FED verstrekte lening van $ 1,2 miljard aan bedrijf met vier werknemers

Elk bailout-programma voor Wall Street dat de Federal Reserve sinds 17 september vorig jaar heeft opgezet, is volgens de Fed naar eigen zeggen in het leven geroepen om de gemiddelde Amerikaan op de een of andere manier te helpen. Maar wat te denken van de $ 1,2 miljard die naar een bedrijf ging dat 4 werknemers heeft?


Volgens de Term Sheet van de Federal Reserve voor de Term Asset-Backed Securities Loan Facility (TALF), zal het "helpen voorzien in de kredietbehoeften van consumenten en bedrijven door de uitgifte van door activa gedekte effecten te vergemakkelijken". Om het niet al te fijn te zeggen, maar door activa gedekte effecten en aanverwante derivaten bliezen Wall Street in 2008 op, waardoor de ergste economische neergang sinds de Grote Depressie op dat moment ontstond.

Volgens de meest recente H.4.1-aanvraag van de Fed heeft het in totaal $ 11,1 miljard geleend van het TALF-programma. Elf procent van dat geld, $ 1,2 miljard, ging naar een bedrijf dat 4 werknemers heeft (buiten het ondersteunend personeel) volgens de aanvraag bij de beurswaakhond SEC. Veel van het geld werd uitgeleend tegen een rentetarief variërend van 0,75 procent tot 1,26 procent. Vergelijk dat eens met de hoge tweecijferige rentetarieven die de banken van Wall Street consumenten blijven rekenen op hun creditcards.
De leningen lopen binnen drie jaar af.

Onder de CARES-wet die door het Amerikaanse CONgres is aangenomen, heeft de TALF $ 10 miljard aan belastingbetalerssteun ontvangen van de Amerikaanse schatkist om eventuele verliezen in dit programma op te vangen. In het meest recente transactiegegevensrapport dat door de Federaal Reserve is ingediend voor de TALF, vermeldt het de identiteit van de lener die het totaal van $ 1,2 miljard heeft ontvangen. Dat is Alta Fundamental Advisers SP LLC-Belstar-Alta Series 1 en 2. Het vermeldt de beleggingsbeheerder voor de lener als Belstar Beheermaatschappij LLC. Zowel Alta Fundamental Advisers als Belstar Management Company LLC hebben fondsen die eerder geregistreerd waren op de Kaaimaneilanden, volgens hun SEC-deponeringen.

De Fed verstrekt alleen selectief gegevens op transactieniveau voor zijn talloze bailout-programma's. Zoals we eerder hebben opgemerkt, is de Primary Dealer Credit Facility (PDCF) één van de eerste bailout-programma's die door de Fed zijn opgezet en toch heeft het nooit een druppel informatie verstrekt over wie de miljarden dollars aan leningen onder dat programma hebben ontvangen.

De Primary Dealer Credit Facility was het meest beruchte programma van de Federal Reserve tijdens de financiële crisis van 2007 tot 2010. De Fed sluisde in het geheim $ 8,95 biljoen (!) aan cumulatieve leningen ònder de marktrente naar de trading-eenheden van de grootste banken van Wall Street en hun buitenlandse tegenpartijen in derivaten, volgens een audit die in 2011 door het Government Accountability Office (GAO) te laat aan het publiek werd verstrekt.

De arrogantie van de Fed van 2007 tot 2010 en haar meerjarige rechtszaak om haar transacties hoe dan ook geheim te houden voor het Amerikaanse volk, maken haar acties tot een cruciaal gebied om transparantie te eisen. Helaas worden de transacties van de Federal Reserve in wezen genegeerd door de mainstream media, wat leidt tot steeds verdergaande overmoed.