Archief juli 2019

Hooggerechtshof Karlsruhe blijkt verlengstuk EU

Terwijl de vreselijke gebeurtenissen in het hoofdstation van Frankfurt nog steeds de krantenkoppen domineren in Duitsland, speelt er een andere zaak op de achtergrond: het Federale Constitutionele Hof in Karlsruhe is opnieuw bezig met het obligatie-opkoopprogramma van de "Europese Centrale Bank" (ECB) en signaliseert duidelijke bedenkingen. Maar als we het vonnis nader bekijken, zijn het vooral politiek gunstige uitspraken die het Hof gedaan heeft.

[31 juli 2019]  

Na haar de zondvloed

Duitsland is in shock na de gruwelijke moord op een achtjarige jongen die in Frankfurt voor de trein werd geduwd. En Angela Merkel? Op het moment dat de stoffelijke resten worden geborgen, gaan zij en haar man - alsof er niets gebeurd is - in een helikopter van de federale politie (die eigenlijk de grenzen moet beveiligen) op vakantie. Casual en relaxed.

[30 juli 2019]  

Bastion van financieel onbenul

Vorige week werd aangekondigd dat binnen de ECB een nieuwe inflatiedoelstelling werd overwogen. Het mandaat van de Europese Centrale Bank (ECB) is "monetaire stabiliteit". Dit wordt in de ECB-toren van Frankfurt opgevat als een monetair beleid dat idealiter resulteert in een jaarlijkse inflatie om en nabij de twee procent. Eén mandaat, en zelfs dat weten ze daar in Frankfurt nog niet te bewerkstelligen.....

[29 juli 2019]  

Johnson & Johnson brein achter Amerikaanse opiatencrisis

In de VS is een rechtszaak van een staat tegen een Johnson & Johnson van start gegaan, nadat duizenden mensen omkwamen door een overdosis opiaten. In het land is er een groot probleem met de zeer verslavende zware pijnstillers en Oklahoma heeft een miljardenclaim tegen de pillendraaier ingediend. Wat is er aan de hand, en wat voor rol speelt adviesbureau McKinsey hierbij? Een artikel (van zovele) over vieze praktijken in de farmaceutische industrie.

[26 juli 2019]  

Naar de schuilkelders!

In onze artikelenreeks over de naderende financiële crash hebben we het vandaag over de aanbevelingen van effectenmakelaars en banken, ofwel de financiële adviseurs. Kun je als particuliere belegger blindelings afgaan op hun adviezen? Uh.... nee, en we illustreren het aan de hand van een voorbeeld. Dark Pools.... brrrrrr!

[25 juli 2019]  

Er hangt een wereldoorlog in de lucht

Zo lang als dat mogelijk was hebben de grootste landen in de wereld ervoor gezorgd dat ze niet openlijk over een militarisering van de ruimte spraken, maar dat ze er toch mee bezig waren. Maar de maskers zijn dan toch eindelijk gevallen. De wapenwedloop in de ruimte is een feit.

[25 juli 2019]  

Komt er een nieuwe economische crisis?

Eerder schreven wij over de toezichthouders van Wall Street die weer eens zitten te slapen en niet in de gaten hebben dat we dezelfde kritieke signalen krijgen die in 2007 en begin 2008 óók door hen genegeerd werden. De Amerikaanse senator waarschuwt óók voor een nieuwe economische crash. Heeft zij gelijk?

[24 juli 2019]  

De EU is één en al bedrog

Ursula von der Leyen is benoemd tot voorzitter van de EU-commissie. Wat een grap. Merkel, Macron en Co. hebben opnieuw de lakens uitgedeeld. De leden van het Europees nepparlement zijn niet meer dan clowns die buigen voor wat de regeringsleiders hun voorschrijven. Terwijl in Merkel's DDR 90% van de burgers wist dat zij door de politiek verneukt werden, snapt vandaag de dag 90% van de EU-burgers dat nog niet. Eén lichtpunt: de EU in haar huidige vorm is gedoemd te mislukken..

[24 juli 2019]  

De banden van JP Morgan met Jeffrey Epstein

Als je een drievoudig veroordeelde misdadigersbank bent en nog tot januari 2020 in een proeftijd zit, wil je echt niet dat je naam verschijnt in de New York Times, in een artikel dat gaat over de meest radioactieve misdadiger in de Verenigde Staten vandaag de dag, Jeffrey Epstein, de man die op 6 juli jl. werd aangeklaagd op beschuldiging van sekshandel van minderjarige meisjes en het seksueel misbruiken van tientallen van hen. Ons Epstein-dossier begint aardig uit te puilen.

[23 juli 2019]  

De "gephotoshopte" herdenkingsmunt

Er gaat bijna geen dag voorbij dat er gemanipuleerd en propaganda gevoerd wordt. Niet alleen in de mainstream media of door politici, maar zelfs in de financiële wereld bij het verkopen van producten. In dit artikel besteden wij aandacht aan de introductie van de munt die uitgebracht wordt voor de 75e herdenkingsdag van de Tweede Wereldoorlog. Daar is namelijk iets vreemds mee aan de hand.

[20 juli 2019]  

De Europese unie wacht een gitzwarte toekomst

Het hele proces van de duidelijk geplande en uiteindelijk officieel gemaakte nominatie van Ursula von der Leyen als het toekomstige hoofd van de Europese Commissie, haar "verrassende benoeming" door deze "onverwachte" nominatie en de bijbehorende personeels- en machtsspelletjes zijn met de kwalificatie "gewoonweg walgelijk" goed weergegeven.
Wat er meer dan een jaar "achter gesloten deuren" is gebeurd, is uiteindelijk uitgevoerd met een mes op de keel van het toch al nauwelijks  democratische orgaan wat "Europese Unie" wordt genoemd.

[19 juli 2019]  

Het nieuwe vrijhandelsverdrag met Zuid-Amerika is goed voor de grote concerns

Het nieuwe Mercosur-vrijhandelsverdrag is ongeveer een week geleden afgerond. De mainstream media schenken er weinig aandacht aan. Bewust of gebrek aan inzicht? Mercosur (Mercado Común del Sur = gemeenschappelijke markt van het zuiden) is in feite een variant van TTIP, met alle nadelige gevolgen die daarbij horen. De grote concerns zijn - uiteraard - enthousiast.

[18 juli 2019]  

EU wil alles online reguleren en sites proactief materiaal laten verwijderen

De Digital Services Act zou het decennia-oude kader van de e-commerce-richtlijn kunnen vervangen, suggereert de Europese Commissie. Het document schetst een volledige herziening van de regels voor het net. Een nieuwe stap naar de Big Brother EU.

[17 juli 2019]  

Waarom Von der Leyen de beste keus is

Het gaat niet goed met de Europese Unie. Daarom moest er iemand de hoogste functie binnen de EU, die van voorzitter van de Europese Commissie, vervullen die goed gekwalificeerd is. Wij sommen haar eigenschappen en kwaliteiten op die bewijzen waarom Ursula von der Leyen daarvoor uitstekend geschikt is.

[17 juli 2019]  

Von der Leyen benoemd tot executeur testamentair van de EU

Ursula von der Leyen is net "verkozen" tot hoofd van de EU. We zijn er niet rouwig om: nu weten we zeker dat het met de Unie bergafwaarts zal gaan. Als tweede puinvrouw naast Merkel heeft zij in eigen land de Bundeswehr al ongeschikt gemaakt voor haar taken. De schade die zij de burgers van de EU zal berokkenen, is vanochtend al duidelijk gemaakt in haar sollicitatiegesprek versus het Europees nepparlement. Het "continent" moet in 2050 "klimaatneutraal" zijn. Dàt op zich zegt al voldoende.

[16 juli 2019]  

De wereld draait op schulden en gaat eraan ten onder

De wereld draait op schulden en de centrale banken in de wereld zorgen ervoor dat de komende crisis er één wordt van ongekende proporties. Politici kijken niet verder dan hun neus lang is, en interesseren zich in het geheel niet voor de rampspoed die ons te wachten staat. Trouwens, de meeste mensen zal het ook een zorg zijn.

[16 juli 2019]  

Duits oerbos moet wijken voor vogelshredders

Het sprookjesbos van Grimm krijgt de tot nu toe hoogste windturbines in de Duitse deelstaat Hessen. De constructie van de 20 meer dan 240 meter hoge windturbines is het resultaat van een compromis tussen De Groenen en de CDU. Meer dan 120.000 oeroude bomen moeten het loodje leggen. Ook in Duitsland heerst de Groene Gekte.

[13 juli 2019]  

De bibberende bondskanselier

Binnen een periode van drie weken lijdt Angela Merkel aan drie bibberaanvallen. Men heeft medelijden met haar, de sympathie is groot. Terecht- ook zij is een mens, met alle sterke en zwakke punten. Maar zij is ook een openbaar persoon. En dat maakt deze zaak extra moeilijk.......

[12 juli 2019]  

In de voetsporen van Adolf

Het EU-nepparlement zal volgende week dinsdag stemmen over de vraag of de Duitse Von der Leyen de huidige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, opvolgt. Daarmee zou ze het hoofd kunnen worden van meer dan 30.000 ambtenaren, en politieke lijnen en prioriteiten voor de EU kunnen voorstellen. Daarnaast wordt de eurofiel Michel de baas van de Europese Raad. Worden de plannen van de nazi's over de vorming van het Vierde Rijk dan toch gerealiseerd?

[12 juli 2019]  

Is de nieuwe financiële crash nu ècht dichtbij?

De toezichthouders van Wall Street zitten weer eens te slapen en hebben niet in de gaten dat we dezelfde kritieke signalen krijgen die in 2007 en begin 2008 óók door hen genegeerd werden.

[11 juli 2019]  

Alles kan op Wall Street

Onze abonnee's informeren wij dagelijks over activiteiten op Wall Street, en dan in het bijzonder die die het daglicht niet kunnen verdragen en veelal de mainstream media niet halen. Regelmatig krijgen wij verzoeken van bezoekers aan ons blog daar ook (weer) over te schrijven. Vandaag: drugsbaron J.P. Morgan Chase.

[10 juli 2019]  

Waarom de Epstein-zaak weer aan de orde komt

De Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein is opgepakt op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarigen. De arrestatie komt ruim een decennium na zijn lachwekkende veroordeling in een geruchtmakende zaak, waarin hij door een schikking strafvermindering kreeg. Waarom wordt zo'n oude zaak weer opgerakeld?

[9 juli 2019]  

Duitse zombiebank màg niet omvallen

Deutsche Bank schrapt de komende vier jaar zo'n 18.000 arbeidsplaatsen als onderdeel van een omvangrijke reorganisatie van de bank. De grootste bank van Duitsland verkeert al lange tijd in zwaar weer, bij een constant dalende beurskoers en hoge boetes voor criminele activiteiten. Een geplande fusie met een andere Duitse kneuzenbank, Commerzbank, ging niet door. De vorming van een "bad bank" moet redding brengen.....

[8 juli 2019]  

Is de inbeslagname van een Iraanse tanker door het VK gerechtvaardigd?

Het Verenigd Koninkrijk heeft een tanker met Iraanse olie in Gibraltar aan de ketting gelegd. Iran spreekt van "piraterij" en dreigt op haar beurt een Britse tanker in beslag te nemen. Wie heeft gelijk? Een Fact Check.

[7 juli 2019]  

De duistere kant van Dark Pools (update)

Het is één van de grootste journalistieke en regelgevende tekortkomingen van onze tijd - het gebrek aan serieuze aandacht van onderzoeksjournalisten wat er precies op de beurzen plaatsvindt. Zo zijn de meeste mensen onwetend van het schokkende feit dat de grootste banken van Wall Street hun eigen en elkaars bankaandelen verhandelen, in hun eigen "Dark Pools". Allemaal buiten het zicht van de burgers en de toezichthouders. Een update.

[7 juli 2019]  

Er is te weinig, niet te veel CO2

Jarenlang heeft Al Gore de klimaathysterie kunnen aanwakkeren met zijn boek "An inconcenient truth", een manipulatief boek waarin hij het niet zo nauw nam met de waarheid. Milieugroepen en politici omarmen sindsdien de klimaathoax, en laatstgenoemde groep voornamelijk omdat het een onuutputtelijke geldbron vormt. De gekte bereikte zijn hoogtepunt toen besloten werd CO2 ondergronds op te slaan. Is CO2 werkelijk een ramp voor de aarde en de mensheid? Een ontnuchterend artikel (waar actiegroepen en politici zich van de uitkomst trouwens niets van zullen aantrekken).

[5 juli 2019]  

Bijna tweederde van palmolie in EU verbrand als energie

Dit is kenmerkend voor de EU. Terwijl er bij burgers op wordt aangedrongen hun persoonlijke consumptie van palmolie te verminderen om zodoende het milieu te beschermen, gebruikt de EU het steeds meer als brandstof. De nieuwe handelsovereenkomst met MEROCOSUR zal dit alleen maar erger maken.

[4 juli 2019]  

Europees beleid met de Franse slag

Dat kan nog leuk worden. De EU-leiders zijn het eens geworden over Christine Lagarde als het nieuwe hoofd van de Europese Centrale Bank. Emmanuel Macron prees de opvolger van Mario Draghi: "Christine Lagarde heeft alle vaardigheden om de ECB te leiden". Valt en staat natuurlijk met de vraag wat Macron over "alle vaardigheden" verstaat....

[3 juli 2019]  

Met een verkiezingscircus krijg je clowns

Met hun achterkamertjespraktijken hebben de Europese leiders voornamelijk de anti-Europeanen in de kaart gespeeld. Maandenlang mochten kandidaten zich aan de burgers presenteren, daarbij het electoraat de verwachting geven dat er een verkiezing zou plaatsvinden volgens democratsche beginselen, bijvoorbeeld op basis van een meerderheidsbesluit.
Velen moeten nu tot hun afgrijzen constateren dat hun stem niets waard was en het in de Europese Unie eigenlijk draait om ondemocratisch en lafhartig gedrag van regeringsleiders versus het electoraat. En met welke kandidaat las vervanging van Juncker komen ze uiteindelijk op de proppen? Ursula von der Leyen!

[3 juli 2019]  

Regeringsleiders kiezen voor (zelf)destructie EU

Het is veelzeggend dat de Europese Raad uiteindelijk kandidaten voordraagt die geen Spitzenkandidaten waren van een van de fracties in het Europees nepparlement. De regeringsleiders voelden zich niet verplicht het systeem te volgen waarbij de Spitzenkandidaten ook meteen de belangrijkste favorieten waren voor de topbanen, zegt Tusk. Ofwel: de kiezers van de EU kunnen met alle genoegen van onze regeringsleiders de middelvinger krijgen, maar dat wisten we eigenlijk tevoren al. Wel willen de leiders van de lidstaten deze (vooral domme, criminele en enigszins fascistische mensen en het proces respecteren, zegt de voorzitter van de Europese Raad. Dedrie kenmerken komen van ons, maar verder meent Tusk het waarschijniijk ook nog. Een update.

[2 juli 2019]  

Spitzenkandidaten blijken toch niet zo Spitze!

Transparantie en EU - twee begrippen die totaal niet verenigbaar zijn. Vanmiddag hebben de staatshoofden en regeringsleiders van de EU-landen opnieuw laten zien dat die twee begrippen voor altijd naast elkaar blijven staan. Achter gesloten deuren heeft men de belangrijkste besluiten genomen. En zoals het de "democratische" EU betaamt hebben de burgers deze beslissingen niet kunnen beïnvloeden. Het was weer een poos wachten wat de dames en heren in de achterkamers hebben uitgespookt. Een tussenstand.

[2 juli 2019]  

Denemarken gooit streng asielbeleid bij grof vuil

Het was natuurlijk te verwachten en o zo herkenbaar! De nieuwe socialistische regeringsleider van Denemarken, Mette Frederiksen, is nauwelijks in functie of ze is druk bezig haar verkiezingsbeloften te breken. Hoewel ze tijdens de verkiezingscampagne de burgers had verzekerd het strikte immigratie- en asielbeleid van haar rechts-liberale voorganger voort te zetten, blijkt de socialiste gewoon gelogen te hebben. Nu gooit ze het beleid van haar voorganger, dat op grote steun van de bevolking kon rekenen, op veel belangrijke punten bij het grofvuil. Dat doet ze omdat ze links nodig heeft om een meerderheid te kunnen krijgen. Partijpolitiek met een socialistische inslag. De kiezer kan de tering krijgen.

[2 juli 2019]  

ECB drukte geld bij voor overname Bayer-Monsanto

De Duitse Bundesbank, onder leiding van Jens Weidmann, die hoofd van de ECB wil worden, heeft geholpen bij de overname van Monsanto door het aankoopprogramma van activa van de ECB daarvoor mede aan te wenden. Geld bijdrukken om een nieuwe wereldspeler te maken....... een schaduwkant van de Europese Centrale Bank.

[1 juli 2019]