Trump wil voor Democraten méér illegalen toelaten

De Amerikaanse president Trump is van plan opgepakte immigranten naar steden te sturen waar overwegend Democratisch wordt gestemd. Dat komt omdat de federale overheden illegalen maar 20 uur mogen vasthouden en de democratische bolwerken altijd hebben aangedrongen op méér illegalen in het land. Ze krijgen nu hun zin..... maar dàt is niet de bedoeling!

We lezen vandaag in Het Laatste Nieuws het volgende:


Donald Trump heeft tot twee keer toe getracht om illegale immigranten te dumpen in Democratische bolwerken - zodat zijn tegenstrevers de gevolgen zouden dragen van de verwachte overlast. Dat onthullen verscheidene media en het Witte Huis ontkent het niet eens.
Een woordvoerder noemt het “slechts een idee”, maar andere bronnen linken het plan aan het gedwongen vertrek van veiligheidsminister Kirstjen Nielsen. Zij zou zich verzet hebben.
In mails die ‘The Washington Post’ heeft bemachtigd, staat uitdrukkelijk dat de immigranten naar plaatsen gebracht moesten worden “waar lokale overheden weigeren om illegalen over te dragen voor deportatie”. Die ‘sanctuary cities’ worden vooral door Democraten bestuurd.
Eén van de plaatsen die met immigranten overspoeld moesten worden, was het district van San Francisco, waar Democratisch parlementsvoorzitster Nancy Pelosi woont.



Van Donald Trump lazen we hierover twee tweets:


De Democraten in de VS beginnen huilie huilie te doen, nu hun president in feite hen hun zin geeft, en illegalen in de VS toelaat. Het is nog maar een paar maanden geleden dat parlementsvoorzitter Pelosi verklaarde dat illegalen welkom waren in haar land.


Maar nu die "nieuwe Amerikanen" in haar eigen stad (en andere) "gedumpt worden" (haar woorden), is het hek van de dam.......



Ook andere democratische bolwerken kunnen alvast hun borst natmaken. In een persbijeenkomst verklaarde Trump het volgende:

In Californië wil de gouverneur dat veel mensen binnenkomen, vluchtelingen binnenkomen. Veel "sanctuary"-steden. Dus we geven ze aan die steden, misschien, om ervoor te zorgen, als dat is zoals zij het willen - omdat we ze alleen onder de huidige wet gedurende 20 dagen kunnen houden . Dus we sturen ze met duizenden en duizenden per dag naar toe.





In Californië wordt altijd gezegd: "Oh, we willen meer mensen." En ze willen meer mensen in hun sanctuary-steden. Wel, we zullen ze meer mensen geven. We kunnen ze veel geven. We kunnen ze een onbeperkte voorraad geven. En laten we kijken of ze zo blij zijn. Ze zeggen: "We ontvangen hen met open armen."  Dat zeggen ze altijd. Laten we kijken of ze hen met open armen ontvangen.

Afdrukken Doorsturen