Monkeypox of moneypox?

Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie diemet name in West- en Midden-Afrika voorkomt. Maar sinds kort komyt dat virus in verschillenden voor..... behalve in  West- en Midden-Afrika. Wat is hier aan de hand?Terwijl de groten, eh we bedoelen natuurlijk de rijken (samen met hun useful idiots), der aarde zich verzameld hebben in Davos om te praten over de klimaatproblematiek, hebben wij het vandaag niet over dat onderwerp maar over het apenpokkenvirus.


De afgelopen dagen is de bezorgdheid aangewakkerd over een wereldwijde uitbraak van apenpokken, een milde ziekte die verband houdt met pokken en waterpokken, gehyped in de mainstream media enministeries van Volksgezondheid over de hele wereld, en dit leidde allemaal zelfs tot een spoedvergadering bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Voor sommigen waren de angsten gecentreerd rond apenpokken als de potentiële "volgende pandemie" na Covid-19. Voor anderen is de angst dat het apenpokkenvirus zal worden gebruikt als het nieuwste excuus om het draconische bioveiligheidsbeleid en wereldwijde machtsgrepen verder te bevorderen.

In het Big Brother Walhalla Zweden beginnen ze nu al de kriebels te krijgen. De gezondheidsautoriteiten in dta land praten nu al over mogelijke beperkingen vanwege de uitbraak van apenpokken, dit nadat men er de ziekte heeft uitgeroepen tot een "ziekte die gevaarlijk is voor de volksgezondheid". Een beperking waar over wordt gesproken, is het verbieden van seksuele activiteiten voor mensen die verdacht worden van infectie, maar ons is niet geheel duidelijk hoe ze dit willen controleren, laat staan voorkómen. Het is nog maar een paar maanden geleden dat Zweden alle beperkingen met betrekking tot covid heeft opgeheven. Door apenpokken te bestempelen als een "ziekte die gevaarlijk is voor de volksgezondheid" kan de overheid er maatregelen en beperkingen invoeren (om de verspreiding van deze ziekte te stoppen). Trouwens, in ons land moeten mensen dan eigenlijk ook meteen in quarantaine... en bij onze zuiderburen ook... drie weken.

Ondertussen heeft onze *proest*  minister, Ernst Kuipers, deze ongevaarlijke ziekte de A-status toegekend, zodat de hele Covid-gereedschapskist weer tevoorschijn gehaald kan worden. Misschien maar weer een apen, eh, avondklok, invoeren? Of zien we misschien weer burgemeester Bruls apenberichten op tv aankondigen?

Ongeacht hoe de apenpokken-situatie zich ontwikkelt zijn twee bedrijven al aan het cashen. Nu de bezorgdheid over dit virus is toegenomen, stijgen ook de koersen van de aandelen van Emergent Biosolutions en SIGA Technologies. Beide bedrijven hebben in wezen monopolies op de Amerikaanse markt, en ook op andere markten, op pokkenvaccins en -behandelingen. Hun belangrijkste op pokken gerichte producten worden gemakshalve ook gebruikt om apenpokken te beschermen of te behandelen.

Voor deze bedrijven is de angst voor apenpokken een uitkomst, met name voor SIGA, dat een pokkenbehandeling produceert, bekend onder de merknaam TPOXX. Het is het enige product van SIGA. Hoewel sommige verkooppunten hebben opgemerkt dat de stijging van de waardering van SIGA Technologies samenviel met recente zorgen over apenpokken, is er in wezen geen aandacht besteed aan het feit dat het bedrijf blijkbaar het enige onderdeel is van het imperium van een machtige miljardair dat momenteel niet aan het afbrokkelen is. Die miljardair, ‘corporate raider’ Ron Perelman, heeft diepe en controversiële banden met de familie Clinton en de Democratische partij, evenals verontrustende banden met Jeffery Epstein. Afgezien van zijn meerderheidsbelang in SIGA, heeft Perelman onlangs de krantenkoppen gehaald voor het snel liquideren van veel van zijn activa in een wanhopige poging om over te schakelen op contant geld.

Evenzo heeft Emergent Biosolutions in zwaar weer verkeerd. Het bedrijf, dat verontrustende banden heeft met de Anthrax-aanvallen van 2001, kwam enkele weken geleden onder vuur te liggen omdat het zich bezighield met een "doofpot" over kwaliteitscontroleproblemen met betrekking tot hun productie van Covid-19-vaccins. Uit een onderzoek van het Amerikaanse Congres bleek dat bezorgdheid over de kwaliteitscontrole in een door Emergent gerunde faciliteit ertoe leidde dat meer dan 400 miljoen doses Covid-19-vaccins werden weggegooid. De betreffende Emergent-fabriek was in april 2021 door de FDA stilgelegd. Ze mochten afgelopen augustus weer openen voordat de Amerikaanse overheid het contract opzegde. Gezien het feit dat het grootste deel van de activiteiten van het bedrijf verband houden met Amerikaanse overheidscontracten, het verlies van dit contract en de bijbehorende slechte publiciteit, wordt het nieuws dat het pokkenvaccin binnenkort van internationaal belang kan zijn, door het bedrijf waarschijnlijk als een godsgeschenk gezien.

Het is de tweede keer in een jaar dat beide bedrijven hebben geprofiteerd van pandemie- of bioterreurangsten die door de mainstream media en belanghebbenden worden gepropageerd. Afgelopen november werd er gespeculeerd dat het uitgeroeide virus dat pokken veroorzaakt spoedig weer zou opduiken. Dit begon met de opmerkingen van Bill Gates (!) over de vooruitzichten van bioterrorisme door pokken tijdens een interview op 4 november 2021 en werd gevolgd door de aankondiging op 16 november van een CDC/FBI-onderzoek naar 15 verdachte flesjes met het label "pokken" in een Merck-faciliteit in Philadelphia. Nu, ongeveer zes maanden later, werpen dezelfde angsten opnieuw vruchten af voor dezelfde twee bedrijven.

In ons weekend magazine meer informatie over de belanghebbenden bij de nieuwe "virus-uitbraak".In maart 2021 werkte het Nuclear Threat Initiative (NTI) samen met de Munich Security Conference om een theoretische oefening uit te voeren over het verminderen van biologische bedreigingen met grote gevolgen. De oefening onderzocht hiaten in nationale en internationale architecturen voor bioveiligheid en pandemie, waarbij mogelijkheden werden onderzocht om de preventie- en reactiecapaciteiten voor biologische gebeurtenissen met grote gevolgen te verbeteren. Onder de deelnemers waren 19 senior leiders en experts uit heel Afrika, Amerika, Azië en Europa met tientallen jaren gecombineerde ervaring in de volksgezondheid, de biotechnologie-industrie, internationale veiligheid en filantropie.

Het rapport, Strengthening Global Systems to Prevent and Respond to High-Consequence Biological Threats: Results from the 2021 Tabletop Exercise Conducted in Partnership with the Munich Security Conference, geschreven door Jaime M. Yassif, Ph.D., Kevin P. O'Prey, Ph.D., en Christopher R. Isaac, M.Sc., vatten de belangrijkste bevindingen van de oefening samen en deden bruikbare aanbevelingen voor de internationale gemeenschap.

Het fictieve oefeningsscenario, ontwikkeld in overleg met technische en beleidsexperts, schetste een dodelijke, wereldwijde pandemie waarbij een ongebruikelijke stam van het apenpokkenvirus betrokken was, die voor het eerst opdook in het fictieve land Brinia en zich wereldwijd verspreidde over 18 maanden. Uiteindelijk bleek uit het oefenscenario dat de eerste uitbraak werd veroorzaakt door een terroristische aanslag waarbij gebruik werd gemaakt van een ziekteverwekker die is ontwikkeld in een laboratorium met onvoldoende bioveiligheids- en biobeveiligingsvoorzieningen en zwak toezicht. Tegen het einde van de oefening resulteerde de fictieve pandemie in meer dan drie miljard gevallen en 270 miljoen doden wereldwijd.

Het frappante is nu dat de uitbraak van het apenpokkenvirus van nu - medio mei 2022 - slechts een jaar plaatsvindt nadat een internationale bioveiligheidsconferentie in München een simulatie hield van een "wereldwijde pandemie waarbij een ongebruikelijke stam van het apenpokkenvirus betrokken is”.


Het apenpokkenvirus werd voor het eerst geïdentificeerd in 1958,

maar er is tot nu toe nooit een wereldwijde uitbraak buiten Afrika geweest - in de exacte week van de exacte maand die door de biosecurity-mensen in hun pandemiesimulatie werd voorspeld.

Het merkwaardige vinden wij dat we van Twitter-epidemiologen, Jennifer Nuzzo en Bill Hanage, nog steeds geen bericht gelezen of ze iets vreemds zien aan de allereerste wereldwijde uitbraak van het apenpokkenvirus, een jaar nadat ze als adviseurs optraden bij de eerder genoemde internationale bioveiligheidssimulatie. Wel zijn de mainstream media er als de kippen bij om de verspreiding van desinformatie aan de kaak te stellen.

De Amerikaanse regering is al enthousiast met een bestelling van 13 miljoen doses apenpokken-vaccin van Bavarian Nordic.

Ook de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie van miljardair en vaccindeskundige Bill Gates, laat zich niet onbetuigd:

Let u even op de door ons rood onderstreepte conclusie van Het Parool? De landen waar het virus volgens de WHO is vastgesteld zijn Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Portugal, Spanje, Zweden, Canada, de Verenigde Staten en Australië. Maar ook Israël en Zwitserland hebben inmiddels gevallen gerapporteerd. Inderdaad: Afrika ontbreekt!

Ook hier hangt alles van toevalligheden aan mekaar. De wereldwijde uitbraak van het apenpokkenvirus – die (we zeggen het nog maar even) plaatsvindt op de exacte tijdlijn die werd voorspeld door een bioveiligheidssimulatie een jaar eerder – vertoont een opvallende gelijkenis met de uitbraak van COVID-19 slechts enkele maanden na Event 201, een simulatie van een coronaviruspandemie die bijna precies hetzelfde is als COVID-19. Event 201 werd georganiseerd in oktober 2019 – slechts twee maanden vóórdat het coronavirus voor het eerst werd onthuld in Wuhan – door de Gates Foundation, het World Economic Forum, Bloomberg en Johns Hopkins. Net als bij Event 201 hebben de deelnemers aan de apenpokken-simulatie tot nu toe het stilzwijgen bewaard over hun deelname aan een pandemische simulatie waarvan de feiten slechts enkele maanden later in het echte leven uitkwamen.

Intussen beginnen belanghebbenden informatie op hun websites aan te passen. Zo heeft de Britse National Health Service geruststellende informatie over het apenpokkenvirus inmiddels verwijderd:


Maar ook onze eigen Jaap van Dissel laat zich niet onbetuigd. Met behulp van de Internet Wayback-machine zien we dat er op 19 mei het volgende op de RIVM-site stond:


Nu heeft het RIVM het kopje "Behandeling" verwijderd en vervangen door:


 


Ons weekend magazine zal in zijn geheel gewijd zijn aan het apenpokkenvirus, waaronder het verhaal over het European Centers for Disease Control waarvan iemand zou hebben gezegd dat de laatste uitbraak van apenpokken is ontstaan in een Amerikaans laboratorium voor biologische wapens in Oekraïne.[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][23 mei 2022]

 

Afdrukken Doorsturen