Archief september 2019

Wat hebben de Biden's in Oekraïne uitgespookt?

Ze kunnen het gewoon niet laten: na twee en een half jaar bezig geweest te zijn met pogingen om president Trump te wippen, hebben de Amerikaanse Democraten nu weer een nepzaak uit de hoge hoed getoverd om het ontslag van Trump te bewerkstelligen. De Democratische partij, een oppositie die geen echte politieke alternatieven te bieden heeft, probeert met loze beschuldigingen van de president af te komen.
Nu de "Russiagate-act" mislukte met het door Team Clinton betaalde dossier, en ondanks het langdurige miljoenen-dollar-Mueller-onderzoek  zou het dit keer moeten lukken met een Oekraïne-gate. Op naar de volgende Impeachment-ronde.

[30 september 2019]  

Nieuwe Europese Commissie gekenmerkt door corruptie en belangenverstrengeling

Veel van de kandidaten die worden voorgesteld om de nieuwe Europese commissarissen te worden, zijn in beeld gekomen vanwege potentiële belangenconflicten - van aandelenbezit in fossiele brandstoffen en financiën tot overdreven nauwe relaties met het bedrijfsleven - en corruptie-onderzoeken, terwijl leden van het Europees nepparlement klagen over een gebrek aan een robuust transparantieproces om de belangen van de kandidaat-commissarissen naar behoren te onderzoeken.

[29 september 2019]  

Totalitair regime waarschuwt voor.... totalitaire regimes

Als het aan het de EU ligt moeten we dan straks straatnamen zoals bijvoorbeeld de Karl-Marx-straat veranderen? Een T-shirt dragen met de beeltenis van Che Guevara - kan dat nog? Nee, beide zaken zijn uit den boze. Die enge EU-kliek in Straatsburg heeft anderhalve week geleden een resolutie aangenomen die de Europese geschiedenis herschrijft. Propaganda op EU-niveau.

[28 september 2019]  

Houdt de FED buitenlandse zombiebanken in stand?

De Amerikaanse Federal Reserve verstrekt $ 100 miljard per dag aan noodleningen aan niet met name genoemde banken en het interesseert het Amerikaanse Congres geen ene zak. Maar ons wel degelijk, want is één van die banken misschien de Deutsche Bank? Of voor ons land erger: ING?

[28 september 2019]  

Franse uitgevers geconfronteerd met "missing link"

Google heeft aangekondigd in Frankrijk te stoppen met het tonen van snippets van nieuwsverhalen in de zoekresultaten van de eigen zoekmachine. Dat doet het concern omdat Frankrijk de aangenomen EU-auteursrechtrichtlijn in oktober tot wet verklaart, waarmee een nieuw recht voor uitgevers van kracht wordt. Maar die uitgevers (de initiatiefnemers van de wet) schieten zichzelf in de voet.  

[27 september 2019]  

Onrust op de financiële markten & toenemende begrotingstekorten

We zitten waarschijnlijk midden in een Black Swan-gebeurtenis.
Misschien weet u niet wat wij hiermee bedoelen. De term Black Swan wordt toegepast bij risicomanagement als we het hebben over risico’s met een extreem kleine kans dat die plaatsvinden, maar als het gebeurt een catastrofale uitwerking hebben. Met als belangrijke kenmerk dat het zeer moeilijk in te schatten risico's zijn. Het voorspelt niet veel goeds.

[27 september 2019]  

Amerikaanse klokkenluider wist niet waar de klepel hangt

De klacht die een klokkenluider indiende over het telefoongesprek van president Trump met zijn Oekraïense ambtgenoot Zelenski is vrijgegeven. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, spreekt over een "doofpotoperatie" van het Witte Huis. Trump dreigt met een jacht op de bronnen van de klokkenluider... Een door de mainstream media onverwachte (en voor de Democraten ongewenste) wending in de "Impeachment"-zaak.  

[26 september 2019]  

Gezocht: professionele hulp voor genderneutrale minister

Als u denkt - na het lezen van het artikel gisteren - dat we alleen nog maar schrijven over personen die van het padje zijn, dan heeft u het mis. Hoewel. Minister Van "eh-eh-eh" Engelshoven (Emancipatie) wil graag dat speelgoedfabrikanten geen rolbevestigend speelgoed meer gaan produceren. Dat is volgens haar één van de oorzaken dat vooral vrouwen in deeltijd werken. Alles moet genderneutraal. Je vraagt je af hoe de mensheid zich in het verleden heeft kunnen manifesteren.

[26 september 2019]  

Cultus rond Greta Thunberg breidt zich gestaag uit

We hebben het ruim drie maanden geleden al geschreven: een teenager wordt misbruikt om enkele personen flink rijk te maken, dubieuze instituten te saneren en een globalistische eco-dictatuur te vormen. We kennen die vooral in de linkse mainstream media zo bejubelde 16-jarige Greta Thunberg (liever) niet persoonlijk, maar we hebben meer dan genoeg van deze cultus rond dat fictieve personage, Greta, dat lobbyisten (en niet te vergeten de VN) van haar hebben gemaakt.

[25 september 2019]  

Leidt beursgang WeWork tot een nieuwe beurscrash?

De volgens sommigen revolutionare kantoorspecialist WeWork zet ondanks de afnemende interesse van beleggers zijn beursgang door. Volgens persagentschap Reuters komt de waardering zo rond de 10 miljard dollar uit (ten opzichte van een eerder geplande 47 miljard dollar). De Amerikaanse beursgoeroe Jim Cramer denkt dat WeWork de rug kan breken van de Amerikaanse aandelenmarkt.

[16 september 2019]  

Heeft Merkel zich bemoeid met Italiaanse regeringsvorming?

Volgens Italiaanse media zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich hebben bemoeid en ingegrepen hebben bij de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. Wat is hier precies aan de hand?

[15 september 2019]  

Draghi's laatste snik

Mario Draghi's laatste grote optreden toont de hulpeloosheid waarin de ECB zich bevindt. Een lichte verhoging van de boeterente op ongebruikte bankfondsen is een hulpeloze monetaire beleidswijziging, die in het licht van de naderende recessie het best als luchtfietserij kan worden gezien. Maar wat had de ECB moeten doen? Het is duidelijk dat de monetaire beleidsinstrumenten van de centrale banken niet langer werken.

[15 september 2019]  

Onbeschoft veel geld

De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een debat van de Democratische partij, gisteravond, gezegd dat de rijkste drie Amerikanen méér rijkdom bezitten dan de onderste 160 miljoen Amerikanen samen. Het is in werkelijkheid nog veel erger.

[13 september 2019]  

Wanhopig ECB lijdt aan tunnelvisie

De president van de ECB heeft aangekondigd de rente verder te zullen verlagen en zal Quantitative Easing volhouden zolang als het nodig is, zelfs als het helemaal niet werkt (en dat doet het niet). Dit gaat niet goed aflopen!

[12 september 2019]  

Wat spookt het Westen uit in Mali?

Ons kabinet onderzoekt of er opnieuw militairen naar Mali gestuurd moeten worden om de Franse militairen daar te ondersteunen. Dat lieten de ministers Blok (Buitenlandse Zaken) en Bijleveld (Defensie) onlangs de Tweede Kamer weten. Het verzoek om militaire inzet komt uit Frankrijk. Het gaat om trainingen en steun in een aantal regio's. Daar zijn immers rebellen en criminelen actief, en de bevolking moet beschermd en geholpen worden. De werkelijke reden is echter een heel andere.

[11 september 2019]  

MH-17: valt het JIT-team straks in haar eigen kuil?

De ontwikkelingen over het MH-17 blijven onsk eer op keer verbazen, en dan met name de manier waarop de westerse mainstream media hun rol menen te moeten spelen. Geen woord van kritiek op de handelwijze van het JIT, en de schuldige staat vanaf dag 1 al bekend: Rusland. De laatste ontwikkeling in deze zaak, waar de onderste steen nooit boven zal komen, gaat over de "getuige/medeschuldige" Tsemakh.

[9 september 2019]  

Amerikaanse overheid liegt over derivatenrisico's Wall Street

Hier is het bewijs dat de Amerikaanse federale overheid keer op keer overdreven liegt tegen het publiek over de derivaten van Wall Street.

[6 september 2019]  

Auteursrechtenindustrie EU verklaart oorlog aan burgers, politiek en justitie

Er komt een grote campagne om méér regulering van de digitale bedrijven te bevorderen. Hiervoor worden mediabedrijven opgeroepen om gratis advertentieruimte te bieden. Uit een interne brief van de auteursrechtenindustrie blijkt dat het allemaal draait om het beïnvloeden van toekomstige rechterlijke beslissingen over auteursrechten en andere wetten. Niet in het belang van de burgers maar van henzelf.

[5 september 2019]  

Welkom in de Bizarro-wereld van negatief renderende schulden

Welkom in de Bizarro-wereld van negatief renderende schulden waarin we ons nu bevinden, gedreven door een QE-geïnduceerd structureel tekort aan langlopende risicovrije vastrentende instrumenten, een vastgeroeste trendvolging en computergestuurde programma's die blindelings algoritmen achtervolgen. En dan ook nog zonder de context dat negatieve tarieven een alarmerende situatie zijn, terwijl handelaren op de beurzen al rekening houden met een nieuwe ronde van verwachte Quantitative Easing. Dat alles verpakt in een stilgehouden verhaal over een komende financiële ineenstorting.

[4 september 2019]