Oekraïne wil 750 miljard voor "Build Back Better"

Globalistische plannen lijken altijd te worden gefinancierd met belastinggeld. De elite bedenkt een plan en gebruikt vervolgens internationale organisaties om het geld van burgers te gebruiken om ervoor te betalen. Vandaag het plan voor de wederopbouw van Oekraïne (hoewel het nog in oorlog is) en hoe globalisten honderden miljarden aan belastinggeld willen gebruiken om een ​​"Build Back Better"-plan in Oekraïne te financieren, ook al schat men de schade die door de oorlog in Oekraïne is veroorzaakt veel lager.Een nieuw door de VS gefinancierd rapport uit Kiev schat $ 108,3 miljard aan economische schade voor Oekraïne, maar het land zelf vraagt om een 7x grote aanvulling van $ 750 miljard, zodat met "Build Back Better" het land weer kan worden opgebouwd. De $ 108,3 miljard aan economische schade komt ongeveer overeen met het equivalent van het bruto binnenlands product van het land in 2020.De Kyiv School of Economics heeft een nieuwe beoordeling gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Oekraïne honderden miljarden dollars nodig heeft om het land van zijn oorlog tegen Rusland weer te kunnen laten herstellen.Maar zoals u zo meteen zult zien, zijn die schadeverekeningen van Kiev gebaseerd op fantasiecijfers. In dit tijdperk van waanzinnig veel geld bijdrukken heeft Oekraïne veel ambitieuzere plannen dan alleen het vervangen van de beschadigde infrastructuur. Haar "expert"-economen staan op het punt om de rekening enorm op te blazen.

De studie geeft aan dat Oekraïne een absoluut minimum van $ 185 miljard nodig heeft, bijna het dubbele van het bedrag aan schade, om de natie te herstellen, daarbij verwijzend naar wat zij het 'Build Back Better-principe' noemen. De slogan werd bekend door het World Economic Forum en wordt door haar gehersenspoelde marionetten, de Young Global Leaders, gebruikt om te verwijzen naar de WEF-plannen (om digitale tirannie op te leggen en ESG-conforme doelstellingen te bereiken).

Oekraïne streeft naar de "modernisering van activa die geen schade en vernietiging hebben opgelopen", voegt het rapport eraan toe. Dat verzoek doet de gewenste economische hulp voor een bedrag van $ 750 miljard dollar toenemen. De ambities van Oekraïne mogen in ieder geval niet worden onderschat. De vicepremier en minister voor Digitalisering publiceerden eind juli een video. Het gaat over "Oekraïne 2030", inderdaad het magische jaar 2030, over een land zonder contant geld, met een digitale identiteit, rechtbanken die worden geleid door kunstmatige intelligentie, scholen waar digitaal vanuit huis les worden gegeven en waar het gezondheidssysteem digitaal is. De droom van Big Tech in genationaliseerde vorm.
Met name het kantoor van president Volodomyr Zelensky heeft eerder het exacte bedrag van $ 750 miljard genoemd, maar beweerde dat het de totale kosten van verliezen waren (waarschijnlijk exclusief de bedragen vanwege corruptie op grote schaal, zoals te doen gebruikelijk in Oekraïne). "Nu werken we aan een langetermijnplan voor het herstel van Oekraïne. Het definieert de lijst van nationale wederopbouwprogramma's. We hebben het Build Back Better-principe in dit plan opgenomen", zei Zelensky's plaatsvervanger vorige maand.

Zelensky had zijn tekstschrijvers ook weer aan het werk gezet, wat de volgende uitspraken opleverde: "De wederopbouw van Oekraïne is geen lokaal project, het is geen project van één natie, maar een gemeenschappelijke taak van de hele democratische wereld - alle landen, alle landen die kunnen zeggen dat ze beschaafd zijn", zei hij tijdens de Oekraïne-herstelconferentie in Zwitserland, een maand geleden. "Oekraïne herstellen betekent het herstellen van de principes van het leven, het herstellen van de ruimte van het leven, het herstellen van alles wat de mens menselijk maakt."

Aan het einde van het rapport wordt gesteld dat de robuuste schadebeoordeling geen onafhankelijke inspanning is. In feite wordt het gefinancierd door de Amerikaanse en Europese belastingbetalers, via o.a. het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

De "beoordeling" is slechts het laatste document dat de voortzetting van de voortdurende wereldwijde campagne bevordert om fondsen te werven voor de wederopbouw en "modernisering" van Oekraïne, ondanks het feit dat de oorlog aan de gang is. Er is een gezamenlijke inspanning geleverd in de lobby van Washington en Brussel en de militaire contractruimte om enorme fondsen te werven voor de "reconstructie".


Ondertussen begint het Amerikaanse Congres de stemmen voor een nieuwe financieringsronde voor Oekraïne op te kloppen, terwijl de non-brainers in Brussel ook weer de portemonnee zullen trekken, maar toch hebben maar heel weinig wetgevers in de VS ook maar enig benul waar de eerste 40 miljard dollar terecht is gekomen. Ook Brussel laat zich van haar "beste" kant zien door blanco cheques zonder enige checks and balances uit te schrijven, aan een land dat als één van de corruptste in Europa bekend staat. In lijn hiermee is de EU deze week begonnen met het uitbetalen van een nieuwe lening van een miljard dollar aan Oekraïne. Maandag is er een overdracht van 500 miljoen euro gedaan, aldus de Europese Commissie. Dinsdag volgde nog eens 500 miljoen euro. Het miljard is onderdeel van een hulppakket vanaf mei dat 9 miljard euro bedraagt. Volgens Brussel wordt 70 procent hiervan gedekt door de EU-begroting. Volgens de Commissie moeten de lidstaten ook garanties geven voor de extra 8 miljard euro.Ook vragen wij ons af waar de vele miljarden blijven als opbouwhulp voor landen als Libië, Irak en Jemen, als "dank" voor het westerse verblijf in die landen.

Ondertussen blijven de westerse regeringen Oekraïne regelmatig militaire hulp sturen (die deels op de zwarte markt weer verpatst worden aan terreurbewegingen), waardoor de westerse voorraden uitgeput raken, terwijl al die zendingen het land niet geholpen hebben het tij van de oorlog te keren. Maandag gaf het Witte Huis toestemming voor een extra bedrag van $ 550 miljoen aan wapens voor Kiev.

En dan nog even over het herstelplan en de daarin genoemde werkgroepen. Dit is niet alleen een plan voor de fysieke wederopbouw van Oekraïne, maar in dit voorstel is ook een gedetailleerd plan opgenomen om een sterkere verenigde Oekraïense nationale identiteit te smeden. Alsof er een McKinsey-audit is geschreven met de doelen van 19e-eeuwse romantische nationalisten in het achterhoofd.

Een plan van de werkgroep "Jeugd en Sport" beschrijft bijvoorbeeld in drie fasen een pad om het probleem van "onvoldoende gevormde Oekraïense nationale en burgerlijke identiteit" op te lossen. In fase 1 - die dit jaar moet worden voltooid - wordt een uniform verhaal over de vorming van de Oekraïense identiteit gecreëerd. In fase 2 - van januari 2023 tot december 2025 - bereikt het niveau van de Oekraïense identiteit in het land 85%. En, tot slot, fase 3 voorziet in "het veld van nationaal en patriottisch onderwijs" in overeenstemming met de EU-normen tegen 2032.De werkgroep "Cultuur en Informatie" van haar kant stelde een veel uitgebreidere agenda voor. Het roept op tot een scherpe versnelling van het proces van Oekraïense natievorming dat in 2014 begon, waarbij de Maidan-revolutie van dat jaar en de Russisch-Oekraïense oorlog de nieuwe fundamentele mythen van de moderne Oekraïense natiestaat werden.

Oekraïne heeft, net als Polen en enkele andere landen in de regio, een officieel Instituut voor Nationaal Geheugen dat de taak heeft om het nationale geheugen vorm te geven en te bewaren. Het speelde een prominente rol bij het opstellen van controversiële decommunisatiewetten in 2015, waardoor het historische geheugen van Oekraïne op ramkoers kwam met dat van Rusland, waarbij Poetin zijn regime presenteerde als de verdediger van de herinnering aan wat in Rusland bekend staat als de Grote Vaderlandse Oorlog.

Onder het herstelplan van Oekraïne gaat het waarschijnlijk een nog grotere rol spelen, niet alleen het vormgeven van percepties van verre geschiedenis, maar het bouwen van nieuwe verhalen op basis van gebeurtenissen die we vandaag allemaal meemaken. Het herstelplan roept op tot de ontmanteling van 99% van de Sovjet-gedenktekens die het doelwit zijn van decommunisatiewetten tegen het einde van het jaar, evenals 70% van "Russische imperiale markeringen". Tegen het einde van 2025 hoopt het de "symbolische ruimte van het land volledig verstoken te zien van communistische en koloniale markeringen", en tegen 2032 de verandering of update van "90% van de historische en lokale overleveringsmusea".

Sovjet-gedenktekens, verstoken van hun oude doel, worden weggevaagd. In de plaats daarvan zullen nieuwe standbeelden worden geplaatst - naar wij vermoeden van o.a. Bandera. Naast talloze nationale en lokale gedenktekens voor de Russisch-Oekraïense oorlog, is er in 2032 een Museum van de Revolutie van Waardigheid nodig, evenals de oprichting van een Nationaal Pantheon of een Gedenkteken van Oekraïense Helden.

Tijdens zijn onlinesessies met parlementen in EU- en NAVO-lidstaten en andere partnerlanden van het politieke Westen, pochte president Zelensky over de "heldhaftigheid" van de troepen die vastzaten in de staalfabriek van Azovstal. Het waren zijn helden - wij noemen deze Azov-strijders meedogenloze nazi's.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][5 augustus 2022]

 

Afdrukken Doorsturen