Europese Commissie subsidieert Soros met miljoenen

Het geld klotst bij de Europese Commissie tegen de plinten, ondanks de bedelverzoeken die elk jaar weer aan de lidstaten worden gedaan. Maar het belastinggeld van de hardwerkende burgers in de EU wordt niet altijd (of altijd niet) efficiënt besteed, laat staan dat het eerlijk wordt uitgegeven. Vele miljoenen gaan naar NGO's, veelal met linkse signatuur, waarbij opvallend grote bedragen gaan naar projecten van de Open Society Foundation, van de beruchte (maar door westerse mainstream media en politici geliefde) George Soros. En antwoord op de bonusvraag: wist u dat klimaatactiviste Greta Thunberg gewelddadige opstanden aanmoedigt? 




George Soros' Open Society heeft een wereldwijd netwerk van NGO's opgebouwd die een linkse agenda promoten met open grenzen, LGBTQ, abortus, universeel basisinkomen, de strijd tegen haatzaaiende uitlatingen (censuur) en rechtse partijen, allemaal onder het mom van "mensenrechten", valt te lezen in een nieuw rapport van het Europees nepparlement.

We lezen o.a. het volgende:
"De Europese Commissie financiert een breed scala aan "niet-gouvernementele" organisaties (NGO's) die bijna uitsluitend links zijn, en lobbyen bij regeringen van de EU-lidstaten en de EU zelf, bevorderen hun politieke agenda en lobbyen voor meer financiering, waardoor een door de belastingbetaler gefinancierd "terugkoppelingsmechanisme" en dito "echokamer" ontstaat, die conservatieven oneerlijk discrimineert en de verplichtingen van de EU inzake politieke neutraliteit schendt.
Deze ngo's van het "maatschappelijk middenveld" zijn vaak verwant aan het linkse netwerk rond de Open Society Foundation (OSF) en aanverwante organisaties, die de praktijk van het overhevelen van euro's van de belastingbetaler voor politieke lobby ten gunste van een linkse agenda van open grenzen, illegale migratie, wetgeving en mediacampagnes tegen conservatieve politici en meningen, die worden gedelegitimeerd als zogenaamde "hate speech".
Veel van deze NGO's zijn verre van "niet-gouvernementele" organisaties geworden betreffen quasi-overheidsinstanties (Quangos) die de EU en regeringen gebruiken voor hun politieke agenda's en activisme ten koste van de belastingbetaler, terwijl ze conservatieve regeringen in EU-lidstaten en daarbuiten aanvallen en ondermijnen, vooral wat betreft de staat Israël."

Onderzoekers hebben over 2019 voor een totaalbedrag van maar liefst ongeveer € 34.185.700 geïdentificeerd als subsidies van de Europese Commissie (de club van Hans Brusselmans), geld dat naar bekende NGO's gaat - gerelateerd aan de OSF. Door gebrek aan transparantie ligt het werkelijke totaalbedrag waarschijnlijk veel hoger.
Samen met financiering voor projecten met malafide dictaturen en terreurstaten is voor maar liefst zo'n € 471.774.000 geïdentificeerd als EU-financiering voor problematische projecten en organisaties. Een slordige € 13.124.700 werd door de Europese Commissie in 2019 besteed aan anti-Israëlische NGO's en -organisaties. De EU financierde in 2019 ook groepen die zijn aangesloten bij de radicale islamitische Moslimbroederschap met ongeveer€ 1.869.100.

In de Balkan heeft de EU in 2019 ongeveer - minimaal - € 4.117.100 uitgegeven aan OSF-gerelateerde NGO's, met name in Noord-Macedonië, Servië en Kosovo. De Open Society Macedonia Foundation ontving in 2019 ruim € 1.225.500 van de EU voor het project "Stay @ School - Action for Inclusion of Roma in Primary Education" en een kleine € 200.000 voor het project "Access to Justice for the most marginalised".

Zo kunnen we nog wel even doorgaan (doen we ook) want de lijst houdt hier niet op.

Meer dan € 58.200 ging naar het Islamitische Jeugdforum Noord-Macedonië, dat de "bevordering van universele islamitische waarden" en "het beschermen van jongeren tegen afwijkingen" als doelen noemt. In Zuid-Afrika heeft de EU in 2019 ten minste € 3.600.000 uitgegeven aan NGO's die de linkse agenda nastreven die wordt gepromoot door de Open Society Foundations, zoals het Southern Africa Human Rights Litigation Centre (SALC) in zuidelijk Afrika, ondersteund met deskundig juridisch advies, technische ondersteuning en financiële middelen”. De SALC is een gezamenlijk project van het Human Rights Institute (IBAHRI) van de International Bar Association en het Open Society Initiative for Southern Africa (OSISA). SALC werd in 2019 gefinancierd door de EU met een kleine € 2.000.000, samen met 5 andere NGO's, voor het project "Out & Proud: LGBTI Equality and Rights in Southern Africa".

Zeven jaar geleden werd het conservatief bestuurde India nog niet gehinderd door de machinaties van de Open Society, zoals NGO Monitor in 2014 schreef: "OSF steunt geen organisaties in India." Dit lijkt te zijn veranderd: in zijn jaarlijkse toespraak op het World Economic Forum in Davos In 2020 kondigde George Soros aan dat hij een miljard dollar zou uitgeven aan de "strijd tegen nationalisme", met name tegen de regering van Narendra Modi in India. In februari 2021, zo meldde Jack Posobiec, veroorzaakte de klimaatactiviste Greta Thunberg verontwaardiging in India door per ongeluk een "toolkit" voor gewelddadige opstanden te tweeten, vermoedelijk een product van het OSF-netwerk.

Greta Thunberg heeft per ongeluk de verraderlijke aard van de wereldwijde campagne tegen India onthuld. Nadat muzieksensatie Rihanna en actrice Mia Khalifa voor volwassen films erbij sprongen om de gerichte campagne tegen de Indiase regering te versterken, registreerde de schooluitvalactiviste ook haar bijdrage aan de kwestie. Rihanna..... is dat niet die zangeres die van onze aanstaande D'66-vicepremier Kaag 100 miljoen dollar wist los te peuteren, simpelweg door haar een twitterberichtje te sturen? Ook in Den Haag klotst kennelijk het geld tegen de plinten....

Thunberg lijkt het spel echter te hebben weggegeven toen ze een document deelde waarin werd beschreven hoe mensen over de hele wereld zouden kunnen bijdragen aan het ondermijnen van wetten die zijn aangenomen door het democratisch gekozen parlement van India.

In 2019 financierde de EU OSF-gelieerde NGO's in India met ten minste € 4.600.00, inclusief projecten als "WorkFree - Slavery, Work and Freedom: What Can Cash Transfers Contribut to the Fight for Decent Work?" Met € 1.500.000, inclusief € 100.000 voor de INBI Foundation (India Network for Basic Income) en € 75.000 voor OpenDemocracy UK. En zo gaat het maar door....

George Soros richtte in 1994 een OSF-kantoor op in Myanmar, dat sinds 2015 campagne voert voor de Rohingya-moslimminderheid, die ongewoon veel aandacht heeft gekregen in de westerse mainstream media. In 2019 betaalde de EU ten minste € 5.500.000 voor projecten in Myanmar, waaronder "Gendered Land and Extractives Action for Social Accountability" met het door Soros medegefinancierde Oxfam (€ 200.000), "Cultural Bridges" met het door Soros medegefinancierde ActionAid ( € 2.000.000), "Strategische en geïntegreerde reactie op online haatuitingen en desinformatiecampagnes in Myanmar" met de door Soros gefinancierde Phandeeyar Foundation (€ 1.500.000). Verder gingen er € 2.000.000 en € 600.000 van de EU naar de bescherming van journalisten en vrijheid van meningsuiting in Myanmar met het door de OSF gefinancierde Canadese Centrum voor Recht en Democratie.

€ 4.000.000 gingen naar de wereldwijde "EU Aid Volunteers" voor programma's zoals "Supporting and Complementing Humanitarian Aid" (€ 1.400.000),  "Supporting Gender Mainstreaming in Humanitarian Action" kreeg ruim € 1.250.000, "Building Resilience Through Gender and Youth Leadership in Humanitarian Action" (€ 1.330.000), inclusief bijna € 115.000 voor “ActionAid Myanmar”, en de rest was bestemd voor “ActionAid” groepen van Brazilië tot Zimbabwe.

In Jair Bolsonaro's Brazilië, ook een favoriet doelwit van links wereldwijd, ging € 1.000.000 van de EU naar het door OSF gefinancierde Instituto de Tecnologia e Sociedade voor "Blootstelling van bot-desinformatie in Brazilië". € 330.000 ging naar Oxfam voor "Barrios, Perspectives and Youth: Multidimensional Inequalities in Local Politics in Developing Countries". € 1.340.000 ging naar Speech Jubileu Sul voor “Civil Society Actors in Macroeconomic Policy” en € 1.300.000 naar “Habitat for Humanity Brazil” voor “Versterking van het nationale netwerk van het Urban Reform Forum” - een totaal van minimaal € 4.000.000 van de EU voor OSF-gerelateerde projecten in Brazilië.

Ongeveer € 7.000.000 ging naar het Food Wave project for Empowering Urban Youth for Climate Action in Brazilië en wereldwijd, samen met ActionAid.

De EU financierde zelfs in de VS gevestigde Soros-gerelateerde NGO's met ten minste € 27.000.000 in 2019. € 495.000 ging naar Groundswell International voor klimaatbescherming in Haïti, dat in 2016 $ 900.000 ontving van Open Society. In 2019 ging € 300.000 aan EU-middelen naar het Institute for Women’s Policy Research, dat ook wordt gefinancierd door Open Society. € 25.000.000 ging van de EU naar de Internationale Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (IBRD) van de Wereldbank, die in 2017-2018 $ 1.585.000 ontving van Open Society. En $ 1.500.000 ging naar het International Rescue Committee, gefinancierd met $ 75.000 van Open Society 2018.

De rapporteur voor de EU-begroting 2019 heeft een motie ingediend voor uitstel van de kwijting van de EU-commissie voor de begroting 2019, aangezien er nog veel onopgeloste kwesties zijn. De begrotingsinstantie van de EU zal op 22 maart over deze motie stemmen, en ook over de andere commissieleden de bijna 100 miljoen euro die aan linkse NGO's worden uitgegeven, al dan niet kunnen verklaren.








[Alle links, bronnen en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[18 maart 2021]



Afdrukken Doorsturen