Verovert Omicron de wereld?

De nieuwste corona-variant arriveerde net op tijd om Kerstmis te verpesten! Het heet Omicron en berichten van deze variant zijn bijna elk uur te horen of te lezen in de verschillende mainstream media. Iets om ons zorgen over te maken, of valt de opmars niet meer te stoppen?



Het virus werd voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika en Zuid-Afrikaanse experts hebben ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïnformeerd.

Ze classificeerden de variant als "zeer zorgwekkend", zoals overal te lezen was. Het moet mogelijk nog besmettelijker en gevaarlijker zijn dan de huidige Delta-variant. De autoriteiten hier sloten onmiddellijk - nou ja, bijna onmiddellijk - Schiphol voor vliegtuigen uit zuidelijk Afrika. Andere europese lidstaten namen gelijksoortige maatregelen. Dit kan echter zeker niet voorkómen dat het virus zich verspreidt.
Het is inmiddels aangetroffen in Australië, Oostenrijk, België, Botswana, Canada, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Hong Kong, Israël, Italië, Japan, Nederland, Portugal, Reunion, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.
 
Nu komt er hier en daar informatie los over Omicron. Het begint met de naam Omicron. Eigenlijk, zo lazen we, zou het de beurt zijn geweest van de Griekse letter vóór Omicron, namelijk Xi. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie WHO - gedomineerd door China - wilde geen problemen met de Chinezen, waarvan hun baas Xi Jinping heet. Maar dat terzijde.

De eerste gevallen doken op in Botswana, met vier personen op safari. De monsters zijn onderzocht in een laboratorium in Zuid-Afrika - en het is dus weer een Zuid-Afrikaanse variant. En toen ontstond in Europa - in Duitsland, hebben we gelezen - het vermoeden dat het gemuteerde virus voor het eerst was ontdekt bij een hiv-patiënt. Dit is echter niet waar, zei de coördinator van de "Presidential COVID-19 Task Force" in een schriftelijk persbericht.

Van de presidentiële taskforce van Botswana, waar de variant voor het eerst werd ontdekt, is dit de brief:


Uit het voorlopige rapport bleek dat alle vier de positieve tests afkomstig waren van reizigers die volledig waren ingeënt tegen covid-19. En nogmaals, in Zuid-Afrika weten ze er niets van dat deze variant zo gevaarlijk zou moeten zijn, terwijl het in Europa een reden te meer is om "op te schalen" en vaccinaties uit te voeren. De gezondheidsautoriteiten in Zuid-Afrika zien geen reden tot paniek bij de Omicron-variant. De symptomen zijn grotendeels mild en er zijn tot nu toe geen ziekenhuisopnames geweest.

Het eerste geval van de Omicron-variant was van een covid-test die op 9 november werd verzameld. Zuid-Afrikaanse wetenschappers identificeerden de nieuwe variant en rapporteerden de zaak op 24 november voor het eerst aan de WHO.

Het is echter nog niet bekend of de nieuwe variant besmettelijker en dodelijker is of mogelijk alleen maar wat besmettelijker en zonder ernstig verloop. De voorzitter van de South African Medical Association, Angelique Coetzee, stelde echter dat Omicron een ongevaarlijker variant is dan de vorige varianten. De ziekte manifesteert zich als milde symptomen, spierpijn, vermoeidheid, gedurende een dag of twee.

Symptomen zoals ze verschijnen zien eruit als een bijwerking van de corona-vaccinatie en die worden afgedaan als volledig ongevaarlijk. Sommige experts verwachtten iets soortgelijks van andere mutaties. Namelijk een verzwakking, omdat het virus wil overleven en zijn gastheer niet wil doden. Een griepvirus b.v. wil normaal gesproken geen gezond lichaam doden, ook al vallen er doden als gevolg van griep.

Een paar dagen geleden hoorde zelfs niemand de naam Omicron-variant. Nu is dus een variant geïdentificeerd, is het wereldwijde reizen stopgezet, zijn de noodtoestanden uitgeroepen en vervolgens zien we een farmaceutisch bedrijf de variantspecifieke vaccinproeven aankondigen die over een paar weken in de VS moeten gaan leiden tot een nieuw bijgewerkt vaccin. Het is interessant dat de nieuwe variant (zie afbeelding Financial Times) juist uit Afrika zou komen en volgens enkele mainstream media mogelijk "gemuteerd is in het lichaam van een aids-patiënt", omdat Afrika al meer dan een jaar de grootste lacune in het Covid-verhaal is.



Er is ook een avontuurlijk, ongeloofwaardig verhaal in verband met de Omicron-variant en Zuid-Afrika. U moet weten dat Zuid-Afrika een (volledige) vaccinatiegraad heeft van slechts ongeveer 24% en nog steeds een zeer lage incidentie van 25 (op 30 november) heeft met momenteel 2.100 nieuwe infecties - zij het dat die toenemen.

Een recent artikel van Associated Press (AP) legt uit dat bijvoorbeeld in Zimbabwe niemand een masker draagt, niemand wordt gevaccineerd en dat het leven gewoon doorgaat. Mensen verdringen zich op de lokale markten en niemand wordt ziek.

Zo bezien is er geen reden voor massale vaccinaties, vooral omdat mensen ook niet ziek zijn. Dit betekent dat er natuurlijk geen vaccins nodig zijn en daarom zijn verdere leveringen door Johnson & Johnson stopgezet omdat de voorraden desgewenst ongeveer 5 maanden meegaan. In Nigeria, het dichtstbevolkte land van Afrika, heeft de regering tot nu toe bijna 3.000 doden geregistreerd onder de 200 miljoen inwoners. De VS registreert zoveel doden elke twee of drie dagen. En in andere Afrikaanse landen is de vaccinatiegraad veel lager - en dat geldt ook voor de incidentie.

Corona bestaat daar eigenlijk niet en dat zonder vaccinatie! Het gerucht gaat dat daarom Zuid-Afrika nu onder druk wordt gezet. Want het kan niet zo zijn dat er in Afrika niets te verdienen valt met vaccins.





[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[30 november 2021]

 

Afdrukken Doorsturen