VS schieten ballonlading aan diggelen - restanten "bewijs" op zeebodem

De bijna hysterische aankondigingen over de Chinese ballon komt alarmerend bekend voor bij degenen onder ons die de laatste Koude Oorlog hebben meegemaakt. Landen die spionagesatellieten en hoog vliegende ballonnen over andere landen sturen, is niets nieuws. Ondanks al het gepraat over het schenden van het soevereine luchtruim, doet iedereen het.
Er waren nogal wat twijfels over het vermogen van de Amerikaanse luchtmacht om de Chinese weerballon neer te schieten (vanwege de enorme hoogte waar die ballon zich bevond). Er is hier echter een hardnekkig voorbehoud: neem nooit voor waar aan wat een regering en haar propagandamedia 'rapporteren', vooral met betrekking tot gefabriceerde vijanden.

Bovenstaande video is erg interessant. We kunnen zien hoe het projectiel de lading van de ballon lijkt te raken. Afgevuurd door een F-22, ontwikkelingskosten 1991-2010:$ 67 miljard operationele kosten per uur: $ 35.000. 2023: allereerste operationele actie: neerschieten van een ballon.

Nu de lading aan gruzelementen is geblazen, is er geen manier om precies te verifiëren wat het doel van deze ballon was. Alles wat overbleef kwam in het water terecht. Zelfs als de Amerikaanse marine erin slaagt de wrakstukken van de oceaanbodem op te vissen zouden we niet geloven wat ze erover zouden zeggen, gezien de lange Amerikaanse geschiedenis van pathologische leugens.

We geloven er niets van dat dit ding een surveillance-ballon was.

De vraag is: waarom zou China een langzaam bewegende en gemakkelijk detecteerbare ballon gebruiken voor spionage-doeleinden als het naast de Jianbing-8 constellatie van bewakingssatellieten drie Yaogan-31 "observatie"-satellieten heeft? Kortom, China heeft de technologische mogelijkheden om bewakingssatellieten in een baan om de aarde te brengen. Dit omvat ook zijn uiterst geheime, geostationaire baan Tongxin Jishu Shiyan-1.

In feite heeft China een groot aantal militaire satellieten in een baan om de aarde. Volgens Business Standard "beschreef China's defensie-witboek uit 2015 de ruimte als een militair domein, en China heeft momenteel meer dan 75 militaire satellieten die worden beheerd door de strategische ondersteuningsmacht van het Chinese bevrijdingsleger."

Daarnaast kan iedereen uitzoeken waar de kernwapens van de VS opgeslagen zijn. Brian Schweitzer, de voormalige gouverneur van Montana, zei onlangs tegen Jim Robbins van de New York Times dat is de locatie van ICBM's in de vlaktenstaten nauwelijks een geheim is: "Ik ben opgegroeid in een kleine boerderij op anderhalve kilometer van een intercontinentale raket", zei hij. Terwijl de raketten ondergronds zijn opgeslagen en niet zichtbaar, zei Schweitzer, kun je naar de faciliteit rijden en er een foto maken. "Een huurauto nemen zou een stuk goedkoper zijn dan een ballon sturen vanuit Beijing,"

De exacte geolocaties van honderden sites in de VS zijn vrij online beschikbaar. Chinese of Russische spionnen zouden ze vele jaren geleden hebben kunnen vinden. Hier is een voorbeeld, vrij beschikbaar op Google Earth, van een 'Little House on the Prairie' in een van de Plains-staten. Het heeft toevallig een ICBM met een kernkop verderop in de straat. De blauwe pijl wijst naar het huis. De rode pijl wijst naar de nucleaire raket die deel zou kunnen uitmaken van de Derde Wereldoorlog. Iedereen kan dit vinden, zelfs zonder spionageballon.En hier is nog een raketsite, een paar kilometer van een kleine boerengemeenschap in de vlakten.Nogmaals, er zijn er honderden te vinden op Google Earth. Vertelde de ballon Chinese functionarissen iets wat de rest van de wereld nog niet wist? De "dreiging" van het vliegen over raketsites zou onderaan de Amerikaanse zorgenlijst moeten staan.


Maar evengoed zegt de BBC: "...... wijzen de experts erop dat ballonnen kunnen worden uitgerust met moderne technologie zoals spionagecamera's en radarsensoren, en dat het gebruik van ballonnen voor bewaking een aantal voordelen heeft, waarvan de belangrijkste is dat het goedkoper en gemakkelijker in te zetten is dan drones of satellieten." Inderdaad, en makkelijker te detecteren en neer te schieten.

De Amerikanen houden vol - zoals gewoonlijk, zonder bewijs - dat de ballon atoomsilo's in Montana in de gaten hield. Dit is een hoop propagandistische onzin. Feit is dat we niet zeker weten wat het doel van de ballon was, en dat zullen we ook nooit weten. De logische aanname is dat dit een weer- of meteorologische onderzoeksballon was die over het Amerikaanse territoriale gebied was geblazen vanwege de heersende westenwinden.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zei na het neerhalen dat de Chinese regering de ballon wilde gebruiken om “strategische locaties” in de VS te bespioneren: “De weloverwogen en wettige actie van vandaag toont aan dat president Biden en zijn nationale veiligheidsteam altijd om de veiligheid geven van het Amerikaanse volk, terwijl we met succes hebben gereageerd op de onaanvaardbare schending van onze soevereiniteit door de Volksrepubliek China."

Volgens de "Sage from South Central", en dan met name talkshow-radiopresentator Larry Elder, had de ballon iets te maken met kernwapens.

De Washington Examiner, eigendom van de “conservatieve” miljardair Philip Anschutz (geassocieerd met het door neocons geteisterde American Enterprise Institute), dringt dit enge verhaal op aan grotendeels slecht geïnformeerde en snel bang gemaakte Amerikanen. "Ballonnen op grote hoogte, zoals die welke China deze week boven militaire bases in de bergen heeft laten zweven, worden volgens inlichtingenfunctionarissen beschouwd als een belangrijk "afleverplatform" voor geheime nucleaire aanvallen op het Amerikaanse elektriciteitsnet."

Ah, ja, inlichtingenfunctionarissen, dezelfde mensen die Amerika in de oorlog in Irak hebben gelogen, en beweerden dat Saddam Hoessein  massavernietigingswapens had en bedrieglijk waarschuwden dat de Amerikaanse burgers allemaal zouden sterven als de VS het land niet binnenvielen en 1,5 miljoen Irakezen vermoorden. Toen dat nep-sciencefictionverhaal aan het licht kwam, werd het natuurlijk weggeredeneerd als een fout van de "inlichtingendiensten", terwijl het in feite een reeks leugens was die door pathologische neocon-leugenaars in het Bush-regime aan meeschrijvende mainstream media werden verteld.

De huidige “dreiging” wordt o.a. gepusht door de American Leadership & Policy Foundation. Bovendien heeft het Amerikaanse Congres een commissie opgericht "volgens artikel XIV van de Floyd D. Spence National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2001."

“China's recente ballonvlucht over de Verenigde Staten is duidelijk een provocerende en agressieve daad. Het was hoogstwaarschijnlijk een soort proefrit bedoeld om een strategische boodschap naar de VS te sturen. We moeten dit niet als vanzelfsprekend beschouwen”, waarschuwde luchtmachtmajoor David Stuckenberg in een stichtingsrapport uit 2015. “Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft Noord-Amerika niet meer met een dergelijke dreiging te maken gehad. Project FuGo in Japan gebruikte ballonnen om bommen op de passaatwinden over de Stille Oceaan naar de VS en Canada te laten drijven.”

Het incident zou kunnen dienen om de aandacht van het Amerikaanse publiek af te leiden van Oekraïne en zich te concentreren op het Amerikaans-Chinese conflict, dat een militair conflict zou kunnen worden over Taiwan, het Aziatische Oekraïne. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor Oekraïne. Iedereen in Afghanistan, en daarvoor met de Syrische Koerden, heeft gezien hoe snel Washington regionale plaatsvervangers in de steek laat.

Voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich, gelooft blijkbaar ook dat de "communisten" de Amerikaanse beschaving willen neerhalen. Hij noemt niet het voor de hand liggende feit dat China dit niet zou proberen, omdat het ertoe zou leiden dat Amerikaanse thermonucleaire raketten China zouden reduceren tot een radioactieve woestenij. Dit soort politici denken dat burgers dom zijn - en helaas zijn veel te veel Amerikanen dat ook.

Een poosje surfen over het internet leert ons dat anderen deze paranoïde domheid herhalen ook om kijkers, abonnees en klanten aan tet rekken, want angst verkoopt:

De oorlogspropaganda-afdeling van The Hill is subtieler. Ondanks een volledig gebrek aan ondersteunend bewijs wordt de ballon  beschreven als een surveillance-apparaat.

Bill Clintons voormalige minister van Defensie en voormalig Republikeinse senator William Cohen heeft zich achter deze cynische farce geschaard om paranoia en angst aan te wakkeren. Of misschien gelooft hij wel deze onzin. “Het eerste wat we moeten doen is, allereerst, kijken of de ballon een militaire of veiligheidsdreiging is, en ten tweede: kunnen we er informatie uit halen voordat we hem vernietigen? We weten bijvoorbeeld niet of er iets anders in de ballon zit dan helium dat een bedreiging voor ons zou kunnen vormen. Weten we of het enige vorm van biologische component heeft? Dus dat soort vragen wil je stellen.”

Jammer maar te laat. De restanten liggen op de oceaanbodem. Op de lading van de ballon was gericht geschoten en opgeblazen. Het enige dat overblijft is speculatie, angstzaaierij en enge verhalen. Met andere woorden: zoals gewoonlijk politieke manipulatie.[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][6 februari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen