WTO krijgt Nigeriaanse (of is het een Amerikaanse?) topvrouw

De benoeming van de in Nigeria geboren Ngozi Okonjo-Iweala tot hoofd van de WTO geeft - ondanks alle lovende woorden in het Volkskrant-artikel van vandaag - reden tot ongerustheid. Het draait vooral om wie ze is en met wie ze momenteel verbonden is, zodat ze de zich ontvouwende agenda van de Grote Reset-transformatie van de wereldeconomie zal kunnen uitvoeren, met behulp van de coronaviruspandemie als een belangrijke hefboom.

 
We lazen vanochtend in de Volkskrant het volgende:

De 66-jarige Okonjo-Iweala is niet alleen de eerste vrouw aan het hoofd van het WTO, ze is ook de eerste Afrikaan die die positie vervult, de eerste voorzitter die persoonlijk ervoer hoe het is om arm te zijn, de eerste voorzitter die magna cum laude afstudeerde aan Harvard en vervolgens promoveerde aan het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology. Ook is ze de eerste voorzitter die bijna om het leven kwam door rondvliegende kogels en de eerste voorzitter wiens 83-jarige moeder werd ontvoerd omdat ze als minister van Financiën van Nigeria zo hard optrad tegen corruptie.


De benoeming van de in Nigeria geboren Ngozi Okonjo-Iweala geeft - ondanks alle lovende woorden in het Volkskrant-artikel - reden tot ongerustheid. Het draait vooral om wie ze is en met wie ze momenteel verbonden is, zodat ze de zich ontvouwende agenda van de Grote Reset-transformatie van de wereldeconomie zal uitvoeren, met behulp van de coronaviruspandemie als een belangrijke hefboom.
Ze leidt momenteel een organisatie die is opgericht door de schijnbaar alomtegenwoordige (alom financierende) Bill Gates samen met het Davos World Economic Forum - beide betrokken bij de uitvoering van de Grote Reset - en ze is nauw verbonden met de belangrijkste instellingen van globalisering en internationale financiën. Een achtergrond die we zouden moeten kennen.

Wie is Okonjo-Iweala?

Ngozi Okonjo-Iweala komt van hoge ministerposten in Nigeria, een van 's werelds meest corrupte staten met een Transparency International-index (van 2019) van 146 uit 180 geëvalueerde staten. Ze was met name twee keer minister van Financiën in de Nigeriaanse regering, eerst onder president Olusegun Obasanjo van 2003-2006. Verder van 2011–2015 onder president Goodluck Jonathan, toen ze werd benoemd tot minister van Financiën en coördinerende minister van Economie. Hoewel ze nooit werd beschuldigd van corruptie, werd in 2015 bijna $ 20 miljard als "verdwenen" aangemerkt na een audit door PriceWaterhouseCoopers van de olie-inkomsten van de staat. The Economist stelde dat de corruptie bloeide onder haar toezicht "die politici en hun trawanten straffeloos hun zakken lieten vullen". Ze vormde het hart van het ministerie.

Ze overtuigde ook Goodluck Jonathan ervan om in 2012 benzinesubsidies op te heffen, wat leidde tot massale straatprotesten, aangezien veel Nigerianen goedkope benzine zien als het enige voordeel dat ze halen uit de enorme olierijkdom van het land.
Het verminderen van dergelijke subsidies is een standaard-praktijk van de Wereldbank.

Okonjo-Iweala overtuigde mensen als de voormalige Amerikaanse oorlogsmisdadiger president George W.Bush dat ondanks de hoge olieprijs in die tijd de olie-inkomsten van Nigeria op jaarbasis slechts $25 miljard bedroegen per dag, en elke Nigeriaan daarvan omgerekend elke dag 50 dollarcent ontving, en dat schuldverlichting nodig was voor Nigeria.

Enkele specifieke beschuldigingen werden geuit tegen Okonjo-Iweala in 2015 vanwege haar vermeende rol in het misbruiken van de opbrengsten van geplunderde fondsen voor veiligheidsuitgaven - tot €2 miljard werd overgedragen aan de National Security Advisor met weinig toezicht en dito verantwoording. Ze had betoogd dat ze de president had geadviseerd over de noodzaak van verantwoording bij de besteding van de fondsen, maar maatschappelijke groeperingen beweerden dat er geen verantwoording was.

Als minister van Financiën steunde ze de gebruikelijke eisen van het IMF en de Wereldbank om de overheidssubsidies voor benzine en de privatisering van elektriciteit te verlagen. Het was geen verrassing, want Okonjo-Iweala werkte 25 jaar bij de Wereldbank in Washington. Nadat Obasanjo haar eerste periode als minister van Financiën had beëindigd, keerde ze terug naar de Wereldbank om van 2007 tot 2011 Managing Director of Operations te worden. Meerdere keren maakte ze haar ambitie duidelijk om hoofd van de Wereldbank te worden, een functie die traditioneel wordt vervuld door een Amerikaans staatsburger. Ze ging zelfs zó ver dat ze in 2019 het Amerikaanse staatsburgerschap aannam toen de post van de Wereldbank opnieuw vacant werd, maar het mocht niet baten.

De Wereldbank is, samen met het IMF, één van de cruciale VN-instrumenten om de globalistische corporatistische economische agenda te bevorderen. Net als het IMF gebruikt de Wereldbank haar geld als een wortel om draconische voorwaarden op te leggen aan ontvangende regeringen in ontwikkelingslanden.
Dit wordt de "Washington Consensus" genoemd en legt een ongeschikte "vrije markt"-agenda op die onvermijdelijk eisen omvat om de staatsbegrotingen te verlagen, staatssubsidies voor voedsel en brandstof te verlagen, de valuta converteerbaar en goedkoop te maken en protectionistische barrières weg te nemen.
De structurele aanpassingsprogramma's van de Wereldbank en het IMF in West-Afrika hebben ertoe geleid dat landen voorrang hebben gegeven aan schuldbetalingen bóven investeringen in openbare diensten, waaronder onderwijs, infrastructuur of basisgezondheidsdiensten. Kortom, het is een brute vorm van wat wordt genoemd technocratisch neokolonialisme, veel sinister dan de Britten, Fransen of Belgen ooit zijn gelukt omdat beide instellingen Afrikanen of andere technocraatgezichten uit ontwikkelingslanden gebruiken om draconische soberheid op te leggen die landen dwingt. om open te staan voor buitenlandse plundering, meestal door de westerse bedrijfsreuzen.

Okonjo-Iweala verliet de corrupte regering van president Goodluck Jonathan in 2015 om voorzitter te worden van GAVI (The Vaccine Alliance), waar ze tot op heden zit. GAVI staat voor Global Alliance for Vaccines and Immunization. Het werd opgericht in 2000 met een initiële subsidie van $ 750 miljoen van de Bill & Melinda Gates Foundation. Gates kreeg gezelschap van de Wereldbank en GAVI was het allemaal eens op het Davos World Economic Forum, het globalistische centrum in Davos van de Grote Reset. GAVI beweert meer dan $ 4 miljard aan vaccins te hebben uitgegeven. Haar belangrijkste doel is het vaccineren van elk kind in Afrika, India en de derde wereld. GAVI verklaart op haar website: "Als onderdeel van zijn missie om levens te redden, armoede te verminderen en de wereld te beschermen tegen de dreiging van epidemieën, heeft Gavi geholpen bij het vaccineren van meer dan 822 miljoen kinderen in de armste landen ter wereld."

Het bestuur van GAVI omvat, naast voorzitter Okonjo-Iweala, één van 's werelds grootste vaccinproducenten, GlaxoSmithKline (GSK), evenals de Gates Foundation, de Wereldbank, de WHO en UNICEF. Onder voorzitterschap van Okonjo-Iweala is GAVI betrokken geweest bij de schandalige verspreiding van polio in Afrika als gevolg van hun poliovaccinstrategie. Evenals in India werden GAVI en de Gates Foundation aangeklaagd door Indiase Hooggerechtshoven wegens "crimineel nalatig uitproberen van vaccins op een kwetsbare, ongeschoolde en onvoldoende geïnformeerde bevolking - schoolbestuurders, studenten en hun ouders - die geen geïnformeerde toestemming of advies kregen van mogelijke nadelige effecten of die na vaccinatie zouden moeten worden gecontroleerd."
Een aantal gevaccineerde Indiase meisjes stierf nadat ze HPV-vaccins hadden gekregen van GSK, zoals gezegd een bestuurslid van GAVI.

Tussen haakjes: ons land heeft ingetekend voor het coronavaccin van GSK dat door tegenvallers bij de ontwikkeling pas in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komt (denkt men). Hugo de Jonge verwacht in het derde kwartaal 5,85 miljoen doses van het Sanofi-GSK-vaccin te ontvangen en nog eens eenzelfde hoeveelheid in het vierde kwartaal. De Europese Commissie heeft ongeveer 300 miljoen doses besteld. Weten zij veel.....

Meest recent, onder Okonjo-Iweala's termijn als voorzitter van GAVI, traden er gevallen van verlammende polio op bij Afrikaanse en Indiase kinderen die waren gevaccineerd door GAVI en de Gates Foundation (met hun Oral Polio Vaccine-programma's). GAVI en Gates deden dit ondanks het feit dat ze wisten dat de OPV in 1992 door de Amerikaanse CDC was geschrapt van zijn vaccinatieschema in de VS omdat het polio veroorzaakte.
Onder het poliovaccinatieprogramma van GAVI-Gates zijn gevallen van polio geregistreerd in meer dan een dozijn Afrikaanse landen, waaronder Angola, Congo, Nigeria en Zambia en Nigeria van Okono-Iweala. Maar het schokkende is dat de uitbraken naar verluidt allemaal zijn veroorzaakt door het door Gates ondersteunde orale poliovaccin.
GAVI en Gates voeren een kolossaal corrupte en zelfs criminele onderneming waarin de van belasting vrijgestelde Gates Foundation investeert in vaccinbedrijven zoals GSK en anderen die hun vaccins vervolgens verkopen aan enorme nieuwe markten zoals Afrika en India. Aangezien de aandelenkoersen in GSK stijgen als gevolg van de toenemende verkoop van vaccins, stijgt het nettovermogen van de Gates Foundation ook. "Liefdadigheid" voor winst is het model.

Kortom, de rol van Okonjo-Iweala als hoofd van de corrupte GAVI en van de Wereldbank en het Nigeriaanse ministerie van Financiën maken haar een "uitstekende" kandidaat om de globalistische Wereldhandelsorganisatie te leiden. Verder kijken naar haar banden draagt bij aan dat beeld.

Terwijl zij de functie van voorzitter van GAVI bekleedde, werd Okonjo-Iweala ook "Senior Advisor" van Lazard Ltd., een Amerikaanse investeringsbank die beweert de grootste onafhankelijke investeringsbank ter wereld te zijn, met belangrijkste uitvoerende kantoren in New York City, Parijs en Londen. In het huidige bestuur van Lazard zit onder meer Richard Haass, hoofd van de New York Council on Foreign Relations. Lazard-voorzitter Kenneth Jacobs zit in de Stuurgroep van de Bilderberg Groep. Toen ze in 2018 nog steeds Lazard adviseerde en aan het hoofd stond van Gates' GAVI, trad ze toe tot het bestuur van Jack Dorsey’s Twitter, tegenwoordig berucht vanwege de massale politieke censuur.

Ze bekleedde in 2018 ook een positie in de raad van bestuur van de grote internationale bank Standard Chartered, waarvan de belangrijkste aandeelhouder het staatsinvesteringsfonds van Singapore is, en wiens bankactiviteiten plaatsvinden in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. In 2012 beschuldigde het New Yorkse Department of Financial Services Standard Chartered ervan $ 250 miljard (!) te verbergen voor transacties waarbij Iran betrokken was, en noemden de Amerikanen het een "malafide instelling". De bank is betrokken geweest bij het witwassen van Amerikaanse sancties, waarbij ook Myanmar, Libië, Soedan en Hong Kong betrokken zijn, waar zij belangrijke zaken doet met China. Ofwel: de nieuwe Nigeriaanse WTO-topvrouw is goed verbonden met de wereld van mondiale financiële mogendheden.

De voormalige Nigeriaanse minister van Financiën en ambtenaar van de Wereldbank is ook goed thuis in de globalistische dystopische VN-Agenda 2030, ondersteund door het WEF in Davos en door Gates. Ze is medevoorzitter van de Global Commission on the Economy and Climate die oproept tot "gedurfde klimaatactie", naast het hoofd van het IMF en voormalig hoofd van onder meer de agribusiness-gigant Unilever. Ze was ook lid van het High-Level Panel van de secretaris-generaal van de VN over de post-2015 Development Agenda, de beruchte agenda voor "duurzame ontwikkeling". En ze staat vermeld als een "Agenda-bijdrager" van het World Economic Forum.

Ze zal straks één van de centrale globalistische instellingen leiden. De WTO werd in 1995 opgericht om de globaliseringsagenda van Davos vooruit te helpen, misschien wel één van de economisch meest destructieve agenda's in de geschiedenis. WTO-regels voor de handel in landbouwproducten zijn opgesteld door de agribusiness-kartelbedrijven onder leiding van Cargill om open landbouwmarkten in de ontwikkelingslanden te dwingen tot agribusiness-producten van de wereldwijde voedselkartelbedrijven.
In plaats van voedselsubsidies in de Noord-Amerikaanse en EU-producerende landen af te schaffen, hebben subsidies van meer dan 40% op belangrijke producten het mogelijk gemaakt dat gigantische agribusiness-bedrijven zoals Unilever lokale markten in Afrika en Azië overspoelden, waardoor lokale kleine producenten failliet gingen, waardoor ze gedwongen werden de stadscentra binnen te stromen. voor goedkope arbeidskrachten. Zoals een analist het uitdrukte hebben hervormingen die door de WTO zijn geëist de gegarandeerde prijzen en door de staat gesponsorde voorlichtingsdiensten vernietigd, en regeringen van arme ontwikkelingslanden hebben de programma's voor voedselzekerheid en plattelandssteun moeten ontmantelen ten gunste van diegenen die hen zouden helpen om aan de WTO-mandaten te voldoen.

"Ze is deze geweldige, zachte vrouw met een authentieke benadering van problemen, maar, jongen, onder die zachte handschoen zit een harde hand en een sterke wil", zei Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank in een interview. Lagarde stond in Frankrijk (door haar functie van minister van Economische Zaken) terecht voor "nalatigheid die ontvreemding van overheidsgeld door derden mogelijk maakte". Daarvoor zou ze maximaal een celstraf kunnen krijgen van één jaar en een boete van 15.000 euro - ware het niet dat haar de huidige functie van ECB-topvrouw in de schoot werd geworpen.

Met haar banden met Bill Gates, de Wereldbank, het Word Economic Forum, internationale financiën en zelfs Twitter, is Ngozi Okonjo-Iweala zeer geschikt om toezicht te houden op de geplande oplegging van de totalitaire agenda van de (Gates-WEF) Great Reset. Ze is optimistisch over de vooruitzichten voor een overeenkomst om de wereldwijde e-commercemarkt van $ 26 biljoen te besturen, waardoor grensoverschrijdende hindernissen voor Amerikaanse technologiebedrijven zoals Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Alphabet en Microsoft

kunnen worden verminderd.


Dr. Ngozi Okonjo-Iweala verborg het feit dat ze in 2019 werd beëdigd als Amerikaans staatsburger (zoals we hierboven al schreven). Elke nieuwe Amerikaanse burger zweert een eed dat hij of zij trouw en loyaliteit aan enig ander land opgeeft. In al haar documenten die in juli 2020 bij de WTO zijn ingediend, inclusief haar zeer gedetailleerde cv, wordt niet vermeld dat ze een Amerikaans staatsburger is. Het werd onthuld door Bloomberg News in september 2020. De vraag is dus of zij een Amerikaanse of een Nigeriaanse WTO-baas wordt.

Met haar ondermaatse prestaties bij de Wereldbank als vicepresident voor de Afrikaanse regio is de Nigeriaanse en/of Amerikaanse kandidaat waarschijnijk uitermate "geschikt" om de hervormingsagenda in de WTO uit te voeren. Voor Afrika werden zeer lage resultaten genoteerd toen ze bij de Wereldbank was. Zij werd verschillende keren beschuldigd van corruptie tijdens en na haar ambtsperiode als ministerie van Financiën in haar geboorteland Nigeria. Bij de WTO zal ze niet veel bereiken, en de gewenste hervormingen kunnen de lidstaten niet van haar verwachten.

Met zoveel negatieve eigenschappen is ze op een gegeven moment gezien als een bullebak, een slechte luisteraar, ze weet het allemaal, is een manager die niet geïnteresseerd is in het luisteren naar andere meningen, vooral de afwijkende en tegengestelde opvattingen van wie dan ook. Ze zal de cohesie binnen de leden niet bevorderen. Het ontbreekt haar aan integriteit, een feit dat kan worden aangetoond door het niet bekendmaken van haar Amerikaanse staatsburgerschap op het moment dat haar nominatie wordt gepresenteerd. Haar dubbele nationaliteit werd ontdekt door een gewetensvolle journalist die haar fraude aan de WTO-leden blootlegde. Haar man in 2007 was verwikkeld in een sexschandaal.

Afrikaanse landen zijn ook van mening dat Ngozi niet in staat zal zijn om Afrika terug te brengen tot een redelijke discussie en weg van het verhaal over beleidsruimte vanwege haar verleden bij de Wereldbank dat niet vruchtbaar was voor Afrika, terwijl ze meer zou kunnen doen voor haar continent. Ze heeft niet het belang van Afrika in haar hoofd.

Ook raakte zij in Nigeria verwikkeld in een wapenaankoopschandaal van $ 2 miljard dat leidde tot de arrestatie van de voormalige Nigeriaanse nationale veiligheidsadviseur met voormalige gouverneurs, zakenlieden en de gouverneur van de bank. In Nigeria concentreerde Ngozi Okonjo-Iweala zich op het besteden van gelden die waren teruggevorderd als onderdeel van de plunderingen door de voormalige militaire dictator Sani Abacha.

Haar benoeming zal het imago van de WTO (dat toch al sub-zero is) verder schaden en de lidstaten zullen deze kwestie serieus moeten nemen zonder in de fout te worden getrokken om enkele blitse campagnemanifesten te volgen. Haar leger van een campagneteam is samengesteld uit schimmige karakters en wordt zwaar gefinancierd door rijke weldoeners die worden gedreven door egoïstische belangen (u weet wel wie we bedoelen).

Dat ze haar verkiezing bij de WTO te danken zal hebben aan de steun van regeringen in Afrika en andere ontwikkelingslanden, is een bitter commentaar op de cynische manipulaties van de mogendheden die in de wereld van vandaag actief zijn.

 
[Links, bronnen en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][15 februari 2021]
Afdrukken Doorsturen