Wil het Westen wèrkelijk een Derde Wereldoorlog?

We komen gevaarlijk dicht bij de "hete fase" van de Derde Wereldoorlog, maar de meeste mensen in de westerse wereld realiseren zich niet eens wat er aan de hand is. Ze vertrouwen onze leiders gewoon als ze ons vertellen dat we nooit rechtstreeks betrokken zullen worden bij een conflict met Rusland, maar ondertussen blijven diezelfde leiders ons steeds verder in een dergelijk scenario duwen. En dan is er nu het nieuws dat het Verenigd Koninkrijk "Storm Shadow"-kruisraketten voor lange afstanden aan Oekraïne heeft geleverd.

Het Verenigd Koninkrijk heeft meerdere "Storm Shadow" kruisraketten geleverd aan Oekraïne, waardoor het land een nieuw langeafstands-aanvalvermogen krijgt voorafgaand aan een langverwacht tegenoffensief tegen Russische troepen, vertelden meerdere hoge westerse functionarissen aan CNN. Volgens CNN heeft de Britse regering "de verzekering gekregen van de Oekraïense regering dat deze raketten alleen binnen Oekraïens soeverein grondgebied zullen worden gebruikt".

De Britse minister van Defensie, Ben Wallace, noemde de donatie de "beste kans van Oekraïne om zichzelf te verdedigen tegen de aanhoudende wreedheid van Rusland", en bevestigde de transactie donderdag nadat CNN exclusief over de deal had bericht.Deze raketten hebben niet genoeg bereik om Moskou te treffen, maar ze hebben wel het potentieel om strategische doelen zeer diep binnen Russisch grondgebied te raken. De Storm Shadow is een langeafstandskruisraket met stealth-mogelijkheden, gezamenlijk ontwikkeld door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, die doorgaans vanuit de lucht wordt gelanceerd. Met een schietbereik van meer dan 250 km, of 155 mijl, is het net onder het bereik van 185 mijl van de door de VS gemaakte Surface-to-surface Army Tactical Missile Systems, of ATACMS, waar Oekraïne al lang om heeft gevraagd.

Cruciaal is dat de Storm Shadow het bereik heeft om diep in Russisch bezet gebied in Oost-Oekraïne aan te vallen. Een westerse functionaris vertelde CNN dat het VK de verzekering heeft gekregen van de Oekraïense regering dat - zoals we net meldden - deze raketten alleen binnen Oekraïens soeverein grondgebied zullen worden gebruikt en niet binnen Rusland. Britse functionarissen hebben regelmatig openbare verklaringen afgelegd waarin ze de Krim identificeren als Oekraïens soeverein grondgebied en beschrijven het als "illegaal geannexeerd".

Natuurlijk beschouwen de Oekraïners de Krim als hun "soeverein gebied", en ook de Russen beschouwen de Krim als hun "soeverein gebied". Veel experts verwachten dat de Oekraïners deze nieuwe raketten zullen gebruiken om de Russische Zwarte Zeevloot aan te vallen die op de Krim is gestationeerd. Hier is slechts één voorbeeld: Ben Hodges, een voormalig bevelvoerend generaal van het Amerikaanse leger in Europa, tweette: "Goed gedaan VK!" Hij voegde eraan toe: "Dit zal Oekraïne de mogelijkheid geven om de Krim onhoudbaar te maken voor Russische troepen", en het zou tot een Russische heroverweging van de positionering van zijn Zwarte Zeevloot dwingen.

Rusland zal dit niet tolereren, heeft zeer goede antiraketsystemen en richt zich nu al op wapendepots.

Een probleem dat de westerse mainstream media niet melden is dat veel van deze dure wapens (door grootschalige corruptie) heimelijk op de internationale wapenmarkt (zullen) worden verkocht in plaats van tegen Rusland worden gebruikt, en dus een groter probleem van "terroristen" en "schurkenstaten" kunnen veroorzaken, niet in het minst voor het Westen!

Als de Oekraïners kruisraketten op de marinebasis in Sebastopol beginnen te laten regenen, zou dat genoeg kunnen zijn om Rusland ertoe te brengen tactische kernwapens te gebruiken tegen Oekraïense doelen. En als de Russen hun tactische kernwapens gaan gebruiken, heeft de regering-Biden al sterk laten doorschemeren dat het Westen haar eigen kernwapens waarschijnlijk zullen gebruiken tegen Russische militaire doelen.

Als we eenmaal in dat stadium zijn beland is er geen weg meer terug.

Voorlopig blijven de Oekraïners volhouden dat ze op het punt staan een zeer krachtig "tegenoffensief" te lanceren dat het tij van de oorlog zal keren... Zelensky zei in een interview dat donderdag door de BBC werd uitgezonden dat het "onaanvaardbaar" zou zijn om de aanval nu te lanceren omdat er te veel levens verloren zouden gaan. "Met wat we hebben kunnen we vooruit en succesvol zijn", zei Zelensky in het interview bij de BBC. “Maar we zouden veel mensen verliezen. Ik vind dat onaanvaardbaar.'' Heeft de Oekraïense regering genoeg buitenlandse huurlingen bij elkaar weten te scharrelen om een nieuw “tegenoffensief” mogelijk te maken? We zijn sceptisch, maar de komende weken zullen uitwijzen of ze bluffen of niet.

Nu het Westen ook dichter bij een oorlog met China komt stellen sommige leiders in Washington voor dat de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) eigenlijk zou moeten worden opgeblazen na een invasie om te voorkómen dat het in Chinese handen valt... De Democratische politicus Seth Moulton zei onlangs dat de VS "de Chinezen heel duidelijk moeten maken dat als jullie Taiwan binnenvallen, we TSMC gaan opblazen", verwijzend naar Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, die het merendeel van de 's werelds geavanceerde halfgeleiders. Dat soort opmerkingen valt in Taiwan niet in goede aarde: de minister van Defensie verzette zich begin deze week in verklaringen tegen het idee dat de VS de halfgeleiderfabrieken van het eiland zouden bombarderen in het geval van een Chinese invasie. Toen hem werd gevraagd naar de opmerkingen van Moutlon, zei de Taiwanese minister van Defensie Chiu Kuo-cheng dat het leger dat niet zou laten gebeuren.Als de VS zelfs maar zouden proberen de TSMC-chipfabriek op te blazen, zouden zowel Taiwan als China het waarschijnlijk als een oorlogsdaad beschouwen, en China zou zich ook op alle Amerikaanse chipfabrieken en andere strategische industriële locaties kunnen richten!

Dit laat alleen maar zien hoe dramatisch de relatie tussen de VS en China is verslechterd. Ooit zou het voor een Amerikaans congreslid ondenkbaar zijn geweest om zoiets te zeggen. Maar nu erkennen veel politici openlijk dat er vroeg of laat oorlog met China komt.

We vatten even samen wat ons te wachten staat.

We zijn al verwikkeld in een door het Westen geïnitieerde proxy-oorlog met Rusland die snel zou kunnen uitmonden in een kernoorlog en westerse politici praten publiekelijk over een komende oorlog met China. Wde bevinden ons beslist in een tijd van "oorlogen en geruchten van oorlogen", maar de meesten van ons in de westerse wereld hebben nog steeds geen idee. De meeste mensen die in de westerse wereld leven geloven nog steeds dat onze leiders bekwaam zijn en dat ze alles onder controle hebben. Helaas, tegen de tijd dat ze de waarheid beseffen, zal het veel te laat zijn om de koers te veranderen.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][12 mei 2023]

 

Afdrukken Doorsturen