Wat weten de autoriteiten over de vaccins wat wij niet weten?

Er bestaat geen duidelijkheid over de duur van de bescherming indien men met corona-vaccins is ingeënt. Houden de autoriteiten informatie achter, ofwel: verbergen zij iets voor ons? Het eerste artikel in een reeks over zorgvuldig achtergehouden informatie over de covid-19-"vaccins".



Onder de radar vliegt een bekentenis van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) met betrekking tot de houdbaarheid van het  COVID-19-vaccin – en dan met name het Pfizer-vaccin (onder de naam Comirnaty) – dat officieel werd “goedgekeurd”.
Die bekentenis luidt: “Gegevens zijn nog niet beschikbaar om te informeren over de duur van de bescherming die het vaccin zal bieden.”

Dit staat in contrast met CDC-mededelingen (ter ondersteuning van hun streven naar een booster-injectie) dat "de effectiviteit van vaccins tegen COVID-19-infecties in de loop van de tijd afneemt." Ook bij de Delta-variant neemt de effectiviteit van de vaccins af, blijkt uit mededelingen van de Universiteit van Oxford.

Hoe dan ook, een opmerkelijke uitspraak in het licht van de geschiedenis van het Pfizer-vaccin - en de openbaar beschikbare gegevens.

Laten we voor wat achtergrondinformatie eens in het recente verleden duiken. De nieuwe medicijntoepassing van het Pfizer-vaccin werd in april 2020 ingediend, waarna het in juli 2020 (dus al na drie maanden) de Fast Track-aanduiding kreeg. Op 11 december 2020 heeft de FDA een Emergency Use Authorization (EUA - autorisatie voor gebruik in noodgevallen) afgegeven voor het Pfizer-vaccin voor personen van 16 jaar en ouder. Het Pfizer-vaccin Comirnaty werd op 23 augustus 2021 door de FDA "goedgekeurd".

Sinds de zomer van 2020 bestudeert Pfizer zijn vaccin bij tienduizenden personen. De betrouwbaarheid van deze onderzoeken nam sterk af in december 2020, toen de deelnemers aan de Pfizer-studie werden "gedeblindeerd" en het Pfizer-vaccin kregen aangeboden als ze aanvankelijk de placebo hadden ontvangen.

Vanaf het moment van het Pfizer-vaccin EUA totdat de FDA zijn "goedkeuring" van het Pfizer-vaccin gaf, waren honderden miljoenen Pfizer-vaccins toegediend. Op 26 september 2021 hadden ongeveer 223 miljoen mensen het Pfizer-vaccin toegediend gekregen.

Gaande de rit werden diverse uitspraken gedaan over de veiligheid van de vaccins. Zo meldde het AD op 1 april dit jaar nog: " ...vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen, blijkt uit een nieuwe studie van het Amerikaanse RIVM. Immunoloog Ger Rijkers spreekt van bijzonder goed nieuws."  Inmiddels weten we wel beter, maar het artikel zal vast wel een aprilgrap zijn geweest.

Zoals we eerder in een Economedian-artikel hebben besproken, was de goedkeuring van Comirnaty door de FDA om een aantal redenen verdacht, onder meer omdat de Comirnaty-factsheet toegeeft: "De duur van de bescherming tegen Covid-19 is momenteel onbekend."

We hadden in augustus zo onze twijfels over de waarheid van die verklaring en merkten in een ander artikel op dat Pfizer op gegevens "tot 13 maart 2021" vertrouwde. We zagen dat de gegevens vijf maanden oud waren, vroegen ons af of de FDA verouderde informatie gebruikte om haar Comirnaty-goedkeuring te ondersteunen, en merkten op dat recenter bewijs erop wees dat de effectiviteit van vaccins in de loop van de tijd afnam.

Op dat punt, met onderzoeken die sinds de zomer van 2020 aan de gang zijn èn honderden miljoenen vaccins zijn toegediend èn de CDC-concessies van duurproblemen, hoe is het dan mogelijk voor de FDA om te concluderen dat "er nog geen gegevens beschikbaar zijn om te informeren over de duur van de bescherming die het vaccin zal bieden"?

Het lijkt er wel op alsof ze iets verbergen, en dat is ook zo.

De CDC heeft een persbericht uitgegeven (toe te schrijven aan onder meer CDC-directeur Dr. Rochelle Walensky, NIH-directeur Francis Collins en Dr. Anthony Fauci) "op basis van een grondige beoordeling van het bewijsmateriaal" met de mededeling: "We zijn bereid om boostershots [Pfizer en Moderna] voor alle Amerikanen aan te bieden vanaf de week van 20 september en beginnend 8 maanden na de tweede dosis van een persoon."

Dit brengt ons bij een belangrijke vraag: als de gegevens over de duur van het Pfizer-vaccin "nog niet beschikbaar" zijn, hoe kunnen de CDC èn Dr. Collins èn Dr. Fauci dan de Pfizer-boosterinjectie na 8 maanden aanbevelen?

Hoewel de CDC wat informatie over het onderwerp heeft verstrekt, is er zeker méér dat ze het grote publiek niet vertellen.





[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[4 oktober 2021]

 

Afdrukken Doorsturen