Weinig bekend over langetermijneffecten en werkzaamheid van coronavaccins

Tot op de dag van vandaag is er geen openheid van zaken gegeven over de coronavaccins, en die van Pfizer in het bijzonder. Het geheim gehouden contract tussen deze farmaceut met de Europese Commissie laat zaken zien die het grote publiek niet weet. En: de openbare aanklager van de EU heeft een onderzoek gestart naar de aanschaf van vaccins door (de club van) Von der Leyen.




Ze gaan gewoon door met liegen. Op de website van het RIVM:




“Veilig en effectief”. Niets te zien hier, mensen.  Gewoon weer een openbaar beschikbaar document (update: 9 september 2022)




Op pagina 31:


PDF is hier te vinden.

Maar er is meer bewijs dat de regeringen van de wereld opzettelijk liegen tegen het publiek terwijl ze de waarheid in het volle zicht verbergen.

Zoals bekend heeft de Europese Unie ze lang verborgen gehouden, geweigerd ze te publiceren en vervolgens, toen dat wel gebeurde,  gevoelige gegevens heeft afgedekt met een reeks weglatingen. Maar een volledige check met de eerste, zorgvuldig geheimgehouden contracten voor de aankoop van anti-Covid-vaccins die Brussel eind 2020 bedongen heeft met Pfizer en Moderna, laat verbijsterende bepalingen zien. Het zijn de afspraken waarmee de EU een voorschot van 700 miljoen euro betaalde aan Pfizer en 318 miljoen aan Moderna, om respectievelijk 200 en 80 miljoen doses te boeken.

De niet-geredigeerde versie van de Advance Purchase Agreement (APA) - het geheim gehouden contract tussen de Europese Commissie en BioNTech-Pfizer - leert ons onder andere dat, in het geval van schade door neveneffecten, de vergoeding bijna uitsluitend op de staten zal vallen. Over concessies aan farmaceutische bedrijven op het gebied van wettelijke aansprakelijkheid wordt al sinds de eerste uitgifte van de "vaccins" (en ruim daarvóór) gediscussieerd in heel Europa. Maar de tekst herhaalt dat het gebruik "plaatsvindt in een periode van epidemische omstandigheden en de toediening van de producten zal plaatsvinden onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de lidstaten".

Ook lezen we dat farmaceutische bedrijven alleen aansprakelijk zijn in het geval van opzettelijk wangedrag of een bewezen schending van Good Manufacturing Practices (de goede productiepraktijken die alle bedrijven moeten naleven). Octrooien daarentegen blijven in particuliere handen, ondanks de uitsluiting van enige schadevergoeding en de verstrekte publieke financiering.

Een echte bom is te vinden in het Vaccin Bestelformulier (pagina's 48 - 49):

“... De deelnemende lidstaat erkent verder dat de langetermijneffecten en werkzaamheid van het vaccin momenteel niet bekend zijn en dat er mogelijk nadelige effecten van het vaccin zijn die momenteel niet bekend zijn. Verder erkent de deelnemende lidstaat, voor zover van toepassing, dat het vaccin niet mag worden geserialiseerd.”
Het serialiseren van geneesmiddelen is een begrip in de farmaceutische industrie. Het is dé Europese strijd tegen levensgevaarlijke namaakgeneesmiddelen en manipulatie van geneesmiddelen. Dat wordt dus uitgesloten.

En zó verschijnen dezelfde pagina's in de geredigeerde versie die op de website van de Europese Commissie is geplaatst:


Het contract onthult interessante details. Bijvoorbeeld de prijs van het Pfizer-vaccin. Het bedrag van 15,50 per dosis voor het Pfizer-Biontech-vaccin waar al maanden over gesproken werd, klopt niet helemaal: dat is slechts het gemiddelde tussen twee verschillende bedragen die met het farmaceutisch bedrijf zijn afgesproken. In feite verkocht het bedrijf zijn serum voor € 17,50 voor de eerste 100 miljoen doses, en € 13,50 voor 100 tot 200 miljoen doses. Maar dan gaat de prijs omhoog: voor alle verdere bestellingen die binnen 3 maanden na de door EMA verleende autorisatie werden gedaan, ging het naar € 15,50 per dosis. Daarna weer voor 17,50 euro. En de prijs lijkt in de toekomst weer te gaan stijgen. Toen was Moderna echter het duurste vaccin op de markt: 18,80 per dosis.

Net als in het geval van Astrazeneca beschermen de overeenkomsten Big Pharma ook tegen eventuele vertragingen in leveringen, een omstandigheid die zich toen ook heeft voorgedaan. In het contract van Pfizer is met name een clausule opgenomen waarbij, als de EMA-autorisatie op 15 augustus 2021 wordt verleend (zoals is gebeurd), maar de productie van het bedrijf onvoldoende is om aan de verwachte bestellingen te voldoen, deze laatste zich ertoe verbindt om het leveringsprogramma te accepteren op basis van niet-gespecificeerde "eerlijke en rechtvaardige beginselen". Waar Pfizer met handschoenen wordt behandeld, gold dat voor Moderna niet: de voorwaarden waren voor deze farmaceut iets strenger: er staat geschreven dat als de levering meer dan 90 dagen vertraging oploopt, de staten de bestelling kunnen annuleren.

Er moet ook worden opgemerkt dat in de bijlagen bij het contract van Moderna een overzicht is van de kosten die zijn gemaakt om de productie te starten: van $ 85 miljoen aan grondstoffen tot $ 173 miljoen aan investeringen in constructies, voornamelijk in de fabriek in Lonza. De kostenraming was een van de vereisten om de door de Commissie erkende grote voorschotten te rechtvaardigen. Hetzelfde gebeurt echter niet in de overeenkomst met Pfizer.


Dan nog even het volgende: afgelopen april riep Pfizer enkele zendingen van zijn bloeddrukmedicijn Accupril terug, evenals geautoriseerde generieke versies van het medicijn, en zei dat een kankerverwekkende stof, bekend als nitrosamine in die partijen het aanvaardbare dagelijkse innameniveau overschreed. Pfizer heeft toen vrijwillig vijf batches van deze tabletten teruggeroepen na de ontdekking van verhoogde niveaus van een potentieel kankerverwekkend middel in het geneesmiddel. Het farmaceutische bedrijf verklaarde dat het geen meldingen had van bijwerkingen die verband hielden met de teruggeroepen batches, die van december 2019 tot april 2022 in de Verenigde Staten en Puerto Rico werden verspreid. Het is en blijft toch zo'n onschuldig onderneming.......

Pfizer Canada riep ook alle drie de Accupril-doses terug nadat werd ontdekt dat dezelfde onzuiverheid boven acceptabele niveaus lag. Pfizer verklaarde dat er geen direct risico was voor patiënten die de medicatie gebruikten die het middel bevatte. Het voegde eraan toe dat nitrosaminen veel voorkomen in water en voedsel, maar langdurige blootstelling aan niveaus boven aanvaardbare niveaus kan het risico op kanker verhogen. Pfizer riep vorige maand ook enkele batches Accuretic en twee geautoriseerde goedkopere versies terug vanwege de aanwezigheid van de mogelijke kankerverwekkende stof.

Er zouden ons inziens serieuze wetenschappelijke studies en onderzoeken moeten worden gestart over alle medicijnen die dit bedrijf heeft geproduceerd. Dit is hetzelfde gigantische farmaceutische bedrijf, dat in bed ligt met de Europese Commissie en regeringen, en vaccins maakte van belastinggeld, en dat door dezelfde regeringen wordt afgeschermd van aansprakelijkheid van zijn klanten.

Het is jammer dat het zijn Covid-19-vaccins, die fundamentele menselijke vrijheden afhankelijk maakten van hun inname, niet terugroept. Dit farmaceutisch kartel is niet te vertrouwen met medicijnen, laat staan met vaccins.

Een slotopmerking: Mislav Kolakusic, europarlementariër, kondigde onlangs aan dat “de aankoop van 4,5 miljard doses van het COVID-19-vaccin voor 450 miljoen EU-inwoners het grootste corruptieschandaal in de geschiedenis van de mensheid is.” In een video op Twitter die op 12 oktober is gepost, zegt hij:


Op 14 october meldt hij dat het Europees Openbaar Ministerie (European Public Prosecutor’s Office - EPPO) bevestigt dat het een lopend onderzoek heeft naar de verwerving van COVID-19-vaccins in de Europese Unie. Deze uitzonderlijke bevestiging komt na de extreem hoge publieke belangstelling. In dit stadium worden geen verdere details openbaar gemaakt.

Vandaag meldt Kolakusic op Twitter het volgende: "Om de EU-begroting te beschermen, is het noodzakelijk om contracten voor de aanschaf van vaccins die voor een bedrag van €71 miljard zijn gesloten door de Europese Commissie onmiddellijk te beëindigen. Vandaag worden deze contracten terecht strafrechtelijk onderzocht door de openbare aanklager van de EU."











[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[19 oktober 2022]

 

Afdrukken Doorsturen