De coronasekte

De gemeenschap van corona-gelovigen is als een sekte - met het aantal leden van een wereldreligie. Hoe de eerste stappen van de Great Reset zijn gezet.



Een verwarde ideologie die een plan nastreeft om zijn volgers stap voor stap te transformeren. Totale controle over het bewustzijn en de poging om mensen radicaal uit hun vorige leefomgeving te rukken. Systematisch een gevoel van machteloosheid opwekken. Een rigide systeem van beloning en gedragscontrole. Autoritaire structuren en de neiging om andersdenkenden te brandmerken en af te wijzen...

Betekent dit niet automatisch een gevaarlijke religieuze sekte? Alleen omdat het aantal getroffen mensen zo groot is denken de meeste mensen ten aanzien van de corona-gebeurtenissen niet aan de term "sekte". Maar zelfs een waanzin met een groot aantal volgers blijft een waanzin. Het zogenaamde Nieuwe Normaal wordt gepresenteerd als een wereldwijde totalitaire ideologische beweging. De ontwikkelingen van de afgelopen zes maanden hebben de juistheid van deze analogie bewezen.

Meer dan een jaar na de eerste verspreiding van de uiterst schokkende en volledig fictieve foto's van mensen die op straat dood neervallen, de - naar nu blijkt overdreven - voorspelde sterftecijfers en de rest van de officiële propaganda, ondanks het ontbreken van enig wetenschappelijk bewijs van een apocalyptische plaag en de overvloed aan bewijs van het tegendeel, blijven miljoenen mensen zich gedragen als leden van een gigantische doodscultus, lopen in het openbaar rond met medisch ogende maskers, herhalen robotisch zinloze gemeenplaatsen, martelen kinderen, ouderen, gehandicapten, eisen dat iedereen gevaarlijke experimentele "vaccins" krijgt ingespoten, en gedragen zich over het algemeenachterdochtig en psychotisch.

Hoe kan het zijn dat we zover gekomen zijn...? Tot het punt waarop de door de regering, medici en mainstream media uitgedragen corona-cultus de dominante cultuur is geworden, en degenen onder ons die zich niet bij de cultus hebben aangesloten, geïsoleerd zijn geraakt."

We zagen het gisteren weer in het programma Beau. Van Erven Dorens had voor zijn programma Florens van der Spek van de politieke partij Jezus Leeft uitgenodigd. Hij wil absoluut niet gevaccineerd wil worden. Van Erven Dorens had zwaar geschut in stelling gebracht: tegenover deze vaccinweigeraar bevond zich een rijk gezelschap, allemaal voor tot fanatiek voor. Frits Wester probeerde hard uit te halen, André Kuipers kwam met het afgezaagde verhaal dat de vaccins zoveel goeds hebben gebracht (daarbij het feit negerend dat de mRNA-"vaccins" helemaal geen vaccins zijn), en toen de discussie uit de hand liep en de aanwezigen Van der Spek niet onder tafel konden kletsen flipte de presentator en begon op een onbeschofte wijze zijn gasten (en vooral richting Van der Spek) af te snauwen.

We zien dat meestal op de mainstream media: de gasten zijn vooral mensen die achter het vaccinatiebeleid van de regering staan, en àls er eens iemand wordt uitgenodigd die tegen is (liefst een wappie of een zonderling) wordt er een hele batterij voorstanders in stelling gebracht. Discussies zijn uit den boze. De macht (het geld) betaalt èn bepaalt.

Om te begrijpen hoe het zo fout heeft kunnen lopen, hoe regeringen het handelen en denken van hun burgers kunnen beheersen, want totalitaire ideologische bewegingen functioneren min of meer op dezelfde manier, alleen op een veel grotere, maatschappelijke schaal, bestaat er een overvloed aan onderzoek en kennis op dit gebied. In dit artikel noemen we zes voorwaarden voor controle over het bewustzijn van anderen:

1. Mensen worden in het ongewisse gehouden over wat er aan de hand is en hoe hij of zij stap voor stap wordt veranderd. We hebben het kunnen zien bij de driewekelijkse presentaties, waarbij steeds van alles werd toegezegd, aangepast, maar altijd onder de voorbehouden "mits", "als", "mogelijk", en dan ook nog tegenstrijdige maatregelen die elke logica ontberen. De Nederlandse bevolking wordt vervolgens stap voor stap door een gedragsveranderingsprogramma geleid zonder de definitieve (geheime) agenda of de volledige inhoud van de groep te kennen.
Achteraf is het gemakkelijk te zien hoe mensen stap voor stap geconditioneerd zijn om de ideologie van het "nieuwe normaal" te accepteren. Ze werden gebombardeerd met angstaanjagende propaganda, soms gevangen gezet, van hun burgerrechten beroofd, gedwongen om in het openbaar medisch ogende maskers te dragen (die volgens informatie van diezelfde regering in eerste instantie onnodig waren en geen enkel effect hadden), absurde "social distancing"-rituelen uit te voeren, constante (waardeloze) "pcr-tests" te ondergaan en wat dan ook. Iedereen die zich niet aan dit gedragsveranderingsprogramma hield of die de waarheid en rationaliteit van de nieuwe ideologie in twijfel trok, werd belasterd als een “samenzweringstheoreticus”, “covid-ontkenner”, “anti-vaxxer”, "wappie" of "oproerkraaier", in feite een vijand van de sekte, zoals een "onderdrukkende persoon" in de Scientology Kerk.

2. Beheersing van de sociale en/of fysieke omgeving van de burgers; vooral controle over hun tijd. Al meer dan een jaar controleren de "Nieuw Normaal"-autoriteiten de sociale en fysieke omgeving en de manier waarop de "Nieuwe Normalen" hun tijd besteden met lockdowns (avondklok), afstandsrituelen, sluiting van "niet-systemische" winkels, alomtegenwoordige propaganda, isolatie van ouderen, reisbeperkingen, verplichte mondkapjesvereisten, protestverboden (indien niet welgevallig voor de overheid) en nu ook met de segregatie van de "niet-gevaccineerden". Tijdens de apartheid in Zuid-Afrika mochten de "zwarten" wel in de bus, maar dan achterin. Vandaag de dag mogen de "niet-gevaccineerden" zelfs niet met de bus mee.
Kortom, de samenleving is veranderd in iets dat lijkt op een infectieafdeling of een enorm ziekenhuis waaruit geen ontsnapping mogelijk is.
U kent de beelden wel van de gelukkige "nieuwe normalen" die in restaurants eten, naar school gaan enzovoort, die hun "normale" leven leiden met hun medisch uitziende maskers en profylactische gezichtsschermen. Wat je hier ziet is de pathologisering van de samenleving, de pathologisering van het dagelijks leven, de fysieke (sociale) manifestatie van een ziekelijke obsessie met ziekte en dood.

3. Systematisch opwekken van een gevoel van machteloosheid.
Wat voor soort persoon kan zich machtelozer voelen dan een gehoorzame Nieuwe Normaal die thuis obsessief "covid-sterfgevallen" registreert en foto's van hun medisch ogende masker en post-"vaccinatie" -patch op Facebook deelt terwijl ze wachten op toestemming van de autoriteiten om naar buiten tekunnen om de familie te bezoeken, of een collega de hand te schudden? Het feit dat in de covidiaanse sekte de traditionele charismatische sekteleider is vervangen door een menagerie van medische experts en regeringsfunctionarissen, verandert niets aan de totale afhankelijkheid en ellendige machteloosheid van haar leden, teruggebracht tot een toestand die lijkt op die van een peuter. Deze ellendige machteloosheid wordt niet als negatief ervaren, integendeel met trots gevierd. Vandaar de mantra-achtige herhaling van de "nieuwe normale" gemeenplaats "Vertrouw Op De Wetenschap!" door mensen die, wanneer zij gewezen worden op hun fouten, doordraaien en agressieve onzin beginnen te verkondigen om critici het zwijgen op te leggen.

4. Manipuleren van een systeem met beloningen, straffen en ervaringen op een manier die gedrag voorkòmt dat de sociale identiteit van de persoon uit het verleden weerspiegelt. Het gaat om de transformatie van de voorheen fundamenteel rationele persoon in een door de sekte erkende totaal andere persoon, in ons geval een gehoorzaam "nieuw normaal" persoon. Het heeft veel weg van:

5. Een systeem van beloningen, straffen en ervaringen manipuleren om het leren van de ideologie of het geloofssysteem van de groep en het gedrag dat de groep goedkeurt te bevorderen. Goed gedrag, blijk geven van begrip en acceptatie van de overtuigingen van de groep, en het naleven van de regels worden beloond, terwijl vragen stellen, twijfels of kritiek uiten met afkeuring, berisping en mogelijke afwijzing wordt bejegend. Wanneer iemand een vraag stelt, moet die persoon het gevoel krijgen dat er iets mis is met hem of haar wanneer die iets in twijfel trekt.
Vervolgens kunnen die personen dan ook nog op de sociale media gebombardeerd worden met kwalificaties als "corona-ontkenner", "anti-vaxxer", "complotdenker" of erger. De tentakels van de overheid reiken ver, zelfs tot in de krochten van het internet.
Dit is hoe het werkt in sekten en in grotere totalitaire systemen. Meestal is het niet de politie die mensen op de hielen zit, het zijn vooral de "anonieme reaguurders", soms zelf vrienden of collega's. De druk om zich aan te passen is sterk omdat niets meer bedreigend is voor die-hard sektariërs of leden van totalitaire ideologische bewegingen dan degenen die hun fundamentele overtuigingen in twijfel trekken, hen confronteren met feiten of anderszins aantonen dat hun "realiteit" helemaal geen realiteit is, maar eerder een waanvoorstelling, paranoïde fictie.

Het belangrijkste verschil tussen hoe sektes en totalitaire ideologische bewegingen werken, is dat een sekte meestal een subculturele groep is en daarom hebben niet-sekteleden de macht van de ideologie van de dominante samenleving om op te vertrouwen wanneer ze zich bezighouden met mindcontrol-tactieken, zich verzetten tegen de sekte en proberen haar leden te deprogrammeren... terwijl in ons geval dit machtsevenwicht omgekeerd is. Totalitaire ideologische bewegingen hebben de macht van regeringen, de mainstream media, de politie, de culturele industrie, de wetenschap en de volgzame massa aan hun kant. Zij hoeven dus niemand te overtuigen. Ze hebben de macht om de "realiteit" te dicteren. Alleen sekten die volledig geïsoleerd opereren, zoals Jim Jones' People's Temple in Guyana, hebben dit niveau van controle over hun leden. Deze dwang om te conformeren, deze ideologische conditionering, moet fel worden weerstaan, ongeacht de gevolgen, zowel in het openbaar als in ons privéleven, anders wordt het "nieuwe normaal" zeker onze "realiteit".

6. Een gesloten systeem van logica en een autoritaire structuur die geen feedback toelaat en die alleen gewijzigd mag worden met toestemming van de leiding of op bevel. De groep heeft een top-down piramidestructuur. De leiders moeten verbale middelen hebben om altijd gelijk te hebben. We zijn nog niet op dat punt aangeland, maar we zijn op weg naar een mondiaal, ziekelijk totalitarisme.
Door toedoen van de regering en beanghebbenden zijn er al veel sektariërs die wanhopig proberen anderen te laten conformeren aan hun paranoïde overtuigingen, ze onder druk zetten, manipuleren, lastigvallen, bedreigen.

Prik echter door de propaganda heen! Dat het "vaccin" net zo gemakkelijk te verkrijgen is als een consumentenproduct - maar dan vooral gratis. De overheid zegt dat u er zelfs rècht op hebt, want het is uw beurt! Dat als u het niet doet, u niet vrij kunt gaan en staan waar u wilt. Zij zeggen dat er slechts lichte bijverschijnselen zijn, maar in werkelijkheid zijn het afstotingsverschijnselen, want uw lichaam wil die cocktails niet hebben! En de burgers is het hele programma verkocht als een "vaccinatie", terwijl het in feite grotendeels een gentherapie is (een kwalificatie die angstvallig vermeden wordt).

Achter elke leugen gaat altijd een ontmaskerende blik in de leugen schuil en onthult het de ware bedoelingen en houdingen daarvan. Of zoals Erasmus het in 1509 al verwoordde in zijn tijdloze werk "Lof der Zotheid":
Ik blanket mij nooit en mijn voorhoofd vertoont niets anders dan hetgeen in 't diepste van mijn hart woont: aan alle kanten gelijk ik volkomen op mij zelf, zoodat zelfs zij mijn aanwezigheid niet kunnen ontveinzen, die voor zich bovenal aanspraak maken op den titel van wijzen en als apen in het purper en als ezels in de leeuwenhuid rondwandelen.




In ons weekend magazine gaan wij uitvoerig in op het programma van de Great Reset, de elite die erachter zit, de "useful idiots" van de Nederlandse politiek die het plan moeten uitvoeren, en de wereldvreemde mensenmassa die het allemaal geen bal interesseert.






[Alle links, bronnen, documenten e.d. zijn uitsluitend bestemd voor abonnee's]



[1 juni 2021]

 

Afdrukken Doorsturen