjes" een gecontroleerde pseudo-oppositie van bovenaf. Het zet de Rode Sjaaltjes op tot het veroordelen van het geweld dat al weken op straat aanwezig is - iets wat de Fransen echt erg onrustig maakt - en zij blijven onophoudelijk de schuld (van Macron's falen) afschuiven naar de Gele Hesjes.

In feite zijn er zoals altijd een paar groepen die protesten gebruiken voor rellen en materiële schade, helaas ook voor geweld tegen politieagenten. 1.000 wetshandhavers zouden intussen gewond zijn geraakt. Over het algemeen komt het geweld echter eerder van de kant van de veiligheidstroepen. Aan de kant van de Gele Hesjes raakten ongeveer 2.000 mensen gewond, een verbluffend hoog aantal, waarvan velen zelfs ernstig gewond. Zij hebben bijvoorbeeld een oog verloren door rubberen kogels (of nog erger: flash balls) die vanaf korte afstand gericht op hen worden afgevuurd.

Op één van de leiders van de Gele Hesjes, Jérome Rodriguez, werd een moordaanslag gepleegd. Op weg naar een door de autoriteiten geregistreerde en goedgekeurde samenscholing van de Gele Hesjes op het Plein van de Republiek, waar tenten werden opgezet en eten werd geserveerd, schoot iemand (blijkbaar uit de rijen van de aanstormende politie) opzettelijk Rodriguez vanaf een afstand van vijf tot tien meter met een rubberen kogel in het oog. Paramedici waren in staat om de man te stabiliseren. Ondanks alles had hij geluk - het had even goed dodelijk kunnen aflopen, en misschien was dat wel het plan geweest. Terwijl iedereen in shock rond de gewonden stond, werden de tenten op het plein gesloopt en werden de kraampjes en het geluidssysteem gestolen.


Elk weekend zijn er weer nieuwe gewonden, en ook zijn er doden gevallen aan de kant van de Gele Hesjes. De zogenaamde "niet-dodelijke" wapens hebben al van heel wat mensen het gezichtsvermogen beschadigd. De ernstigste verwondingen worden door de Staat geaccepteerd (en wellicht georganiseerd). Maar de politiek, de mainstream media en de ongekozen elite in Brussel doen er het zwijgen toe.
Stel dat zoiets zou gebeuren in Rusland of Hongarije! Zouden de mainstream media dan zwijgen? Wat we hier in ieder geval uit kunnen afleiden is dat de mainstream media ten dienste staan van het systeem.

Waarmee de "veiligheidstroepen" zijn uitgerust, kunt u hieronder zien. Interessant is dat er "strijders" zijn aan de kant van de politie, die niet herkenbaar zijn als politieagenten, maar uitgerust zijn met "wapens", zoals bijvoorbeeld mokers. Iedereen die met zo'n moker op zijn hoofd wordt geslagen, kan er gemakkelijk aan sterven.
Wie zijn deze potentiële, niet reguliere moordenaars? Zo'n moker is ook te zien in deze video:


Maar de heersende elite inFrankrijk heeft ons inziens nog meer in petto. Omdat de Gele Hesjes voor Macron en diens regering steeds vervelender worden, moeten ze zo snel mogelijk uit de weg geruimd worden. Welnu, als overheid kun je de ongewenste Gele Hesjes laten verdwijnen wanneer ze gewelddadig worden, omdat dat op zich een "no-go" is. En als de Gele Hesjes niet zelf geweld willen plegen, sterker: zelfs gewelddadige overtreders binnen hun eigen gelederen aanpakken, dan moet je als overheid een klein beetje geweldondersteuning leveren. Anders is het zinloos om tegen hen te vechten. Omdat, zoals steeds weer gebeurde, de gewelddadige beelden van de "ordetroepen" steeds weer een slechte indruk maakt bij de bevolking, ondanks dat de meerderheid van de mainstream media de waarheid telkens weer wat bijstelt, of in het beste geval misstanden genereus over het hoofd ziet.

Dit alles lijkt tot nu toe slechts matig gewerkt te hebben, zodat de regering nu gedwongen was om de tweede fase van de strijd tegen de Gele Hesjes in te gaan. Dit keer, in plaats van traangasgranaten en rubberen kogels, "Macron's Marche Claqueure"! Ze zijn nu, in de geest van de onderdrukkers, als Rode Sjaaltjes door de straten aan het trekken. Heel democratisch natuurlijk. De vermeende reden is min of meer exclusief het geweld van de Gele Hesjes. Trouwens, hebben de Rode Sjaaltjes geen verdere eisen en programma's? Nee, dat hebben ze niet.

Dat Frankrijk steeds meer op een fascistische dictatuur gaat lijken, blijkt uit de maatregelen die de kleine Napoleon Macron heeft doen uitvaardigen:
- personen kunnen individueel worden verboden deel te nemen aan protesten
- het is voor burgers verboden tijdens protesten gezichtsbedekkende materialen te gebruiken.
Eerder had de 68-jarige ex-minister van Onderwijs (uit de regering van Jacques Chirac) Luc Ferry opgeroepen om scherpe munitie op de demonstranten te gebruiken.

Waar de Franse overheid op hoopt (en op aanstuurt) is dat de Rode Sjaaltjes en de Gele Hesjes snel elkaars schedels inslaan. Dit zou dan de Staat uiteindelijk het recht geven om het volk op legitieme wijze met geweld van haar zijde te bestrijden. Bij twijfel zullen de bevriende EU-lidstaten ongetwijfeld een beetje helpen, hun tanks (Eurogendfor) staan bij wijze van spreken met draaiende motor al klaar. Dus, naast een handvol doden, zou dan een zeer verbaasd en mogelijk verlamd publiek achterblijven.

Anders dan vroeger kan de bourgeoisie vandaag de dag de sprong wagen om de volgende revolutie vakkundig de kop in te drukken. Onder leiding van EmmaNul Macron heeft ze veel geleerd en het "verdeel en heersprincipe" volledig geïnternationaliseerd. En wat de Gele Hesjes betreft kunnen zij hun legitieme eisen en hun liberale broederschap wel vergeten. Tegenwoordig kunnen revoluties snel tot stand worden gebracht (zie Venezuela), maar ook snel om zeep worden geholpen, daarvoor hebben regeringen de beschikking, naast strijders en tanks, natuurlijk de ingeperkte vrijheid van meningsuiting en de overvloedige perspropaganda van de mainstream mediabedrijven.

De grensoverschrijdende hersenspoeling van de burgers is al realiteit.  Maar de Gele Hesjes..... die kunnen nog wel eens tot de overtuiging komen dat zij alleen nog middels guerilla-taktieken weerstand kunnen bieden aan de zwaarbewapende politie-agenten en huurlingen, en alleen zó nog hun "vredelievende" president tot de orde kunnen roepen (maar dan is Frankrijk al dichtbij een burgeroorlog aangeland).
Dit loopt niet goed af.

Afdrukken Doorsturen