Eén volk, één rijk, één religie

Paus Franciscus en de belangrijkste imam van de soennitische islam hebben deze maand een convenant getekend dat de wereld veel dichterbij een Nieuwe Wereldorde duwt....

Een historisch interreligieus verbond werd begin deze maand in het Midden-Oosten ondertekend en de westerse mainstream media hebben er zo goed als niets over geschreven, een enkel medium uitgezonderd.
We lazen bijvoorbeeld in Trouw van 2 februari:

Als eerste paus bezoekt Franciscus de Verenigde Arabische Emiraten. Daar wonen 11 miljoen katholieken.
...
Het bezoek van de paus volgt op een uitnodiging van de kroonprins van het emiraat Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-Nahyan, en de rooms-katholieke kerk ter plaatse . Franciscus woont in Abu Dhabi onder meer een interreligieus evenement bij dat plaatsvindt in het kader van de Wereld Interreligieuze Harmonie Week, een initiatief van de Verenigde Naties bedoeld om de tolerantie tussen verschillende religies te bevorderen.
...
Hoogtepunt is een mis op dinsdag in het Zayed Sports City Stadium in de stad Abu Dhabi. Daar worden 175.000 gelovigen verwacht.
...
Verder zei Franciscus ernaar uit te zien ‘een nieuwe bladzijde te schrijven in de interreligieuze geschiedenis, waarbij we opnieuw onderstrepen dat we ondanks alle verschillen elkaars broeders en zusters zijn’. De interreligieuze dialoog is een speerpunt in het pontificaat van deze paus en hij past daar zijn reisprogramma op aan.


Ook met geen woord over het gesloten verbond, waarover zometeen meer.

Ook De Telegraaf zwijgt erover, en heeft het alleen maar over de gehouden mis. Ook de staatsomroep NOS heeft het vooral over de kerkdienst, maar verklaart nog wel dat "Franciscus eerder samen met een van de hoogste autoriteiten van de islam, sjeik Ahmed al-Tayeb, een verklaring ondertekende waarin ze zich uitspreken tegen extremisme en terrorisme".

Sjeik Ahmed al-Tayeb wordt beschouwd als de belangrijkste imam in de soennitische islam en hij arriveerde bij de ondertekeningsceremonie in Abu Dhabi met paus Franciscus, "hand in hand in een symbool van interreligieuze broederschap". Maar dit was niet alleen een ceremonie voor katholieken en moslims. Volgens de Britse The Guardian was de ondertekening van dit verbond voltooid "voor een wereldwijd publiek van religieuze leiders van het christendom, de islam, het jodendom en andere religies".


We lezen in de Guardian:

De paus en de groot imam van al-Azhar hebben een historische declaratie van broederlschap ondertekend, waarin wordt opgeroepen tot "vrede" tussen naties, religies en rassen, tegenover een wereldwijd publiek van religieuze leiders van het christendom, de islam, het jodendom en andere religies.
Paus Franciscus, de leider van de katholieken in de wereld, en Sjeik Ahmed al-Tayeb, het hoofd van de meest prestigieuze leerstoel van de Soeni-islam, arriveerden tijdens de ceremonie in Abu Dhabi hand in hand als een symbool van interreligieuze broederschap.



Met andere woorden, er was een gezamenlijke geregisseerde inspanning om ervoor te zorgen dat alle religies van de wereld op deze bijeenkomst vertegenwoordigd waren.

Volgens de officiële website van het Vaticaan was er enorm veel voorbereidend werk verricht voor het opstellen van dit document, en het moedigt gelovigen van alle religies aan, "om elkaar de hand te schudden, elkaar te omhelzen, elkaar te kussen en zelfs met elkaar te bidden".

Het document, ondertekend door paus Franciscus en de Groot Imam van al-Azhar, Ahmed el-Tayeb, was voorbereid, "met veel reflectie en gebed", zei de paus. Het grote gevaar op dit moment, vervolgde hij, is: "vernietiging, oorlog, haat tussen ons." "Als wij gelovigen niet in staat zijn om elkaar de hand te schudden, elkaar te omhelzen, elkaar te kussen en zelfs te bidden, zal ons geloof verslagen worden", had de paus nog gezegd. De paus legde ook uit dat het document, "is geboren uit geloof in God die de Vader is van allen en de Vader van vrede, het veroordeelt alle vernietiging, alle terrorisme, van het eerste terrorisme in de geschiedenis, dat van Kaïn."

In dit document wordt er veel over vrede gesproken, maar het gaat veel verder dan alleen maar pleiten voor vrede. Telkens weer wordt het woord "God" gebruikt om tegelijkertijd Allah en de God van het christendom te identificeren.
Hier is daarvan een voorbeeld:

Wij, die in God geloven en in de laatste ontmoeting met hem en zijn oordeel, op basis van onze religieuze en morele verantwoordelijkheid, en door middel van dit document, doen een beroep op onszelf, op de leiders van de wereld en op de architecten van internationaal beleid en wereldeconomie, om krachtig te werken om de cultuur van tolerantie en van samen leven in vrede te verspreiden; zo vroeg mogelijk ingrijpen om te stoppen met het vergieten van onschuldig bloed en een einde te maken aan oorlogen, conflicten, milieuvervuiling en de morele en culturele achteruitgang die de wereld momenteel ervaart.



En als klap op de vuurpijl verklaart het document ook dapper dat "de diversiteit van religies" die we in de wereld zien, "gewild is door God".
- Vrijheid is een recht van elke persoon: elk individu geniet van de vrijheid van geloof, gedachte, expressie en actie.
- Het pluralisme en de diversiteit van religies, kleur, geslacht, ras en taal zijn door God gewild in Zijn wijsheid, waardoor Hij mensen schiep.
- Deze "goddelijke" wijsheid is de bron waaruit het recht op vrijheid van geloof en de vrijheid om anders te zijn ontstaat.
- Daarom moet het feit dat mensen gedwongen worden zich aan een bepaalde religie of cultuur te houden, worden afgewezen, evenals het opleggen van een culturele manier van leven die anderen niet accepteren...

In essentie wordt hier gezegd dat het de "wil" van God is dat er honderden verschillende religies in de wereld zijn en dat ze allemaal aanvaardbaar zijn in Zijn ogen. We weten dat de heersende elite één wereldreligie wil, maar om de belangrijkste geestelijken van zowel het katholicisme als de islam hiervoor zo'n dramatische publieke oproep te laten maken, is absoluut verbazingwekkend.

De volledige tekst van het convenant dat ze hebben ondertekend is te vinden op de officiële website van het Vaticaan. We hebben het ook hier onder het artikel weergegeven.

Steeds weer blijkt de paus de agenda van de heersende elite uit te dragen, te weten het rijp maken van de geesten om de mensheid om te vormen naar een One World Religion en het inrichten van een New World Order, gebaseerd op de ideeën van het Vierde Rijk. Natuurlijk gaat paus Franciscus die exacte zinnen niet gebruiken, maar op dit punt is het heel duidelijk wat hij probeert te doen.
We zullen het met wat voorbeelden toelichten:

Al in mei 2016 meldt de Daily Mail "Paus omarmt groot imam tijdens een historische Vaticaanse bijeenkomst in een poging om de katholieke en islamitische kerken bij elkaar te brengen".

In januari van hetzelfde jaar brengt het Vaticaan een uiterst verontrustende video uit waarin Paus Franciscus verklaart dat alle belangrijke wereldreligies "God zoeken of God op verschillende manieren ontmoeten" en dat uiteindelijk "we allemaal kinderen van God zijn". De video bevat ook leiders van verschillende grote religies, en ze laten zien trouw te zijn aan hun specifieke godsdiensten. Eerst zien we een vrouwelijke boeddhistische geestelijke vertellen: "Ik heb vertrouwen in Boeddha", en dat wordt gevolgd door een joodse rabbi die zegt: "Ik geloof in God."
Naarmate de video verder gaat, kondigt een katholieke priester aan: "Ik geloof in Jezus Christus" en als laatste van alles verklaart een islamitische leider moedig: "Ik geloof in God, Allah."


Na het bekijken van de video kan niemand ontkennen dat het Vaticaan openlijk een wereldreligie promoot - let u maar eens goed op de toespraken die de paus houdt. Nog niet overtuigd? Lees dan het artikel "Pope wraps Ecuador leg of South America trip after calling for new ecological, economic order" (link hier). Of het artikel "Pope Francis Calls For A New Global Political Authority To Save Humanity" (link hier). We praten dan over het jaar 2015!
En voor de eerste keer in de geschiedenis van het katholicisme gaf paus Franciscus in 2014 toestemming voor "islamitische gebeden en lezingen uit de koran" in het Vaticaan (link hier).

Ziet u het patroon? Bij paus Franciscus gaat het erom mensen bij elkaar te brengen. Hij wil naties samenbrengen en hij wil religies bij elkaar brengen.
Maar wat is uiteindelijk het doel van al deze eenheid?
Een toenemend aantal "fundamentalistische'" christenen vreest dat paus Franciscus de weg bereidt voor een éénwereldse religie (en u mag raden welke dat is) en een nieuwe wereldorde.

Het samenvoegen van alle landen van de wereld tot een "gigantische superstaat" en het samenvoegen van alle religies van de wereld tot een "enkel geloof" klinkt misschien als een goed idee voor velen, maar de waarheid is dat het alleen maar zal resulteren in een niveau van tirannie die de meeste mensen zich niet eens zouden durven voorstellen.


Afdrukken Doorsturen