NED: het democratische paard van Troje

Iran wordt belegerd! Het laatste land dat geïnfiltreerd is door de National Endowment For Democracy (NED). De wereldwijde couppleger heeft zijn zinnen gezet op Iran, gezien de onvermijdbarre val van Oekraïne. Soros heeft zijn handen er al min of meer van afgetrokken en laat het land branden. Er gaat niets boven een goede uitdaging voordat hij sterft ... De VS hebben Iran eerder geprobeerd te destabiliseren, maar lieten die controle wegglippen - net als met Syrië. In feite lijkt het succesverhaal van NED een negatief groeipercentage te volgen. Dat weerhoudt hen er helaas niet van om via ‘financiering van activisten’ wereldwijd chaos aan te wakkeren.De National Endowment for Democracy (NED) werd begin jaren tachtig in de VS gelanceerd, gebaseerd op het idee dat Amerikaanse hulp ten behoeve van democratie-inspanningen in het buitenland goed zou zijn voor zowel de VS als voor degenen die wereldwijd strijden voor vrijheid en zelfbestuur.

Weinig mensen hebben gehoord van de National Endowment for Democracy. Een organisatie die vaak precies het tegenovergestelde doet van wat de naam doet vermoeden. De NED werd begin jaren tachtig onder president Reagan opgericht in de nasleep van alle negatieve onthullingen over de CIA in de tweede helft van de jaren zeventig. Dat laatste was een opmerkelijke periode. Aangespoord door Watergate - waren het Church committee van de Senaat, het Pike committee van het Huis van Afgevaardigden en de Rockefeller Commission, opgericht door de president, allemaal bezig met het onderzoeken van de CIA. Schijnbaar om de dag was er in de media een nieuwe krantenkop over de ontdekking van iets vreselijks, zelfs crimineel gedrag, waar de CIA jarenlang in was verwikkeld. Het Agentschap kreeg een buitengewoon slechte naam en dat veroorzaakte veel schaamte bij de machthebbers.

Er moest iets gebeuren. Wat er werd gedaan, was in ieder geval niet te stoppen met het doen van deze vreselijke dingen. Natuurlijk niet. Wat er werd gedaan, was om veel van deze vreselijke dingen naar een nieuwe organisatie te verplaatsen, met een mooi klinkende naam - The National Endowment for Democracy. Het idee was dat de NED enigszins openlijk zou doen wat de CIA al tientallen jaren heimelijk deed, en zo hopelijk het stigma wegwerken dat geassocieerd wordt met heimelijke activiteiten van de CIA.

Het was een meesterwerk. Van politiek, van public relations en van cynisme.

Zo kwam het dat in 1983 de National Endowment for Democracy werd opgericht om "democratische instellingen over de hele wereld te ondersteunen door middel van particuliere, niet-gouvernementele inspanningen". Let op het "niet-gouvernementele" - een deel van het beeld, een deel van de mythe. In feite komt vrijwel elke cent van de financiering van de federale overheid, zoals duidelijk wordt vermeld in de financiële verklaring in elk nummer van haar jaarverslag. NED noemt zichzelf graag een NGO (Non-gouvernementele organisatie) omdat dit helpt om een zekere geloofwaardigheid in het buitenland te behouden die een officiële Amerikaanse overheidsinstantie misschien niet heeft. Maar NGO is de verkeerde categorie. NED is een GO.

De National Endowment for Democracy is slechts één voorbeeld van het soort door de belastingbetaler gefinancierde organisaties en/of door bedrijven gefinancierde denktanks en andere entiteiten die zes lagen diep achter de schermen opereren en die feitelijk het beleid bepalen en de wereld waarin we leven vormgeven. Dit is de Amerikaanse Deep State, en de National Endowment for Democracy is een voorbeeld van een van de zeer reële wezens die leven in wat "The Swamp" is gaan heten en waarvan het publiek zich bijna helemaal niet bewust is.

De Endowment heeft vier belangrijkste initiële ontvangers van fondsen: het International Republican Institute; het National Democratic Institute for International Affairs; een onderdeel van de AFL-CIO (zoals het American Center for International Labor Solidarity); en een onderdeel van de Kamer van Koophandel (zoals het Centre for International Private Enterprise). Deze instellingen delen vervolgens geld uit aan andere instellingen in de VS en over de hele wereld, die vervolgens vaak geld uitkeren aan weer andere organisaties.

Op tal van manieren bemoeit NED zich met de binnenlandse aangelegenheden van tal van andere landen door fondsen, technische knowhow, training, educatief materiaal, computers, kopieerapparaten, auto's, enzovoort te verstrekken aan geselecteerde politieke groeperingen, maatschappelijke organisaties, vakbonden, dissidente bewegingen, studentengroepen, uitgevers van boeken, kranten, andere media, enz. NED verwijst doorgaans naar de mainstream media die het ondersteunt als "onafhankelijk", ondanks het feit dat deze media op de Amerikaanse loonlijst staan.

Kortom, de programma's van NED sluiten aan bij de basisbehoeften en doelstellingen van de economische globalisering van de Nieuwe Wereldorde, net zoals de programma's al jaren op dezelfde golflengte zitten als het buitenlands beleid van de VS. Zo manipuleerde NED met succes de verkiezingen in Nicaragua in 1990 en Mongolië in 1996; heeft zij geholpen om democratisch gekozen regeringen omver te werpen in Bulgarije in 1990 en Albanië in 1991 en 1992; en werkte zij mee aan het verslaan van de kandidaat voor premier van Slowakije in 2002, die uit de gratie was in Washington. En van 1999 tot 2004 financierde NED leden van de oppositie tegen president Hugo Chavez in Venezuela om zijn heerschappij te ondermijnen en een referendum te steunen om hem ten val te brengen.

NED wil de wereld doen geloven dat het alleen het ABC van democratie en verkiezingen leert aan mensen die ze niet kennen, maar in vrijwel alle bovengenoemde landen, in wiens verkiezingsproces NED tussenbeide kwam, waren er al vrije en eerlijke verkiezingen gehouden . Het probleem, vanuit het oogpunt van NED, is dat de verkiezingen zijn gewonnen door politieke partijen die niet op de favorietenlijst van NED staan.

Twee entiteiten die vandaag de dag door NED worden gefinancierd om Iran omver te werpen zijn: CIPE, het Centre for International Private Enterprise, en NDI, het National Democratic Institute.

CIPE: Volgens de website van CIPE is hun algemene thema om de particuliere industrie naar gesloten landen te stuwen. Stakeholders, belanghebbenden. Deze particuliere bedrijven zijn volgens hun website beter geschikt om een verenigende kracht tegen autoritarisme te creëren. Wereldwijd houdt het CIPE zich vooral bezig met het censureren van bepaalde "ongewenste denkers" om een "open en toegankelijk internet gewijd aan groepsdenken democratische waarden" te promoten. Om dit te bereiken heeft CIPE het Internet Governance Institute opgericht.

En dan hebben we het National Democrat Institute: het is het gezicht van de onlangs overleden Madeleine Albright. NDI werkt over de hele wereld om "verkiezingen veilig te stellen en een meer open en verantwoordelijke regering te bevorderen". Dat is Big-Brother-taal voor regimewijzigingen, coups en de installatie van nieuwe leiders. Eén van hun prominente aandachtsgebieden is Oost-Azië, waaronder voormalige sovjetlanden en Rusland.

Volgens CISS "stuurden voor de oorlog de VS 300 miljoen dollar per jaar naar Oekraïne. Nu verstrekken we $ 100 miljoen per dag."  Maar dat is niet eens juist... $54 miljard over een periode van 4 maanden zou neerkomen op $200 miljoen per dag. Terwijl Amerikaanse soldaten aan boord van marineschepen te maken krijgen met voedselrantsoenen van 2 maaltijden per dag...

Oekraïne mag dan op dit moment de meest explosieve informatieoorlog zijn, het is niet het enige land dat het doelwit is van de wereldwijde GREAT RESET. Columbia wordt geconfronteerd met een verkiezingen. Iran is de facto het doelwit van Israël en de Amerikaanse NGO's, aangezien ze niet naar behoren hebben ingestemd met de WEF-bepaling van de afschaffing van de soevereiniteit. Taiwan wordt beetje bij beetje meegesleurd in een wereldwijde oorlog. Ethiopië, Nigeria, Niger, Somalië, Jemen en Eritrea blijven volatiel. Terwijl de stijgende voedsel- en olietekorten over de hele wereld pieken te midden van groeiende protesten.

Wie profiteert ervan?

De Amerikaanse democraten roepen op tot een herziening van het particuliere wapenbezit, terwijl de wapenindustrieën over de hele linie flink profiteren van de door het Westen geïnitieerde oorlog in Oekraïne; Northrup Gruman, Lockheed, Raytheon, BAE en Rheinmetall. De Amerikaanse wapenvoorraden zijn volgens het Pentagon "opgevreten". Javelins werden in zo'n tempo naar Oekraïne gestuurd dat de voorraden met 2/3e verminderden.

Een maand vóór de inval van Rusland in Oekraïne verklaarde Gregory Hayes, CEO van Raytheon: "Ik verwacht volledig dat we er enig voordeel uit zullen halen (Oekraïne oorlog)." Wapenfabrikanten ontvingen al een enorme hoeveelheid geld van de Amerikaanse regering – zo’n 768 miljard dollar in 2021 – vóórdat de oorlog in Oekraïne begon. Onlangs keurde het Amerikaanse Congres een uitgavenpakket van $ 40 miljard goed voor de oorlog in Oekraïne, waarvan een groot deel naar wapenfabrikanten gaat.

We schreven al eerder over de fascinatie van de VS voor hun heilige drie-eenheid GOD (Guns, oil en Drugs). Het mag dan ook niet verbazen dat naast de farmaceutische industrie enkele van de grootste aandelenwinnaars in 2022 olie en gas zijn. De defensie-industrie is een goede derde. Met techs die vrijwel instorten. Terwijl Oekraïne weigert zijn havens mijnenvrij te maken, zodat tarwe en kunstmest gewoon kunnen worden vervoerd, blijven die markten het beter doen, waardoor de welvaartskloof nog groter wordt naarmate de armoede uitmondt in een vooropgezette wereldwijde hongersnood. Ondanks de zwakke economie worden specifieke markten echter volledig gemanipuleerd voordat het World Economic Forum probeert àlle detailhandel te laten crashen, aangezien we niet langer consumenten zullen zijn. In plaats daarvan heeft de Duitse elite-marionet Klaus Schwab gezegd dat we een samenleving van "dienstverleners" zullen worden zonder de noodzaak om van materiële dingen zoals huizen, kleding of auto's te genieten. Dit betekent dat de productie tot stilstand komt! De meest getroffen landen zijn China, Japan, de EU en de VS.

Oekraïne zal de vloek zijn die Amerikaanse wapenvoorraden opeet. Defensie zal zijn toevlucht nemen tot de enige voorraad die nog moet worden geëlimineerd: kernwapens. Iran zal blijvend worden opgestookt door door het westen geleid "activistisch geweld" dat de regio destabiliseert, inclusief Israël. Columbia zal waarschijnlijk vallen voor de militante presidentskandidaat die de stabiliteit van het land gaat verwoesten. Het land in een gestileerde versie van Venezuela duwen.

Het hele plan is gebaseerd op het creëren van een wereldwijde arbeidersklasse die wordt bepaald door honger en de eliminatie van elke klasse tussen armoede en enorme rijkdom - waarbij de elite uiteraard aan de touwtjes blijft trekken. En als het doel eenmaal is bereikt, moet er nog een RESET worden uitgevoerd, omdat de rijkdompiramide doet wat het in de loop van de geschiedenis altijd heeft gedaan: dat mensen met elkaar vechten.[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][7 juni 2022]

 

Afdrukken Doorsturen