CIA's dodelijke "spanningsstrategie" om Rusland te vernietigen

Al geruime tijd voor de Russische speciale militaire operatie, de inval in Oekraïne, plande de Amerikaanse regering onder ondermijningsoperaties in Rusland.
Maandag werd de vliegbasis Engels van de Russische Federatie in de regio Saratov, bijna 650 kilometer van Oekraïne, voor de tweede keer aangevallen sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne.

“Het Russische ministerie van Defensie zei dat het incident plaatsvond in de vroege uren van maandag en dat drie militairen werden gedood door puin op de vliegbasis Engels, waar Tu-95 en Tu-160 strategische bommenwerpers met nucleair vermogen zijn gehuisvest die betrokken waren bij het lanceren van aanvallen op Oekraïne in de 10 maanden oude oorlog”, meldde de Associated Press.

Er zijn een aantal aanvallen geweest in Rusland - in Koersk, de stad Bryansk, het dorp Staraya Nelidovka in de Belgorod-regio en de militaire vliegvelden in Dyagilevo in de Ryazan-regio, naast Engels.De aanvallen op de gasinfrastructuur vonden plaats voordat Rusland aankondigde dat het de leveringen aan Azerbeidzjan via de Yamal-Europe-pijpleiding zou hervatten.

De oorlogspropaganda van de mainstream media heeft de aanvallen aan Oekraïne toegeschreven. Echter, volgens de Daily Express, zei Jack Murphy, omschreven als een voormalige "US Army Special Operations-agent", vorige week dat de inlichtingendiensten van de NAVO en de VS agenten in Rusland hebben geloodst en hen hebben opgedragen kritieke infrastructuur aan te vallen in een poging om "chaos" in het land te creëren. Winkelcentra, gaspijpleidingen en brandstofdepots hebben de afgelopen maanden allemaal schade opgelopen in heel Rusland, waarbij Murphy wees op een door de CIA geleide campagne van geheime 'sabotage'.

Murphy schrijft op zijn website dat de "campagne betrekking heeft op lang bestaande zogenaamde slapende cellen die de geallieerde spionagedienst heeft geactiveerd om de invasie van Moskou in Oekraïne te belemmeren door een geheime oorlog achter de Russische linies te voeren."

Hoewel er op de grond in Rusland geen Amerikaans personeel betrokken is bij de uitvoering van deze missies, leiden en controleren paramilitaire officieren van de CIA de operaties, volgens twee voormalige inlichtingenfunctionarissen en een voormalige militaire functionaris. De paramilitaire officieren zijn toegewezen aan het Special Activities Centre van de CIA, maar gedetacheerd bij het European Mission Center van de CIA, zeiden de twee voormalige inlichtingenfunctionarissen. Het gebruik van een geallieerde inlichtingendienst om de CIA een extra laag plausibele ontkenning te geven, was een essentiële factor in het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de aanvallen goed te keuren, aldus een voormalige functionaris van de Amerikaanse Special Operations.

Er is voldoende bewijs dat de CIA al lang betrokken is bij juist dit soort sabotageoperaties. Voorafgaand aan de oprichting van de CIA produceerde de voorganger van het bureau, het Office of Strategic Services (OSS), in 1944 een sabotagehandboek.

“Sabotage varieert van zeer technische coup de main-handelingen die een gedetailleerde planning vereisen en de inzet van speciaal opgeleide agenten, tot ontelbare eenvoudige handelingen die de gewone individuele burger-saboteur kan uitvoeren”, wordt in de handleiding gemeld in de inleiding.

Sindsdien heeft de CIA haar sabotagetechnieken aangescherpt. In "At the Abyss: An Insider's History of the Cold War" , schrijft Thomas C. Reed, een voormalige secretaris van de Amerikaanse luchtmacht die destijds in de National Security Council diende, dat de CIA, onder leiding van de beruchte baas William Casey, verantwoordelijk was voor een ontploffing van een aardgaspijpleiding die in 1982 de zwakke Sovjet-economie lamlegde.

“Om de Sovjet-gasvoorziening, de harde valuta-inkomsten uit het Westen en de interne Russische economie te verstoren, werd de pijpleidingsoftware die de pompen, turbines en kleppen moest aandrijven, geprogrammeerd om na een behoorlijke tussenpoos in de war te raken. de pompsnelheden te resetten en hetzelfde bij klepinstellingen, om drukken te produceren die veel verder gaan dan acceptabel zijn voor pijpleidingverbindingen en lassen," schrijft Reed.

Het National Security Archive heeft een groot aantal documenten over sabotageoperaties van de CIA. Uit de inleiding:
"De geheime operaties van de Central Intelligence Agency zijn een element van de voorhoede van de macht in het buitenlands beleid van de VS. Maar de CIA is geen lone ranger die voor eigen rekening saloons beschiet. Een senior interagency-groep binnen de regering van de Verenigde Staten fungeert als het opperbevel van de geheime oorlog."

Murphy merkt op dat elke “geheime actie van Amerikaanse agentschappen moet worden goedgekeurd door een presidentiëel besluit”, dus we kunnen er gerust van uitgaan dat president Biden sabotageoperaties in Rusland heeft ondertekend. Bovendien ondertekende president Obama ruim vóór de Russische Speciale Militaire Operatie "een besluit voor geheime acties tegen Rusland voordat hij zijn ambt verliet", en de bevinding "bevatte taal over sabotageoperaties, volgens een voormalig CIA-functionaris."

Met andere woorden, de merikaanse regering had ruim vóór de Speciale Militaire Operatie ondermijningsoperaties in Rusland gepland, in feite een voortzetting van decennia van sabotage en geheime operaties gericht op de Sovjet-Unie en, na haar val, de Russische Federatie.

Na de door de Amerikaanse regeing georkestreerde staatsgreep in Kiev begon een "geallieerde spionagedienst" met het runnen van slapende cellen in Rusland, een "uitgebreid netwerk" met inbegrip van "dekmantelbedrijven die waren opgericht als platforms om dergelijke operaties achter de linies te ondersteunen". Ze gaan minstens 20 jaar in tijd terug, waardoor wordt onthuld dat de sabotageoperaties minstens twee decennia ouder waren dan de Russische inval dit jaar.

De CIA had stay behind armies gevormd - 'achterblijvende legers' - zogenaamd om een ​​onwaarschijnlijke Sovjet-invasie in Europa te weerstaan, en deze waren betrokken bij terroristische acties die bedoeld waren om de bevolking af te schrikken om op socialistische, communistische en andere linkse politieke partijen te stemmen.

De geheime tak van de CIA, het Office of Policy Coordination, onder leiding van Frank Wisner, zette de achterblijvende legers van Europa op. Met de naam Operatie Gladio richtte de CIA paramilitairen op in Frankrijk ("Plan Bleu"), Italië, Nederland, Oostenrijk, Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland (onder leiding van voormalig SS-officier Hans Otto), Portugal, Griekenland, Spanje en Turkije, blijkbaar allemaal getraind door de NAVO in "onorthodoxe oorlogsvoering" om tegen Rusland in praktijk te brengen.

Tijdens de Koude Oorlog werkte de CIA nauw samen met neonazi's in Oekraïne en groepen emigranten. Project Aerodynamic (voorheen Cartel, Androgen, Aecarthage, tussen 1949 en 1970) concentreerde zich op anti-Sovjetoperaties, grotendeels beperkt tot propaganda. Dit hield in dat de Amerikanen nauw moesten samenwerken met ultranationalisten die al lang één doel voor ogen hadden: de moord op etnische Russen in Oekraïne.


Al in 1949 gebruikte de CIA Oekraïne – en Wit-Rusland, Polen en de Baltische staten – als uitvalsbasis om de Sovjet-Unie te ondermijnen. Het doel van Operatie Red Sox was om "ongekend inzicht te geven in de plannen van Moskou in Oost-Europa - en, indien mogelijk, om het Sovjetimperium zelf te helpen uiteenvallen", aldus Politico. Bovendien was de CIA "ontluikende nationalistische bewegingen in Oekraïne aan het stoken" en over de hele Balkan.

Elders in Europa rekruteerde de CIA rechtsextremisten om deel te nemen aan verschillende terroristische aanslagen, zoals bleek tijdens het proces tegen de Italiaanse fascist Vincenzo Vinciguerra, een lid van Ordine Nuovo (“Nieuwe Orde”), een extreemrechtse culturele en buitenparlementaire politieke en paramilitaire organisatie. Het deelde een motto met de nazi-Waffen-SS.

De Movimento Politico Ordine Nuovo organiseerde terreuraanslagen die aan linkse groeperingen werden toegeschreven. De aanslagen omvatten het bombardement op de Piazza Fontana in Milaan in 1969, waarbij 16 mensen om het leven kwamen, en in 1970 het bombardement op de trein Rome-Messina, waarbij 6 doden en 100 gewonden vielen. Deze terreuraanslagen werden een "spanningsstrategie" genoemd.

De recente sabotageoperatie van de CIA en de NAVO, legt Murphy uit, is slechts één van de vele pogingen om Poetin en de Russische Federatie te ondermijnen en neer te halen.

De campagne van de NAVO-bondgenoten onder toezicht van de CIA is slechts één van de vele geheime operaties die westerse landen in Rusland ondernemen, volgens twee voormalige Amerikaanse functionarissen voor speciale operaties. Gealarmeerd door de Russische invasie in februari hebben andere Europese inlichtingendiensten lang sluimerende verzetsnetwerken geactiveerd [Operatie Gladio] in hun eigen land, die op hun beurt agenten naar Rusland hebben gestuurd om chaos te creëren zonder hulp van de CIA, vertelde een voormalige Amerikaanse militaire functionaris. Bovendien voeren, zoals algemeen is gemeld, de Oekraïense inlichtingendiensten en speciale operatietroepen hun eigen operaties uit achter de Russische linies.

Kortom, er is een gezamenlijke inspanning van meerdere naties om Rusland van binnenuit aan te vallen, een poging die Rusland ongetwijfeld als een bedreiging voor zijn nationale veiligheid beschouwt. Vladimir Poetin heeft bij verschillende gelegenheden gezegd dat Rusland zal reageren op existentiële bedreigingen met tactische kernwapens. Poetin en zijn generaals zullen ons inziens verder escaleren in Oekraïne als de CIA en haar saboteurs zich richten op civiele en militaire doelen diep in Rusland.

De speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne is waarschijnlijk begonnen als een laatste redmiddel om de integriteit van de rode lijnen van de nationale veiligheid in dat land in het bijzonder en in de regio in het algemeen te handhaven die door het door de VS geleide Westen werden overschreden bij het nastreven van zijn grootse strategische complot om de afnemende unipolaire hegemonie te herstellen.

Dat complot, noodzakelijk voor de Amerikaanse regering en haar zogenaamde partners (lees: vazalstaten), zal alles uit de kast halen in een poging om Rusland en China te vernietigen, twee grote concurrenten die werken aan een multipolaire wereld die vrij is van de dwingende en vaak dodelijke politiek van de neoliberale orde. en zijn handhavers, de CIA, het Pentagon, en in eigen land met de FBI, DHS en andere 'partners', waaronder Silicon Valley's sociale media-reuzen die ketters excommuniceren en het eeuwige oorlogsverhaal van de staat breed uitdragen.

De mainstream media in het Westen - we hebben het vaker geschreven - blinken uit wat betreft eenzijdige (anti-Russische) berichtgeving, en blijven de burgers bestoken met dat soort propaganda. Neem de recente berichten over de VS die bevestigden dat zij Patriot-raketten naar Oekraïne zullen exporteren. Ze zouden er echter goed aan doen hun verwachtingen te temperen over de impact die die raketten zullen hebben op het verloop van het aanhoudende conflict. De waarheid is dat ze niet de game-changers zijn waarvan de vaak in talkshows uitgenodigde gepensioneerde leunstoel-militaren (en dito politici) - u kent ze vast wel - zichzelf overtuigden dat die Patriots dat wèl zijn, terwijl het meestal slechts een pr-oefening is die is ontworpen om te laten zien dat de VS ondanks de huidige patstelling hun interesse in deze proxy-oorlog niet verliezen.

Zelfs een voormalig bevelhebber van het Amerikaanse leger in Europa, gepensioneerd luitenant-generaal Mark Hertling, vertelde CNN dat waarnemers geen hoop moeten koesteren over de Patriots. Volgens hem: “... pikken deze systemen niets op en bewegen ze zich niet over het slagveld. Je plaatst ze ergens waar je meest strategische doelwit wordt verdedigd, zoals een stad, zoals Kiev. Als iemand denkt dat dit een systeem wordt dat verspreid is over een grens van 500 mijl tussen Oekraïne en Rusland, dan weten ze gewoon niet hoe het systeem werkt.”  Ook de directeur van het Missile Defense Project bij CSIS, Tom Karako, is hier duidelijk over: “Dit is geen systeem dat achter drones of kleinere ballistische raketten aan gaat. Kan het dat? Absoluut. Maar als je het hebt over het neerhalen van een drone van $ 20.000, of een ballistische raket van $ 100.000 die Rusland koopt, met een raket van $ 3-5 miljoen, dan levert dat je niet veel op qua investering. Wat het kan doen, is dat het de lage en middelgrote systemen vrijmaakt om achter dat soort doelen aan te gaan."

Het is duidelijk dat deze wereldberoemde westerse militaire experts iedereen waarschuwen dat de Patriots niet zijn wat mensen op sociale media hebben gefantaseerd. Meer dan waarschijnlijk zullen ze alleen Kiev en een paar andere grote steden verdedigen, maar zelfs dan zullen ze alleen conventionele luchtaanvallen afschrikken en misschien een paar van de grotere raketten van Rusland onderscheppen, omdat een kosten-batenanalyse van het afschieten van een raket van3- 5 miljoen naar een drone van $ 20.000 nergens op slaat. Het zal ook veel tijd kosten om de Oekraïners te trainen.

De oorlog tegen etnische Russen in Oekraïne – bedacht door de Amerikaanse regering na de georkestreerde staatsgreep tegen een democratisch gekozen en Russisch-vriendelijke regering in 2014 – zal doorgaan totdat, net als Afghanistan, de huidige realiteit als  onvermijdelijk hardnekkig zal blijken te zijn en door het Westen de beslissing wordt genomen om zich terug te trekken (hoewel het dan als iets anders wordt voorgesteld), voor miljarden dollars aan militair materieel achterlatend en de levens opgevend van in de steek gelaten collaborateurs. U zult het déjà-vue wel herkennen.

Voor de onbepaalde toekomst zal de CIA proberen een ondergronds leger van neonazi's en gelijkgestemden op de been te brengen en houden om een ​​guerrillaoorlog met lage intensiteit te voeren in de Russische "geannexeerde" (maar door referenda gerealiseerde) Krim, Luhansk, Donetsk en binnenkort Marioepol, Zaporizhia, Kryvyi Rih en Odessa (de laatste vier stemden ook overweldigend om door Rusland te worden "geannexeerd").

Dit zal de volgende fase van de oorlog zijn, aangezien het tot de Amerikaanse marionet Zelensky en zijn door schulden op de been gehouden beschermheer van de Amerikaanse regering doordringt dat het verslaan van Rusland aan zijn eigen grens onmogelijk is zonder een paar thermonukes in de richting van Moskou te werpen.

Poetin besloot niet om kernwapens te gebruiken toen de oorlogspropaganda van de mainstream media triomfantelijk (en ten onrechte) verklaarden dat hij in een hoek was gedreven. Wat betreft de Amerikaanse regering, als en wanneer het zelf in een hoek wordt gedreven  terwijl de wereld multipolair wordt in de afwijzing van armoede-inducerend neoliberalisme, is er geen garantie dat de Amerikanen niet zullen uithalen met kernwapens en het proces beginnen om het leven op de planeet te beëindigen.
[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][27 december 2022]

 

Afdrukken Doorsturen