Nieuws in beeld

Behalve de artikelen die we schrijven brengen we onze abonnee's ook nieuws in de vorm van foto's en video's. Vandaag op ons blog een kleine selectie van wat we de afgelopen week meldden.

Merkel
De Duitse bondskanselier Merkel ontvangt van een Amerikaanse vereniging een prijs van $ 50.000 "voor internationaal begrip" en zij verklaarde in haar dankwoord dat de Bundeswehr in Afghanistan was om "de belangen van de Verenigde Staten te verdedigen".


Venezuela
Het Europees nepparlement heeft vandaag een resolutie goedgekeurd waarin de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó wordt erkend als de "wettige interim-president" van Venezuela.



Geneeskunde
De ziekte Parkinson kan zijn oorsprong vinden in de darm en migreren naar de hersenen (New Scientist)


JSF
NOS: We hebben er eigenlijk al twee in het bezit, maar de nieuwe F-35-gevechtsvliegtuigen waren nog niet officieel aangeboden. Tot vanavond. In Texas, bij fabrikant Lockheed Martin, rolde 'onze' derde F-35 officieel van de band. Onder anderen staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Commandant der Strijdkrachten Bauer waren daarbij aanwezig. (Telegraaf versus AsiaTimes)



Migranten
Brussel werkt aan een herverdelingsplan waarbij lidstaten worden gedwongen migranten die op zee ronddobberen, o.a. op het Nederlandse schip SeaWatch 3, op te nemen (Il Giornale via Google Translate).


Herinnert u zich in dit verband de woorden van Jean Claude Juncker nog?


De VVD wordt met de dag eurofieler (Financieele Dagblad).


Venezuela
John Bolton, de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse regering, praat openlijk in Fox News over wat de Amerikaanse belangen in Venezuela zijn: olie en macht voor grote Amerikaanse bedrijven. Te zien vanaf plm. 4:50:


INF-verdrag
De Verenigde Staten zijn, twee jaar voordat de Russische Federatie werd beschuldigd van schending van het INF-verdrag inzake de uitbanning van korte- en middellangeafstandsraketten, begonnen met de voorbereidingen voor de productie van middellange afstandsraketten en kortere afstandsraketten die door het document waren verboden, aldus het Russische ministerie van Defensie.(Persbureau TASS)



Beeldmanipulatie
Onderstaande video laat op indrukwekkende wijze zien dat je met de Green Screen-technologie gemakkelijk individuele reeksen foto's voor series kunt produceren, maar ook hele nieuwsitems kunt vervalsen.



Geld, veel geld
Volgens een recente schatting komt er in China elke twee dagen een nieuwe miljardair bij, veel meer dan in andere landen het geval is. Maar hoe kan het dat China een communistische staat blijft terwijl het een broeinest werd voor miljardairs-in-wording?

Afdrukken Doorsturen