Angst in Japan voor rakettesten Noord-Korea

De Verenigde Staten hebben bases over de hele wereld, en ook nogal wat verspreid over Japan. Inmiddels heeft Noord-Korea onlangs weer een ballistische raket afgevuurd in oostelijke richting. Het is de zesde keer in nog geen twee weken tijd dat Pyongyang een rakettest uitvoert.





Noord-Korea heeft inmiddels diverse raketten afgevuurd in de Stille Oceaan. Het zou gewoon belachelijk zijn om te geloven dat ze ook maar één offensieve raket (zelfs een multi-kernkopraket) op Japan zouden afvuren en dan het hele eiland zouden willen raken. In 1998 vuurde Noord-Korea een ballistische Taepodong-1-raket af die over het eiland vloog en ook de Stille Oceaan inging. Andere raketincidenten vonden plaats in de daaropvolgende jaren, waarvan vele in de Japanse territoriale wateren.

Dit was misschien een boodschap voor Japan, maar misschien ook niet. Je weet het nooit als je te maken hebt met Kim Jung-un, de totalitaire jongeman die in een wrede wedstrijd met zijn zus verwikkeld is.

Eén ding is echter zeker: ondanks de schijnbare mentale problemen waaraan Kim lijdt, weet hij donders goed dat je als natie niet zult worden aangevallen door de Amerikaanse doodsmachine als je kernwapens hebt en aantoont dat je ze effectief kunt lanceren. Dit is de reden waarom Iran een kernwapen wil, ondanks ontkenningen. Ze weten dat Israël en de VS vroeg of laat zullen aanvallen (en doen dit momenteel met behulp van het paradigma van de "zachte" kleurenrevolutie - waarbij we tot nu toe nog geen Maidan Plein-intensiteit hebben gezien).

De VS hebben veel bases over de hele wereld, dus ook in heel Japan - op Okinawa, Misawa, Fussa, Uruma en minstens twintig andere locaties op het eiland. Kim's raketten zijn geen boodschap aan het Japanse volk. Het moet gezegd worden, als we een peiling van BBC World Service (niet meer online) mogen geloven, beschouwt 91% van de Japanners de invloed van Noord-Korea als nihil - ondanks de angst die er de laatste dagen heerst.

Volgens een vrijgegeven 1956-57 Far East Command-handleiding, "Standing Operating Procedures for Atomic Operations", zijn er dertien locaties in Japan met nucleaire arsenalen. In de jaren vijftig waren er minstens 1.200 kernkoppen op het eiland Okinawa. Bovendien hebben Amerikaanse onderzeeërs, bezaaid met kruisraketten (met de mogelijke uitbreiding met nucleaire ladingen), herhaaldelijk de havens van Yokosuka en Sasebo bezocht.

Voordat hij werd vermoord, beloofde voormalig premier Shinzo Abe kernwapens te delen met de VS en de NAVO. Voeg daarbij een aantal geheime bijeenkomsten die zijn gehouden en pacten die zijn gesloten tussen VS en Japanse functionarissen over kernwapens.

Het punt hier is eigenlijk heel simpel. Noord-Korea werd tijdens de Koreaanse Oorlog bijna volledig verwoest door het Amerikaanse leger en de Verenigde Naties, en wil geen herhaling.

Uit de Washington Post :
"De bombardementen waren lang, rustig en meedogenloos, zelfs volgens de inschatting van Amerika's eigen leiders. "In een periode van ongeveer drie jaar hebben we - pak 'm beet - 20 procent van de bevolking gedood", vertelde luchtmachtgeneraal Curtis LeMay, hoofd van het Strategic Air Command tijdens de Koreaanse oorlog, in 1984, aan het Office of Air Force History. Dean Rusk, een aanhanger van de oorlog en later minister van Buitenlandse Zaken, zei dat de Verenigde Staten 'alles wat in Noord-Korea bewoog, had gebombardeerd, waarbij elke steen op de andere stond'. Na het opraken van stedelijke doelen, vernietigden Amerikaanse bommenwerpers waterkrachtcentrales en irrigatiedammen in de latere stadia van de oorlog, waardoor landbouwgrond onder water kwam te staan ​​en gewassen werden vernietigd."

Kortom, ongeremd en totaal psychopathisch gedrag op grote schaal is te zien voor de hele wereld (behalve in Amerika zelf, waar de oorlogvoering zó wordt gedraaid dat van dappere Amerikanen de redders en helden worden gemaakt).

Is het een wonder dat ernstige antipathie en haat tegen de VS een enorm groot probleem is voor de dictatuur van Kim? Is het echt een verrassing dat ze graag willen laten zien dat de raketten van Noord-Korea in ieder geval de westkust van de Verenigde Staten kunnen bereiken? Naties verwerven kernwapens om er zeker van te zijn dat ze nooit worden aangevallen door neoliberale psychopaten, seriemoordenaars en plunderaars van natuurlijke hulpbronnen.

Het is een tactiek die heel goed werkt.


PS.  De aankondiging, eergisteren, op de site van het Amerikaanse ministerie van Health & Human Services, over de aanschaf van nucleaire noodmedicijnen ter waarde van $ 290 miljoen geeft reden tot zorg. Nplate, het medicijn dat HHS van plan is te kopen, wordt geproduceerd door Amgen. Het is een onderhuids poeder voor injectie. Om door straling veroorzaakte bloedingen te verminderen, stimuleert Nplate de aanmaak van bloedplaatjes door het lichaam. 125 mcg (voor één injectie) kost ongeveer $1.195.















[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[6 oktober 2022]

 

Afdrukken Doorsturen