Archief november 2019

Frankrijk wil gezichtsherkenning invoeren

Frankrijk is het eerste EU-land dat een uitgebreid programma voor gezichtsherkenning lanceert. Vanaf het einde van het jaar kan de technologie worden gebruikt. Gegevensbeschermers zien hierin vooral de eerste stap naar een Big Brother-maatschappij.

[29 november 2019]  

EC verandert EU in Frans-Duitse as

De Duitse Ursula von der Leyen is Füherin van de EU-commissie. Een slechte grap, we weten het, maar (vooral) Merkel en Macron hebben opnieuw de overhand gekregen. De leden van het Europees nepparlement blijken uiteindelijk gewoon clowns te zijn die buigen voor wat de staatshoofden hun voorleggen. Von der Leyen op haar beurt wil genderpariteit voor haar commissieteam. Meer noodzakelijk zou een quotum zijn voor niet-veroordeelde criminelen en miljonairs zonder belangenconflicten. De EU: voorportaal van het Vierde Rijk.

[28 november 2019]  

FED e-mail uit 2008 biedt inzicht in huidige repo-crisis

Vorige week publiceerde de Amerikaanse Federal Reserve de notulen van de Federal Open Market Committee bijeenkomst van 29-30 oktober. Hierin staat dat de FOMC leden grepen hun zorgen uitten over plannen hoe op de lange termijn om te gaan met de honderden miljarden dollars wekelijks die de New York Fed in de overnacht- en termijnrepomarkten worden gepompt. De zorgen gaan over de vraag of de Fed moreel risico creëert en/of dat de banken "een ongewenst hoog liquiditeitsrisico nemen".
We hebben nieuws voor de Fed: allebei is het geval. Dat gebeurde al toen de Fed voor $29 biljoen (!) aan een obscure verzameling banken gaf, van 2007-2010. De FOMC-notulen van de Fed onthulden ook dat men zich zorgen maakt over "de kans dat deelname aan repo-operaties van de Federal Reserve gestigmatiseerd zou kunnen worden..." en we moeten het de Fed nageven: zij hebben een stigmaprobleem... In dit artikel wordt de enome repo-ui van alweer een schil ontdaan.

[26 november 2019]  

Mammoetverkiezingen

Vrijwel niemand in de Verenigde Staten wil dat Michael Bloomberg volgend jaar president wordt. Maar de waanzinnige miljardair en de voormalige burgemeester van New York City kan het niet schelen, hij gaat van start met een zinloze, tot mislukken gedoemde ijdelheidscampagne en besteedt maar liefst $ 34 miljoen aan een nationale reclamecampagne die het bestaande record voor een politieke campagne breekt. Hij gáát voor de beste president die er te koop is.

[26 november 2019]  

De meest risicovolle grote bank ter wereld

Het is officieel: JP Morgan Chase is de meest risicovolle grote bank in de Verenigde Staten, en waarschijnlijk zelfs in de hele wereld.

[25 november 2019]  

Oplopende spanningen in aanloop naar Thanksgiving

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu is officieel aangeklaagd wegens fraude, corruptie, omkoping en bedrog. Dat heeft de Israëlische procureur-generaal afgelopen week bekendgemaakt. Aanklager Avichai Mandelblit wilde de aanklacht formaliseren voordat een derde verkiezing dit jaar wordt aangekondigd. De premier weerspreekt alle aantijgingen.

[25 november 2019]  

Uitvoering "War on Cash" vordert gestaag

De goede bedoelingen van onze koningin ten spijt is "Financial Inclusion", waarvoor zij zich namens de Verenigde Naties inzet, vooral een programma van de elite, waarbij gestreefd wordt naar een wereldwijde cashloze samenleving, en waarbij elke wereldburger voorzien is van een biometrisch identificatienummer. Voorvechter Bill Gates wil namelijk dat van iedereen alle gangen nagegaan kunnen worden, en het is dan ook geen wonder dat de grote financiële spelers, zoals bijvoorbeeld PayPal, hartstochtelijke deelnemers zijn aan dit programma. Big Brother komt met rasse schreden dichterbij!

[24 november 2019]  

Wordt de Fed tijdens 2 hoorzittingen in de VS eindelijk aangepakt?

We kunnen het elke keer wel opnieuw herhalen, en dat doen we dan ook regelmatig, maar tot dusverre heeft in het Amerikaanse Congres nog geen enkele hoorzitting plaatsgevonden om te onderzoeken waarom de New YorkFed voor het eerst sinds de financiële crisis opnieuw de laatste, ultieme geldschieter van Wall Street is geworden. Vergeet niet dat de $ 3 biljoen aan supergoedkope leningen niet naar commerciële banken is gegaan om de algehele economie te ondersteunen; de honderden miljarden dollars per week gaan naar de "primary-dealers" van de Fed, de handelshuizen op Wall Street. Maar misschien dat het Amerikaanse Congres over dit onderwerp begin december uit de vroeg ingetreden winterslaap ontwaakt.

[22 november 2019]  

New York Fed heeft in 2 maanden tijd $ 3 biljoen naar Wall Street gesluisd

De Federal Reserve van New York heeft nu in een periode van 63 dagen meer dan $ 3.000 miljard doorgesluisd naar niet nader genoemde handelshuizen op Wall Street, om een liquiditeitscrisis te vergemakkelijken die nog niet op geloofwaardige wijze door de Fed is verklaard. Bovendien heeft de Fed een nieuw programma voor de aankoop van activa gelanceerd, waarbij elke maand $ 60 miljard aan Amerikaanse schatkistpapier wordt gekocht. Gebaseerd op de voortdurende escalatie van zijn plannen, lijkt het de grenzen te testen van wat het publiek zal tolereren. We dachten dat het tijd was om de vraag te beantwoorden: wie is precies de eigenaar van de New York Fed en zijn magische geldtap die met een druk op de knop miljarden dollars in banken van Wall Street kan pompen.

[20 november 2019]  

Facebook beweert dat haar gebruikers gek zijn op advertenties

Facebook beweert dat gebruikers zich aanmelden omdat ze gepersonaliseerde advertenties willen zien, en privacy-activist Max Schrems is het daar niet mee eens - en wint meestal rechtszaken door dit soort (GDPR-)argumenten.

[19 november 2019]  

Federal Reserve doet onthutsende ontdekking

Terwijl de Federal Reserve in New York $ 3 biljoen in de repomarkt pompt, profiteren de twee megabanken van Wall Street Morgan Stanley en Goldman Sachs van het lenen in het kortingsvenster van de Fed. Beetje bij beetje worden de acties van de Fed, wel zeker quantitative easing, ondanks het feit dat de Fed geen enkele zinnige mededeling daarover doet, ontrafeld.

[18 november 2019]  

Het "forensisch werk" van de Federal Reserve stelt niets voor

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell zegt dat er doorlopend forensisch werk gaande is ten aanzien van de liquiditeitscrisis. Mooie woorden, maar de werkelijkheid is dat de Fed geen idee heeft wat er precies aan de hand is - of het althans in ieder geval niet wil vertellen.

[15 november 2019]  

Fed weigert bekend te maken welke banken minimaal twee jaar repo-cash ontvangen

De Federal Reserve heeft een grote leugen voor het Congres gecreëerd met betrekking tot haar repo-leningen, waardoor politici lekker op hun handen kunnen blijven zitten, terwijl de Federal Reserve in New York de vrijheid van informatie blokkeert door te weigeren openheid van zaken te geven.

[14 november 2019]  

De criminele activiteiten van JPMorgan Chase

Sinds 17 september pompt de Federal Reserve honderden miljarden dollars in super goedkope leningen naar handelsbedrijven in Wall Street onder het mom dat het repo-leenstelsel moet blijven draaien. Sinds die tijd is er geen enkele Congres-hoorzitting meer geweest om de vraag te beantwoorden waarom dit voor het eerst sinds de financiële crisis nodig is.

[13 november 2019]  

Banken VS nog lange tijd aan noodinfuus

Het zegt veel over de competentie en integriteit van het Amerikaanse Congres en de federale toezichthouders dat 11 jaar na de grootste financiële crash in de VS sinds de Grote Depressie, de grootste banken op Wall Street nog steeds "niet veilig genoeg" zijn.

[12 november 2019]  

VS leggen gas-sancties op aan olieraffinaderij

De Verenigde Staten bereiden sancties voor tegen bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de gaspijplijn Nord Stream 2 die van Rusland naar Duitsland gaat. Niet vanwege geoplotieke doeleinden, maar gewoon omdat de Amerikanen hun eigen te dure, milieuverontreinigende vloeibare gas dan niet meer kwijt kunnen.

[9 november 2019]  

Corrupte Federal Reserve hult zich in stilzwijgen

De geschiedenis van de Federal Reserve sinds 2008 is er één van abject falen om misbruik bij de grote megabanken van Wall Street te bestrijden en vervolgens te proberen haar eigen sporen uit te wissen met een onophoudelijke geldstroom dat ophoopt tot een plas van biljoenen dollars, terwijl het Amerikaanse Congres de andere kant op kijkt..

[8 november 2019]  

Liquiditeitenprobleem Wall Street duurt voort

Vanmorgen betaalde de Federal Reserve in New York een zwik van $ 35 miljard aan 14-daagse leningen aan de handelshuizen van Wall Street. Het probleem was dat de banken vanochtend $ 41,15 miljard of $ 6,15 miljard méér wilden dan de Fed hen bood. Dat is een heel duidelijk signaal dat de liquiditeit op Wall Street krap blijft - en dan te bedenken dat we de cruciale eindejaarsperiode nog moeten ingaan wanneer banken hun boeken proberen op te vrolijken door hun meest giftige posities te dumpen of te parkeren.

[7 november 2019]  

Financiële incest

De Federal Reserve Bank of New York (New York Fed) is slechts één van de 12 regionale Federal Reserve-banken in de hele Verenigde Staten. Maar het heeft enorme machten voor zichzelf vergaard sinds de Federal Reserve in 1913 werd opgericht. Drie van die bevoegdheden plaatsen alle andere op afstand in haar schaduw: de mogelijkheid om met een druk op de knop elektronisch geld te creëren; het geaccepteerde recht om zich in de markten te mengen; en het toezicht op enkele van de grootste bankholdings in Amerika. En daar komt dan ook nog de incestueuze verhouding bij met de Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase.

[6 november 2019]  

Dure medicijnen vaak ontwikkeld met belastinggeld

Het is geen geheim dat de prijzen van geneesmiddelen vaak (te) hoog zijn en blijven stijgen - volgens een analyse met 32% in de afgelopen vijf jaar. Het is vanzelfsprekend dat velen bereid zouden zijn zelfs exorbitante bedragen voor medicijnen te betalen. Als er hoop is op genezing, of op zijn minst enige verlichting van pijn en symptomen, voor zichzelf of hun gezin, zouden de meeste mensen er dat waarschijnlijk voor over hebben. Maar zijn die torenhoge prijzen wel terecht?

[5 november 2019]  

Lubach doet Huawei in de ban

De race voor 5G is begonnen. De Chinese elektronicafabrikant Huawei wil ons 5G-netwerk gaan bouwen. De enorme hoeveelheid antennes, de zendstations, de centrale routers. Arjen Lubach zette er in zijn uitzending vraagtekens bij: hij wil niet met ze in zee en noemt er zo zijn redenen voor. Alleen niet de goede.

[5 november 2019]  

Ambassade VS zet Thailand onder druk over gifverbod voor Monsanto

Onder de nieuwe regering van Thailand werden de inspanningen om giftige pesticiden en herbiciden, waaronder die van de Amerikaanse landbouwgigant Monsanto, te verbieden éérst vergroot en lijken - voorlopig - nu eindelijk geslaagd. Maar de weerstand blijft groot.

[4 november 2019]  

Lucratieve luchthandel

Het is het symbool van de energietransitie - klimaatbescherming dankzij hernieuwbare energie. Steeds meer gigantische windturbines (en ze worden steeds groter) worden opgericht, meer windarme locaties moeten worden ontwikkeld. Windenergie wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Maar ze roept problemen op.

[2 november 2019]