Laboratorium van de Dood

Volgens de voormalige minister van Staatsveiligheid (van Georgië) Igor Giorgadze verzamelt het Amerikaanse leger niet alleen dodelijke biomaterialen (miltvuur, pest, tularemie, enz.), maar voert het ook geheime experimenten uit met mensen, op hun geheime faciliteit in Georgië. Ook worden er apparaten voor de massale verspreiding van infecties ontwikkeld - bijvoorbeeld quadrocopters met speciale compartimenten om geïnfecteerde muggen in de lucht los te laten.
Nauw hierbij betrokken is het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Gilead Sciences. De grootste aandeelhouder daarvan is de voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld.


Door geheimzinnigheid omgeven zou er een door de VS gefinancierde medische faciliteit in Georgië bestaan die een dekmantel is voor een biowapenlaboratorium, dat wordt gebruikt voor verontrustende experimenten die in de VS verboden zijn. Dat beweert de Georgische ex-minister Igor Giorgadze. Tbilisi ontkent de beschuldigingen.

De voormalige minister van Staatsveiligheid (van Georgië) Igor Giorgadze heeft door hem verkregen documenten vrijgegeven waarin wordt bevestigd dat de VS experimenten met biowapens uitvoert in het zogenaamde Lugar-centrum nabij de Georgische hoofdstad Tbilisi. Giorgadze heeft een website gelanceerd: "Georgia. Gisteren, Vandaag, morgen", waar documenten en informatie worden gepubliceerd.


 

"Het Lugar Center" (officieel staat het bekend als het L. Sakvareli Centrum voor Ziekte en Volksgezondheidscontrole in Georgië) is het resultaat van de samenwerking tussen Georgië en de VS. In 2002 ondertekenden deze twee partijen een overeenkomst:  "Samenwerking op het gebied van technologieën en pathogenen met betrekking tot de ontwikkeling van biologische wapens en non-proliferatie van informatie op dit gebied". In 2004 kwamen de partijen overeen om het centrum nabij Tbilisi te vestigen.


 

Het lab, dat "gevestigd werd op het grondgebied van een voormalige militaire basis, zo'n 17 kilometer van Tbilisi, is in gebruik als onderdeel van een door de VS gefinancierd project in 2004. Het "was nooit bedoeld als medisch centrum en had niets gemeen met een ziekenhuis," vertelde Giorgadze aan RT. Het werd met name gecontroleerd door het Amerikaanse Defense Threat Reduction Agency (DTRA), een gevechtssteunagentschap van het Pentagon dat zich bezighoudt met massavernietigingswapens.

Giorgadze wijst erop dat de faciliteit het onderwerp is geweest van geruchten en dat het centrum vanaf het begin schijnbaar verband hield met mysterieuze incidenten. Het is gevestigd in een Georgisch dorp, en het werd in 2011 in gebruik genomen. Al jaren doen er geruchten de ronde dat er geheime biologische experimenten worden uitgevoerd door het Amerikaanse leger. Informatie over het geheime biologische laboratorium van het Pentagon in het dorp Alekseyevka in de buurt van Tbilisi beheerst al enkele jaren de plaatselijke publieke opinie, zoals in Dagestan en in andere Russische regio's. In 2013 zei de toenmalige hoofdgezondheidsarts van Rusland, Gennady Onishchenko, dat de epidemie van Afrikaanse varkenspest, die de zuidelijke en centrale regio's van Rusland in die jaren had getroffen, afkomstig was uit Georgië, van een geheim Amerikaans laboratorium.

"De mensen die er woonden klaagden over frequente hoofdpijn, ziekte en een vreemde geur" en de bewoners vertelden dat die geur kwam vanuit het laboratorium, zei de ex-minister. Het begin van het werk in het laboratorium viel vreemd genoeg samen met een toename van de incidenten betreffende sommige ziekten op Georgisch grondgebied, voegde hij eraan toe.

Er zijn ook mysterieuze uitbraken van ziekten geweest die nog niet eerder in de regio zijn aangetroffen: brucellose, schapenpokken, modulaire nodulaire dermatitis en de massale sterfte van vee in de Tsuntinsky, Akhvakhsky, Akhtynsky en Babayurt-districten in de periode van 2013-2016.

Tussen de gelekte documenten zaten er ook die verband houden met verschillende Amerikaanse beurzen voor onderzoek naar de zogenaamde Krim-Congo hemorrhagische koorts en andere ziekteverwekkers. Toeval of niet, de NCDC-gegevens laten zien dat de eerste geregistreerde uitbraken van Krim-Congo hemorragische koorts in Georgië plaatsvonden in 2009-2012, terwijl een dodelijke stam van het Orthopoxvirus voor het eerst werd geregistreerd in 2013.

Giorgadze zegt dat de gelekte documenten licht kunnen werpen op sommige duistere en schokkende praktijken in het laboratorium. Sommigen daarvan zouden naar verluidt experimenten met mensen betreffen die soms met de dood van proefpersonen eindigden, terwijl andere bestanden wijzen op militair-gerelateerd onderzoek en de ontwikkeling van biologische wapens.

Een ander niet minder verontrustend VS-octrooi dat werd gevonden in de gelekte documenten beschrijft een "capsule" die eruitziet als een "patroon voor een vuurwapen", die is "ontworpen om een giftige stof af te geven wanneer deze wordt geraakt door de vuurpen van het vuurwapen."  Het apparaat is kennelijk bedoeld voor het richten op de troepen van een potentiële vijand. Een ander document bevat een beschrijving van "hollow-point-payload-capsules" die mogelijk kunnen worden gevuld met chemische of biologische wapens.

In de documenten "staat openlijk vermeld dat dergelijke apparaten zijn ontworpen voor het uitvoeren van sabotagewerkzaamheden", vertelde Giorgadze aan RT. De faciliteit "zou mogelijk enkele experimenten kunnen uitvoeren die op Amerikaans grondgebied verboden zijn", meent de minister. Hij voegt er echter aan toe dat hij nog steeds niet over voldoende gegevens beschikt om hierover afdoende verklaringen af te leggen.

Giorgadze onthulde dat 30 Georgiërs stierven als gevolg van experimenten waarbij alleen al in december 2015 Harvoni- en Sovaldi- pathogenen betrokken waren. De dood van deze mensen wordt toegeschreven aan "onbekende oorzaken" of worden eenvoudigweg niet verklaard. De 27 patiënten stierven op dezelfde dag.

"Wat is er met hen gebeurd? Waren ze ergens mee besmet? Waar zijn ze begraven? We hebben antwoorden nodig," zei Giorgadze in een interview met RT (zie video hieronder).

Ook in het Lugar Center is het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Gilead Sciences actief. Dat voert er experimenten met Hepatitis-C uit. Daarvoor is een contract gesloten met de Georgische regering, ondertekend door de premier en de minister van Volksgezondheid. Het contract meldt ook dat het bedrijf aanbiedt "gratis medische hulp te geven aan arme bewoners", maar kan daarentegen nergens voor aansprakelijk worden gesteld voor zaken die bij de experimenten in het Lugar Center plaatsvinden - of die zaken nu wel of niet te waren voorzien. Zo staat het nu eenmaal in het verdrag.Dat betekent dat als men een uiterst giftige substantie toedient aan een persoon (patiënt), men ervan uit kan gaan dat die persoon daardoor spoedig zal overlijden. En de firma Gilead kan daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld. Het contract is dus een vrijbrief om naar believen mensen te doden - ondertekend door de hoogstgeplaatste personen van Georgië.
En die sterfgevallen hebben ook plaatsgevonden.


De grootste aandeelhouder van Gilead is de voormalige minister van Defensie van de VS, Donald Rumsfeld.
Over deze firma en Rumsfeld nog even het volgende:
het preparaat dat het bedrijf heeft aangewend om patiënten in Georgië te genezen van Hepatitis-C is genaamd Sovaldi. Het medicament heeft eigenlijk best wel een goede genezingsscore: 90% van de Hepatitis-C patiënten geneest met dit middel.
De organisatie Artsen zonder Grenzen had een aanklacht ingediend tegen Gilead. Niet vanwege de experimenten, maar vanwege de prijs van het medicament. Sovaldi wordt wereldwijd vermarkt en een behandeling in andere landen kost ongeveer 52 euro.
Door gewiekst omgaan met patenten heeft gilead zich in Europa van een monopoliepositie kunnen verzekeren. Geen andere farmaceut mag dit middel in Europa aanbieden en deze monopoliepositie wordt door Rumsfeld's firma schaamteloos uitgebuit. Dezelfde behandeling die in andere landen vanaf zo'n 52 euro kost, wordt in Europa aangeboden voor 43.000 tot 60.000 euro per patiënt (!).
Als we bedenken dat er in Europa 15 miljoen Hepatitis-C geïnfecteerde patiënten zijn dan kan Gilead aan totale inkomsten voor dit middel uit Europa een bedrag verwachten van 645 miljard euro. Voor dit geld zou je ook de bedrijven Microsoft, Google, Apple, Cisco en General Eectric kunnen opkopen.... of de gehele republiek Oostenrijk, om maar wat te noemen.
Zakelijk handelen van Gilead, of is het een misdaad tegen de mensheid?

Giorgadze vertelt dat een van de eerste stappen van de huidige regering van het land was om dit centrum onder de jurisdictie van het Georgische Ministerie van Gezondheid te brengen. Het doel van deze stap was om de toenemende publieke bezorgdheid over de echte taken van dit lab te vermijden. Hij zegt dat er al minstens $ 300 miljoen aan dit project is uitgegeven. Het uiteindelijke bedrag blijft echter onduidelijk.

De gegevens die in het bezit zijn gekomen van Giorgadze omvatten 100.000 pagina's. Een voorbeeld van de verkregen gegevens is een Amerikaans octrooi voor de ontwikkeling van een op afstand bestuurbaar "toestel voor het in de lucht loslaten van muggen",gericht op het verspreiden van een "toxine geschikt om te worden overgedragen door een muggenbeet."
"De onderhavige uitvinding is in staat tot het afleveren van dodelijke en niet-dodelijke toxinen, waaronder elk middel dat kan worden gedragen en overgebracht door een mug", staat er in de octrooibeschrijving.

Het is nog steeds onduidelijk welke precieze rol het Lugar Center speelde bij de ontwikkeling van de genoemde wapens, zei Giorgadze, en hij roept op tot een beoordeling van de gelekte documenten door deskundigen.
Ondertussen hebben de documenten ook de aandacht getrokken van het Russische Ministerie van Defensie, dat heeft gezegd dat het zijn eigen onderzoek zal uitvoeren. "De documenten suggereren mogelijke schendingen van de (Biological Weapons Convention door de) Amerikaanse zijde, die de conventie in 1972 ratificeerde," zei het Russische ministerie in een verklaring.

Georgië heeft de berichtgeving hierover duidelijk verworpen. "Nee ... er zijn geheime experimenten uitgevoerd in dit centrum," vertelde een Georgische overheidsfunctionaris, Zurab Abashidze, aan journalisten. Het werk van het laboratorium noemt hij "absoluut transparant". Hij verwierp de vermeende experimenten op mensen als "absurd". Hij zei ook dat de faciliteit eigendom is van de Georgische regering en dat haar werk wordt gefinancierd door de Georgische autoriteiten.

Pentagon-woordvoerder Eric Pahon heeft de beschuldigingen "absurd" genoemd. Hij heeft ze evenwel niet tegengesproken.

Een speciale rol in deze affaire is weggelegd voor Thomas C. Weber, plaatsvervangend minister van Defensie in het Pentagon gedurende de periode 2009-2014, de rechterhand van Donald Rumsfeld. Tijdens zijn ambtsperiode heeft hij eroor gezorgd dat er 23,9 miljoen dollar werd overgemaakt naar de firma Metabiota.Weber is vandaag de dag werkzaam bij het bedrijf Metabiota, dat in het Lugar Center actief is (en er experimenteert met miltvuur).

Giorgadze schreef een open brief aan de Amerikaanse president en het Congres over deze kwestie:


An Open Letter to the U.S. President and Congress

Dear Mr.President, Congressmen and Senators:

We have received a volume of documents suggesting that the Lugar Center located around Tbilisi, Georgia, was engaged in experiments banned by the U.N. Convention of 1972 on the Prohibition of the Development, Production and Stockpiling of Bacteriological (Biological) and Toxin Weapons and on their Destruction.
To my mind, these documents need to be reviewed and evaluated by experts. I have no intentions to politicize the issue or to allege anybody. But I can neither keep secret the Center’s activity that may violate the Convention mentioned above.
Giving your friendly stance towards Georgian people, I call on you to set up an investigation into legality of experiments run by the Lugar Center’s personnel acting upon authorization of the Obama administration and under agreement with former President of Georgia, M.Saakashvili.
Neither I, nor my fellow citizens in Georgia and abroad want to see declassified papers in a few dozens of years – as we have already seen it in the recent past – which would confirm our today’s fears about biological and bacteriological experiments run on Georgians.
Georgian people will be sincerely grateful to you if you liberate our pained country, which the United Nations has put on the list of ‘Dying Nations’, from threats represented by dual-use biological and bacteriological experiments.

I hope for your understanding and support.

With kind regards,
The Head of Georgia Abroad Civic Movement
Igor Giorgadze
 

Afdrukken Doorsturen