Westerse politici kiezen voor actieve rol in Oekraïne-oorlog

Het is de triomf van onverantwoordelijkheid en onderwerping aan Amerikaanse belangen ten koste van Europese burgers:  een stoet van binnen- en buitenlandse politici en mainstream media moedigen de tankleveringen door westerse landen aan. De burgers van de lidstaten van de EU worden steeds dieper in de Oekraïne-oorlog gerommeld.Dat het Duitse buitenlandse en oorlogsbeleid in de VS wordt gemaakt blijkt uit het feit dat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz voor niet alleen de verlenging, maar ook de verheviging van de oorlog in Oekraïne heeft aangekondigd de veelbesproken gevechtstank Leopard 2 aan Oekraïne te zullen leveren. Dat melden diverse Duitse media gisteren al, op de kop af precies 80 jaar nadat de Duitse Wehrmacht haar laatste vliegveld bij Stalingrad verloor. Eerder kwam van The Wall Street Journal het bericht dat de Amerikanen - ver weg van het Europese slagveld - bereid zouden zijn om Abrams-tanks te sturen. Het persbericht van de Duitse bondsregering is hier te lezen.

Duitsland gehoorzaamt dus aan de wil van de VS en besluit tot actieve, aanvallende deelname aan de transatlantische gepantserde coalitie. Ongeveer 100 Leopard-tanks uit verschillende Europese landen waaronder Duitsland en binnenkort ook Abrams-tanks uit de VS zullen als het aan het Westen ligt de Donbass binnenrollen. De eerste stemmen in Berlijnse regeringskringen zouden al spreken over straaljagers en aanvalshelikopters.

Ondertussen is het Zelensky-regime wanhopig. Het verliest naar verluidt meer dan 300 soldaten per dag in Oost-Oekraïne. De laatste poging van het gedoemde regime om manschappen en buitenlands oorlogsmaterieel in te zetten tegen een langzame en overweldigende Russische opmars in Donbass lijkt volledig te mislukken. Het regime is nu bezig met het ontvoeren van potentiële kogel-opvangers in de oblast Zakarpattia (Ruthenië), gelegen in de Karpaten in het zuidwesten van Oekraïne, tussen Slowakije, Hongarije en Roemenië. “Vanwege zware verliezen, die alle voorgaande overtreffen, worden radicale methoden gebruikt om het aantal [troepen] aan te vullen. Volgens lokale bronnen zijn de Oekraïense autoriteiten van plan om tegen de lente 10.000 mensen uit Transkarpatië op te roepen”, vertelden Hongaarse journalisten aan EuroWeekly.


Volgens de waarnemingen van het nieuwsmedium in Boedapest kan deze gedwongen dienstplicht in het Oekraïense leger “bijna een ontvoering van mensen worden genoemd. Bovendien hebben de vervolging en ontneming van eigendommen van de overgebleven Hongaren een ongekend wreed niveau bereikt in Transkarpatië.”

De gedwongen dienstplicht van etnische Hongaren in Transkarpatië heeft een politiek aspect. Viktor Orbán, de premier van Hongarije, is een criticus van de oorlog in Oekraïne. Als reactie hierop hebben de ultranationalisten in Oekraïne Orbán toegevoegd aan de dodenlijst van Mirotvorets.

Ze zijn nu bereid wraak te nemen op de gemiddelde Transkarpaten van Hongaarse afkomst door hen te ontvoeren en in de Russische vleesmolen te gooien. De ultranationalisten van Oekraïne geloven dat alle etnische minderheden – Roemenen, Wit-Russen, Krim-Tataren, Bulgaren, Hongaren, Polen, Joden en Armeniërs – Untermenschen zijn die etnisch gezuiverd moeten worden. Desondanks krijgen ook zij volledige steun van de Europese Unie met haar "normen en waarden".

Door de rechten van minderheden te schenden vervreemdt Oekraïne zijn naaste NAVO-bondgenoten in de regio juist nu het hen het hardst nodig heeft. Oekraïne voert de verkeerde oorlog – een discriminerend beleid ten aanzien van zijn eigen loyale etnische minderheden - en bereikt zo het resultaat dat Rusland wil: spanningen hoog houden, provocaties organiseren en Oekraïners verdelen over etnische groepen. De mishandeling van minderheden door Oekraïne wordt evenwel genegeerd door de westerse regeringen en hun oorlogspropagandamedia.

Zelensky schreeuwt al weken om meer en zwaardere wapens uit het Westen, en het zal niet alleen bij tanks blijven. Het volgende komen zoals we zojuist schreven de gevechtsvliegtuigen in beeld, en als Rusland de daad bij het woord voert en deze westerse "oorlogsverklaring" (de tanks zijn aanvalswapens, in tegenstelling tot eerder wapentuig wat defensief was) als zodanig interpreteert, zullen vervolgens westerse manschappen naar het front gestuurd (moeten) worden. Want Rutte heeft gezegd dat ons land - al moet het jaren duren - Rusland blijft bestrijden, want "de Oekraïense oorlog is ook onze oorlog".  En Rutte kan dan wel volhouden dat wij geen partij in deze oorlogssituatie zijn, maar wijij zijn wel degelijk partij in de oorlog zodra de "andere kant" ons als zodanig classificeert en militair dienovereenkomstig handelt.

Met de geplande levering van tanks (waarschijnlijk inclusief munitie met verarmd uranium, waarvan de gevolgen zichtbaar zijn in Irak en Servië) stelt de regering Rutte IV de bevolking bewust bloot aan potentieel catastrofale schade. Deze regerende coalitie lijkt het IQ van een kokosnoot te hebben en kent geen rode lijnen meer: ​​niet alleen militair, diplomatiek en politiek, maar ook historisch. Gemeenschappelijke kenmerken van hun "beleid" en handelen: onverantwoordelijkheid, geen actieve herinnering aan de recente geschiedenis en onderdanigheid aan Amerikaanse belangen.

Wat niet wordt benoemd is dat het sturen van de Leopard-tanks naar Oekraïne niet alleen van militair, maar ook van economisch belang is voor - inderdaad - de VS. Immers: vroeg of laat (eerder: vroeg) zullen deze tanks gebombardeerd worden om ergens in de Donbass gesloopt te worden. De tanks zullen later (moeten) worden vervangen door Amerikaanse Abrams. Gefinancierd door miljarden aan belastinggeld. Voor Washington betekent het een versterking van de invloed op het veiligheidsbeleid in Europa. Omdat tanks het hart vormen van een modern leger. Washington zal dan ook als de grote winnaar uit de strijd tevoorschijn komen: het profiteert (nu al) van de steeds dramatischer wordende militaire escalatie in Europa.

Niet alleen Duitsland maar de meeste westerse landen hebben niets geleerd van de geschiedenis, en hoe bestaat het dat juist een Duitse regering opnieuw gevechtstanks in stelling brengt tegen Rusland, dit keer niet rechtstreeks maar via Oekraïne, op weg naar het front.
Hoe naïef moet je zijn om te denken dat je een kernmacht op de knieën kunt krijgen?

Met een paar drukken op de knop kunnen EU-lidstaten waar kernwapens staan opgesteld (waaonder ons land) verpulverd worden als de hele wereld in een nucleair inferno wordt gestort. Kunnen politici hun geweten echt verzoenen met het nemen van dit risico?

Wanneer zullen de oorlogsstokers in de politiek en de journalistiek het begrijpen? Decennialang hebben de VS verklaard dat Oekraïne hun voorpost moet worden om het Euraziatische continent te domineren. En daarom bewapenen de VS Oekraïne al jaren. En daarom schreef de Rand Corporation in 2019: “De Amerikaanse levering van dodelijke wapens aan Oekraïne zal de kosten in bloed en geld voor Rusland verhogen.”

Om hun geostrategische doelen te bereiken, zijn de Verenigde Staten de afgelopen jaren begonnen anderen ervoor te laten vechten. In Europa willen ze Duitsland het voortouw laten nemen in hun (tot op heden proxy-) oorlog tegen Rusland. Het is obegrijpelijk dat juist "linkse" partijen bereid zijn, of ze het nu in de gaten hebben of niet, hun landen te laten slepem in die Amerikaanse oorlog tegen Rusland (en straks: China).

Het besluit van de Duitsers om weer tanks naar het front te sturen is een uiterst gevaarlijke escalatie die ons naar een derde wereldoorlog kan (zal) leiden. Geen politicus denkt aan de-escaleren en om de VS, de EU en de NAVO te dwingen onmiddellijk initiatieven te ontplooien om vredesonderhandelingen te starten. In Rusland wordt de roep om (vooreerst) de VS, Duitsland en Frankrijk als strijdende partijen te erkennen des te luider. Met name de tweede rij (waaronder Dimtri Medvedev) achter Poetin heeft posities die oproepen tot harder optreden tegen het Westen.

Er is ook een militaire reactie op de nieuwe escalatie. Rusland stationeert nu kernwapens op de Krim en Wit-Rusland, waar het ook grote hoeveelheden militair materieel naartoe verscheept. Een nieuwe invasie via Wit-Rusland richting Kiev zou op dit moment als een verrassing komen. Maar de gepensioneerde leunstoelgeneraals die bijna dagelijks in talkshows denken te kunnen doen dat wat Diederik Gommers op medisch gebied deed, zijn het eens met westerse militaire analisten: die houden rekening met een nieuw offensief in Donbass, waar de strijd om Bakhmut voortduurt, en waar Rusland langzame maar gestage vooruitgang boekt.

De gevaarlijke huidige ontwikkeling zou niet mogelijk zijn zonder het oorlogstromgeroffel van de mainstream media. Naar onze mening leggen veel journalisten (of wat daar voor doorgaat) op dit moment veel schuld op hun schouders door verbale oorlogszucht - net als veel politici. Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zegt ronduit waar het uiteindelijk op uitdraaitt: "Rusland moet weten dat een nucleaire oorlog nooit gewonnen kan worden." De veiligste Amerikaanse nucleaire bunker ter wereld bevindt zich in Cheyenne Mountain, Colorado - misschien heeft Stoltenberg daar alvast een plekje geboekt.

Dat de gevolgen van deze westerse onverantwoordelijkheid vervolgens alle burgers zullen treffen, lijkt de beslissende kokosnoten in hun destructieve acties niet af te remmen.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][25 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen