De groei van de totalitaire EU

Stilletjes, zonder dat de meeste mensen het merken, is de Europese Commissie bezig met een strategie die aantoont dat de EU het eerste volledig operationele model wordt van een gecentraliseerde supranationale autoriteit met één doel voor ogen: 'Een nieuwe wereldorde'. Het is van vitaal belang om te beseffen dat dit allemaal gebeurt zonder enig overleg en communicatie met, of zelfs maar een vorm van inspraak van burgers.
U kunt volgende maand stemmen..... maar medezeggenschap krijgt u nooit!

Het Nederlands politieke landschap is deze eeuw drastisch veranderd en de oude partijlijnen en waar ze voor stonden zijn allang verdwenen. De Partij van de Arbeid vertegenwoordigde ooit de arbeidersklasse, maar weet niet meer wat het nu moet voorstellen. Het scheurt zichzelf uiteen tussen de softies van GroenLinks en de hardliners van de marxistische "internationalisten" (van GroenLinks) die weinig om hen geven die ze geacht worden te vertegenwoordigen.
De VVD daarentegen is al even verdeeld, sommigen in deze partij zijn socialistische "liberalen" van het bedrijfsleven ("internationalisten" wiens aanhangers globalistische big-business zijn) terwijl anderen patriottische "nationalisten" zijn, die geloven in soevereiniteit, natiestaatdemocratie en het recht op autonomie. Ook deze partij heeft zich inmiddels van haar achterban vervreemd.
Hetzelfde geldt ook voor andere partijen: neem bijvoorbeeld D'66. Die partij (die alleen in naam nog democratisch is sinds het afschaffen van het referendum door haar minister Ollongren) is getransformeerd van een "onderwijs"-partij naar GroenLinks 2.0, waar zij veel jongere idealisten denkt weg te halen. De oprichter van deze partij zal zich bij het zien van wat er van zijn schepping geworden is, zich in zijn graf omdraaien. Dat is trouwens al langere tijd niet echt een rustplaats, gezien de vele "oudgedienden" binnen deze partij die erop aan het dansen zijn. RIP, Hans!

Het werd tijd dat deze breuklijnen wijd open gingen en hun leden en vooral de kiezers erachter komen waarom zoveel mensen en partijen ons Nederland ten gronde richten. Gezondheidszorg, onderwijs, migratie, huisvesting, noem een willekeurig onderwerp, en op elk punt is Nederland afgegleden.
Het is ons inziens te danken aan het internet dat zoveel mensen vandaag de dag béter geïnformeerd zijn over de maatschappij en vooral de politiek. Grote verbazing natuurlijk onder de wat ouderen, die terugdenken aan de tijd dat je om in de Tweede Kamer te komen toch heel wat bagage mee moest nemen.... nu kun je met de schooltas in de hand al een mooi salaris opstrijken om het volk te vertegenwoordigen (waar dan uiteraard niets van terechtkomt).
Goed dus voor de kiezers, dat internet, de ultieme informatiebron, en met een beetje eerlijkheid kunnen we allemaal precies te weten komen waar we (niet) op kunnen stemmen.

En dan kunnen we volgende maand aan de bak. U kunt - lezen we op de affiches - dan stemmen voor de Europese verkiezingen. Een subliminale boodschap: stemmen voor de Europese verkiezingen.... tegen de EU wordt namelijk niet op prijs gesteld.
U als burger wordt namelijk geacht zich positief uit te laten over het EU-vehikel. Daarom wordt u ook dom gehouden, worden er wetten stiekem doorheen gejast, heeft u eigenlijk helemaal geen democratische stem (het Europees Parlement heeft maar weinig in de melk te brokkelen, en stemmen op EU-leiders is al helemaal uit den boze), en worden stap voor stap uw burgerrechten afgenomen (geen referendum, censuur, eerste levensbehoeften) terwijl u ook nog financieel wordt uitgekleed.

De opkomst van dat EU-totalitarisme gaat ten koste van de nationale, democratische parlementaire procedures. De parlementaire participerende democratie in ons land functioneert niet meer. Het enorme, logge, bureaucratische Brusselse monster probeert ironisch genoeg te profiteren van kleine regeringen door ze stuk voor stuk in te ruilen met de bewering dat staatsdemocratieën niet meer naar behoren functioneren. Onze heersende politici zijn wat dat betreft oliedom: zij hebben niet in de gaten dat zij hun land en bevolking voor een habbekrats "verkopen" aan de fascistische EU, die het goed vindt dat lidstaten geweld gebruiken tegen hun eigen burgers, en zelfs het leger daartegen inzetten. Hoe kan het zijn dat wij in het Westen zó diep zijn gezonken?

De EU streeft op dictatoriale wijze naar de voortdurende capitulatie van de nationale staatsdemocratie, zelfs volledige capitulatie van de lidstaten, en wil het zijn eigen doelstellingen van "één Europa" (zij verwarren de EU nog steeds met Europa, wat toch op enige vorm van grootheidswaanzin wijst) realiseren. Daarom hebben wij weinig begrip voor Britten die tégen een Brexit zijn (trouwens èlke burger die tegen een "exit" is): zij zoeken alleen maar de status van vazal en leveren graag hun geld in om het "project" voort te zetten zonder politieke invloed.

Eerlijk gezegd is zelfs het EU-federalisme een monster van Frankenstein geworden. Het beleid is de natiestaten uit te hollen en ze te gebruiken voor zijn eigen nieuw gecreëerde "verbeterde" lichaam, maar dit op zijn beurt geeft het een grotere dorst naar macht. Binnenkort zal het een totalitaire staat zijn van de soort die de parlementaire democratie altijd instinctief heeft gehaat en gewantrouwd. De volkeren van Europa hebben een geschiedenis van verzetten en bestrijden, zowel in zijn Sovjet- als in de fascistische vorm.

Margaret Thatcher had het wat dat betreft goed gezien, toen ze zei:

De nazi's spraken in termen die ons misschien griezelig doen denken aan de huidige Euro-federalisten...  Zo kon ook Hitler in 1943 minachtend verwijzen naar het "rommeltje van kleine naties die ten gunste van Europa moet worden geëlimineerd.
Wat we uit de lessen van de Europese geschiedenis moeten begrijpen, is dat er ten eerste niets goeds is aan programma's voor Europese integratie. Ten tweede vormt de wens om grootse utopische plannen te realiseren vaak een ernstige bedreiging voor de vrijheid. Ten derde is de Europese eenheid al eerder geprobeerd en was de uitkomst verre van zaligmakend.



Wat dat betreft kunnen politici in de EU heel wat leren van de Amerikaanse Founding Fathers. Historisch gezien hebben de grondwettelijke principes van de VS altijd geprobeerd de macht van de regering te beperken. In de gedachtengang van de Founding Fathers leidde federalisme tot totalitarisme. Wederzijdse controle en evenwicht met een drieledige scheiding van machten vormen de overgang naar centralisatie en alle machtige regeringen. Federalisme zet de bijl aan de wortels van het Amerikaanse concept van de Constitutionele Staat, omdat het in toenemende mate macht concentreert in de handen van degenen die niet verantwoording verschuldigd zijn aan het Volk.

De "vooruitgang" van de EU staat daar tegenover in schril contrast. De werkwijze van Brussel is om de ongelijksoortige, vaak onverenigbare leden te verzamelen en vervolgens te centraliseren en te controleren. Succes behalen vereist in de ogen van de EU niet een compromis, maar het dogmatisme van een "steeds hechter verbond",  méér wetten en bureaucratisch autoritarisme, gewoon om zaken voor elkaar te krijgen.

Als deze anti-democratische organisatie eenmaal de volledige macht heeft, wat het van plan is te doen door die "gevaarlijke populisten" die op de een of andere manier willen dat het oude soevereine systeem wordt hersteld, te isoleren, is de ellende niet te overzien. De geschiedenisboeken zijn wat dat betreft met bloed geschreven.

Het feit dat de mensen die een "exit" van hun land uit de EU vóórstaan "extremisten", "extreemrechtse fascisten",  "nazi's" of gevaarlijke "populisten" worden genoemd, in termen die opmerkelijk veel lijken op Stalin's uitspraken tegen politieke subversieven in de oude Sovjet-Unie, is ronduit verontrustend. Het doet vermoeden dat mensen die het ex-sovjet- en communistisch gedachtengoed aanhangen, samen met een nieuwe generatie van zakelijke socialisten nu het EU-collectief runnen.

En als u nu nog twijfelt, dan hebben we hier een mooi krantenartikel voor u.
U ziet hier  een perfecte samenvatting van de filosofie van de Europese Unie. In commentaren die vermoedelijk zonder schaamte werden gemaakt, had een groep hoge EU-functionarissen aan de Britse The Telegraph een beknopte samenvatting gegeven van hoe de vork in de steel zit. Het Verenigd Koninkrijk, zeiden ze, zal gedwongen worden om de Brexit op te geven als ze wordt geconfronteerd met "de bureaucratische nachtmerrie" waarin ze wordt gevangengehouden door de meest wraakzuchtige (sorry, de zwaarste) onderhandelingen die kunnen worden bedacht.

Hieruit blijkt de schaamteloze minachting voor een duidelijke democratische uitdrukking van de wil van een volk, en het flagrante gebruik van de macht van een ongekozen bureaucratie om de intenties van een nationale regering te ondermijnen. Om nog maar te zwijgen van het volslagen, onverstoorbare geloof in hun eigen gerechtigheid.

Michail Gorbatsjov verklaarde bij de val van de USSR: "De meest raadselachtige ontwikkeling in de politiek is de vastberadenheid van Europese leiders om de Sovjet-Unie in Europa te herscheppen".

Zijn dergelijke autoritaire ideologieën ooit ècht verdwenen?

Afdrukken Doorsturen