Hersh: Zelensky verduisterde $ 400 miljoen toegewezen door de VS voor de aankoop van brandstof

Volgens de Pulitzer Prize-winnende journalist Seymour Hersh heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky honderden miljoenen dollars verduisterd die de VS hebben uitgetrokken voor de aankoop van brandstof.

In zijn blog schrijft Hersh: "De regering van Oekraïne, onder leiding van Volodymyr Zelensky, heeft het geld van de Amerikaanse belastingbetaler gebruikt om duur te betalen voor de broodnodige dieselbrandstof die het Oekraïense leger in beweging houdt in zijn oorlog met Rusland.

"Wat ook onbekend is, is dat Zelensky de brandstof heeft gekocht van Rusland, het land waarmee het en Washington in oorlog zijn", merkt Hersh op in zijn verslag. Volgens Hersh is er geen informatie over hoeveel de Oekraïners betalen voor een liter brandstof uit Rusland. Hij benadrukt echter wel dat het Pentagon tijdens de Afghaanse oorlog tot $ 400 per gallon betaalde om benzine van een haven in Pakistan, per vrachtwagen of parachute, naar Afghanistan te vervoeren tijdens de decennialange Amerikaanse strijd daar.

Zelensky koopt dus goedkope diesel van de Russen - volgens een Amerikaanse inlichtingenfunctionaris met kennis van zaken, en hij stelde Hersh de vraag: “En wie betaalt het gas en de olie? Dat doen wij. Poetin en zijn oligarchen verdienen er miljoenen aan.

De kwestie van corruptie werd rechtstreeks aan de orde gesteld bij Zelensky tijdens een ontmoeting afgelopen januari in Kiev met CIA-directeur William Burns. Zijn bericht aan de Oekraïense president, zo kreeg ik te horen van een inlichtingenfunctionaris die rechtstreeks op de hoogte was van de bijeenkomst, kwam uit een maffiafilm uit de jaren vijftig.
De hoge generaals en regeringsfunctionarissen in Kiev waren boos over wat zij zagen als de hebzucht van Zelensky, zo vertelde Burns aan de Oekraïense president omdat "hij een groter deel van het afgeroomde geld nam dan naar de generaals ging."
Burns presenteerde Zelensky ook een lijst van vijfendertig generaals en hoge functionarissen wier corruptie bekend was bij de CIA en anderen in de Amerikaanse regering. Zelensky reageerde tien dagen later op de Amerikaanse druk door tien van de meest opzichtige functionarissen op de lijst publiekelijk te ontslaan en verder weinig andere dingen te doen.
'De tien die hij kwijtraakte waren brutaal aan het opscheppen over het geld dat ze hadden - ze reden rond in Kiev in hun nieuwe Mercedes', vertelde de inlichtingenfunctionaris me."

Inmiddels is ten minste 105 miljard dollar door de VS naar Oekraïne gesluisd om de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland voort te zetten, terwijl bijna 50 miljoen Amerikanen in absolute armoede leven. De Europese Unie heeft ook veel geld (65 miljard euro) naar de machthebbers in Oekraïne gestuurd. De ironie is dat de vermeende omkoping zelfs regelingen omvat met betrekking tot handel met Rusland, zoals we in het begin al stelden. De "grap" is dus dat de VS en zijn bondgenoten Rusland inmiddels al ruim 10 keer gesanctioneerd hebben en andere landen hebben verboden om ermee te handelen, maar Zelensky en zijn trawanten zijn actief betrokken bij het kopen van Russische (diesel)brandstof. Oekraïne heeft gebruik gemaakt van tussenpersonen, voornamelijk uit Bulgarije en Letland, om Russische olieproducten te kopen. Dat werd onlangs in het Lets televisieprogramma Neka Personiga onthuld. Zelensky en zijn vrienden hebben dus feitelijk de anti-Russische sancties van de VS en de EU geschonden.

U weet toch dat Oekraïne één van de meest corrupte landen ter wereld is? Vorig jaar kwamen er berichten naar buiten dat de vader van Zelensky een huis in Israël had gekocht voor $ 8 miljoen. Naar verluidt geld dat was gestolen uit fondsen die door de VS waren verstrekt.

Ondertussen zei Hersh, onder verwijzing naar een inlichtingenfunctionaris, dat de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen en het gebrek aan strategische planning met betrekking tot Oekraïne een groeiende kloof tussen het Witte Huis en de Amerikaanse inlichtingengemeenschap had veroorzaakt. "Er is een totale breuk tussen de leiding van het Witte Huis en de inlichtingengemeenschap", zei de inlichtingenfunctionaris tegen Hersh. De vermeende breuk dateert van de geheime operatie afgelopen najaar om de Russische Nord Stream-pijpleidingen op te blazen, een actie die naar verluidt was bevolen door president Joe Biden. "Het vernietigen van de Nord Stream-pijpleidingen is nooit besproken, of zelfs maar van tevoren bekend geweest bij de gemeenschap", zei de functionaris.

Een ander probleem dat de regering-Biden en de inlichtingengemeenschap verdeelt, is het gebrek aan planning voor Oekraïne. De functionaris benadrukte het besluit van Biden om twee brigades op enkele kilometers van de Oekraïense grens in te zetten als reactie op de speciale militaire operatie van Rusland. De werkelijke mankracht van de 101e en 82e luchtlandingsdivisies zou in totaal meer dan 20.000 kunnen bedragen, maar er is nog steeds "geen bewijs dat een hoge functionaris in het Witte Huis echt weet wat er in de brigades gebeurt", zeiden de inlichtingenfunctionarissen tegen Hersh.

“Zijn ze daar als onderdeel van een NAVO-oefening of om te dienen bij NAVO-gevechtseenheden als het Westen besluit Russische eenheden in Oekraïne aan te vallen? Zijn ze er om te trainen of om een trigger te zijn? De Rules of Engagement zeggen dat ze geen Russen kunnen aanvallen tenzij onze jongens worden aangevallen”, zei de functionaris.

De ambtenaar zei dat hoewel het Witte Huis geen duidelijkheid heeft over zijn beleid in Oekraïne, het Pentagon zich enigszins optimistisch voorbereidt op een einde aan het conflict. Twee maanden geleden gaven de Amerikaanse Joint Chiefs leden van de staf de opdracht een einde-oorlogsverdrag op te stellen om aan de Russen te presenteren "na hun nederlaag op het slagveld van Oekraïne", zei Hersh, daarbij verwijzend naar een bron. Maar het blijft onduidelijk wat er zal gebeuren als het scenario van het Pentagon verkeerd uitpakt en de Oekraïense strijdkrachten falen op het slagveld: zullen de twee Amerikaanse brigades die dicht bij het oorlogsgebied zijn ingezet “hun krachten bundelen met de NAVO-troepen en de confrontatie aangaan met het Russische leger in Oekraïne?” vraagt Hersh.

De westerse mainstream media doen hier in grote aantallen het zwijgen over. De Amerikaanse president Joe Biden maakt zich echter geen zorgen, althans niet over de diefstal van Amerikaanse fondsen. Zelensky was op 11 april in Canada, vanwaar hij naar het zuiden vertrok naar Washington DC om Amerikaanse functionarissen te ontmoeten. Waarom Biden zulke goede banden onderhoudt met Zelensky?

Dat heeft te maken met de zakelijke transacties van de zoon van de Amerikaanse president, Hunter Biden. Er zijn aanhoudende berichten dat hij betrokken is geweest bij massale corruptie in Oekraïne. We hebben hier meermaals over geschreven. Biden senior wil dit allemaal verborgen houden, zodat het geen schandaal wordt nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 opdoemen. Als informatie over de corruptie van Hunter Biden met solide bewijs openbaar wordt, zal dit de Republikeinse Partij een handig hulpmiddel geven om hysterie tegen de Democraten aan te wakkeren. Het zal vrijwel zeker de kansen op herverkiezing van Joe Biden teniet doen. Al in de tachtig en vaak vergetend wat hij zojuist had gezegd, zal dergelijke informatie zelfs in een door corruptie geteisterd land als Amerika zeer schadelijk blijken te zijn.

Zelensky gebruikt mogelijk chantagetactieken om Amerikaans geld naar Kiev te laten stromen, in wezen om de zakken van de megadieven te vullen. Oekraïne zal de oorlog niet winnen en de burgers van het land van een door en door corrupt regime zeggen de VS ook niets. Biden maakt zich alleen zorgen over het redden van zijn zoon en natuurlijk zijn eigen huid.

We dachten ons te herinneren dat de oorspronkelijke reden voor de omverwerping van de Oekraïense regering precies het bovengenoemde soort corruptie was in de tijd van Maidan, toch? En natuurlijk wisten veel politici voordat de 'oorlog' begon dat Zelensky net zo'n monsterlijke boef was, zo niet erger; want hoe slaagt een komiek erin om in een paar jaar tijd meer dan een miljard dollar te verwerven als 'president'?

Wie had ooit kunnen denken dat president zijn zo goed betaalde?[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][19 april 2023]

 

Afdrukken Doorsturen