Corruptie op hoog niveau

Net als in 2009 toen Obama tot president werd gekozen en de democraten een supermeerderheid hadden in het Congres. Met de nieuwe Senaat is (straks) vicepresident Kamala "Fweedom" Harris de doorslaggevende factor. Daarom zullen de democraten wederom een supermeerderheid hebben. Dat betekent niet meer in de hand te houden federale uitgaven! En dat dan ook nog met een nieuwe, corrupte minster van Financiën.

We beginnen het jaar 2021 met een "nieuwe" Amerikaanse president (dat wil zeggen, Obama's oude "Sleepy" Joe Biden) met voormalig Fed-voorzitter Janet "The Mad Printer" Yellen als minister van Financiën (over haar straks meer) en Jerome "The Skipper" Powell als voorzitter van de Federal Reserve.

Kan de Federal Reserve in de VS de weg naar welvaart inslaan door het verder bijdrukken van dollars?
Niet met de geldomloopsnelheid (bbp/geldhoeveelheid) op historische dieptepunten en een M1-geldvoorraad die groeit met 67% op jaarbasis.



Biden beweert dat hij geen belastingen zal verhogen voor huishoudens die meer dan $ 400.000 verdienen. Wat is het besluit van Pelosi & de Democraten in het Huis van Afgevaardigden om belastingen te heffen op huishoudens die meer dan $ 200.000 verdienen?
Het plan van Biden omvat ondermeer het volgende:

- Het hanteren van 12,4 procent loonbelasting voor ouderdoms-, nabestaanden- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (sociale zekerheid) op inkomen boven $ 400.000, gelijkmatig verdeeld over werkgevers en werknemers. Dit zou een "donutgat" creëren in de huidige Social Security payroll tax, waar lonen tussen $ 137.700, het huidige loonplafond, en $ 400.000 niet worden belast.
- Herstel van het hoogste individuele inkomstenbelastingtarief voor belastbare inkomens van meer dan $ 400.000 van 37 procent onder de huidige wet naar het niveau de Jobs Act van 39,6 procent.
- Belaste vermogenswinst op lange termijn en gekwalificeerde dividenden tegen het gewone tarief van de inkomstenbelasting van 39,6 procent op inkomsten boven de $ 1 miljoen en elimineert een verhoging van de basis voor vermogenswinstbelasting.
- Beperking van het belastingvoordeel van gespecificeerde aftrekposten tot 28 procent van de waarde voor degenen die meer dan $ 400.000 verdienen, wat betekent dat belastingbetalers die boven die inkomensgrens zitten met belastingtarieven hoger dan 28 procent, te maken krijgen met beperkte gespecificeerde aftrekposten.
- Herstel van de Pease-beperking op gespecificeerde aftrekposten voor belastbare inkomens boven $ 400.000.
- Fasering aftrek van gekwalificeerde bedrijfsinkomsten (sectie 199A) voor indieners met een belastbaar inkomen van meer dan $ 400.000.
- Uitbreiding van het verdiende inkomstenbelastingkrediet (EITC) voor kinderloze werknemers van 65 jaar en ouder; biedt belastingkredieten in verband met hernieuwbare energie aan particulieren.
- Uitbreiding van de Child and Dependent Care Tax Credit (CDCTC) van maximaal $ 3.000 aan gekwalificeerde uitgaven tot $ 8.000 ($ 16.000 voor meerdere gezamenlijke personen) en verhoging van het maximale vergoedingspercentage van 35 procent naar 50 procent.
- Voor 2021 en zolang de economische omstandigheden dit vereisen, wordt de Child Tax Credit (CTC) verhoogd van een maximale waarde van $ 2.000 tot $ 3.000 voor kinderen van 17 jaar of jonger, terwijl een bonus van $ 600 wordt verstrekt aan kinderen jonger dan 6 jaar. De CTC zal ook volledig worden toegekend, waardoor de terugbetalingsdrempel van $ 2.500 en het geleidelijke tarief van 15 procent worden opgeheven.
- Herstel van het belastingkrediet voor eerste huizenkopers, dat oorspronkelijk werd gecreëerd tijdens de Grote Recessie om de huizenmarkt te helpen. Biden's krediet voor huizenkopers zou tot $ 15.000 opleveren voor beginnende huizenkopers.
- Uitbreiding van de successie- en schenkingsbelasting door het tarief en de vrijstelling terug te brengen naar het niveau van 2009.

Biden's plan verhoogt het tarief van de vennootschapsbelasting van 21 procent naar 28 procent.

Geen van de bovengenoemde belastingplannen zal voldoende zijn om de ambitieuze uitgavenplannen van Biden/Pelosi/Schumer van $ 11 biljoen dollar ($ 11.000.000.000.000) te dekken.

We zouden nog even terugkomen op Yellen, Biden's genomineerde voor de functie van de Amerikaanse minister van Financiën. In afwachting van haar hoorzitting in de Senaat heeft ze haar formulieren voor financiële openbaarmaking vrijgegeven, die een meevaller van meer dan $ 7 miljoen aan spreekbeurten lieten zien sinds ze haar functie bij de Federal Reserve verliet.
Het grootste deel van dat geld was afkomstig van bedrijven op Wall Street, die op verschillende manieren worden gereguleerd en gered door de Federal Reserve.
Wat ons vooral interesseert is de vraag waarom zij haar financiële openbaarmakingsformulier betreffende haar geldontvangsten van de criminele handelshuizen van Wall Street voor alleen de jaren 2019 en 2020 heeft overhandigd, wanneer het gezond verstand suggereert dat haar grootste verdiensten zouden zijn geweest in 2018, toen haar kennis over de gang van zaken bij de Federal Reserve het meest actueel was.

Yellen trad op 3 februari 2018 af als voorzitter van de Federal Reserve, toen president Trump haar niet hernomineerde voor de functie van voorzitter. Yellen was een Fed-gouverneur voordat zij voorzitter werd en die termijn liep pas af in 2024. Yellen had bij de Federal Reserve kunnen blijven en als ambtenaar kunnen functioneren. In plaats daarvan tekende ze in dezelfde maand dat ze aftrad bij de Fed een exclusief contract met het Washington Speakers Bureau.

Minder dan twee maanden nadat ze bij de Fed opstapte, haalde Yellen enorme bedragen binnen voor het kletsen over, en het uitdragen van haar wijsheid aan de megahandelshuizen op Wall Street: dezelfde mensen die het Amerikaanse financiële systeem in 2008 opbliezen en daarvoor een supergeheime bailoutperatie kregen van maar liefst $ 29 biljoen van de Federal Reserve. De details van de obscene bailoutoperatie van de Fed werden drie jaar na het feit openbaar gemaakt op grond van een beslissing van de federale rechtbank en een overheidscontrole.

Het eerste optreden van Yellen was op 2 april 2018, kunnen we lezen op de site van Reuters. Yellen werd gehost door Jefferies Group LLC, waar ze voor het eerst vragen beantwoordde van 100 van Jefferies' topklanten, zoals hedgefondsen. Diezelfde avond dineerde ze in het penthouse van de CEO van Jefferies met 40 van zijn gekozen gasten tijdens een sit-down diner. Yellen weigerde Reuters te vertellen wat ze voor het evenement had betaald gekregen.

David Zervos, Chief Strategist voor Jefferies, tweette een foto van zichzelf met Yellen (tijdens het evenement) en zei: "Een geweldige avond gisteravond met Janet Yellen voor onze klanten in New York."

We weten ook van bijgaande YouTube-video en het persbericht dat Yellen een spreker was tijdens de Charles Schwab IMPACT-conferentie van 28-31 oktober 2018, gehouden in het Walter E.Washington Convention Center in Washington, DC. Ook hiervan is onbekend wat Yellen ontving voor deze bijeenkomst.

Bloomberg News meldde ook de aanwezigheid van Yellen op hun 6-7 november 2018 New Economic Forum in Singapore, en schreef dat Yellen zei dat het "onduidelijk was of de VS over de juiste instrumenten beschikt om met enkele van de nieuwe, opkomende risico's om te gaan". Het publiek heeft geen weet van wat Yellen ontving voor haar spreekbeurt in Singapore.

En we weten ook uit een persbericht van de CME Group, eigenaar van futures-beurzen, dat Yellen sprak op hun jaarlijkse Global Financial Leadership Conference in het Ritz-Carlton Beach Resort, gehouden van 12 tot 14 november 2018 in Napels, Florida. Nogmaals, het specifieke bedrag dat ze voor dit evenement ontving, is door Yellen geheim gehouden.

Volgens het financiële openbaarmakingsformulier van Yellen sprak ze in 2019 maar liefst vier of meer keer per maand. Alleen al in de maand maart 2019 haalde Yellen het volgende als spreker binnen van de financiële sector:
- 3 maart 2019: Standard Chartered Bank, $ 270.000
- 6 maart, 11 maart en 12 maart 2019: drie evenementen bij Citigroup voor $ 217.200 elk, voor een totaal van $ 651.600. Gebleken is dat Yellen "bijna $ 1 miljoen binnenharkte" als betaling voor negen toespraken voor alleen Citi sinds zij de Federal Reserve verliet.

Citigroup ontving de grootste geheime bailoutoperatie van de Federal Reserve in de wereldwijde bankgeschiedenis, goed voor meer dan $ 2,5 biljoen aan cumulatieve leningen onder de marktrente van december 2007 tot ten minste midden 2010, bleek uit de audit die in 2011 werd gepubliceerd door het Government Accountability Office (GAO).

We weten zeker dat Yellen haar financiële verwikkelingen met Wall Street niet volledig heeft onthuld, omdat haar op pagina 8 van haar financiële openbaarmakingsformulier wordt gevraagd om haar "bronnen van compensatie van meer dan $ 5.000 in een jaar" op te sommen. Onder die noemer noemt Yellen JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Carlyle Investment Management. En ze stelt dat de bron van de inkomsten van die bedrijven voortkwam uit het feit dat ze een "spreker" was. Maar Yellen heeft die firma's en anderen niet opgenomen in haar inkomensgegevens voor 2019 of 2020, waardoor de lezer aanneemt dat ze in 2018 werd betaald voor spreekbeurten bij deze firma's, zonder de specifieke inkomstenbedragen van elk te vermelden.

Hoeveel Yellen werd betaald door de vijfvoudig veroordeelde criminele organisatie JPMorgan Chase is een kwestie van Amerikaans nationaal belang (en mogelijk van de nationale veiligheid van de VS), aangezien de Fed de CEO van de bank, Jamie Dimon, niet heeft gedwongen op te stappen bij die bank, aangezien hij de leiding had over alle vijf misdrijven in een periode van zes jaar. Overigens: de bank bekende schuldig te zijn aan alle vijf misdrijven.

Voor de twee "verantwoorde" jaren ontving Yellen volgens Politico in totaal $ 7,2 miljoen. Christine Pelosi, de voorzitster van de California Democratic Party Women's Caucus en dochter van House Speaker Nancy Pelosi, reageerde via Twitter: "Schandalig dat Janet Yellen voor deze toespraken is betaald... tegen lagere tarieven dan haar mannelijke tegenhangers." Het is maar hoe je er tegenaan kijkt.

Naast een corrupt CONgres krijgt de VS met Yellen dus ook te maken met een sjoemelende minister van Financiën (wat in dat land overigens geen vreemde gang van zaken is). Als minister van Financiën zou Yellen niet alleen de controle hebben over het slushfonds genaamd het Exchange Stabilization Fund, dat de New York Fed kan gebruiken om te handelen in goud, aandelen en valuta's, maar Yellen zal ook voorzitter zijn van de Financial Stability Oversight Council (F-SOC ), die beslissingen neemt over bedreigingen voor het Amerikaanse financiële systeem (door diezelfde banken die miljoenen hebben verstrekt om Yellen te verrijken).

Senior Reporter Jesse Eisinger van ProPublica twitterde: “Janet Yellen heeft zich met twee grijpgrage handen verrijkt met geld van banken. Dit is corruptie, maar het wordt niet zo genoemd omdat het zo alledaags is."  Eisinger merkte ook op: “Zeker, Yellen zou kunnen denken dat ze tijdens haar ambtsperiode onafhankelijke beslissingen kan nemen. Maar hoe arrogant is het om je voor te stellen dat geld iedereen corrumpeert behalve jijzelf?"

Overigens schaart Yellen zich in een rijtje politici die ook niet vies zijn van geld. De headline van Politico die luidde dat Yellen "miljoenen verdiende aan bedrijfstoespraken voor Wall Street" is een zin die net zo goed haar naam zou kunnen vervangen door talloze voormalige voormalige Fed-voorzitters en huidige leden van de Trump-administratie (zo kreeg het publiek te lezen dat Biden's oude baas, voormalig president Barack Obama in 2017 $ 400.000 rekende voor een enkele toespraak op de Wall Street-conferentie over de gezondheidszorg).



.


[Alle links, bronnen en veel meer informatie uitsluitend voor abonnee's]




[9 januari 2021]





Afdrukken Doorsturen