Muizen gedijen prima in het luchtledige

Het Amerikaanse private ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft op donderdag 5 december 2019 met succes een Dragon bevoorradingstuig in de ruimte gebracht. Aan boord waren ook muizen meegenomen, maar kennelijk bevalt het die zo goed dat ze maar meteen een ruimtewandeling maken.

Een paar weken geleden lazen we op de Belgische website Spacepage het volgende:

Het Amerikaanse private ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft op donderdag 5 december 2019 met succes een Dragon bevoorradingstuig in de ruimte gebracht. Het ruimtevaartuig werd omstreeks 18u29 gelanceerd vanop Cape Canaveral in Florida en werd 10 minuten uitgezet in een lage baan om de aarde door de Falcon 9 raket.
...
Eén van de meest opvallende experimenten is afkomstig van de bekende bierbrouwer Budweiser dat voor de vierde keer een experiment uitvoert aan boord van het internationale ruimtestation. Met deze experimenten onderzoekt men onder andere de kiemkracht van gerst in microzwaartekracht aangezien ons dit meer kan leren over hoe we voedsel produceren. Daarnaast brengt de Dragon CRS-19 ook enkele muizen naar het ruimtestation die in het kader van het Rodent Research 19 (RR-19) experiment wetenschappers meer moeten leren over hoe we spier- en botverlies kunnen voorkomen.


Het artikel vertelt over de reis van de Dragon CRS 19 capsule van SpaceX, de dure hobby van Elon Musk. Rechtstreekse beelden werden op 5 december van deze gebeurtenis uitgezonden, waarvan we hieronder een Youtube-film plaatsen. De video staat nog steeds op het SpaceX YouTube-kanaal.

Maar we zien rare details op deze video. Vanaf minuut 20:00 aan de rechterkant zien we een muis vrolijk over de raketmotor heen lopen. Maar niet slechts eenmaal, nee, op minuut 20.22 loopt de muis zonder problemen in de open ruimte - inderdaad: het luchtledige

Maar kennelijk zijn muizen niet de enige dieren die zijn meegenomen, wat dacht u van een paar vliegen die te zien zijn op de video, aan het begin op minuut 27.47 links in beeld.

In de reacties onder de video op het eigen Youtube-kanaal van SpaceX wijzen bezoekers op de muis op de raket motor. Kennelijk vindt SpaceX dat niets bijzonder.... een muis die over een raketmotor in het luchtledige loopt. Wat is daar mis mee?

Het kan niemand iets schelen. Wetenschap is al lang verdrongen door de waarheid van Hollywood. SpaceX hoeft deze opmerkingen niet eens te censureren en kan ze gewoon laten staan omdat het niemand interesseert.
Afdrukken Doorsturen