In de voetsporen van Adolf

Het EU-nepparlement zal volgende week dinsdag stemmen over de vraag of de Duitse Von der Leyen de huidige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, opvolgt. Daarmee zou ze het hoofd kunnen worden van meer dan 30.000 ambtenaren, en politieke lijnen en prioriteiten voor de EU kunnen voorstellen. Daarnaast wordt de eurofiel Michel de baas van de Europese Raad. Worden de plannen van de nazi's over de vorming van het Vierde Rijk dan toch gerealiseerd?

De benoeming van Ursula von der Leyen, de Duitse minister van Defensie en Charles Michel, de Belgische premier, in de EU-topfuncties van  Brussel, is goed nieuws voor alle voorstanders van een Britse exit uit de EU, omdat von der Leyen en Michel een grote minachting hebben voor het Verenigd Koninkrijk . Met dezelfde passie die Nigel Farage heeft voor het bestrijden van de EU, hebben zij al aangekondigd dat ze van plan zijn zo snel mogelijk afscheid te nemen van de Britten.

Na het Brexit-referendum beschuldigde Von der Leyen de Britten ervan de inspanningen van de eurocraten om de "Verenigde Staten van Europa" te bouwen te hebben "verlamd" en "consequent" te hebben geblokkeerd. En de Belgische Premier Michel zei dat Brexit de mogelijkheid biedt om de bevoegdheden en macht van de EU te verbreden, uit te breiden tot "de mooiste droom van de 21e eeuw".

Zowel Ursula von der Leyen als Charles Michel komen uit families van eurocraten die erop gebrand zijn een Europese superstaat te creëren. Beiden zijn geboren en opgegroeid in België. De 60-jarige Ursula von der Leyen, geboren Albrecht, is de dochter van Ernst Albrecht, die in de jaren vijftig en zestig directeur-generaal van de Europese Commissie (feitelijk: Chef de Cabinet in de Hallstein Comissie) was en vervolgens premier werd in Nedersaksen. De nazi Walter Hallstein is, zoals wellicht bekend, één van de oprichters geweest van wat de Europese Unie werd.

Als minister van Defensie maakte Von der Leyen van de Duitse Bundeswehr een doelwit van spot. Zij zorgde ervoor dat het Duitse leger enorm veel geld verspilde aan nutteloze projecten, waaronder het kopen van nieuwe geweren die niet rechtuit kunnen schieten bij warm weer. Alhoewel, in Duitsland had men in ieder geval nog de beschikking over kogels en beroepskleding. En, toegegeven: elke kazerne heeft nu zijn eigen kinderopvang. Tja, dat krijg je kennelijk als je vrouwen (met hun eigen prioriteiten) aan het hoofd van de strijdmachten plaatst.

Aan het einde van haar loopbaan van minister van Defensie laat zij een zielloos leger achter, zonder traditie en inspiratie, die materieel en moreel versleten is en van de ene missie naar de andere jaagt zonder echt te weten waar de reis naartoe gaat. De lege vitrines in de barakken zijn de stille getuigenis dat deze vrouw meer van het leger heeft afgenomen dan alleen de wapens zelf. En dat wil dan één Europees leger maken......

De anekdote over de Duitse soldaat die tijdens een NAVO-oefening een bezemsteel nam en zwart maakte bij gebrek aan wapens, is geen grap, maar een trieste realiteit. Von der Leyen staat ook bekend om haar dissertatie, tot stand gekomen door plagiaat, en voor het verzet plegen binnen haar eigen partij toen ze het adoptierecht voor paren van hetzelfde geslacht steunde.

Paradoxaal genoeg wordt Von der Leyen's benoeming als LGBTQ-activiste ondersteund door conservatieve regeringen in Oost-Europa, zoals Polen. Dit bracht de Duitse journalist Peter Grimm ertoe te geloven dat "zij landen die ooit door de Wehrmacht werden bezet, heeft kunnen geruststellen door het Duitse leger grotendeels gevechtsonbekwaam te maken."

Het succes van Charles Michel is het resultaat van doodgewoon nepotisme. Hij is de zoon van Louis Michel, de voormalige Belgische minister van Buitenlandse Zaken en voormalig Europees commissaris, die een sterke voorstander was van aansluiting van de hele Middellandse Zee, inclusief Noord-Afrika en het Midden-Oosten, bij de Europese Unie. Daartoe zijn we trouwens al aardig op weg.....

Dankzij zijn vader, de leider van de liberalen in Wallonië, de meest zuidelijk Franstalige regio van België, werd de jonge Charles Michel, 18 jaar oud, een regeringsraadlid in deze provincie, na zijn afstuderen op 23-jarige leeftijd lid van het Belgische parlement en met 38 jaar werd hij de jongste Belgische premier ooit.
Nu is hij 43 jaar oud en heeft hij zijn hele leven nog nooit een normale baan gehad. Als Europese "president" ontvangt hij straks een (kaal)  nettoloon van 23.000 euro per maand, vergeleken met Boris Johnson, die straks als Britse premier 9.600 pond (ongeveer 8.600 euro) zal ontvangen.

Het is voor de Europese Unie te hopen dat Michel succesvoller opereert dan dat hij deed als Belgisch premier: zijn "kamikaze-coalitie" kon grote hervormingsplannen niet waarmaken en strandde voortijdig. Eind vorig jaar keerde de N-VA zich tegen het VN-migratiepact dat Michel in Marrakesh wilde ondertekenen. De Belgische premier echter leverde zijn land uit aan de Verenigde Naties (net als die lapzwans-premier van ons gedaan heeft) en de regering viel niet veel later. Het tekenen van het Marrakech-pact heeft hem in ieder geval het voorzitterschap van de Europese Raad opgeleverd... zijn land zit echter met de brokken.

"We hebben zoveel mogelijk federalisme en zo weinig mogelijk autonomie nodig", zei de Belgische socialistische leider Henri De Man, mentor van Paul-Henri Spaak, één van de grondleggers van de EU, "zodat België deel kan uitmaken van de voorhoede van de Europese revolutie; dat is het principe waarmee de nieuwe Europese orde staat en valt."

Ondertussen ontving Charles Michel van één van zijn voorgangers in de EU, Herman Van Rompuy, een open brief over hoe hij zou moeten acteren in de EU. Van Rompuy vertelde Michel dat hij ervoor moet zorgen dat Polen en Hongarije worden gestraft voor "het schenden van Europese waarden" en dat de EU zich moet voorbereiden op een handelsoorlog met de Verenigde Staten omdat "de (Amerikaanse) president iemand is die staat te popelen om vijanden te hebben. Dat is de kern van zijn beleid. Ons primaire motief is "eenheid", dat van hem is "verdeeldheid".

Bovendien moet Michel de EU uitbreiden naar de Balkan en een gemeenschappelijk Europees leger oprichten. Van Rompuy schrijft: "De Europese Unie kan nooit een "wereldmacht" worden zonder een sterke militaire dimensie."  Een superstaat zijn is niet genoeg, het doel is om een imperium te worden.

Komen we op het goede nieuws voor alle Brexit-voorstanders: Van Rompuy zegt expliciet dat een EU-leger onmogelijk is zolang "de Britse rem" niet wordt verwijderd uit de gemeenschappelijke Europese defensiestructuur. Daarom kan de EU zonder Brexit geen "wereldmacht" worden. Herman Van Rompuy, Ursula von der Leyen, Charles Michel, Emmanuel Macron, zij hebben dit allemaal erkend.

Als de tijd gekomen is om de Brexit te vieren, kan het Verenigd Koninkrijk een welverdiend feestje bouwen, maar de Britten moeten niet vergeten voorzichtig te zijn en goed op te passen. Want de geschiedenis laat zien dat elk continentaal Rijk achter het Kanaal een vijand van Groot-Brittannië, van democratie en vrijheid, is geweest. En dat zal met het nieuwe EU-imperium precies hetzelfde zijn.



[12 juli 2019]

 

Afdrukken Doorsturen