De censuurverslaafden

Kritiek op het beleid van de heersende leiders (en het World Economic Forum) is ongewenst. Dat bleek al uit de massale strijd tegen vermeende "complottheorieën" (bv. Covid-19, mRNA-geninjectie, het WEF en massale censuur door Facebook en Twitter) die nu waar zijn gebleken. Ook in ons land liet de reguliere media de oren hangen naar de vaccinfabrikanten en veranderde vanaf de introductie van de "vaccins"  hun berichtgeving onder toejuiching van Big Pharma. Het waren vooral de alternatieve en vrije media die keer op keer op kritische inzichten wezen, terwijl de mainstream media braaf bleef en gehoorzaam aan de regeringsdoctrine. Het geduld van Brussel ten aanzien van "niet-gewenste" meningsvormen raakt op.Het is weer stil geworden in en rond Davos. Het World Economic Forum (WEF) zit er op, de circa 2.700 gasten zijn vertrokken. Ook in de mainstream media horen we slechts af en toe over WEF-onderwerpen. Men hoorde en hoort nog steeds bijna niets over het feit dat de Europese Unie, gebouwd op de fundamenten van het Derde Rijk en berucht over het benadrukken van de "europese waarden", in Davos iets propageerde dat alles in zich had.

De EU-commissaris voor Waarden en Transparantie en tegelijkertijd vicevoorzitter van de Europese Commissie, mevrouw Vera Jourova, wil de nog vrije en alternatieve media aanpakken. Tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos drong Jourová onder meer aan op de "demonetisering" van vrije en alternatieve media. Het voorwendsel: het bestrijden van “desinformatie” en “haatspraak”. Jourová ziet de EU als een absolute pionier en zou krankzinnige wetten tegen kritische feiten en meningsuitingen willen opleggen aan de EU, de VS en, idealiter, de hele wereld.

Het idee om de alternatieve media financieel uit te hongeren en zo te dwingen op te geven, is niet nieuw. De commissaris kwam een ​​jaar geleden op dit idee. In een artikel stond destijds: "Als onderdeel van een alomvattende poging om actie te ondernemen tegen bepaalde inhoud op het internet, heeft de Europese Commissie de grote digitale platforms opgeroepen om maatregelen te nemen om desinformatie op internet te “demonetiseren”.

Dat de Europese Commissie in overduidelijke grootheidswaanzin de ogenschijnlijk totalitaire aanpak van de EU verheft tot de enige echte oplossing voor de hele wereld, zorgt overigens voor hoofdschudden, vooral in de VS. Daar wordt het zogenaamde “Eerste Amendement”, dat in tegenspraak is met het opstellen van regels tegen vermeende “hate speech”, vaak nog steeds zeer serieus genomen:
"Het congres zal geen enkele wet maken die van invloed is op de oprichting van een religie of de vrije uitoefening van religie verbiedt, of de vrijheid van meningsuiting of de persvrijheid beperkt, of het recht van mensen om vreedzaam samen te komen en de regering te verzoeken om wangedrag recht te zetten."

Er is dus volgens Brussel sprake van "bepaalde inhoud". De Europese Commissie is duidelijk en spreekt van "opzettelijke valse meldingen". 
In wat de Europese Commissie heeft gezegd moet onderscheid worden gemaakt tussen "platforms" en "media". Ze riep de platforms op tot censuur. Ze zei: "Alles wat we willen dat de platforms doen, moet worden gedaan op een manier die we kunnen controleren". De grote platforms zouden daarom op verzoek van de EU moeten optreden tegen bepaalde media. De Europese Commissie wil echter nagaan of dit naar haar mening voldoende is. Ze wil daarom de onderdrukking van ongewenste media en hun inhoud ‘uitbesteden’. Eigenijk bedoelen ze dat andersdenkenden (dan zijzelf) de slechteriken zijn. Deze procedure is bedoeld om onderwerpen of artikelen die de Europese Commissie niet aanstaat te onderdrukken en te elimineren – vrijheid van meningsuiting of mening of niet en “don’t give a fuck about waarden”.

Zoals gezegd was dat ongeveer een jaar geleden. Er is in de tussentijd veel gebeurd, ook op Twitter. Elon Musk kocht de "Blue Bird" en beloofde hem weer vrijuit te laten zingen. Alle waarschuwingen, verwijderingen en blokkades op dit platform waren erg ondoorzichtig en Elon Musk meldt sinds 22 december vorig jaar in de "Twitter Files" hoe dit platform werd gemanipuleerd en onderdrukt. Precies wat er is gedaan, is gedaan dat op andere sites moet of zal worden gecensureerd. En Musk kondigde kort na de overname van Twitter aan dat "de vogel is bevrijd".

Veel leiders van Europa zijn verwant aan het WEF, en ze beseffen dat als de vrijheid van meningsuiting zou blijven toegestaan, ze verantwoordelijk zouden kunnen worden gehouden voor niet alleen het gedwongen vaccineren van europeanen maar ook de verschrikkelijke gevolgen van vaccinaties (die steeds meer in de openbaarheid komen). Dus hun vurige wens om Twitter aan banden te leggen is begrijpelijk - het is voorhun  zelfbehoud.

De aankondiging van Musk viel bij sommige mensen niet goed; bijvoorbeeld de Europese Commissie. Onmiddellijk na de aankondiging van Musk dat de vogel vrij was, nam Thierry Breton, EU-commissaris voor Interne Markt en Diensten en één van WEF’s “Global Leaders of Tomorrow” uit 1998, het woord en schreef op Twitter: "In Europa vliegt de vogel volgens onze regels". De arrogante mensen in Brussel praten altijd over Europa als ze de EU bedoelen. Maar er is een verschil.

Deze EU-regels zijn in de eerste plaats bedoeld om zogenaamde "hate speech", "desinformatie", "aanzetten tot terrorisme" en pedofiele inhoud tegen te gaan of snel te verwijderen. Bovenaan de lijst met te verwijderen inhoud staan ​​zogenaamde complottheorieën zoals bijvoorbeeld artikelen die afwijken van de mainstream mening over COVID-19, mondkapjes, mRNA-vaccinaties en verwondingen en sterfgevallen door vaccins, de oorlog in Oekraïne, enz. Europees commissaris Jourova lijkt bijna haar doel te hebben bereikt om vrije en alternatieve media te demoniseren, zoals ze aankondigde: “De Europese advertentie-industrie… heeft bevestigd dat het geen inkomsten zal genereren of degenen zal financieren die desinformatie verspreiden.”

Hieruit kan worden afgeleid dat de Europese Commissie tot in detail opsomt wat zij niet wil en wat in een hokje moet worden geplaatst als “desinformatie” en/of “hate speech”.

Inmiddels heeft Thierry Breton, zoals gezegd de censuurminnende commissaris voor de interne markt van de EU, gedreigd het Chinese socialemediaplatform TikTok uit het blok te weren als het de inhoud die hij en zijn collega's als problematisch beschouwen, niet censureert.

Volgens een verslag van Reuters uitte Breton de dreiging tijdens een videogesprek met TikTok-CEO Shou Zi Chew, waarin hij waarschuwde dat het Chinese socialemediaplatform zich moet houden aan alle regels die zijn uiteengezet in de nieuwe Digital Services Act (DSA) van de EU, anders moet hij de gevolgen onder ogen zien. "We zullen niet aarzelen om de volledige reikwijdte van sancties toe te passen om onze burgers te beschermen als uit audits niet blijkt dat ze volledig worden nageleefd", waarschuwde Breton naar verluidt.

Je zou de EU bijna kunnen kwalificeren als de "BV Censuur". Voor zover wij weten is het volgens de Nederlandse wet niet toegestaan te censureren. Maar de Europese Commissie, die haar mond altijd vol heeft over de Europese normen en waarden, ziet de zaken echter in detail heel anders. Dat blijkt alleen al uit het feit dat op last van Brussel Russische nieuwsmedia voor EU-burgers op "normale" wijze ontoegankelijk zijn gemaakt.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][26 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen