Over vrede wordt niet meer gesproken

Ursula von der Leyen leidt een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor de dood en vernietiging van inwoners en soldaten van Oekraïne en gefabriceerde "vijanden" die Europa niet bedreigen.




Op 30 november stelde de Europese Commissie, de uitvoerende macht van de Europese Unie, "opties voor aan de lidstaten om ervoor te zorgen dat Rusland verantwoordelijk wordt gehouden voor de wreedheden en misdaden begaan tijdens de oorlog in Oekraïne."  Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, tweette een selectieve veroordeling: "Rusland moet boeten voor zijn gruwelijke misdaden."


Hierover straks meer.

Door de acties van Poetin's strijdkrachten zijn in Oekraïne elektriciteits- en watervoorzieningen ingestort en het land staat voor de zwaarste winter sinds de Tweede Wereldoorlog. Een einde aan de waanzin is nog niet in zicht, integendeel: president Zelenskj en zijn westerse bondgenoten (lees: de Amerikanen) lijken vastbesloten om in hun oorlog tegen Rusland te vechten tot de laatste Oekraïener is opgeofferd. In een interview met de Financial Times herhaalde Zelensky ook nog eens zijn doel om de Krim te heroveren. "We moeten alle territoria  teruggeven..... omdat ik geloof dat het slagveld de weg is als er geen diplomatie is”, zei hij. Het gaat over een "oorlog van kracht en veerkracht".

Kracht en uithoudingsvermogen - terwijl miljoenen mensen in bittere armoe leven en bevriezen? De Krim veroveren – terwijl Klitschko ten einde raad al overweegt de hoofdstad Kiev te evacueren? Dat klinkt niet alleen cynisch, het is het ook - net als de Russische aanval op kritieke infrastructuur. President Vladimir Poetin lijkt geen enkel respect meer te tonen voor het Oekraïense "broedervolk" - hij wil hen demoraliseren met zijn aanvallen. Maar Zelensky verhoogt ook de inzet. Dat de oorlog uiteindelijk over de ruggen van zijn landgenoten wordt gevoerd, lijkt hem niet af te schrikken. Het Oekraïense staatshoofd kan immers desnoods een beroep doen op zelfverdediging.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van de westerse geallieerden. Ze blijven nieuwe redenen bedenken waarom de proxy-oorlog koste wat het kost moet doorgaan, zelfs met de ergste winter sinds de Tweede Wereldoorlog in aantocht. Ook dat is cynisch – want de VS, de EU en Duitsland handelen tegen beter weten in. Hun legerleiding vertelt hen al weken dat een winteroorlog tot nog grotere verliezen zal leiden en dat een militaire overwinning op Rusland - inclusief de herovering van de Krim - een gevaarlijke illusie is. Maar in plaats van op te roepen tot een staakt-het-vuren en Zelensky naar de onderhandelingstafel te dirigeren, blijven Amerikanen en Europeanen de oorlog opstoken, ongeacht de verliezen...

De hypocrisie van Von der Leyen en de Europese Unie is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Het lijkt erop dat het EU-collectief van niet-gekozen bureaucraten aan geheugenverlies lijdt. Vierentwintig jaar geleden bombardeerden de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton en de NAVO genadeloos Joegoslavië, waarbij de acties waren gericht op de civiele infrastructuur.

Journalist Rick Rozoff somt de oorlogsmisdaden op:
"Een passagierstrein, een religieuze processie, een vluchtelingencolonne, het hoofdkwartier van Radio Television of Serbia, een stofzuigerfabriek, bruggen, marktplaatsen, binnenplaatsen van appartementen, de Zwitserse ambassade in Belgrado en ook de Chinese ambassade, met drie journalisten gedood en 27 andere Chinezen gewond. Clusterbommen, grafietbommen en munitie met verarmd uranium werden op grote schaal gebruikt. Niemand, geen enkel individu, is verantwoordelijk gehouden voor die oorlogsmisdaden. Noch voor wat een oorlogsmisdaad zou moeten zijn en 'w'wn van de ernstigste daarvan: het opzettelijk verzinnen en overdrijven van wreedheidsverhalen om te ageren voor een oorlog en deze te laten escaleren. Weinig westerse politici en journalisten zouden in 1999 aan die aanklacht wegens hun rol zijn ontsnapt."

“Er waren aspecten van de NAVO-campagne tegen Joegoslavië die in strijd waren met de geaccepteerde oorlogsnormen, met als beste voorbeeld het bombardement op het tv-station. De NAVO heeft zich opzettelijk gericht op ongewapende civiele niet-strijders, daar komt het op neer”, vertelde Duncan Bullivant, auteur van een rapport over Kosovo voor het Londense Centre for European Reform, in 2000 aan de Irish Times.

Er werd geen tribunaal opgericht voor de psychopaten die verantwoordelijk waren voor het terroriseren en vermoorden van Serviërs. Bill Clinton, die ook verantwoordelijk was voor de aanval op Irak en het doden van burgers, en er niet alleen voor zorgde dat Iraakse kinderen  van de honger stierven onder een middeleeuws sanctieregime, werd niet verantwoordelijk gehouden. In feite werd hij beschreven in "Churchillian tones" door assistenten en de mainstream media. Clintons illegale en immorele bombardementen op voormalig Joegoslavië maakten de criminele invasie van Irak door George W. Bush een stuk gemakkelijker.

Omdat politici en de meeste mainstream media de oorlog tegen Servië afschilderden als een morele triomf, was het voor de regering-Bush gemakkelijker om de aanval op Irak te rechtvaardigen, voor de regering-Obama om Libië te bombarderen en voor de regering-Trump om herhaaldelijk Syrië te bombarderen. Al die interventies zaaiden chaos wat tot enorm veel leed en destructie heeft geleid.

Ursula von der Leyen en de EU hebben bloed aan hun handen. Europese landen hebben Eurofighters, Tornado's, bommen uit de MK 80-serie en andere munitie en doodsmachines in het conflict in Jemen gestoken. “Zijn Europese wapenbedrijven daarom medeplichtig aan vermeende oorlogsmisdaden gepleegd door de militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in Jemen?” vraagt ​​het European Center for Constitutional and Human Rights.

Ondanks gedocumenteerde aanvallen op huizen, markten, ziekenhuizen en scholen van burgers – uitgevoerd door de door Saudi-ArabiëVerenigde Arabische Emiraten geleide militaire coalitie – blijven in Europa gevestigde transnationale bedrijven Saoedi-Arabië en de VAE voorzien van wapens, munitie en logistieke ondersteuning. Europese overheidsfunctionarissen autoriseerden de export door licenties te verlenen.

Ondanks voldoende bewijs van oorlogsmisdaden kregen de NAVO en de westerse regeringen vrij spel. “De hoofdaanklager van de Verenigde Naties voor oorlogsmisdaden zei vandaag dat er geen basis was voor een formeel onderzoek naar de vraag of de NAVO oorlogsmisdaden heeft begaan tijdens de bombardementen op Joegoslavië”, berichtte de New York Times op 3 juni 2000. De NAVO is de geprefereerde beul. Amnesty International bekritiseerde in 2014 de Amerikaanse regering en de NAVO omdat ze hun talrijke oorlogsmisdaden tegen burgers in Afghanistan negeerden.

De NAVO werd ook beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden in Libië. Een rapport dat in 2012 is uitgebracht door de Arabische Organisatie voor Mensenrechten, samen met het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten en het International Legal Assistance Consortium, beschrijft de moedwillige schending van de mensenrechten door de NAVO. "Onder door de missie bezochte civiele locaties die waren getroffen door NAVO-bommen en -raketten waren scholen en hogescholen, een regionaal voedselmagazijn in Zliten, het kantoor van de administratieve controleur in Tripoli en privéwoningen", merkt het rapport op.

In november 2011, “verklaarde de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), Luis Moreno Ocampo, dat 'er beschuldigingen zijn van misdaden begaan door NAVO-troepen (en) deze beschuldigingen zullen onpartijdig en onafhankelijk worden onderzocht.'” De misdaden omvatten het "lynchen" van Moammar Gaddafi, een brute daad die de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton deed grinniken.

Er werd geen speciale commissie ingesteld om deze oorlogsmisdaden te onderzoeken, hoewel het ICC wel opdracht gaf tot de arrestatie van Gaddafi's zoon, Saif al-Islam, en andere aanhangers. De NAVO weigerde toe te geven dat er burgers waren omgekomen nadat 7.642 lucht-grondwapens waren gebruikt.

“Hoewel de aanklager van het ICC zei dat hij oorlogsmisdaden van beide partijen zou onderzoeken, was de gretigheid waarmee hij beschuldigingen aangreep van Gaddafi om verkrachting aan te moedigen, met honderden slachtoffers, en het verstrekken van 'viagra-achtige medicijnen' aan zijn strijdkrachten, niets afdeed aan de perceptie de objectiviteit te versterken toen ze ongegrond bleven”, schrijft Ian Martin, de directeur van de VN-ondersteuningsmissie in Libië van 2011-2012 en voormalig hoofd van Amnesty International.

De oorlogsmisdaden van de EU en de NAVO kunnen niet worden vergeleken met die van de regering van de Verenigde Staten, een agressieve en herhaalde overtreder van het internationaal recht. Protocol I bij de Geneefse Conventies van 1977 stelt heel expliciet: "Het is verboden voorwerpen aan te vallen, te vernietigen, weg te halen of onbruikbaar te maken voor het voortbestaan ​​van de burgerbevolking, zoals voedingsmiddelen, landbouwgronden voor de productie van voedingsmiddelen, gewassen, vee, drinkwaterinstallaties en -voorraden en irrigatiewerken, met het specifieke doel ze vanwege hun levensonderhoud aan de burgerbevolking of aan de tegenpartij te ontzeggen, ongeacht het motief, of het nu gaat om het uithongeren van burgers, om hen te doen vertrekken of om enig ander motief."

Rusland schendt inderdaad dit specifieke protocol. Hier in het 'Westen' komen we echter maar de helft van het verhaal te weten. Sterker nog, het is minder dan de helft en er wordt van ons verwacht dat we een hele reeks leugens geloven, die dagelijks worden verspreid door  oorlogspropaganda van politici en de mainstream media. Geen melding is en wordt er gemaakt van de neonazi's in Oekraïne die zich inzetten voor het ontvoeren, martelen en doden van etnische Russen in Lugansk, Donetsk en elders in Oost- en Zuid-Oekraïne. Voor een voorbeeld van de wrede straf die deze ultranationalisten hun vijanden opleggen, hoeft u niet verder te zoeken dan de brandstichting van het arbeidersgebouw in Odessa.

Mainstream media in het Westen die melding maken van oorlogsmisdaden zijn voor wat betreft hun verslaglegging zeer selectief en bevooroordeeld.
- Geen melding is er gemaakt van de door de Amerikaanse regering gefinancierde en georkestreerde illegale staatsgreep waarbij de democratisch gekozen regering van Oekraïne omver werd geworpen - wegens de "misdaad" van de regeringsleider om een ​​betere deal met Rusland te zoeken dan de neoliberaal omhelzende EU.
- Geen melding is er gemaakt van neo-nazi-schurken die een arbeidsgebouw in Odessa in brand staken en ongeveer 50 of meer anti-Maidan-activisten doodden (dit grotendeels genegeerde nieuwsbericht is begraven onder verhalen over vermeende Russische misdaden).
- Geen melding is er gemaakt van de genegeerde akkoorden van Minsk I en II die in 2014 en 2015 tot stand zijn gekomen om een ​​einde te maken aan de "burgeroorlog" tussen de neonazistische brigades die zijn ingebed in het Oekraïense leger en "separatisten" in Donbas.

De Amerikaanse regering en haar Europese 'partners' (in crime) rekenen op de geheugenverliesperceptie van een voortdurend belogen en gemanipuleerd publiek om hun bloedige neoliberale oorlogen en roofzuchtige strooptochten te steunen of losgekoppeld en apathisch te blijven. Irak dient als het belangrijkste voorbeeld, hoewel wat de Amerikaanse regering daar deed grotendeels vergeten is en niet relevant wordt geacht voor het conflict in Oekraïne. "De bedoeling en inspanning van het bombarderen van het leven en de faciliteiten van burgers was om de infrastructuur van Irak systematisch te vernietigen en het in een pre-industriële toestand achter te laten", aldus het rapport uit 1992 aan de Commission of Inquiry for the International War Crimes Tribunal .

De burgerbevolking van Irak was afhankelijk van industriële capaciteiten. De Amerikaanse aanval bracht Irak in een bijna apocalyptische toestand, zoals gemeld door de eerste waarnemers van de Verenigde Naties na de oorlog. Onder de aangevallen en vernietigde faciliteiten waren:
* elektriciteitsopwekking, relais en transmissie;
* waterbehandelings-, pomp- en distributiesystemen en reservoirs;
* telefoon- en radiocentrales, relaisstations, torens en zendfaciliteiten;
* faciliteiten en markten voor voedselverwerking, opslag en distributie, fabrieken voor zuigelingenvoeding en dranken, faciliteiten voor vaccinatie van dieren en irrigatielocaties;
* voorzieningen voor spoorwegvervoer, busremises, bruggen, snelwegviaducten, snelwegen, reparatiestations voor snelwegen, treinen, bussen en andere voertuigen voor openbaar vervoer, commerciële en particuliere voertuigen;
* oliebronnen en -pompen, pijpleidingen, raffinaderijen, olieopslagtanks, benzinetankstations en tankwagens en vrachtwagens voor brandstofafgifte, en kerosineopslagtanks;
* rioolwaterzuiverings- en verwijderingssystemen; fabrieken die zich bezighouden met civiele productie, bijv. assemblage van textiel en auto's; en
* historische markeringen en oude sites.

Er is echter een verschil tussen de "speciale militaire operatie" van Poetin en de invasie van Irak door Bush. Rusland wordt geconfronteerd met een vijandige mogeneheid aan de grens, die raketsystemen installeert en militaire oefeningen uitvoert, terwijl het hondsdolle ultranationalistische neonazi's steunt die bezig zijn met het bombarderen van etnisch Russische burgers in Donbas.

Irak daarentegen had geen troepen en raketten aan de grens van de Verenigde Staten en vormde geen bedreiging voor de "belangen" van de Amerikaanse regering in het Midden-Oosten. Het was een neoliberale slag om een ​​Arabische natie neer te halen die destijds de verst ontwikkelde natie was in het Midden-Oosten (Libië, de meest geavanceerde natie in Afrika, met de mogelijke uitzondering van Zuid-Afrika, werd ook uitgeschakeld onder valse “humanitaire "voorwendsel). De neocons logen over massavernietigingswapens, net zoals ze nu liegen over Rusland dat zijn verloren Sovjetgebied wil heroveren.

Ursula von der Leyen leidt een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor de dood en vernietiging van gefabriceerde "vijanden" die Europa niet bedreigen. Ze roept in wezen op tot het verarmen van Europeanen, het in de waagschaal leggen van de levens van de europese burgers (als WO III uitbreekt), allemaal als gevolg van haar "beleid" van haar Europese Commissie in een oorlog zonder einde of een waarneembare uitweg.

Ondertussen blijft Zelensky proberen het militaire bondgenootschap rechtstreeks in de oorlog te betrekken en een regionaal conflict in een wereldwijde brand te veranderen. De Oekraïense president gebruikte voor dit doel de explosieve inslag van een (Oekraïense) raket in Polen. "Kiev wil de NAVO in de oorlog slepen", aldus de NAVO-correspondent van de Frankfurter Allgemeine. En dat was ook niet de eerste poging. Zelensky had eerder al opgeroepen tot een geallieerde preventieve aanval op Moskou. Achteraf deed hij het af als een misverstand. Overigens wil Oekraïne weer lid worden van de NAVO, zoals Zelensky onlangs virtueel in Madrid bevestigde. En opnieuw horen we van de kant van de EU geen tegenspraak - en hij herhaalt precies de eis die tot de oorlog leidde...

Met haar financiële en militaire hulp heeft de Europese Commissie geholpen de Russische invasie te stoppen en voor Oekraïne grondgebied terug te winnen - maar het heeft ook de oorlog verlengd. Hierdoor is de Europese Unie zelf partij geworden in het oplopende conflict. De EU heeft gezworen Oekraïne "zolang als nodig" is te steunen, en het einde is nog lang niet in zicht. Dit is de ongeplande verbintenis op lange termijn - en die kans kan ons behoorlijk opbreken. Von der Leyen slaagt er steeds in méér olie op het vuur te gooien. De voorzitster van de Europese Commissie presenteerde om de zaak verder te laten escaleren twee nieuwe initiatieven:
- enerzijds zou de EU een speciale rechtbank moeten opzetten om Russische oorlogsmisdadigers te berechten
- aan de andere kant wil ze de geconfisqueerde Russische activa overdragen aan een trustfonds om daarmee herstelbetalingen voor Oekraïne te financieren.
Trouwens: als Rusland moet opdraaien voor de herstelbetalingen van Oekraïne, draaien de westerse bondgenoten dan op voor alle schade die zij hebben aangericht in Irak, Libië, etcetera?

Beide voorstellen zijn blijkbaar gebaseerd op overeenkomstige eisen van de Oekraïense president Zelensky. Von der Leyen maakt zich die eisen eigen - Zelensky's agenda wordt zo de Europese, het Oekraïense slachtofferperspectief de focus van de Europese politiek. Dat is op zich al problematisch. Von der Leyen zou niet de belangen van Oekraïne moeten behartigen, maar die van de 27 EU-lidstaten (ze zijn niet dezelfde). Ze zou geen Oekraïense bril moeten opzetten, maar een Europese. Ze heeft geen enkel mandaat voor haar nieuwe missie. Maar het wordt nog erger: de EU is niet opgewassen tegen deze taken, ze beschikt niet over de nodige fondsen. Ze kan niet eens zeggen waar het over gaat. Als het om Russisch vermogen gaat, is ze aangewezen op schattingen, exacte cijfers ontbreken. Desgevraagd bleek dat de EU-commissie niet eens weet waar de miljarden van de Russische centrale bank worden geïnvesteerd. Ze heeft ook geen idee op welke rechtsgrond ze de bezittingen in beslag kan nemen en aan Oekraïne kan uitbetalen.

Hetzelfde geld ook met betrekking tot oorlogsmisdaden: die situatie is eveneens verwarrend. Er is al een strafrechter in Europa (Den Haag) - maar aangezien Rusland daar geen lid van is, kan er niet worden optreden. Hetzelfde geldt voor een bijzondere rechtbank. Zelfs deskundigen op het gebied van internationaal recht zien daar een probleem. Maar Ursula weet het beter.....

Beide initiatieven zijn sprekende voorbeelden van het falende gedrocht Europese Unie. De Europese Commissie neemt taken op zich waarvoor zij niet verantwoordelijk is en waarop zij niet is voorbereid - en vergeet daarbij haar eigenlijke missie: de vrede in Europa veiligstellen (of waar nodig herstellen). Nu sleept de oorlog zich voort. De ongeplande langetermijnverbintenis kan ons maanden, zo niet jaren bezig houden. Het zal het karakter van de EU volledig veranderen. Na slechts negen maanden oorlog is er van de democratische normen en waarden van de Europese Unie die eens de Nobelprijs van de Vreder kreeg, weinig meer over.

Psychopaten liegen en voeren oorlog zonder wroeging. Biden en Von der Leyen en hun coterie van neoconservatieven, belanghebbende multinationals en “humanitaire interventionisten” hebben ronduit verklaard dat er geen vrede zal zijn totdat Zelensky en zijn ultranationalistische psychopaten besluiten met Poetin te onderhandelen. Maar die hebben absoluut geen reden om dat te doen, gezien de manifeste en irrationele haat tegen alles wat ook maar iets met Russisch te maken heeft.

"Andriy Biletsky, leider van de National Corps-partij, bedreigde president Volodymyr Zelensky in 2019 met geweld als hij de Oekraïense strijdkrachten beval zich terug te trekken uit de Donbas", schrijft David Shavin.

Biletsky was de eerste commandant van het Azov-bataljon en mede-oprichter van de nationalistische beweging Sociaal-Nationale Vergadering – met andere woorden, hij is een toegewijde neonazi die zich onder meer schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een journalist die vervolgens voor zijn leven moest vrezen. Biletsky's filosofie kan worden samengevat door het volgende citaat: het is de taak van de neonazi's om "de blanke rassen van de wereld te leiden in een laatste kruistocht... tegen de door Semieten geleide Untermenschen."







[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[3 december 2022]

 

Afdrukken Doorsturen