De EU is één en al bedrog

Ursula von der Leyen is benoemd tot voorzitter van de EU-commissie. Wat een grap. Merkel, Macron en Co. hebben opnieuw de lakens uitgedeeld. De leden van het Europees nepparlement zijn niet meer dan clowns die buigen voor wat de regeringsleiders hun voorschrijven. Terwijl in Merkel's DDR 90% van de burgers wist dat zij door de politiek verneukt werden, snapt vandaag de dag 90% van de EU-burgers dat nog niet. Eén lichtpunt: de EU in haar huidige vorm is gedoemd te mislukken..

Criteria uit het Verdrag van Maastricht: Waarom regels als niemand zich daar aan houdt?
Hoofd van de EU: Waarom verkiezingen, als het uiteindelijk totaal iemand anders wordt?
Politiek: Wat moetje met wetten als de overheid zich er niet aan houdt?
Mainstream media: Wat is de toegevoegde waarde van dienstbare journalistiek?
Klimaathysterie: is u als burger ooit naar uw mening gevraagd? Hetzelfde kan o.a. gezegd worden van:
- de invoering van de euro
- het migratiepact en de gedwongen toestroom van Afrikaanse migranten, door NGO's gefaciliteerde mensensmokkel
- afschaffing van de grenzen
- overhevelen van soevereiniteit aan Brussel
- de transferunie.

Hoe kan het zijn dat iemand die volledig is mislukt in zijn of haar werk, een "promotie krijgt"? Daar bestaat een naam voor: het Peter-principe. Of is het doorslaggevende feit dat Von der Leyen een viervoudig Bilderberger is?

We zullen het even toelichten: onder leiding van de (straks) nieuwe Duitse EU-Führerin Von de Leyen heeft het ministerie van Defensie van dat land contracten ter waarde van 200 miljoen euro toegekend aan externe consultants, binnen twee jaar tijd - veel van hen zonder enige rechtvaardiging, aanbesteding en onderzoek. In sommige gevallen hebben zelfs adviseurs besloten om adviescontracten toe te wijzen.
Ondanks adviseursadviezen is Ursula von der Leyen na het totaal mislukken op dat departement nu (weg)gepromoveerd. Al onze angsten zijn bevestigd.
De Europese Unie is een obscuur bureaucratisch monster met walgelijke achterkamerpolitiek en een enorm democratisch tekort.

Brusselse ambtenaren sluiten nog steeds schimmige deals in achterkamers en nepotisme heerst overal. Met de verkiezing van Von der Leyen werd de Europese burger brutaal getoond hoe de EU ècht werkt en wat onze politieke elites vinden van de stem van de burger.
Het is natuurlijk een schandaal. Niemand zou in de toekomst verrast moeten zijn dat steeds meer mensen de EU de rug toekeren en politieke partijen verlaten. Maar daarvoor in de plaats krijgen we dan wel één Groot Duitsch Rijk!

De grote verliezers van dit schaakspel zijn de democratie, Europa en de burgersvan de EU. De Europese Unie in haar huidige vorm is niet wat ons burgers is beloofd. Enerzijds worden de huidige regels door de hoogste autoriteiten overtreden en anderzijds wordt door de burgers onvoorwaardelijk gezagsgetrouw (onnadenkend en slaafs) gehandeld.

Volgens de criteria van het Verdrag van Maastricht mag de schuld van één EU-lidstaat niet meer dan 60% van haar bbp bedragen. Griekenland is een groot probleem met 181%, Italië met 132 procent, Cyprus met 102 procent, België met 102 procent, Frankrijk met 100 procent en Spanje met 98 procent. Het kan niemand in Brussel of de landelijke politiek ook maar iets schelen.

We kunnen dan ook gerust zeggen dat het Euro-project al jaren op de intensive care ligt en het is alleen een kwestie van tijd dat het moment gekomen is om er afscheid van te nemen. De euro werkt namelijk niet goed en zal in de toekomst ook niet werken. De munt is te sterk voor Zuid-Europa en te zwak voor de noordelijke landen, die nu nog - min of meer - hun zaakjes in orde hebben. Nu nog, want de transferunie zal op korte termijn haar vernietigende werk doen.....

Eigenlijk zijn alle deskundigen het er wel over eens (alleen politici niet): onder de euro zullen de landen van Zuid-Europa nooit economisch levensvatbaar zijn. In de komende crisis zullen de verplichtingen van Target2 tegenover bijvoorbeeld de Deutsche Bundesbank eindelijk door het dak gaan. In plaats van Europa te verbinden, scheidt de euro het.

Desalniettemin blijven politici dogmatisch vasthouden aan het experiment met de euro. Het is tijd dat de euro op een gecontroleerde manier wordt afgeschaft en dat de landen van de eurozone terugkeren naar hun eigen valuta, die ze vervolgens kunnen waarderen en afschrijven. Dit is zeer wel mogelijk - ondanks alle doemscenario's.

Net als de Duitse mark, werden de Franse frank, de Nederlandse gulden enz. vervangen door de euro, dus logischerwijs kan ook de euro worden vervangen. Het einde van de euro voor alle Europese landen, inclusief ons land, zal ongetwijfeld keiharde en vooral dure gevolgen hebben. Europa zal zeer moeilijke jaren doormaken, maar daarna zal de weg weer omhoog leiden. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, is het gezegde, maar politici denken liever in termen van "pappen en nathouden".
Een weigering van de kant van politici tot hervorming zal echter leiden tot het ongecontroleerd uiteenvallen van de euro, met absoluut fatale gevolgen voor Europa.

Het is nog niet te laat (eigenlijk wel) om de fout toe te geven dat de euro misschien een goed idee was, maar dat in de praktijk is gebleken dat dit project is mislukt. In de geneeskunde wordt een medicijn dat niet werkt uit de markt gehaald. Helaas gaat dat niet op bij monetair beleid.

Politici zullen hun mening echter nooit wijzigen, omdat het dan in het geval van de euro een massale politieke mislukking en een misleiding van burgers zou moeten erkennen. Dat is de reden waarom tot het bittere einde van de reeds mislukte euro wordt vastgehouden. De enige vraag die opkomt is: wanneer realiseert de burger zich eindelijk dat de keizer naakt is?

Meer en meer wordt de EU in haar huidige vorm duidelijk een vloek en geen zegen, zoals politici ons blijven voorhouden. Maar sinds de verkiezing van Ursula von der Leyens tot voorzitter van de Europese Commissie zal veel burgers duidelijk zijn geworden dat zij óók hier door politici zijn voorgelogen en bedrogen. 262.178.000 burgers zijn voor niets naar de stembus gegaan.

Waarom gingen de zogenaamde Spitzenkandidaten, de conservatieve Manfred Weber, de sociaal-democratische Frans Timmermans en de liberale Margarethe Vestager op verkiezingstournee door Europa toen ze op het beslissende moment bij het grofvuil werden gezet? Achteraf kan dit alles alleen worden gezien als een grote klucht. Waarom keken burgers naar de televisieduels van de kandidaten en waarom werden miljoenen uitgegeven aan belastinggeld voor reclameborden en andere reclamecampagnes? Om even een politiek (correct) stokpaardje te noemen: alleen al de CO2-balans was gigantisch.


En toen werd er plotsklaps, niet door de burgers van de EU gekozen, een vrouw benoemd die nooit in de verkiezingscampagnes is verschenen, die op geen enkel stembiljet stond en waarvan niemand wist wat haar plan is en wat zij van plan is met de EU te gaan doen. Naar onze mening heeft dit hele Theater van de Lach niets te maken met democratie en verkiezingen. Het weerspiegelt alleen de diepe minachting van een volledig onthechte en onrealistische politieke kaste en kiezers. Alle EU-tegenstanders en Brexit-aanhangers in Groot-Brittannië zullen zich volledig bevestigd voelen in hun mening.

Waarom honderden miljoenen mensen in de EU oproepen te gaan stemmen als de politieke adel de posten in de achterkamertjes van Brussel bekokstooft? Als je naar de slager gaat en 500 gram rundergehakt bestelt en je krijgt 500 gram varkensvlees, dan klopt dat toch ook niet! Met de beslissing voor Von der Leyen zou je kunnen spreken van verkiezingsfraude en het zal steeds meer mensen uit de EU afwijzen, omdat de politieke kaste toch doet wat ze wil.

Terwijl de politiek dik tevreden is met de "keus" voor Von der Leyen, realiseert ze zich niet dat ze steeds meer de band met de bevolking verliest. Het is slechts een kwestie van tijd dat de EU in haar huidige vorm zal falen. Dit is echter niet de schuld van het volk, maar van een politieke elite die elk gevoel met de realiteit heeft verloren.

Waarom de politiek geen drastisch koerswijziging zal doorvoeren?

Heel eenvoudig, vanwege ons, de kiezers. Politici willen meestal koste wat het kost worden herkozen. Welke politicus of welke partij wordt gekozen, die belooft: "we zullen allemaal 30-40 procent moeten inleveren", terwijl de concurrentie blijft zeggen: "alles komt goed".

Hoe dan ook: met dit toneelstuk hebben politici de democratie verder ondermijnd en de burger bedrogen. Meer dan ooit moet het ons duidelijk zijn dat we getuigen zijn van een keerpunt in de geschiedenis en dat we worden geconfronteerd met grote omwentelingen in de economie, de politiek en de samenleving! En gebeurt het niet goedschiks, dan beslist kwaadschiks......

Afdrukken Doorsturen