De wereld zoals die de Biden-regering voor ogen staat

De regering Biden onthult zijn nieuwe nationale veiligheidsstrategie: klimaatverandering, diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie.




De Biden-regering heeft onlangs haar eerste National Security Strategy (NSS)-document vrijgegeven en het is exponentieel meer losgeslagen dan al zijn voorgangers. De NSS werd ooit gezien als een serieus document dat een lijst van "werkelijke" bedreigingen voor de Vereigde Statem opstelde. Het lijkt nu op een hyperpolitieke Blue Anon-fondsenwerver.

De meeste zaken die in het vermeende dreigingsbeeld worden besproken, hebben helemaal niets met nationale veiligheid te maken. En de dingen die verband houden met nationale veiligheidskwesties hebben grote problemen met prioriteiten en politisering.

We hebben regelmatig eerdere NSS-strategiedocumenten doorgenomen en we kunnen u verzekeren dat zelfs de regering-Obama haar politieke agenda niet zo agressief heeft ingevoerd als het regime van Biden dit jaar verkiest te doen. We hebben eens een "woord check" op het document losgelaten om u een indruk te geven waar de prioriteiten van het Witte Huis liggen.

Rusland neemt de hoogste plaats op de ranglijst in. Er wordt 71 keer naar verwezen, op de meest hysterische manier die u zich kunt voorstellen. Volgens Team Biden is Poetin een oorlogsmisdadiger, wiens legers Oekraïne zijn binnengekomen zonder enige andere reden dan om Volodymyr Zelensky met een bloedbad te confronteren. Over Oekraïne gesproken, er wordt 33 keer over Oekraïne gesproken. China daarentegen krijgt slechts 14 vermeldingen en de chinese communistische partij wordt vergeleken met een vriendelijke concurrent, als een speler aan de andere kant van het schaakbord. Hier een paragraaf uit de sectie over China:

“Hoewel we diepgaande verschillen hebben met de Chinese Communistische Partij en de Chinese regering, zijn die verschillen tussen regeringen en systemen – niet tussen onze burgers. Familiebanden en vriendschap blijven het Amerikaanse en het Chinese volk met elkaar verbinden. We hebben diep respect voor hun prestaties, hun geschiedenis en hun cultuur. Racisme en haat horen niet thuis in een natie die door generaties immigranten is gebouwd om de belofte van kansen voor iedereen waar te maken. En we zijn van plan samen te werken om problemen op te lossen die het belangrijkst zijn voor de burgers in beide landen.”

Afgezien van Poetin, is klimaatverandering de belangrijkste prioriteit voor "nationale veiligheid" van de huidige Amerikaanse regering, waarnaar 63 keer wordt verwezen in de Nationale Veiligheidsstrategie. Bovendien wordt in het document 11 keer verwezen naar het belang van de energietransitie, weg van betrouwbare energiebronnen.

Nu zou de dreigingsanalyse van een progressieve neoliberale regering niet compleet zijn zonder het bespreken van "diversiteit" (16 vermeldingen), "gelijkheid" (14 hits) en "inclusie" (24 keer) of wat de woke-gemeenschap DEI noemt - Diversity, Equity, and Inclusion.

Het document concludeert dat de Verenigde Staten "betekenisvolle vooruitgang boeken op het gebied van klimaatverandering, mondiale gezondheid en voedselzekerheid om niet alleen het leven van Amerikanen maar van mensen over de hele wereld te verbeteren."

De NSS is periodiek opgesteld door de uitvoerende macht sinds de regering-Reagan, na de goedkeuring van de Goldwater-Nichols-wet van 1986. Het document is bedoeld om het Congres en het publiek te informeren over de belangrijkste nationale veiligheidsprioriteiten van de regering en hoe het Witte Huis daarmee wil omgaan. Voor het huidige Witte Huis onthult de NSS dat haar topprioriteiten zijn om Rusland de schuld van alles te geven, de klimaathoax te bevorderen en de woke agenda wereldwijd te faciliteren via de opgeblazen bureaucratie en het budget van het Amerikaanse leger.

Hierbij willen we ook nog even wat kanttekeningen plaatsen. Rusland en China moeten in de ogen van het Westen (i.c. de VS) verslagen worden om de klimaathoax vooruit te helpen, vooral Rusland moet worden opgedoekt omdat er bepaalde mensen zijn die 's nachts opblijven om manieren te bedenken om Rusland te vernietigen (waarna China aangepakt kan worden). De haat bij de Amerikanen zit heel diep. De neocons denken dat het Amerikaanse systeem het enige juiste systeem is en dat oorlog de enige manier is om van (de rest van de wereld van) gedachten te (laten) veranderen. Hebben ze ooit in de geschiedenis gedoken en de eerdere resultaten van een aanval op Rusland bekeken? We betwijfelen het. Zowel Alexander als Hitler hebben het op de harde manier geleerd.

In eerdere artikelen hebben we gewezen op de ontwikkelingen, voortvloeiend uit de Tweede Wereldoorlog. De vele nazi's die bij het einde daarvan door de VS met open armen werden ontvangen is talrijk - en hun plannen om te bouwen aan het Vierde Rijk (dat wil zeggen een wereld geregeerd door één regering) worden beetje bij beetje gerealiseerd. Het is een script dat o.a. door de Council on Foreign Relations (CFR) en andere westerse organisaties sinds de Tweede Wereldoorlog wordt uitgevoerd. Verbindt de stippen: CFR-spelers in het "Biden-team" zijn onder meer de staatssecretarissen, ministers van Financiën, Defensie, Handel en Binnenlandse Veiligheid. Ook de CIA-directeur, de voorzitter van de Federal Rserve, de Amerikaanse VN-ambassadeur en tientallen afgevaardigden, adviseurs, de tentakels van de CFR reiken wel èrg ver. Zo hebben ook CFR-leden de CIA opgericht en de meeste CIA-directeuren zijn CFR-leden geweest.

In Washington DC zitten vooral controlefreaks, net als de "geweldige" Reset-mensen. Ze bewonderen China's sociale kredietsysteem en willen het in het Westen kopiëren. Dat is één van de dingen waar het NSS in feite over gaat. De mensen achter Biden zijn vooral neocons en geweldige reset-controlefreaks. Hun toekomst heeft veel weg van Communisme Versie 2.0.
Hun recente agenda begon met de genezende werking van lijfeigenschap. In het verleden beschouwden mensen het idee van communisme of socialisme, althans op papier, als een goede zaak. Ze hadden honger, waren arm en hadden niets om voor zichzelf te bezitten. Socialisme/communisme leek best wel aantrekkelijk.

Maar tegenwoordig is het helemaal het tegenovergestelde. Mensen zijn op het hoogtepunt van bezit, rijkdom, dik en gelukkig. Het communisme zal geen aantrekkingskracht hebben en elke poging om dat systeem te forceren zal met extreem geweld worden beantwoord. De managers van de Grote Reset beseffen dit, dus wat wordt er gedaan om mensen naar een socialistisch systeem te bewegen? Maak een virus, laat iedereen een masker dragen, sluit iedereen op. Maak hen afhankelijk door de eerste levensbehoeften extreem duur te maken, de gezondheidszorg ontoegankelijk en het onderwijs van steeds slechtere kwaliteit. Hadden we u al verteld dat de huidige energiecrisis vooral door westerse regeringen en dito organisaties is veroorzaakt?

De reden waarom regeringen ook in de rij staan voor de Grote Reset, is omdat hun dagen van geld lenen voorbij zijn. De keynesiaanse dagen van gemakkelijk geld zijn passé. We zullen binnenkort massale (soevereine) faillissementen zien. Overheden kunnen verbergen dat ze in gebreke blijven door een nieuw systeem aan te nemen waarin iedereen niets bezit, men geen schulden heeft. Ze laten de burgers denken dat dit in hun voordeel is, terwijl dit in werkelijkheid allemaal het grootste soevereine bankroet in de geschiedenis maskeert.

De huidige situatie met alle verschillende belangen zitten in een samenklonteringsproces. Het is een perfecte storm voor wereldwijde burgeroorlogen, of de Derde Wereldoorlog. Op dit moment weten we nog niet welke van de twee, misschien wel allebei.

Blijkt het - volgens sommige bronnen - Chinese gezegde "May you live in interesting times" nu een vloek te worden (zoals het verhaal ook gaat)?











[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[24 oktober 2022]

 

Afdrukken Doorsturen