Nadert de vonk het kruitvat?

De onrust in de wereld neemt met de dag toe. Niet alleen dreigen militaire conflicten te escaleren, ook op het gebied van corona lopen de gemoederen hoog op. Steeds meer weerstand is er tegen beleidsmaatregelen van overheden, en de effectiviteit van de "vaccins" wordt ernstig in twijfel getrokken. Hoe lang kan dit nog goed gaan?



Zo'n twee weken geleden traden 200 artsen in Oostenrijk in een open brief naar buiten omdat ze niet meer konden en wilden zwijgen, en zij  tekortkomingen aantoonden met betrekking tot de coronavaccinatie. Het ontbreken van een database voor de aangekondigde verplichte vaccinatie werd bekritiseerd. Een universiteitsprofessor sprak over het "grootste medische schandaal aller tijden" en zei: "De veelgeprezen vaccinatie is mislukt", omdat in het Verenigd Koninkrijk wordt toegegeven wat nog steeds wordt betwist, namelijk: "De vierde golf is een golf van degenen die gevaccineerd zijn. De meeste mensen in de ziekenhuizen en intensive care-afdelingen zijn gevaccineerd. Alleen in dit land wordt vals gespeeld doordat gevaccineerde mensen zonder vaccinatiebewijs... als niet-gevaccineerd worden verklaard..."

Het ongenoegen van de artsen was ook gericht tegen de voorzitter van de Oostenrijkse Ärztekammer, die opstandige artsen openlijk dreigde met een beroepsverbod. Verder werden artsen die de (van bovenaf) gegeven mening tegenspraken bedreigd met boetes tot 36.340 euro. Een arts betreurde het: "Szekeres is steeds meer geradicaliseerd, zwalkt heen en weer als een ontkenner van vaccinschade en heeft zich gedegradeerd tot een politieke stroman".

De eerste ronde verliep dus duidelijk in het voordeel van de voorzitter van de Ärztekammer. De opstandige universiteitshoogleraar werd door de universiteit ontslagen. Sommige schoolartsen zijn ook ontslagen en er lopen onderzoeken tegen andere medische professionals. De voorzitter van de Ärztekammer staat onder toenemende druk. Op "change.org" wordt zijn ontslag geëist door middel van een petitie; momenteel hebben meer dan 47.000 deze petitie ondertekend.

In Oostenrijk zijn er niet alleen antivaccinatiedemonstraties (waarover in onze mainstream media nauwelijks wordt bericht), ook artsen uiten hun ongenoegen - wat voor hen gepaard gaat met risico's. Maar ook onder Duitse artsen woedt wrok. In Duitsland ondertekenden 390 medische professionals een open brief die werd gestuurd naar de federale en staatsministers van Volksgezondheid, de Duitse Ethische Raad, de persdienst van de Duitse Bundesärztekammer, de partijen vertegenwoordigd in de Duitse Bondsdag, de mainstream media, enz.

In de brief twijfelen de artsen aan de effectiviteit van de vaccinatiecampagne, omdat "huidige onderzoeken aantonen dat noch de viral load, noch het aantal mensen aan wie de infectie wordt doorgegeven verschilt tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Gevaccineerde mensen zijn dus net zo besmettelijk als niet-gevaccineerde mensen..." En verder: "Geen enkel medicijn of vaccin heeft in zo'n korte tijd zoveel meldingen gekregen van ernstige, ongewenste effecten en sterfgevallen als de vaccins tegen COVID-19 sinds de relevante databases ontstonden..."

En dat zeggen dan niet corona-ontkenners of zelfs neonazi's, die je in Oostenrijk snel tegen het lijf loopt, maarartsen. En dan stellen ze ook eisen. Ze eisen bijvoorbeeld de onmiddellijke stopzetting van de marginalisering van niet-gevaccineerde kinderen, de onmiddellijke stopzetting van de eenzijdige en de mogelijke schade-veroorzakende vaccinatie-informatie, evenals een einde aan de dwang van de overheid om de bevolking te vaccineren, het einde van de discriminatie van niet-gevaccineerden, enz.

In fel contrast hiermee maakte de Duitse Weltärztepräsident naam door onlangs in een talkshow te spreken over een "tirannie van niet-gevaccineerden" en is hij nu publiekelijk verontwaardigd "dat kleine rechters opstaan ​​en 2G omverwerpen in de detailhandel, net als het geval is in Nedersaksen". De goede man wil blijkbaar niet begrijpen dat 2G in de detailhandel geen enkel effect heeft, maar dat daardoor de samenleving nòg meer verdeeld wordt.

Maar ook in de rest van de EU is waarneembaar dat het "volk" niet zomaar alles slikt.

Theaters, bioscopen en concertzalen in België zijn sinds Tweede Kerstdag in theorie gesloten. Omdat er massaal weerstand is tegen de laatste corona-maatregelen gaan veel instellingen gewoon door. In dit land heeft de Raad van State beslist om het verbod om de theaters te sluiten wegens corona, op te heffen. De culturele scene was de barricades op geklommen - theaters en bioscopen zijn gewoon weer open.

Michel Kacenelenbogen, directeur van "Le Public" legt het uit. “Ik begrijp niet in welk land ik woon. Cultuur en onderwijs zijn de hoekstenen van de democratie", zegt Kacenelenbogen. Hij staat niet alleen in deze mening. In heel België verzetten culturele instellingen zich openlijk tegen de nieuwe corona-maatregelen. Dit maakt zelfs indruk op de politie - ze voeren wel controles uit, maar laten het tot nu toe bij waarschuwingen. Ook enkele Belgische politici tonen begrip. Dat komt o.a. omdat andere EU-landen zoals Spanje hebben bewezen dat culturele instellingen geen pandemische verspreiders zijn. In Madrid bleven de theaters open in de corona-winter 2020/21 - dithad aantoonbaar geen negatieve gevolgen.

Ook in Frankrijk komen kunstenaars in opstand. Omdat voor hun evenementen strengere coronaregels gelden dan voor politieke partijen en politici hebben sommigen zich nu gekscherend kandidaat verklaard voor de aanstaande verkiezingen in april...

Ook zijn er protesten na de invoering van verplichte gezichtsmaskers in Italië en Spanje. Beide landen werden tot nu toe beschouwd als rolmodellen omdat ze een hoge vaccinatiegraad hebben bereikt. Nu is gebleken dat zelfs dit niet helpt tegen de Omicron-variant - en zeker niet tegen idiote controversiële beschermingsmaatregelen... Wat betreft het reizen binnen Europa: het is weer een hindernisbaan aan het worden - dankzij de ongecoördineerde coronamaatregelen in de Europese Unie. De Europese Commissie is met kerstverlof weggedoken. Ook führerin Von der Leyen is uit het zicht verdwenen. Als het nieuws goed is, is ze er meteen. Een jaar geleden vierde ze de start van de coronavaccinatie nog als een bevrijding.

Maar nu, met Omicron in het centrum van het nieuws: stilte. VDL legt niet eens uit dat de "booster" geen enkel effect heeft op de nieuwe variant, het niet kan tegenhouden (zoals zelfs Biontech toegeeft) maar alleen het eigen immuunsysteem schade toebrengt (oeps, dat horen we niet te zeggen!).

De Europese Unie faalt opnieuw - op alle niveaus: de lidstaten, de instellingen, zelfs de "deskundigen".  Men is niet in staat (of wil het gewoon niet) om betrouwbare gegevens te verstrekken en tot op de dag van vandaag is niet te zeggen hoe ernstig (of niet) de situatie werkelijk is. Het is ook niet verwonderlijk dat de EU ook in deze crisis faalt. Brussel zit volledig in het kielzog van de VS/NAVO en zijn ze niet in staat of bereid om een ​​onafhankelijke politiek te bedrijven.

Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit dat de EU geen rol speelt in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De externe EU-commissaris Borrell wil daar verandering in brengen - en olie op het vuur gooien Oekraïne bewapenen. Er zou geen tweede Jalta moeten zijn. "Europese veiligheid is onze veiligheid. Het gaat over ons. Twee staten, Amerika en Rusland, of de NAVO en Rusland, kunnen hier niet zomaar over onderhandelen - zelfs als Moskou het zich zo voorstelt", zei Borrell in een interview met "Die Welt".

Er zou "geen Jalta 2" moeten zijn, voegde hij eraan toe. In Jalta hadden de Amerikanen en Russen na de Tweede Wereldoorlog hun invloedszones verdeeld. Dat is precies wat opnieuw dreigt - als Washington en Moskou zoals gepland op 10 januari onderhandelingen over de situatie rond Oekraïne beginnen. Dit keer gaat het dan ook niet om de hele wereld, maar om het strategisch belangrijkste land in “Eurazië”. Wie het daar voor het zeggen heeft, kan zowel de EU als Rusland in toom houden. En dat is precies wat de Amerikaanse president Biden wil.

Maar in plaats van Biden te bekritiseren, schiet Borrell op Kremlin-baas Poetin. Zijn eisen zijn onaanvaardbaar: "Het eisen van veiligheidsgaranties en het beëindigen van de uitbreiding van de EU en de NAVO in het oosten is een puur Russische agenda met volstrekt onaanvaardbare voorwaarden, vooral met het oog op Oekraïne." Het is vreemd dat Borrell namens Oekraïne spreekt. Het land is tenslotte geen lid van de Europese Unie en ook niet van de NAVO - en de EU pretendeert altijd geen invloedszone te hebben. In werkelijkheid strijden de VS, Rusland en de EU om de suprematie in Kiev.

Voor de Amerikanen is Europa belangrijk: de EU speelt de rol van betaalmeester (zoals Borrell zelf ook nog toegeeft: “We doen veel, mogelijk meer dan anderen. We hebben Oekraïne de afgelopen jaren continu ondersteund met financiële hulp ter waarde van miljarden.”) Weggegooide miljarden, dat wel.

Maar dat zou allemaal moeten veranderen. De Spaanse socialist (!) wil nu ookOekraïne bewapenen. "Ik besloot (...) vorige week om het Oekraïense leger te steunen met nog eens 31 miljoen euro", zei hij. Bovendien moet de EU (volgens de Europese Commissie, dus) ook het Oekraïense leger opleiden. "Ik zal binnenkort een overeenkomstig voorstel indienen bij de EU-lidstaten", zei Borrell. Dat klinkt niet als diplomatie - meer als afschrikking en een oorlogsvoorbereidin....

Het gaat absoluut niet goed in Rusland, daar is iedereen het wel over eens, maar kijk eens naar hoe alles reilt en zeilt niet in ons land? Politici moeten stoppen met zo hypocriet te doen alsof zij niets te maken hebben met deze situatie en de toenemende escalatie. Ze moeten ook controleren wat de regering (juist op militair vlak) uitvreet. Alle NAVO-acties en agressie van de afgelopen decennia (waar ons land ook het "nodige" aan heeft bijgedragen) hebben gefaald. Afghanistan, regimewisselingen in Irak, Libië, Syrië. Alles heeft de situatie verergerd en treft Europa (en dus ook ons land) in de eerste plaats.

De VS is ver weg. Ze voeren hun (onze) oorlogen altijd in de rest van de wereld, nooit voor hun eigen deur.





[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[29 december 2021]

 

Afdrukken Doorsturen