Wordt het niet eens tijd om de EC onder curatele te plaatsen?

Met de sancties tegen Rusland - vanwege de oorlog in Oekraïne - richt de EU zichzelf al enorme schade aan. Het steunen van de Oekraïense oorlogsvluchtelingen kost de EU-landen talloze miljarden. De wapenleveringen aan Oekraïne en ook de zogenaamde humanitaire hulp worden door Oekraïne nauwelijks terugbetaald. Bovendien heeft de Europese Commissie min of meer toegezegd om ten minste een groot deel van de wederopbouw te financieren. Of we even 1 biljoen op willen hoesten....“Toetreding tot de EU bepaalt de toekomst van Europa”, kan men lezen, en het gaat over de toetreding van Oekraïne. Wat bedoeld wordt is natuurlijk de toekomst van de EU, maar het is waar: de toetreding van Oekraïne tot de EU zou een grote impact kunnen hebben op de EU. De Oekraïense president Zelensky, de gevaarlijke illusionist en acteur, rekent erop dat Oekraïne de komende weken officieel kandidaat wordt voor toetreding. Hij ging zelfs verder en zei in een videotoespraak tot het Luxemburgse parlement: "Oekraïne is de facto al lid van de EU geworden" en hij is van mening dat "Oekraïne door zijn acties al laat zien dat het aan de Europese criteria voldoet".

Zelensky verwacht vastbesloten dat zijn land binnen enkele weken de status van kandidaat-lidstaat van de EU zal verwerven. "Ik bedoel, dit zal niet alleen een beslissing zijn voor Oekraïne, maar voor het hele Europese project", zei hij. Dat zal ook beslissen of de EU een toekomst heeft of niet, aldus Zelensky.

In 2018-2019 werd Zelensky's 'uitgestrekte netwerk' van offshore-accounts het onderwerp van de Pandora Papers-onthullingen. Later werd in de Panama Papers ook Zelensky persoonlijk genoemd. Alle accounts waren mede-eigendom van Zelensky met vier leden van zijn Sitcom-crew en vrienden; Shefir, Borys, Jakovlev en Bakanov. In 2012 zijn die geopend. Zijn verkiezingsplatform was dat hij niet zo corrupt zou zijn als zijn voorgangers - dus droeg hij zijn zakelijke belangen over aan zijn vrouw en zijn vrienden voor sommige van deze offshore-rekeningen. Hoewel de waarderingen niet bekend zijn, meldde The Guardian dat sommige eigendommen in Londen en Westminster elk werden getaxeerd op $ 1- $ 2 miljoen. De rekeningen keren dividenden uit aan de vrouw van Zelensky. Geen van de fondsen betaalde Oekraïense belastingen. Tot op heden heeft Zelensky geweigerd gegevens over deze offshore-rekeningen te verstrekken.

Veterans Today beweert dat hij een nettowaarde van $ 1,5 miljoen  heeft, maar meldt dat Zelensky niet lang geleden een villa van $ 34 miljoen in Miami heeft gekocht. Toen Zelensky in 2019 werd gekozen, benoemde hij onmiddellijk zijn weldoener, Kolomoysky's advocaat, als hoofd van de presidentiële administratie voor Oekraïne. Kolomoysky is naar verluidt $ 1,8 miljard waard - zo ongeveer... Zelensky niet meegerekend, zijn er een stuk of 7 miljardairs in Oekraïne waar het bbp per persoon $ 3727 is.

Vóór de staatsgreep van de kleurenrevolutie in 2014 in Oekraïne was het bbp per persoon $ 4030. Dus ondanks alle instroom van miljarden door buitenlandse regeringen/belastingbetalers, daalde de Oekraïense economie pp met bijna 10%. Waar is het geld gebleven? Het is niet moeiijk daar een antwoord op te bedenken.

De plaatsvervanger van de Verkhovna Rada van het oppositieplatform - partij voor het leven Ilya Kiva, beweert dat de offshore-rekeningen van Zelensky meer dan een miljard dollar bevatten. Ze gaan via banken als First Union Bank, Deutsche Bank en Banque Nationale de Paris. Volgens de plaatsvervanger zou het verkeer van dergelijke fondsen onmogelijk zijn zonder de controle van de autoriteiten van Duitsland en Frankrijk: “Zelensky heeft in de tweeënhalf jaar van zijn presidentschap 1,2 miljard dollar verzameld in de Dresdner Bank Latijns-Amerika in Costa Rica. Dit geld werd aan de president overgemaakt door Oekraïense oligarchen, zoals Rinat Akhmetov, Viktor Pinchuk, Igor Kolomoisky.”

In ieder geval: Zelensky vraagt niet, hij eist, en hij is er al aan gewend dat zijn eisen worden ingewilligd door de Europese Commissie, door de EU-staten en natuurlijk ook door de VS (omdat zijn instructies daar vandaan komen). Terwijl de Oekraïense president via video blijft vergaderen, is er nooit enige geluidsoverlast die erop zou wijzen dat er net buiten zijn raam een oorlog was. De ontvangst is duidelijk, zonder ruis, en zou gemakkelijk een toneeldecor kunnen zijn in de villa van Zelensky in Miami. Ook geeft hij aan wie hem mag bezoeken en wie niet. En hij is kwaad als iemand eerst naar Poetin reist en dan naar hem; zoals het geval was met de Oostenrijkse kanselier Nehammer. En eigenlijk moet in juni een besluit worden genomen of Oekraïne een EU-kandidaat wordt.

De EU wordt gekenmerkt doordat het veel ernstige fouten en verkeerde beslissingen heeft gemaakt. Eén van deze fouten was de toelating van enkele staten tot de EU in 2007, zoals later officieel werd toegegeven; maar toen was het al te laat. Het ging over de massale corruptie en het wanbeheer in deze staten. Hoewel er sinds de toetreding 15 jaar zijn verstreken, zijn deze problemen nog steeds actueel. In het geval van officiële toetredingskandidaten waarvan EU-lidstaten zeggen dat corruptie er nog steeds een groot probleem is.

En nu dringt ook de Oekraïne zich heftig binnen in de “Unie van Normen en Waarden”. In de 2021 Corruption Perceptions Index (CPI) van 180 gerangschikte landen, staat Oekraïne op een beschamende 122e plaats. Het slechtste EU-land, Bulgarije, staat overigens op de 78e plaats, terwijl Denemarken en Finland op de 1e en 2e plaats staan. Nederland staat op de 13e plaats, Duitsland de 10e. En om te laten zien wat er werkelijk aan de hand is in Oekraïne: er worden vandaag de dag op internet allerlei soorten wapens aangeboden die door het Westen zijn geleverd; dit wordt een groot probleem voor Europa. En in de Pandora Papers wordt president Zelenskyy geconfronteerd met offshore-deals en zijn connecties met een miljardair-oligarchvriend. Maar sinds 24 februari 2022 is Zelensky een soort Jezus geworden en niemand durft te vragen hoe hij aan zijn talloze miljoenen is gekomen sinds hij president werd.

Waarom? Waarom zouden de EU en de VS deze president vermommen die duidelijk zijn land heeft verkracht? Wat betreft de VS gaat het onder andere over alle bedrijven die toegang willen hebben tot de hulpbronnen van Oekraïne, waaronder reuzen zoals Lockheed Martin, Monsanto, Raytheon, enz.

Als de tijd daar is, zullen de staten die al wachten om toe te treden allemaal netto-ontvangers zijn, inderdaad: ontvangers. Dat betekent dat ze nettobetalers als Nederland of Duitsland veel geld gaan kosten (maar dat betekent niet dat deze staten al vóór de toetreding geen geld van de EU zullen krijgen!) Mocht Oekraïne de status van kandidaat-lidstaat krijgen, dan zal het op een heel andere schaal zijn. Dat zou het einde van de EU in haar huidige vorm kunnen betekenen.

Met de sancties tegen Rusland - vanwege de oorlog in Oekraïne - richt de EU zichzelf al enorme schade aan. Het steunen van de Oekraïense oorlogsvluchtelingen kost de EU-landen talloze miljarden. De wapenleveringen aan Oekraïne en ook de zogenaamde humanitaire hulpleveringen worden door Oekraïne nauwelijks terugbetaald. Bovendien heeft de EU (lees: de niet-democratisch gekozen Von der Leyen) min of meer toegezegd om ten minste een groot deel van de wederopbouw te financieren.

De miljarden hiervoor zijn niet eens in te schatten - de ondergrens ligt al op 1 biljoen, inderdaad: 1.000 miljard. Ondanks al het geld dat over Oekraïne is uitgestrooid en opgestapeld, bleven ze nog steeds de armste, minst ontwikkelde, meest corrupte natie van Europa. Hoe kan dat? En nu eisen ze een gedeeltelijk herbouwpakket van $ 1 biljoen.

In 2019 schatte de VN de kosten voor de wederopbouw van Syrië op 250 miljard dollar. Alle westerse bondgenoten weigerden te betalen. De VN deden niets. Het IMF deed niets. De wederopbouw van Afghanistan was vastgesteld op $ 133 miljard. Waarom heeft Oekraïne, het armste en meest onontwikkelde land in Europa, 4-5 keer zoveel nodig als Syrië en bijna 10 keer zoveel als in Afghanistan? Had Oekraïne een 'rijke oude geschiedenis van artefacten'? Of is corruptie hun god?

Het is duidelijk dat Zelensky wil dat het Westen een Dubai bouwen om hun Afghanistan te vervangen. En meer geld bijdrukken via de centrale banken, met name de Federal Reserve, terwijl het de rentetarieven en de inflatie voor Amerikaanse burgers stijgen. En bij dit alles heeft Oekraïne van de rating-agencies het predikaat "stabiel" gekregen. Serieus!

Dit Oekraïne van Zelensky duwt de EU naar de rand van de afgrond, met of zonder de huidige massale corruptie. En zonder te kunnen raden wat Rusland nog meer doet in de vorm van tegensancties tegen de EU. Dit grenst aan economische zelfmoord uit “solidariteit”. Gevreesd moet worden dat burgers de rekeningen van  de overheden kunnen betalen, daarvoor moeten boeten. Maar burgers kregen nooit de vraag of ze het eens waren met alle maatregelen van de EU of hun regeringen.

En aangezien de EU-landen al bezig zijn met het integreren van nuttige specialisten en arbeiders uit de groepen oorlogsvluchtelingen, zal Oekraïne nòg meer moeite hebben om te herstellen. Economisch gezien en zonder druk van buitenaf zouden de wapenleveranties onmiddellijk moeten worden stopgezet en zou er binnen afzienbare tijd geen EU-toetreding mogen plaatsvinden.

Zelensky overweldigt de EU. Maar de rede is allang een zeldzaamheid geworden.[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][9 juni 2022]

 

Afdrukken Doorsturen