2023 - een nieuw jaar van eeuwigdurende oorlog

Eeuwigdurend, omdat er altijd verzet zal zijn tegen de neoliberale nachtmerrie.
Het ziet er niet goed uit voor het nieuwe jaar.

Het lijkt erop dat we op het punt staan ​​het point of no return in de eeuwige oorlog binnen te gaan, of al zijn binnengegaan.

Het is meer dan één oorlog, hoewel de grote nu in Oekraïne woedt.

Wit-Rusland schoot één van de drones van Kiev neer. Het zoekt een excuus om troepen naar Oekraïne te sturen. Recente video's van meerdere treinladingen tanks, militaire voertuigen en oorlogsmaterieel op weg naar de grens werden inmiddels al op sociale media geplaatst.

De Russen hebben gezworen de Amerikaanse-NAVO-wapens die het conflict aanwakkeren te onderscheppen en te elimineren.

Het ziet er naar uit dat dit nog lang gaat duren. Het zal duren totdat de een of de ander tot het uiterste wordt gedreven. Dan zijn alle weddenschappen ongeldig geworden. Rusland wordt zogenaamd in een hoek gedreven, zoals de oorlogspropaganda die de westerse mainstream media graag keer op keer herhalen, omdat effectieve leugens herhaling nodig hebben, zoals Hitler en nazi-propagandist Joseph Goebbels wisten.

Ondertussen hebben de Israëli's van de gelegenheid gebruik gemaakt om de meest rechtse regering tot nu toe te vormen, in elkaar geflanst door Bibi Netanyahu, de man onder een eeuwige donkere wolk van corruptie. Het is een coalitie van zionistische kolonisten die vastbesloten zijn de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Met andere woorden, doorgaan met het verdrijven van Palestijnen, dat wil zeggen hen etnisch zuiveren, cultuur en erfgoed vernietigen, hele dorpen wegvagen, putten vergiftigen en miljoenen in vluchtelingen veranderen, een plan decennia geleden bedacht en gecoördineerd toen de Israëlische staat werd opgericht in 1948, op gestolen land. Het is de niet zo verborgen agenda van de radicaal-rechtse zionisten in Israël. Als de mensen in Israël niet op hen hadden gestemd, zouden ze uiteindelijk toch regeren. Verkiezingen zijn - ook daar - in wezen zinloos. De zionistische agenda is van primair belang, het gaat de veiligheid en het welzijn van de burgers te boven. Het is de kern, de kern van de ideologie van de Israëlische staat – zich ontwikkelend met genocidaal racisme, etnische zuiveringen, de moord op kinderen en journalisten, de oprichting van een zionistisch meesterras, het opleggen van tweede- en derderangsstatus aan ongelukkige niet-joden. Niets hiervan wordt vermeld in de mainstream media.

In het grootste deel van de wereld heerst de mening dat Israël een apartheidsstaat is waar niet-joden, vooral Palestijnse Arabieren, een gehate en verafschuwde onderklasse vormen. Decennialang heeft de Amerikaanse regering de Israëlische slow-motion (nu met snelheid  opgevoerd) ondersteunde verwijdering van de Arabische bevolking in Jeruzalem, en nu de Westelijke Jordaanoever, binnenkort met volledige annexatie.

Er zal hierover niet gestemd worden, niet zoals in de Krim, Donetsk en Loehansk. Zelfs Arabische bedoeïenen in de Negev-woestijn worden lastiggevallen, geslagen en bedreigd. Ze hebben een van de hoogste geboortecijfers ter wereld en dat jaagt het zionistische Israël de stuipen op het lijf. Het is een demografische bom die Israël wanhopig probeert te kortsluiten.

Servische en Albanese tribale krankzinnigheid die weergalmt uit de 13e eeuw dreigt te ontploffen, een andere pijnlijke plek in Europa's overgeërfde post-Sovjet-onderbuik. Verloren is de les van de imperiale ambitie van Oostenrijk-Hongarije en zijn oorlogszuchtige samenzweerderige buren meer dan honderd jaar geleden met de moord op een hoog lid van de heersende elite en zijn vrouw in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina, in de buurt van Kosovo. Het is de geboorteplaats van de eerste echt gruwelijke, gemechaniseerde en artillerie-zware oorlog in de geschiedenis, waarbij miljoenen mensen op wrede wijze werden gedood door bommen, kogels, gas, blootstelling aan de elementen en ziekte.

Weinig mensen zijn gealarmeerd. Sommigen maken zich echter zorgen over oorlog, over een nucleaire oorlog. In peiling na peiling is men het erover eens dat er een vredesakkoord tussen Oekraïne en Rusland moet komen. Maar de Amerikaanse regering negeert alle smeekbeden, ploegt door en dicteert niets over de onderhandelingen. Haar vazalstaten in Europa slikken alle dictaten uit Washington. Geen vredesakkoord. Zelensky moet beslissen of er onderhandelingen plaatsvinden, kondigde Antony Blinken, het hupje van Joe Biden, aan. In één adem vertelde hij de wereld dat het idee gevestigd is om Rusland te "verzwakken". Neem Irak, Syrië en Libië als voorbeeld van hoe dat werkt. Niet zozeer veroveren als wel tot puin herleiden en er een kerkhof van maken. Er voor zorgen dat er geen serieuze concurrenten zijn.

Waanvoorstellingen heersen oppermachtig, aangespoord door verzonnen propagandamedia. Oekraïne wint. Rusland zal op gebogen knieën aan de onderhandelingstafel gaan zitten, vernederd, zich overgeven aan de opperste wereldheerschappij, de Amerikaanse regering, spiermachine voor de financiële en transnationale bedrijfselite. Poetin zal worden geconfronteerd met oorlogsmisdaden en zal misschien net als Slobodan Milošević in de gevangenis sterven (gif wordt verondersteld). Maar het is volslagen onzin, de slechtste propaganda.

Noord-Korea, Zuid-Korea. Drones steken de grens over. Zuid-Korea steekt 440 miljoen dollar in een poging om te voorkómen dat Noord-Korea's kant-en-klare drones zijn luchtruim binnendringen. De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-Yeol heeft militaire oefeningen bevolen. Tijdens de zesde uitgebreide plenaire vergadering van het 8e Centraal Comité van de partij beloofde Kim Jong-un van Noord-Korea het geïsoleerde communistische land verder te militariseren. Hij beloofde ook "gedurfde militaire stappen" tegen Japan te nemen, kenmerkend voor de militaire opbouw ervan tot die van het keizerlijke Japanse rijk voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog.

O ja, voordat we het vergeten: Iran. Een land om gebombardeerd te worden. Meer dan ooit. Israël is klaar, ongeduldig. De Amerikaanse regering en Israël hielden oorlogsoefeningen om Iran aan ta pekken, met ontelbare duizenden doden, mogelijk zelfs een regio- of wereldwijde nucleaire catastrofe te creëren terwijl reactoren en verrijkingsfaciliteiten aan gruzelementen worden geblazen.

Als de Amerikaanse regering en Israël iets hebben aangetoond, dan is het wel dat je niet alleen een land binnenvalt, zijn leger verslaat en zijn leiders vermoordt, je vernietigt ook zijn infrastructuur, bestraffing en zorgt voor ondervoeding van zijn mensen. Het proces is bijbels en middeleeuws. Het krijgt urgentie door de voortdurende bewering dat Poetin op het punt staat de wereld te bombarderen.

Er wordt gezegd dat Iran kernwapens heeft. Behalve dat het dat niet heeft. Inlichtingendiensten hebben het keer op keer verklaard. Iran heeft geen bom gemaakt, het is niet van plan een bom te maken, en het heeft gezegd dat het gelooft dat atoombommen ongodsdienstige wangedrochten zijn. Zelfs als dat een leugen is, heeft Iran geen logische reden om Israël te bombarderen, wetende dat het door de gecombineerde krachten van de Amerikaanse regering, Israël en waarschijnlijk de NAVO tot een radioactief parkeerterrein zou worden gereduceerd.

Iran heeft een bom nodig. Nucleaire bommen zijn game-changers. Ze informeren tegenstanders op dramatische wijze over het verlangen om met rust gelaten te worden, vrij van de neoliberale nachtmerrie. Zie Noord-Korea.

Iran is aan alle kanten omringd door een nucleaire VS. Vanuit het noorden, door het met kernwapens bewapende Israël, hoewel Israël liegt over zijn kernwapens. Weinigen noemen Israëlische kerncentrales in de Negev-woestijn (Dimona). Het kan niet worden uitgesloten dat Israël Iran aanvalt, zoals het voortdurend en luid belooft, dat Iran op zijn beurt de niet-aangegeven kernwapens van Israël zal aanvallen.

De gedachte van Israël is om iedereen overal te bombarderen. Het wordt afgedaan als complottheorie.

Iran is de slechterik. Het bestaan ​​ervan bedreigt de aangewezen hegemonie-cliënt van het Midden-Oosten, het kleine apartheids-Israël. Het heeft geweigerd zich te onderwerpen aan de neoliberale moloch.

Alle concurrenten moeten worden uitgeschakeld. Dat is de eerste regel van verenigde neoliberale en neoconservatieve facties. Doodt de concurrentie als ze niet gepast reageren op steekpenningen en bedreigingen. Er zal bloed vloeien. Gegarandeerd.

Flauwe, verzonnen beschuldigingen gaan eraan vooraf. Massavernietigingswapens. Irrationele en apocalyptische mullahs die Israël willen vernietigen. Minderheden worden mishandeld. Baby's werden uit couveuses gegooid. Serviërs vermoorden Albanese oma's. Russen verkrachten, vermoorden en verwijderen mede-Oekraïeners met geweld. Herhaalde en opeenvolgende schendingen van de Geneefse Conventies. Maar let voor niet op westerse schendingen, talrijker dan alle andere. De onmisbare VS krijgt een vrijbrief. Het gebruikt moord waar en wanneer het wil, net als de psychopathische seriemoordenaar van dienst.

Turkije en de Koerden delen vijandige stammen. Turkije wil Syrië binnenvallen. Weg met de Koerdische separatisten voor eens en voor altijd. Ondertussen blazen Turkije en Cyprus oude hotspots op en creëren ze nieuwe. Meestal rond gasexploratie.

Overal oorlog, gevaarlijker dan de oude Koude Oorlog.

Alles zal overlopen in het nieuwe jaar. We weten niet of we het nieuwe jaar dóórkomen zonder een ernstige escalatie in Oekraïne, of de Straat van Taiwan, of Taiwan zelf, dat de Amerikanen hebben beloofd te verdedigen, laat staan ​​dat de Amerikaanse regering daar geen belang heeft bij de nationale veiligheid, of in Syrië, Somalië, Irak, Libië, Libanon, Oekraïne, bijna overal waar het zijn soldaten en doodsmachines heeft opgesteld.

2023 wordt weer een jaar in de eeuwige oorlog van de onmisbare natie. Voor altijd omdat er altijd verzet zal zijn tegen de neoliberale nachtmerrie. We kunnen alleen maar hopen dat dit verzet, en de reactie daarop, niet zal resulteren in het uitsterven van al het leven op onze planeet.
[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][31 december 2022]

 

Afdrukken Doorsturen