Dom geboren, niets bijgeleerd - vandaag: de universiteit van Mons

In onze dagelijkse rubriek van mediaberichten die getuigen van enorme domheid, vandaag:
"Greta Thunberg is vele malen geëerd, nu wil een Belgische universiteit de scholier een eredoctoraat toekennen. Zelfs de Nobelprijs voor de Vede is misschien niet ver weg - zolang je maar afgaat op het gevoel van de bookmakers."


Bronnen:
Der Spiegel: "Dr.h.c. Thunberg".
Université de Mons: "Nicolas Hulot, Nicholas Stern et Greta Thunberg, Docteurs Honoris Causa de l’UMONS en octobre prochain".

"Greta Thunberg is al vele malen geëerd, nu wil een Belgische universiteit de scholier een eredoctoraat toekennen. Zelfs de Nobelprijs voor de Vrede is misschien niet ver weg - zolang je maar afgaat op het gevoel van de bookmakers."

Over Greta Thunberg - en vooral achter de klimaatfanatici en hun verdienmodel die daar achter schuilen - hebben wij al enkele malen geschreven (op ons blog hier en
hier). Maar op het moment dat je denkt dat het niet gekker kan, komt er een universiteit in België met de aankondiging dat men haar in oktober een eredoctoraat wil toekennen.
Een ex-scholier (want naar school gaat ze niet meer) die al tijden spijbelt..... een eredoctoraat. Voorwaar een belgenmop die het niet is. Maar ja, dat krijg je, als je tijdschriften als Time als voorbeeld neemt - "Next Generation Leaders".

Het is natuurlijk sowieso van de zotte dat dat - kennelijk in alle *proest* ernst *proest* gebeurt, maar het is vooral een klap in het gezicht van al die studenten die er alles voor hebben gedaan om hun studie aan de universiteit af te ronden. En dan hebben we het nog maar niet over de waarde van hun papiertje, die door deze actie meteen gedevalueerd is. Als we dan ook nog lezen dat "twee mannen die al vele jaren betrokken zijn bij de strijd tegen het broeikaseffect" óók een eredoctoraat krijgen, dan weten we meteen wat voor vlees we in de universiteitskuip hebben.

Der Spiegel, die het artikel dan ook nog plaats in de sectie "wetenschap", spreekt ook nog een mogelijkheid uit dat zij de Nobelprijs voor de Vrede kan krijgen. Zal ons niet verbazen als we zien wie die prestigieuze prijs in het verleden heeft gekregen. Een paar opvallende nominaties:
2012 - de Europese Unie voor (niet lachen): "De Unie en haar voorlopers hebben meer dan zes decennia bijgedragen aan de bevordering van vrede en verzoening, democratie en mensenrechten in Europa."
2009 - Barack Obama: "Obama's diplomatie is gebaseerd op het principe dat wie de wereld leidt, dat moet doen op basis van de normen en waarden die door het merendeel van de wereldbevolking gedeeld worden."  Inderdaad dezelfde Obama, de president in de Amerikaanse geschiedenis die meer oorlogsslachtoffers op zijn geweten heeft dan alle presidenten vóór hem.
2007 - Al Gore (voorloper en voorbeeld van Thunberg - hoe je ondanks je eigen principes snel rijk kunt worden).
1999 - Artsen zonder grenzen (inmiddels verworden tot een organisatie van mensensmokkelaars)
1977 - Amnesty International - oorspronkelijk opgericht voor het beschermen van de mensenrechten van gewetensgevangenen, heeft onlangs een prijs toegekend aan.... Greta Thunberg.

Afdrukken Doorsturen