Geheimzinnige Bilderberg-conferentie werkt aan Nieuwe Wereld Orde

Het epicentrum van de Bilderberg-conferentie is dit jaar in Lissabon, Portugal. Rijke en (minder) machtige mensen van over de hele wereld komen er en laten net als bij het WEF in Davos een ecologische voetafdruk achter van jewelste. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie van Bill Gates heeft er een vergadering, op een andere locatie. Deze twee organisaties zijn verbonden met globalisme, agenda 2030 en het streven naar een wereldregering. Er is grote weerstand tegen deze machtige krachten die oorlog voeren tegen de mensheid. Niet iedereen kan naar Portugal, maar er zullen wereldwijd meer dan 170 zusterevenementen plaatsvinden.

U heeft vast wel eens gehoord van het World Economic Forum. Het is een plek waar wereldwijde elites samenkomen om agenda's enzovoort te bespreken. Hun jaarlijkse bijeenkomst is niet bepaald een geheim. Maar er is nog een globalistische bijeenkomst waar de elite van de wereld samenkomt om zich te mengen en de agenda te plannen. Maar deze is gehuld in veel meer geheimhouding. Zo veel, dat de kans groot is dat u niet eens wist dat het nu plaatsvindt - in Lissabon. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Sam Altman, CEO van OpenAI, zal deze week de krachten bundelen met belangrijke leiders van bedrijven als Microsoft en Google.

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence - AI)  zal bovenaan de agenda staan wanneer de ChatGPT-topman, Microsoft-CEO Satya Nadella, DeepMind-baas Demis Hassabis en voormalig Google-CEO Eric Schmidt elkaar ontmoeten tijdens de jaarlijkse Bilderberg Conferentie - want daar hebben we het over.

Op dit moment ontmoeten de elites van de wereld, inclusief vooraanstaande politici, vooraanstaande zakenlieden, banken en natuurlijk journalisten elkaar allemaal achter gesloten deuren. Dat laatste mag verbazing wekken, maar de mainstream media zijn er inderdaad. Niet allemaal natuurlijk, maar enkele op uitnodiging: topmensen van het Rothschild-tijdschrift The Economist, Bloomberg, The Financial Times en meer kranten zijn er. Maar niet om erover te berichten. Nee, ze zijn er om deel te nemen aan de geheime bijeenkomst, om te plannen hoe men zijn leven kan beheersen (of eigenlijk: hoe zij ons leven kunnen beheersen). Ook onze minister-president en boerendwarsligger Mark Rutte komt weer (net als bij het World Economic Forum een regelmatig geziene gast, waarschijnlijk aangetrokken door het feit dat er geen notulen gemaakt worden), samen met reserve-tassendrager Sigrid Kaag  (zij heeft in ons land waarschijnlijk niets belangrijkers te doen).
De tech-titanen zullen worden vergezeld door politieke zwaargewichten, waaronder de volgens menigeen oorlogsmisdadiger, maar bij de meeste mensen als bekend staande voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger, de Zweedse ijzervreter en Washington-marionet NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en de door de Oekraïense oligarch Zelensky afgevaardigde minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba, voor een reeks discussies over internationale betrekkingen, handel, energie en financiën.

Alles bij elkaar wonen ongeveer 130 deelnemers uit 23 landen de besloten bijeenkomst bij - een vergelijkbaar aantal als voorgaande jaren. Ook Pfizer-CEO Albert Bourla (het liefje van Ursula von der Leyen, die vanwege de G7-top (waar ze eigenlijk niets te zoeken heeft) afwezig is), BP-topman Bernard Looney, TotalEnergies-CEO Patrick Pouyanne, investeerder Peter Thiel en nog een aantal EU-politici zullen aanwezig zijn. Ook de vice-premier van Canada Chrystia Freeland (ze speelde een prominente rol bij het samenwerken met de banken om de vrijheidsbeweging van vrachtwagenchauffeurs de kop in te drukken) en Biden's directeur van de nationale inlichtingendienst Avril Haines (die aanwezig was bij de Event 201-bijeenkomsten van oktober 2019 over de Covid ziekte) zijn komen opdraven.

Maar als we naar de deelnemerslijst kijken wordt het duidelijk dat de meeste van de genoemde aanwezigen niet personen van het hoogste niveau zijn. Ja, er zijn enkele zwaargewichten zoals Kissinger (die 27 mei 100 wordt) en Haines, maar de gastenlijst staat ook vol met mensen die we beschouw als de "useful idiots", mensen die hopen de status van elitaire klimmer te krijgen, zoals Mark Rutte en Sigrid Kaag, om maar in de landelijke regio te blijven. Ze staan te popelen om zichzelf te pimpen bij de globalisten en fungeren als handlangers, maar ze komen niet in de buurt van de elites van het hoogste niveau of zelfs maar van het tweede niveau. Ook is het belangrijk op te merken dat sommige van de meer hooggeplaatste deelnemers aan Bilderberg-bijeenkomsten niet op de lijst staan en voor het publiek verborgen worden gehouden.

Er worden regelmatig deals in achterkamertjes gesloten. Bijvoorbeeld, in 1991 woonde de toenmalige gouverneur van Arkansas en de aspirant-Amerikaanse presidentskandidaat Bill Clinton de Bilderberg-conferentie van dat jaar bij, waar hij in contact kwam met magnaat David Rockefeller en hem werd verteld dat de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) een Bilderberg-prioriteit was. Binnen een jaar na zijn inauguratie tekende Clinton het NAFTA-verdrag.

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe dit kan gebeuren in een democratische samenleving. Wereldleiders vergaderen achter gesloten deuren en wij mogen niet weten wat er gebeurt? Sterker nog, de meeste mensen weten niet eens dat het evenement plaatsvindt. Er klopt iets niet aan dit alles... Maar er is niets nieuws onder de zon. Sterker nog, Bilderberg-bijeenkomsten vinden al tientallen jaren elk jaar plaats, en vóór sociale media wist niemand ervan omdat de media er niet over berichtten. Dankzij sociale media is het mogelijk geweest om wat informatie bijeen te sprokkelen. Nogmaals, nog een reden waarom de heersende elite ons zo graag wil censureren en de sociale media in een kwaad daglicht worden gezet.


Wat staat er op de agenda van 2023?

Als u bekend bent met de jaarlijkse gesloten-deur-Davos-bijeenkomsten van het World Economic Forum, dan kunt u een idee krijgen van wat Bilderberg inhoudt. Toch is Bilderberg een niveau hoger in exclusiviteit, gezien het feit dat maximaal 150 mensen uitgenodigd worden, in tegenstelling tot de duizenden die naar Davos gaan. Bilderberg bestaat alleen uit de allerbeste zakenmagnaten, royals en politici.... en de gebruikelijke useful idiots (dat zeggen we er maar even bij om te voorkómen dat u de indruk krijgt dat alle politici die er komen "top of the bill" zijn).

Om een idee te krijgen waarom Bilderberg-conferenties vaak geassocieerd worden met samenzweerderig onderzoek, hoeft u niet verder te zoeken dan de lijst van de bijeenkomst van vorig jaar in Washington D.C. De onderwerpen waarover toen  gesproken werd, waren:
1. Geopolitieke herschikkingen
2. NAVO-uitdagingen
3. China
4. Indo-Pacifische herschikking
5. Chinees-Amerikaanse technische competitie
6. Rusland
7. Continuïteit van overheid en economie
8. Verstoring van het wereldwijde financiële systeem
9. Desinformatie
10. Energiezekerheid en duurzaamheid
11. Gezondheid na een pandemie
12. Fragmentatie van democratische samenlevingen
13. Handel en deglobalisering
14. Oekraïne

Op de agenda van dit jaar staan de volgende onderwerpen die donderdag door de organisatoren werden bekendgemaakt en inzicht geven in wat zij de meest urgente kwesties in mondiale aangelegenheden achten:
1. AI (kunstmatige intelligentie)
2. Bankensysteem
3. China
4. Energietransitie
5. Europa
6. Fiscale uitdagingen
7. Indië
8. Industrieel beleid en handel
9. NAVO
10. Rusland
11. Transnationale bedreigingen
12. Oekraïne
13. Amerikaans leiderschap.

De gesprekken over kunstmatige intelligentie (A.I.) komen omdat de uitrol van tools voor kunstmatige intelligentie, zoals OpenAI's ChatGPT en Google's Bard, hebben bijgedragen aan de toenemende bezorgdheid over de snelle ontwikkeling van technologie. Ondertussen zijn de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de westerse bezorgdheid over de toenemende "dreigingen" van China een bron van voortdurende discussie geworden, waarbij tekenen van verdeeldheid in het Amerikaanse en Europese beleid de afgelopen maanden zijn toegenomen.

En heeft u dat onderwerp over "Amerikaans leiderschap" gezien? Moet er een plan worden gesmeed om te voorkómen dat Trump de verkiezingen van 2024 wint? Het is moeilijk in te schatten. Dat het bankwezen op de agenda staat, is niet bemoedigend. Velen hebben voorspeld dat het globalistische kartel een kunstmatige ineenstorting van het bankwezen zal ontketenen om de steun voor nieuwe digitale valuta van de centrale banken te versterken.
Dit is alles wat we weten over wat er aan de hand is. Vindt u het niet een beetje raar dat we in een democratie leven en toch niet mogen weten wat ze achter gesloten deuren bespreken?


Wat is Bilderberg?
Nu in zijn 69e jaar, werden de Bilderberg-bijeenkomsten in 1954 opgericht om de "dialoog" tussen Europa en Noord-Amerika te bevorderen. De huidige voorzitter is de Franse zakenman Henri de Castries. Sinds 1954 vindt de bijeenkomst elk jaar plaats, behalve in 1976, toen deze werd afgelast vanwege de Lockheed-omkopingsschandalen waarbij prins Bernhard actief betrokken was, en in 2020 en 2021 vanwege de COVID-19-pandemie.

Bilderberg is geworteld in een toespraak uit 1946 van Joseph Retinger (een Poolse politieke filosoof - zie foto) tot het Royal Institute of International Affairs in Londen. Zijn onderwerp: De dreiging van de Sovjet-Unie voor Europa. Deze toespraak bracht het idee van een Europese beweging voort.

Gebruikmakend van zijn contacten op hoog niveau als eminence gris, schakelde Retinger prins Bernhard in om zijn project te leiden. Toen hij besefte dat hij Amerikaanse steun nodig had, reisden hij en de prins samen naar de VS om supermiljardair David Rockefeller en CIA-directeur Walter Bedell Smith voor de mix te rekruteren. (De CIA had, via een dekmantelorganisatie genaamd het American Committee for a Unified Europe, eerder in het geheim meer dan $ 3 miljoen doorgesluisd naar Retinger voor het vooruit helpen van zijn beweging.)

In mei 1954, in Oosterbeek, in Hotel de Bilderberg (waar de groep zijn naam aan ontleent), brachten 80 van de meest invloedrijke mannen uit West-Europa en de Verenigde Staten drie dagen door met ineenvlechting en supernetwerken. Ze kwamen tot de volgende conclusie, vermeld in de vertrouwelijke aantekeningen van dat evenement: "Als de tijd rijp is, moeten onze huidige concepten van wereldaangelegenheden worden uitgebreid tot de hele wereld."

Hun belangrijkste concept in die tijd: een verenigd Europa - ongetwijfeld volgens het nazi-concept van het Vierde Rijk (en het is geen toeval dat we veel van hun ideeën terugvinden in de huidige EU). En, van achter de schermen handelend, in het geheim, zijn ze daarin geslaagd. Wijlen George McGhee, voormalig ambassadeur van de VS in Duitsland, verklaarde ooit: "Het Verdrag van Rome, dat de gemeenschappelijke markt tot stand bracht, werd gekoesterd tijdens Bilderberg-bijeenkomsten." Ambassadeur McGhee kon het weten. Hij woonde een Bilderberg-bijeenkomst bij – in Garmisch, Duitsland, september 1955 – toen, volgens het vertrouwelijke verslag van die bijeenkomst: “Algemeen werd erkend dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om in de kortst mogelijke tijd tot de hoogste graad van integratie te komen, te beginnen met een gemeenschappelijke Europese markt.”

In 1972 woonden David Rockefeller en Zbigniew Brzezinski de jaarlijkse Bilderberg-bijeenkomst bij, met de uitdrukkelijke bedoeling om het idee naar voren te brengen om een multinationale organisatie op te richten genaamd The Trilateral Commission. De groep was informeel, internationaal en open. Over de Trilaterale Commissie zometeen wat meer.

De Europese Beweging veranderde in de Gemeenschappelijke Markt; de EEG werd de Europese Unie; en tegelijkertijd bloeide een Atlantisch Bondgenootschap op. Maar terwijl ze erin slaagden een nieuwe wereldoorlog in Europa af te wenden – hun belangrijkste doel – maakten ze van de rest van de wereld een puinhoop, van de oorlog in Vietnam tot het beleid in het Midden-Oosten, van het uitbesteden van westerse productie aan China tot het niet nakomen van zijn beloften aan republieken. ooit onderdeel van de USSR - helemaal tot aan Afghanistan. We kunnen natuurlijk cynisch opmerken dat het belangrijkste doel (het afwenden van een nieuwe wereldoorlog in Europa) nu juist wordt nagestreefd.

De Bilderbergers werken volgens de Chatham House Rule, wat betekent dat deelnemers "vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar dat noch de identiteit, noch de affiliatie van de sprekers of deelnemers kan worden onthuld", aldus de Bilderberg-website. "Er is geen gedetailleerde agenda, er worden geen resoluties voorgesteld, er worden geen stemmingen gehouden en er worden geen beleidsverklaringen afgegeven."

Chatham House is de Londense basis voor het Royal Institute of International Affairs (RIIA), een elitaire, globalistische, oorlogszuchtige organisatie waarvan de zusterorganisatie de kwaadaardige Council on Foreign Relations in de VS is. Deze twee organisaties dienen samen als het zenuwcentrum van het neoconservatieve globalistische oorlogszuchtige buitenlandse beleid dat sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog uit de Verenigde Staten en het VK is voortgekomen.

Al deze elitaire organisaties, de Bilderbergers, de RIIA en CFR, het World Economic Forum en de Trilaterale Commissie, zijn losjes met elkaar verbonden met elkaar overlappende deelnemers. Technocracy.News redacteur Patrick Wood wijst er bijvoorbeeld op dat “niet minder dan vier Amerikaanse aanwezigen (bij Bilderberg 2023) lid zijn van de Trilaterale Commissie. De vijfhonderdjarige Henry Kissinger lijkt zijn globalistische stokje door te geven aan (voormalig Google-CEO) Eric Schmidt. Andere niet-Amerikaanse aanwezigen waren ook leden van de Trilaterale Commissie.

Peter Thiel, president van Thiel Capital LLC en oprichter van de geheimzinnige datagigant Palantir, is dit jaar samen met de CEO van Palantir, Alex Karp, aanwezig bij Bilderberg. “Thiel is zowel een geharde transhumanist als een technocraat, ook al omschrijft hij zichzelf als een libertaire conservatief. Thiel was met name mede-oprichter van PayPal met Elon Musk," voegt Wood toe. De Noorse Børge Brende, voorzitter van het World Economic Forum, zal dit jaar ook de Bilderberg-bijeenkomsten bijwonen.

De enige gemene deler van al deze groepen, of het nu Bilderberg, WEF, Trilaterals of CFR is, is deze: een passie voor globalisme, ontvolking en een versterking van de toch al onderdrukkende greep van de elites op de hefbomen van de macht in regeringen, religie, NGO's, zakelijke en financiële instellingen. In een artikel van 10 maart 2001 in The Guardian zei Denis Healey, mede-oprichter van de Bilderberg-groep en al 30 jaar lid van de stuurgroep: “Om te zeggen dat we streefden naar een wereldregering is overdreven, maar niet geheel onterecht. Degenen onder ons in Bilderberg vonden dat we niet eeuwig voor niets met elkaar konden vechten en mensen vermoorden en miljoenen dakloos maken.”

Bilderberg was geen beleidsvormende organisatie. Het heeft geen studiegroepen opgericht of beleidsnota's of boeken gepubliceerd. Kortom, het was een persoonlijke netwerkmogelijkheid op hoog niveau voor enkele van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Maar naast gastronomische maaltijden waar gefrituurde insecten ontbreken, waren er tal van zijkamers gevuld met de beste whisky en sigaren waar informele en privégesprekken konden plaatsvinden en handdrukovereenkomsten konden worden gesloten. Zo was Bilderberg in 1972 en het is in wezen hetzelfde in 2023. Dit is de 69e achtereenvolgende bijeenkomst sinds de oprichting in 1954.

Dit keer komt ongeveer tweederde van de deelnemers uit Europa en de rest uit Noord-Amerika, met ongeveer een kwart uit de politiek en de overheid en de rest uit andere vakgebieden, volgens een verklaring op haar website. Ongeveer een vijfde is vrouw. En zoals altijd is discretie de standaard. Deelnemers nemen deel als individuen, in plaats van in enige officiële hoedanigheid, en er wordt geen officiële gedetailleerde agenda bekendgemaakt, noch kunnen de discussies worden vastgelegd.

Wat wel opmerkelijk is is dat vier aanwezigen afkomstig zijn uit hogere functies in de Amerikaanse inlichtingensector. Dit neemt alle twijfel weg dat de Amerikaanse inlichtingendienst diep verankerd is in de Great Reset-beweging om de wereld in een pure vorm van technocratie te veranderen.Over de Trilaterale Commissie

Terwijl gepensioneerde ministers van Buitenlandse Zaken, ambassadeurs, CEO's, bankiers en academici zich verzamelden tijdens de eerste wereldwijde plenaire vergadering van de geheime Trilaterale Commissie in India, op 12 maart dit jaar, zat misschien wel de meest invloedrijke persoon stilletjes aan de zijkant te luisteren. James Baker, directeur van het Office of Net Assessment van het Pentagon, stond niet eens op de deelnemerslijst van het Taj Palace Hotel in New Delhi. Maar zijn conclusies uit de bijeenkomst zouden hun weg kunnen vinden naar beleid dat de wereld vormgeeft.

Baker is de opvolger van de legendarische defensiestrateeg Andrew Marshall, die de Commissie 42 jaar lang leidde. Hij is verantwoordelijk voor het verstrekken van een beoordeling aan de minister van Defensie van de Amerikaanse militaire capaciteiten in vergelijking met andere actoren 20 tot 30 jaar later. Eén bepaalde toespraak heeft misschien de aandacht van Baker getrokken, want het vatte de essentie samen van de driedaagse discussie, die van vrijdag tot en met zondag werd gehouden. "De regering-Biden probeert de wereld ervan te overtuigen dat er een gigantische strijd gaande is tussen autocratieën en democratieën. Daar sta ik sceptisch tegenover", zei een spreker. "In plaats daarvan is de wereld gefragmenteerd, met landen - waaronder de VS - die uitkijken naar hun eigenbelang," voegde de spreker eraan toe.

De Trilaterale Commissie is een niet-gouvernementele organisatie die officieel het begrip tussen de VS, Europa en Azië wil verdiepen. De spreker, die volgens de regels van de commissie niet kan worden geïdentificeerd, vervolgde: "Drie decennia van globalisering - gedefinieerd als geïntegreerd, op de vrije markt gebaseerd en deflatoir - zijn vervangen door wat een periode van meerdere decennia van globalisering zal zijn, gedefinieerd als gefragmenteerd, niet gebaseerd op de vrije markt, maar gebaseerd op industrieel beleid en structureel inflatoir. Dit jaar, 2023, is het eerste jaar van deze Nieuwe Wereld Orde."

De VS vormt de kern van deze verschuiving. In plaats van zich te committeren aan een neoliberale, vrijemarkteconomie, stuurt de Amerikaanse regering de economie en belangrijke industrieën naar een reeks doelstellingen, zoals binnenlands eigen vermogen en concurrentie met China, aldus de spreker. In zo'n wereld zullen middenmogendheden als India, Saoedi-Arabië en Turkije hun eigen weg banen, waarbij ze de economische, strategische en defensiebelangen afwegen, werd ook door de spreker verteld. Het is dan ook ironisch dat, toen de Trilaterale Commissie bijeenkwam, Saudi-Arabië en Iran overeenkwamen om de betrekkingen te normaliseren, waardoor Israëls hoop op het isoleren van Teheran aan diggelen werd geslagen. De deal werd bemiddeld door China, waarbij de VS geen rol speelden in de handdruk.

Als er een moraal in dit verhaal zit, dan is het deze: wanneer machthebbers de term 'complottheorie' gebruiken om een onderwerp te belasteren met als doel iedereen die probeert er meer over te weten te komen, in diskrediet te brengen, dan signaleert dat dat het tijd is om de inspanningen te verdrievoudigen om degenen die ons liever in het ongewisse laten te onderzoeken en in de schijnwerpers te zetten. Informatie die niet goed valt bij de elite en de haar ten dienste staande mainstream media wordt dan al gauw door hen tot complottheorie of nepnieuws verklaart. Het idee dat COVID-19 is ontwikkeld in het Wuhan Lab, gedeeltelijk gefinancierd door het Amerikaanse National Institute of Health met de zegen van Anthony Fauci, is bijvoorbeeld geen complottheorie gebleken. Het is eigenlijk een no-brainer (hoewel jammer dat we omringd zijn door mensen zonder hersens). Na verloop van tijd, wanneer alle stof eindelijk is neergedaald en de polemiek uit het proces is verwijderd, zullen post-mortems dit hoogstwaarschijnlijk als een feit bevestigen.


Lijst van deelnemers 2023


Van de ongeveer 140 huidige leden van de Bilderburg Groep zijn er vele andere opmerkelijke mensen die net zoveel expertise en ervaring hebben in het ontwikkelen van elke vorm van positieve oplossing voor iedereen buiten hun "sociale kringen" als uw eigen tandarts. De enige criteria voor Bilderberg-toegang lijken te zijn: geld, macht, en nog meer geld en macht, en kunnen functioneren als "useful idiot".
Hier de deelnemerslijst die wij van de site van Bilderberg hebben geplukt. Enkele interessante namen hebben wij vetgedrukt.

Abrams, Stacey (USA), CEO, Sage Works Production
Achleitner, Paul M. (DEU), Chair, Global Advisory Board, Deutsche Bank AG
Agrawal, Ajay (CAN), Professor of Economics, University of Toronto
Albares, José Manuel (ESP), Minister of Foreign Affairs
Altman, Sam (USA), CEO, OpenAI
Alverà, Marco (ITA), Co-Founder, zhero.net; CEO TES
Andersson, Magdalena (SWE), Leader, Social Democratic Party
Applebaum, Anne (USA), Staff Writer, The Atlantic
Arnaut, José Luís (PRT), Managing Partner, CMS Rui Pena & Arnaut
Attal, Gabriel (FRA), Minister for Public Accounts
Balsemão, Francisco Pinto (PRT), Chair, Impresa Group
Barbizet, Patricia (FRA), Chair and CEO, Temaris & Associés SAS
Barroso, José Manuel (PRT), Chair, International Advisors, Goldman Sachs
Baudson, Valérie (FRA), CEO, Amundi SA
Beaune, Clément (FRA), Minister for Transport
Benson, Sally (USA), Professor of Energy Science and Engineering, Stanford University
Beurden, Ben van (NLD), Special Advisor to the Board, Shell plc
Borg, Anna (SWE), President and CEO, Vattenfall AB
Borrell, Josep (INT), Vice President, European Commission
Botín, Ana P. (ESP), Group Executive Chair, Banco Santander SA
Bourla, Albert (USA), Chair and CEO, Pfizer Inc.
Braathen, Kjerstin (NOR), CEO, DNB ASA
Brende, Børge (NOR), President, World Economic Forum
Brink, Dolf van den (NLD), CEO, Heineken NV
Brudermüller, Martin (DEU), CEO, BASF SE
Buberl, Thomas (FRA), CEO, AXA SA
Byrne, Thomas (IRL), Minister for Sport and Physical Education
Carney, Mark (CAN), Vice Chair, Brookfield Asset Management
Cassis, Ignazio (CHE), Federal Councillor, Federal Department of Foreign Affairs
Castries, Henri de (FRA), President, Institut Montaigne
Cavoli, Christopher (INT), Supreme Allied Commander Europe
Ceylan, Mehmet Fatih (TUR), President, Ankara Policy Center
Chhabra, Tarun (USA), Senior Director for Technology and National Security, National Security Council
Creuheras, José (ESP), Chair, Grupo Planeta and Atresmedia
Debackere, Koenraad (BEL), Chair, KBC Group NV
Deese, Brian (USA), Former Director, National Economic Council
Donohoe, Paschal (INT), President, Eurogroup
Döpfner, Mathias (DEU), Chair and CEO, Axel Springer SE
Easterly, Jen (USA), Director, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency Economy,
Elizabeth (USA), Senior Advisor for China, Department of Commerce
Ehrnrooth, Henrik (FIN), Chair, Otava Group
Émié, Bernard (FRA), Director General for External Security, Ministry of the Armed Forces
Empoli, Giuliano da (ITA), Political Scientist and Writer, Sciences Po
Entrecanales, José M. (ESP), Chair and CEO, Acciona SA
Eriksen, Øyvind (NOR), President and CEO, Aker ASA
Ferguson, Niall (USA), Milbank Family Senior Fellow, Stanford University
Fleming, Jeremy (GBR), Former Director, GCHQ
Frederiksen, Mette (DNK), Prime Minister
Freeland, Chrystia (CAN), Deputy Prime Minister
Garijo, Bélen (DEU), Chair and CEO, Merck KGaA
Gentiloni, Paolo (INT), Commissioner for Economy, European Commission
Gonzáles Pons, Esteban (ESP), Vice Chair, European People's Party
Gosset-Grainville, Antoine (FRA), Chair, AXA
Goulimis, Nicky (GRC), Board Member and Co-Founder, Nova Credit Inc.
Griffin, Kenneth (USA), Founder and CEO, Citadel LLC
Gruber, Lilli (ITA), Anchor, La7 TV
Gürkaynak, Refet (TUR), Professor of Economics, Bilkent University
Haines, Avril D. (USA), Director of National Intelligence
Halberstadt, Victor (NLD), Professor of Economics, Leiden University
Hassabis, Demis (GBR), CEO, DeepMind
Hedegaard, Connie (DNK), Chair, KR Foundation
Hofreiter, Anton (DEU), MP; Chair Committee on European Affairs
Holzen, Madeleine von (CHE), Editor-in-Chief, Le Temps
Jensen, Kristian (DNK), CEO, Green Power Denmark
Joshi, Shashank (GBR), Defence Editor, The Economist
Kaag, Sigrid (NLD), Minister of Finance; Deputy Prime Minister
Karp, Alex (USA), CEO, Palantir Technologies Inc.
Kasparov, Garry (USA), Chair, Renew Democracy Initiative
Kieli, Kasia (POL), President and Managing Director, Warner Bros. Discovery Poland
Kissinger, Henry A. (USA), Chairman, Kissinger Associates Inc.
Koç, Ömer (TUR), Chair, Koç Holding AS
Kolesnikov, Andrei (INT), Senior Fellow, Carnegie Endowment for International Peace
Kostrzewa, Wojciech (POL), President, Polish Business Roundtable
Kotkin, Stephen (USA), Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University
Kravis, Henry R. (USA), Co-Chairman, KKR & Co. Inc.
Kravis, Marie-Josée (USA), Chair, The Museum of Modern Art
Kudelski, André (CHE), Chair and CEO, Kudelski Group SA
Kuleba, Dmytro (UKR), Minister of Foreign Affairs
Lammy, David (GBR), Shadow Secretary of State for Foreign Affairs, House of Commons
Leysen, Thomas (BEL), Chair, Umicore and Mediahuis; Chair DSM-Firmenich AG
Liikanen, Erkki (FIN), Chair, IFRS Foundation Trustees
Looney, Bernard (GBR), CEO, BP plc
Marin, Sanna (FIN), Prime Minister
Metsola, Roberta (INT), President, European Parliament
Micklethwait, John (USA), Editor-in-Chief, Bloomberg LP
Minton Beddoes, Zanny (GBR), Editor-in-Chief, The Economist
Moreira, Duarte (PRT), Co-Founder and Managing Partner, Zeno Partners
Moyo, Dambisa (GBR), Global Economist; Member, House of Lords
Mundie, Craig J. (USA), President, Mundie & Associates LLC
Nadella, Satya (USA), CEO, Microsoft Corporation
O'Leary, Michael (IRL), Group CEO, Ryanair Group
Orida, Deborah (CAN), President and CEO, PSP Investments
Özel, Soli (TUR), Professor, Kadir Has University
Papalexopoulos, Dimitri (GRC), Chair, TITAN Cement Group; Treasurer Bilderberg Meetings
Philippe, Édouard (FRA), Mayor, Le Havre
Pottinger, Matthew (USA), Distinguished Visiting Fellow, Hoover Institution
Pouyanné, Patrick (FRA), Chair and CEO, TotalEnergies SE
Rachman, Gideon (GBR), Chief Foreign Affairs Commentator, The Financial Times
Ramírez, Pedro J. (ESP), Director, El Español
Rappard, Rolly van (NLD), Co-Founder and Co-Chair, CVC Capital Partners
Reynders, Didier (INT), European Commissioner for Justice
Röttgen, Norbert (DEU), MP, German Bundestag
Rutte, Mark (NLD), Prime Minister
Salomon, Martina (AUT), Editor-in-Chief, Kurier
Sawers, John (GBR), Executive Chair, Newbridge Advisory Ltd.
Schadlow, Nadia (USA), Senior Fellow, Hudson Institute
Schallenberg, Alexander (AUT), Minister for European and International Affairs
Schmidt, Eric E. (USA), Former CEO and Chair, Google LLC
Schmidt, Wolfgang (DEU), Head of the Chancellery, Federal Minister for Special Tasks
Sebastião, Nuno (PRT), Chair and CEO, Feedzai
Sikorski, Radoslaw (POL), MEP, European Parliament
Silva, Filipe (PRT), CEO, Galp
Stilwell de Andrade, Miguel (PRT), CEO, EDP
Stoltenberg, Jens (INT), Secretary General, NATO
Subramanian, Arvind (INT), Senior Fellow in International and Public Affairs, Brown University
Tellis, Ashley J. (USA), Tata Chair for Strategic Affairs, Carnegie Endowment
Thiel, Peter (USA), President, Thiel Capital LLC
Tsu, Jing (USA), Professor of East Asian Languages and Literatures, Yale University
Tugendhat, Tom (GBR), Minister of State for Security
Vadera, Shriti (GBR), Chair, Prudential plc
Vassilakis, Eftichios (GRC), Chair, Aegean Group
Waldron, John (USA), President and COO, The Goldman Sachs Group, Inc.
Wallenberg, Marcus (SWE), Chair, Skandinaviska Enskilda Banken AB
Wennink, Peter (NLD), President and CEO, ASML Holding NV
Wright, Thomas (USA), Senior Director for Strategic Planning, National Security Council
Yang, Yuan (GBR), Europe-China Correspondent, Financial Times
Yergin, Daniel (USA), Vice Chair, S&P Global
Yinanç, Barçin (TUR), Journalist, T24 News Website

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][20 mei 2023]

 

Afdrukken Doorsturen