Archief mei 2019

Duitsland weer naar het front... in Syrië

Na de Tweede Wereldoorlog werd het Duitsland verboden een leger te vormen, omdat de angst bestond dat Duitsland nogmaals een gevaar zou betekenen voor de vrede in Europa. Halverwege de jaren 50 begon het tij te keren en kreeg de toenmalige Bondsrepubliek Duitsland weer een leger. Aan het einde van de jaren 90, na de hereniging van Duitsland, begonnen oude tijden weer te herleven en werd het Duitse leger voor het eerst weer ingezet voor iets anders dan een vredesmissie. De Amerikanen willen dat de Duitsers weer optrekken naar het front..... en gaan strijden in Syrië, indien nodig tegen ondermeer de troepen van NAVO-bondgenoot Turkije.

[31 mei 2019]  

Duitse politiek gruwt van de macht van het internet

De voorzitster van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft veel kritiek over zich heen gekregen nadat ze had gesuggereerd dat er tijdens nieuwe verkiezingscampagnes regels moesten komen over op het internet geuite meningen. Aanleiding tot dit alles was de video die Youtuber Rezo enkele dagen vóór de verkiezingen op YouTube had gezet en waarin hij het CDU­klimaatbeleid tot de grond toe affikte en jongeren opriep om niet op de CDU – en de SPD en de AfD – te stemmen.

[30 mei 2019]  

Strijd om de macht in Brussel barst los

Nauwelijks waren de laatste stembureaus voor de Europese verkiezingen gesloten, of de Europese staatshoofden en regeringsleiders begonnen over elkaar heen te vallen over de bezetting van de topfuncties van de EU. Dinsdag verzamelden ze zich voor een top in Brussel om het toekomstig leiderschap van de Europese Unie te bespreken. De meeste kiezers in de EU stemden vóór meer democratie en klimaatbescherming. Maar dat lijkt geen betrekking te hebben op de staatshoofden en regeringsleiders die druk bezig zijn met hun functieverdeling. De Duitse bondskanselier Merkel in het bijzonder gaat gewoon door met het uitvoeren van haar eigen agenda.

[30 mei 2019]  

Ibiza-gate schandaal blijkt grote beerput

Het Ibiza-schandaal, ook bekend als Ibiza-gate, is een politiek schandaal in Oostenrijk rond Heinz-Christian Strache, de voormalige vice-kanselier en de leider van de Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ) en Johann Gudenus, een vice-voorzitter van de partij. Het schandaal veroorzaakte de val van de Oostenrijkse regering Kurz op 18 mei 2019 en de aankondiging van vervroegde verkiezingen. Meer informatie, als aanvulling op ons eerder verschenen artikel, hier, waarbij opgemerkt moet worden dat veel informatie afkomstig is van een informant.

[28 mei 2019]  

Uittocht der gladiatoren (soort van.....)

Van Griekenland tot het Verenigd Koninkrijk: de EU-verkiezingen konden wel eens de onneembare drempel vormen voor regeringsleiders om hun klus te voltooien. Een overzicht van landen waar op korte termijn nieuwe verkiezingen zouden kunnen komen.

[27 mei 2019]  

Nederland steunt dreigementen tegen nieuwe Oekraïense president

Toen president Volodymyr Zelensky in Oekraïne vorige maand een enorme overwinning behaalde in de vrije en onbetwiste verkiezingen, accepteerden de meesten dat hij een vrij krachtig mandaat had gekregen om Oekraïne te leiden. Maar het lijkt erop dat niet iedereen zo democratisch ingesteld is. Onze regering in ieder geval niet.

[27 mei 2019]  

Uw uitgebrachte stem kwam niet voor niets in de kliko terecht

In tegenstelling tot wat veel politici elke dag weer vertellen is de Europese Unie een project van overheersing door zakelijke en politieke elites van Europa. De wil van de kiezers doet er niet toe. Het is tekenend dat bij verkiezingen uw stem in de kliko belandt.... en de grap van politici is dat u zelf het nog doet ook!
De verkiezingen voor het Europees nepparlement suggereren dat kiezers de mogelijkheid hebben om invloed uit te oefenen op de politieke ontwikkelingen in de Europese Unie (door gevestigde politici steevast "Europa" genoemd), maar dat is geheel in strijd met de werkelijkheid. Aan de ene kant is de heersende elite van het EU-project meedogenloos betrokken bij de ontdemocratisering van de lidstaten, terwijl ze aan de andere kant ervoor zorgen dat de democratie op Europees niveau volledig ontaardt in een façade-evenement. Een ontluisterend artikel over een fascistisch bolwerk.

[26 mei 2019]  

Trump's oorlog tegen het "vrije woord"

De oorlog van de Amerikaanse regering tegen Julian Assange is nu een oorlog tegen iedereen. Klokkenluiders en journalisten. Achttien absurde beschuldigingen, inclusief spionage, geven elke journalist in het "Vrije Westen" alvast een dringende boodschap - en ook elke uitgever is alvast gewaarschuwd. Het huidige doel is nog Assange. Morgen is het de New York Times, of de Washington Post. Het moderne fascisme laat haar masker vallen.....

[24 mei 2019]  

EU verwerpt het handelsmerk voor "aanstootgevend" Brexit energiedrankje

Het Bureau voor intellectueleel eigendom van de Europese Unie weigerde in 2016 een handelsmerk voor een "Brexit" energiedrankje toe te kennen omdat, blijkt uit de uitspraak, was bepaald dat het "'aanstootgevend" is om dat op een blikje te zetten.

[21 mei 2019]  

Heeft Kurz gegokt..... en zal hij verliezen?

De zaak rond de geheime video met de Oostenrijkse FPÖ-politicus Heinz-Christian Strache lijkt zeer ambivalent: aan de ene kant is een problematische politicus over de controle van de media gevallen, wat moet worden toegejuicht. Aan de andere kant lijkt de hele affaire manipulatief en twijfelachtig. Er zijn veel (nog) onbeantwoorde vragen......

[20 mei 2019]  

Wie zit er achter het Oostenrijkse Strache-schandaal?

In Oostenrijk is de regering van Sebastian Kurz gevallen naar aanleiding van de zaak van de voorzitter van de Oostenrijkse rechts-populistische partij FPÖ, Heinz-Christian Strache, tevens vicekanselier in de ÖVP-FPÖ-coalitie. In de aanloop naar de verkiezingen in 2017 leek hij, zo melden de mainstream media, bereid om een "Russische oligarch" overheidsopdrachten te gunnen in ruil voor steun tijdens de verkiezingscampagne. Ogenschijnlijk een simpele zaak, maar wel één die niet alleen vraagtekens zet bij de FPÖ, maar ook bij kanselier Sebastian Kurz. Is hij werkelijk anti-migratie (waar hij eerder pro-migratie was) en heeft hij om de zaak Strache de regering laten vallen? Kurz: politicus of wolf in schaapskleren?

[20 mei 2019]  

Gaat China van zich afbijten?

Amerika zet een paar nieuwe stappen in de escalatie van het handelsconflict met China door een totale boycot van de Chinese elektronicagigant Huawei af te kondigen. De maatregelen komen - zo zeggen de Amerikanen - voort uit zorgen over de veiligheid van de Amerikaanse telecommunicatie. Maar het gebeurt ook op een moment dat de Trump-administratie de druk op China wil opvoeren om concessies te doen op handelsgebied. Zullen de Chinezen toegeven, of besluiten ze als vergelding (een groot deel van haar) U.S. treasuries van de hand te doen?

[19 mei 2019]  

San Francisco doet gezichtsherkenning in de ban

San Francisco is de eerste stad in de Verenigde Staten - en de wereld - geworden die het gebruik van gezichtsherkenning door politie en andere gemeentediensten heeft verboden. Het Board of Supervisors van de stad heeft hiervoor de "Stop Secret Surveillance" verordening aangenomen. Een onverwachte ontwikkeling in het streven van overheden de privacy van haar burgers almaar verder in te dammen.

[18 mei 2019]  

Nederland tekent ook Christchurch verklaring

Achttien overheden en acht techbedrijven hebben zich afgelopen woensdag  tijdens een top in Parijs achter de zogeheten Christchurch Call-verklaring geschaard, die extremisme online moet tegengaan - maar eigenlijk gaat over het censureren van het internet. Het is een niet-bindende verklaring, niemand hoeft zich eraan te houden, maar het biedt techbedrijven later wel de mogelijkheid regeringen die getekend hebben aan te klagen voor gemiste omzet.

[17 mei 2019]  

EU-verkiezingen: waar gáát het eigenlijk over?

Zelden is een beslissing in de Europese Unie geassocieerd met zulke hoge verwachtingen als de Europese verkiezingen van 2019. De stemming, die plaatsvindt van 23 tot en met 26 mei, is niet alleen om een nieuw Europees Parlement te kiezen. Het gaat volgens de mainstream media óók om de volgende voorzitter van de Europese Commissie - wat natuurlijk niet waar is, want de heersende elite die de touwtjes van de EU ècht in handen heeft... daar hebben burgers geen enkele democratische inspraak over.

[16 mei 2019]  

Bedrijven moeten van EU werktijden personeel vastleggen

Het Europees Hof van Justitie heeft gisteren bepaald dat bedrijven de dagelijkse werktijd van hun werknemers moeten gaan registreren. Dat kan via een prikklok of op een andere betrouwbare en toegankelijke manier. Is deze uitspraak goed voor werknemers, werkgevers of beiden?

[15 mei 2019]  

De risico's van het gebruik van oude versies van o.a. Photoshop

Vroeger was het zo dat als je een product kocht, het je eigendom werd. Eenvoudig, toch? En als je het gekocht had kon je ermee doen wat je wilde. Toch? Maar de laatste tijd hebben veel bedrijven dankzij digitale producten en een altijd verbonden wereld dingen veranderd - dus de producten waarvan je dacht dat je ze bezat, huur je eigenlijk.
Maar het kan zelfs verder gaan dan dat, waar een product waarvan je dacht dat je het bezit, onherroepelijk kan worden veranderd zonder je toestemming, lang nadat je het hebt gekocht.

[15 mei 2019]  

Europees Hof van Justitie verzint eigen rechtsregels

Wanneer de gevestigde partijen zich ooit eens afvragen waarom mensen de buik vol hebben van Europa, dan vinden ze in dit artikel het antwoord. In het nieuws van vandaag: zelfs zeer criminele "vluchtelingen", bijvoorbeeld verkrachters en moordenaars, mogen niet worden uitgezet na een arrest van het Europees Hof van Justitie.

[14 mei 2019]  

EU-regelgeving leidt tot verwijderen prullenbakken uit postkantoor

Het blijft aanmodderen met de General Data Protection Regulation, ofwel de Algemene Verordening Gegevensbeveiliging waarmee de Europese Commissie en het Europees nepparlement haar burgers en bedrijven heeft opgezadeld. Hadden we eerst de klucht dat notabene de EC en het EP er zèlf niet aan voldeden (terwijl zij iedereen daartoe verplichtten), blijken nu de uitwassen van deze ondoordachte en slecht geschreven wet boven water te komen.

[14 mei 2019]  

Meer censuur sociale media op komst

De Franse president Emmanuel Macron wil nu nòg strengere regels voor de sociale media. Jupiter heeft het
in eigen land moeilijk, nu de Gele Hesjes nog steeds aan invloed winnen. Hij wil een stop op de informatie
die zijn kansen om het land te blijven regeren verkleinen. Macron eist dat internetreuzen gedwongen moeten worden
om de controle te verscherpen en onaangename informatie binnen 24 uur verwijderen.
Soortgelijke eisen zijn eerder door de Duitse regering gesteld, want ook Merkel vindt dat de burgers teveel
te zeggen hebben. Censuur wordt nog iets heel groots in de EU.

[14 mei 2019]  

Bepaalt Bayer de toekomst van Venezuela?

Nu de parallelle regering van opstandeling en VS-marionet Juan Guaidó probeert de macht over te nemen met de steun van de VS, is het zinvol te vertellen dat de top politieke donoren in de VS die meest fanatieke voorvechters zijn van een regimewijziging in Venezuela, nauwe banden hebben met gifmenger Monsanto en belangrijke financiële belangen hebben in Bayer. De "strijd" in Venezuela gaat niet om democratische macht, maar om geld. Veel geld.

[13 mei 2019]  

EU werkt aan gigantische biometrie-databank

De Europese Unie is weer oude trucjes aan het uithalen. Dit keer gaat het over wéér een Big Brother toepassing: de Common Identity Repository (CIR). Globalistische EU-initiatieven zoals de CIR zijn ondermeer de reden waarom Economedian voor een Nexit is. Het is BIG BROTHER en het heeft onlangs groen licht gekregen van de graaiers in het Europees nepparlement.
De Europese Unie heeft zojuist "democratisch" gestemd om een gigantische database voor biometrische gegevens te maken. De elites in Brussel noemden het een "Common Identity Repository (CIR)". Het ambitieuze project wil een mega biometrics database maken van meer dan 350 miljoen mensen, voornamelijk EU-burgers.

[12 mei 2019]  

Als de vos de passie preekt.....

Omdat de Europese verkiezingen naderen voeren we de frequentie van publicaties over de EU wat op. We beginnen vandaag eerst maar eens om wat te vertellen over de Europese Unie, en zullen dan ook maar meteen verklappen dat de democratische invloed van uw stem zo goed als nihil zal blijken te zijn......

[11 mei 2019]  

Brussel bespioneert burgers EU niet....... genoeg

De EU-verkiezingen zijn nog niet eens geweest, maar nieuw europees nepparlement of niet: de ratten Raad van Ministers van de EU en de Europese Commissie zijn al twee nieuwe verordeningen aan het voorbereiden voor de volgende zittingsperiode. De voorbereidende werkzaamheden voor een wijziging van de richtlijn elektronische handel zijn al begonnen en er worden over het algemeen nieuwe filter- en monitoringverplichtingen voor internetgroepen verwacht. Ofwel: de EU wil een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 2014 buitenspel zetten. Maar ook hier zit een addertje onder het gras.

[10 mei 2019]  

Trump denkt Iran op de knieën te krijgen

Gisteren heeft de regering in Teheran aangekondigd niet langer volledig te willen voldoen aan de nucleaire overeenkomst van Wenen. Deze stap is een reactie op de terugtrekking van de VS uit de overeenkomst, een jaar geleden.
Als onderdeel van de JCPOA ("Joint Comprehensive Plan of Action", ook wel "Iran Nuclear Deal" genoemd) mag Iran uranium wel verrijken, maar niet in grotere hoeveelheden opslaan. Tot nu toe exporteerde Iran verrijkt uranium naar het buitenland als brandstof voor kernreactoren, evenals zwaar water (D2O), dat in sommige reactoren als koelmiddel wordt gebruikt. Door de stap van Iran en vooral de houding van Brussel lijkt een militaire confrontatie onvermijdbaar.

[9 mei 2019]  

FBI heeft verwijzingssite naar Dark Web gekaapt

Omdat het zoveel gemakkelijker is om websites te verwijderen dan echte criminelen aan te pakken, heeft de FBI besloten de mensen achter een website met links naar het Dark Web te arresteren, een site die het donkere internet doorzoekbaar heeft gemaakt.

[8 mei 2019]  

Waarom het met Oekraïne nooit wat zal worden

Terwijl de Nederlandse en westerse mainstream media Oekraïne als een "democratisch" land presenteren dat op termijn verwelkomd kan worden in de Europese Unie, worden er veel zaken in dat land niet benoemd. Iedereen weet ondertussen (of zou dat althans behoren te weten) dat de oude oligarch Porosjenko inmiddels is opgevolgd door een nieuwe "held", en dat de machthebbers er bestaan uit (wederom) oligarchen en neo-nazi's. Nadat de door de Amerikanen met 4 miljard dollar gesteunde Maidancoup heeft plaatsgevonden en de VS-marionet Porosjenko was geïnstalleerd (Merkel heeft Porosjenko 16 keer ontmoet om hem haar steun toe te zeggen), zijn er in Oekraïne na de Maidan  veel moorden op kritische journalisten en oppositiefiguren gepleegd. Een nieuwgekozen president moet redding brengen. Het zal niet gebeuren.

[7 mei 2019]  

EU-paspoort als "relatiegeschenk"

Het Westen spreekt er schande van: Poetin die burgers van Oekraïne een Russisch paspoort wil geven. Maar niet alleen Poetin distribueert paspoorten royaal in Oekraïne, ook Hongarije en Roemenië hebben honderdduizenden EU-paspoorten toegekend. De mainstream media hoor je er niet over.

[5 mei 2019]  

NAVO provoceert Rusland maar weer eens

Het begint met cyberaanvallen waarbij wordt toegewerkt naar een escalatie van gebeurtenissen: met een oefening op hoog niveau simuleert de NAVO een aanval van een vijandige grootmacht met kernwapens (bedoeld wordt: Rusland) en de militaire reactie van de NAVO hierop. Stratego voor gevorderden, met een tegenstander die 10 zetten vooruit kan denken bij schaken. Wat zou hier nu mis kunnen gaan?

[5 mei 2019]