Jeffrey Epstein documenten deels vrijgegeven

De Jeffrey Epstein-documenten waarin ongeveer 187 van zijn medewerkers worden genoemd, zijn nu op bevel van de rechtbank vrijgegeven. Wat staat er zoal in?


We kennen eindelijk de namen van enkele van de belangrijkste onbekenden waarnaar wordt verwezen tijdens de rechtszaak van Virginia Giuffre versus Ghislaine Maxwell – laatstgenoemde is degene die ervan worden beschuldigd vermeende dader en getuige te zijn van het criminele gedrag van Jeffrey Epstein.
De in de Giuffre-zaak talloze documenten werden (bijna) niet geredigeerd of anderszins veranderd, wat het begin markeerde van het einde van een lange strijd om documenten en informatie – en eigenlijk om verantwoording – over de criminele activiteiten van Jeffrey Epstein.

De Jeffrey Epstein-documenten waarin ongeveer 187 van zijn medewerkers worden genoemd, zijn nu op bevel van de rechtbank vrijgegeven. Het is belangrijk op te merken dat niet alle personen die daarin worden genoemd, 'klanten' zijn. Sommigen zijn slachtoffers en anderen lijken zelfs vrijgesproken te zijn, zoals voormalig president Trump. In het kader van dit gebeuren willen we ook nog even aandacht vragen voor een recent verschenen boek waarin gesteld wordt dat Robert Maxwell een Mossad-agent was, en dat er een hele Epstein/Maxwell-chantageoperatie werd uitgevoerd namens de Israëlische inlichtingendienst. We komen hier straks op terug.

Het iss de Amerikaanse districtsrechter Loretta Preska die eeft geoordeeld dat er geen juridische reden is om de namen van meer dan 150 “John en Jane Doe's” genoemd in de Epstein-documenten verzegeld te houden. De rechter had daarom bevolen dat de namen van het beperkte aantal medewerkers deze maand worden vrijgegeven.

De volgende lijst bevat alleen maar de bekendste namen die in de documenten worden genoemd en de reden dat hun naam daar staat, verschilt van persoon tot persoon. Zoals gezegd: de context is voor elke naam niet glashelder is (zoals hoe ze betrokken waren bij de slachtoffers of Epstein). Meer namen zijn te vinden in de documenten.

Opmerkelijk zijn de ‘REDACTED’ namen. Misschien zijn er enkele slachtoffers, of andere grote namen die niet bij naam genoemd willen worden.
Ghislaine Maxwell
Virginia Lee Roberts Giuffre
Cate Blanchett
Naomi Campbell
Bill Clinton
David Copperfield
Alexandra Cousteau
Cameron Diaz
Leonardo DiCaprio
Alan Dershowitz
Jeffrey Epstein
Alexandra Fekkai
Robert Giuffre
Al Gore
Stephen Hawking
Michaël Jackson
George Lucas
Kevin Spacey
Kevin Thompson
Donald Trump
Les Wexner
Courtney Wild
Bruce Willis
Andrew Albert Christian Edwards, hertog van York.

Vroege mediaberichten bevestigden al dat de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton – een bekende medewerker van Epstein – meer dan 50 keer in de documenten zou worden genoemd. Niet als slachtoffer, maar in plaats daarvan als beschuldigde.

De New York Post meldde op de laatste dag van vorig jaar:“Voormalig president Bill Clinton zal worden geïdentificeerd als “John Doe 36” in een schat aan gerechtelijke documenten met betrekking tot wijlen pedofiel Jeffrey Epstein, die naar verwachting volgens een melding deze week zullen worden vrijgegeven.”

Degenen die deze saga ijverig hebben gevolgd, hadden al kennis kunnen nemen van de vluchtlogboeken van Epstein (we hebben hierover ook bericht) en zijn zwarte contactenboek, dankzij online publicatie. De deelname van Clinton, kennelijk niet alleen een fervent sigarengebruiker, is al jaren bekend. Niettemin zal deze vrijgave uit officiële rechterlijke kringen uiteindelijk het publieke geheim van de onafhankelijke media via corporatistische media naar het publieke domein katapulteren. Om deze reden blijft het een welkome, zij het voor de hand liggende ontwikkeling.

Was Epstein een Mossad-valstrik?
De relevantie van het vrijgeven van deze namen wordt volgens een aantal bronnen duidelijk als inzicht wordt verkregen wat het doel van de wereldwijde Epstein-operatie precies was geweest. Uit artikelen van de Jerusalem Post zou blijken dat Epstein mogelijk een Mossad-inlichtingenagent voor Israël was, die ’s werelds meest exclusieve VIP-pedofielenring leidde om belangrijke besluitvormers in crimineel compromitterende posities te vangen, zodat ze konden worden gechanteerd om de bevelen van het Israëlische buitenlandse beleid uit te voeren..“Volgens het artikel introduceerde Robert Maxwell – tijdens zijn leven een kanaal tussen de Israëlische regering en andere regeringen – Epstein bij de Israëlische leiders. Maxwell investeerde tientallen miljoenen dollars in de Israëlische economie en fungeerde als aanspreekpunt voor zijn regeringen.”

Het compromitterende materiaal staat bekend onder de Russische naam: Kompromat, meldde The Sun. Zo'n Kompromat heeft alleen macht als hefboom als het doelwit bang is dat hun criminele of anderszins geheimen aan het grote publiek worden onthuld.“Jeffrey Epstein zou tegen zijn vrienden opscheppen dat hij de geheimen van de hertog van York aan de Israëlische inlichtingendienst Mossad verkocht, heeft zijn voormalige ‘mentor’ beweerd… Ze creëerden het plan om de 'honeypot'-valstrikcamera’s te installeren en hadden het huis in Manhattan overgenomen [gegeven aan hem door zijn miljardair-cliënt Les Wexner] om de politici te chanteren. ‘Vervolgens nam hij het huis in Florida over en plaatste er camera’s. De camera’s moesten verkrachtingen vastleggen. Het ging niet alleen om het verzamelen van inlichtingen, maar ook om het compromitteren van de politici. Toen hij bevriend raakte met Andrew, had hij een deal met de Israëli’s om de inlichtingen en informatie te verzamelen van mensen die Epstein in zijn huizen en in zijn vliegtuig opnam’.”

Maar zodra de informatie in het publieke domein wordt vrijgegeven, wordt de macht om te chanteren waardeloos en is het doelwit niet langer beïnvloedbaar. Dit is de reden waarom het vrijgeven van alle namen van Epstein’s cliënten een zeer daad is die onbetwistbaar in het algemeen belang is. Het is de enige manier om een land te zuiveren van degenen op sleutelposities die mogelijk regeren in het belang van een buitenlandse macht. Voor degenen die dergelijke ontwikkelingen volgen, is het bekend dat dit de manier is waarop buitenlandse spionage al jaren werkt. Het feit dat de mainstream media dit onderwerp (naar het schijnt) eindelijk gaan behandelen, is een welkome ontwikkeling die zal helpen het publiek meer inzicht in dit soort praktijken te geven.

The Daily Mail meldde op 2 juli 2020:“Philip Giraldi, een voormalig specialist op het gebied van terrorismebestrijding bij de CIA, zei in een artikel uit 2019: ‘Er is geen andere haalbare verklaring voor zijn opnames van prominente politici en beroemdheden die seks hebben met jonge meisjes.”

Zelfs de Israëlische pers begon deze ongemakkelijke waarheid frontaal onder ogen te zien.
De Times of Israel meldde op 26 juli 2021:“Had de inmiddels overleden, in ongenade gevallen financier en veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein banden met de Israëlische inlichtingengemeenschap? Een onderzoeksjournalist van The Miami Herald beweert dat geloofwaardige details die het verband leggen ‘niet vergezocht zijn en in verder detail moeten worden onderzocht.”

Ooggetuigenverslagen zoals dat Virginia Giuffre, aanklager van Prins Andrew, zijn nu bekend en maken juist deze aantijging dat Epstein een Mossad-valstrik wa.

Newsweek meldde op 5 oktober 2023:“De aanklager van prins Andrew plaatste een link naar een bericht op Reddit waarin werd gesuggereerd dat Jeffrey Epstein een Mossad- of CIA-spion was.
Virginia Giuffre klaagde de koninklijke familie aan wegens aanranding in Londen, New York en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Toen ze in 2022 een minnelijke schikking troffen voor een niet bekendgemaakt bedrag, erkende Andrew dat ze een slachtoffer van Epstein-sekshandel was. De prins ontkende de aantijgingen tegen hem.
Samenzweringstheoretici hebben lang gespeculeerd over de vraag of het grootschalige seksuele misbruik van Epstein deel uitmaakte van een uitgebreide campagne om namens inlichtingendiensten compromitterend materiaal over spraakmakende figuren en politici te verwerven. Newsweek heeft geen definitief bewijs om dit verhaal te staven en geen officiële bevestiging, maar het is niet geheel ongefundeerd.”Bill Clinton

De connectie van Bill Clinton met Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell is geen geheim. Epstein en Clinton hadden door de jaren heen een verdacht hechte vriendschap, en Clinton nodigde Ghislaine Maxwell zelfs uit voor de bruiloft van zijn dochter.
Toch blijven er nog steeds mysteries bestaan over de activiteiten van Clinton met Epstein en Maxwell. De nu vrijgegeven documenten vormen slechts een deel van wat er met betrekking tot Clinton zal worden onthuld. Sommige zijn interessant maar niet geheel zonder schandaal, zoals het feit dat advocaten van Virginia Giuffre Clinton als getuige probeerden uit te schakelen.
Dan is er de getuigenis van Johanna Sjoberg, een getuige die door Epstein als ‘masseuse’ werd ingehuurd toen ze begin twintig was. Ze vergezelde Epstein op reis, voerde massages uit op hem en zijn vrienden (niet-seksueel) en had frequente interacties met Ghislaine Maxwell – één daarvan betrof dat Maxwell haar berispte omdat ze haar massage met Epstein niet ‘afmaakte’.
Ze getuigde dat ze wist dat Bill Clinton een vriend van Epstein was, en dat Epstein commentaar gaf op Clintons voorkeur voor ‘jonge’ meisjes:
Prins Andrew

Er zijn ook nieuwe details over de aantijgingen tegen Prins Andrew opgedoken. Mevrouw Sjöberg getuigde dat ze Prins Andrew ontmoette met Virginia Giuffre (toen Virginia 17 jaar oud was) in New York City, samen met Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Hier is een deel van haar getuigenis:
- Vraag: En weet u nog wie er bij Jeffrey thuis was toen u aankwam?
Sjöberg: Ja. Toen ik voor het eerst binnenkwam, was ik er alleen, en Ghislaine liep naar de trap en zei dat ik naar de woonkamer moest komen.
- Vraag: En wat gebeurde er op dat moment, toen u in de woonkamer kwam?
Sjöberg: Ik kwam naar boven en zag Virginia, Jeffrey, Prins Andrew en Ghislaine in de kamer.
- Vraag: En heeft u destijds prins Andrew ontmoet?
Sjöberg: Ja.
- In het huis van Epstein in New York stond een pop van Prins Andrew – blijkbaar uit een BBC-productie. Maxwell bracht het naar voren voor Prins Andrew, en Maxwell of Epstein namen een schandalige foto van Prins Andrew met de meisjes.
Sjöberg: Ze legden de pop op de schoot van Virginia, en ik ging op de schoot van Andrew zitten, en zij legden de hand van de pop op de borst van Virginia, en Andrew legde zijn hand op mijn borst, en ze namen een foto.
- De meer verontrustende beschuldigingen tegen prins Andrew kwamen rechtstreeks van Virginia Giuffre.
Vraag: Noem alstublieft een persoon met wie Ghislaine Maxwell u heeft opgedragen seks te hebben?
Sjöberg: Prins Andrew.


David Copperfield

Goochelaar David Copperfield is ook naar voren gekomen in de nieuwste Epstein-release. Hoewel er op dit moment geen seksgerelateerde beschuldigingen tegen Copperfield zijn, blijkt uit getuigenverklaringen dat hij bevriend was met Epstein en op zijn minst enige kennis had van wat er in het huis van Epstein aan de hand was. Misschien was hij door Epstein of Maxwell geïnformeerd dat ze een rekruteringsproces hadden waarbij meisjes betaald werden om andere meisjes te vinden. Volgens Johanna Sjöberg:
Michael Jackson en Hollywood

Zelfs Michael Jackson, de King of Pop himself, was bevriend met Epstein. Hij was minstens één keer in het Palm Beach-landhuis van Epstein, zoals uitgelegd in de verklaring van Johanna Sjöberg:

Sjöberg zou ook getuigen dat Epstein aan de telefoon zou spreken met andere beroemdheden, waaronder Leonardo DiCaprio en Cate Blanchett:


Veel van de documenten die nu zijn vrijgegeven, zijn eerder vrijgegeven in de loop van de rechtszaak Giuffre tegen Maxwell, zij het in een meer geredigeerde vorm. Eén document van nu bevat bijvoorbeeld beschuldigingen dat Ghislaine Maxwell het paspoort van een 15-jarig meisje heeft afgepakt. Berichten daarover dateren al van 2022.

Bovendien hebben - we hadden het al genoemd - niet alle “John Doe's” wangedrag gepleegd. In de huidige documenten waren onder meer ‘John Doe's’ opgenomen die artsen waren voor de slachtoffers, vrienden van de slachtoffers en familieleden van de slachtoffers. Het was ongelukkig – en het is nogal triest – om te zien hoe media en influencers met grote invloed op sociale media (de lijst is lang en gedistingeerd) die onschuldige mensen op één hoop gooien met de roofzuchtige John Doe's, alsof alle vrij te geven namen deel uitmaakten van “Epstein’s Lijst.” (Als er iets positiefs aan dit alles zit dan denken we dat het is dat je ju echt kunt zien wie niet goed kan lezen.)

Hoe dan ook, de lijst met onbekende John Doe's (in tegenstelling tot de bekende John Doe's, zoals Sarah Kellen) die misbruik zouden hebben gepleegd, is vrij klein. Het vrijgeven van de huidige documenten omvat niet de alle John Doe-daders. De komende tijd zullen er nog meer namen worden vrijgegeven. Dit omvat ook John Doe 113, een vermeend Epstein-filiaal en getuige die “naar verluidt betrokken is geweest bij ernstig wangedrag.”


President Donald Trump

Veel (linkse) mainstream media melden dat Donald Trump ook in de documenten genoemd wordt, maar omdat zij verder daarover geen mededelingen doen wordt de suggestie gewekt dat hij ook meewerkte aan de praktijken van Epstein. In augustus 2020 meldde CNBC evenwel al het volgende:
President Donald Trump verbande de rijke investeerder Jeffrey Epstein uit zijn exclusieve Mar-a-Lago-club omdat hij de tienerdochter van een ander lid had mishandeld, volgens een boek getiteld ‘The Grifter’s Club’. Trump heeft herhaaldelijk goede gesprekken gehad met Ghislaine Maxwell, die wordt beschuldigd van het mogelijk maken van Epsteins serieel seksueel misbruik van minderjarige meisjes.Ondanks dat voormalig president Trump heeft bevestigd dat hij in de vluchtlogboeken van Epstein heeft gestaan, maar niet op zijn eiland is geweest, contrasteert de roekeloze oorlogsvoering van de Amerikaanse senator Graham tegen president Trump van de belangen van Netanyahu op het gebied van het buitenlands beleid.

De Times of Israel meldde op 11 december 2021:“In de laatste opgenomen commentaren uitgezonden door Channel 12 zei Trump dat hij geloofde dat Netanyahu ‘geen vrede wilde sluiten’. Nooit gedaan' en hij beweerde dat hij de Israëlische leider ervan weerhield land op de Westelijke Jordaanoever te annexeren (‘Ik werd boos en stopte het’); sprak zijn positieve mening uit over minister van Defensie Benny Gantz (‘Ik denk dat hij een deal wilde sluiten… als hij zou winnen, denk ik dat het een stuk eenvoudiger zou zijn’); en zijn evoluerende kijk op het Israëlisch-Palestijnse conflict (‘Ik had gedacht dat de Palestijnen onmogelijk waren, en de Israëli’s alles zoudendoen om vrede en een deal te sluiten. Ik ontdekte dat dat niet waar was’).

In de volgende video (link hier) zegt Donald Trump het volgende:
“Het zal met beide partijen te maken hebben, maar veel zal te maken hebben met Israël en de vraag of Israël de deal wel of niet wil sluiten. Wat de schikkingen betreft, zou ik graag zien dat u nog even wacht met de schikkingen. We komen er wel uit, maar ik zou graag zien dat er een deal wordt gesloten. Het is misschien een grotere en betere deal dan de mensen in deze zaal zelfs maar begrijpen. ‘Dat is een mogelijkheid. Laten we dus eens kijken wat we doen’. Klinkt niet al te optimistisch. Alleen op persoonlijk vlak was ik teleurgesteld in Bibi. [Over Abbas: -red.]: Ik dacht dat hij meer een deal wilde sluiten dan Netanyahu. En ik zal eerlijk zijn, ik heb een geweldige ontmoeting met hem gehad. Abbas toch? Ik had een geweldige ontmoeting met hem. En we brachten veel tijd samen door, praatten over veel dingen. En het was bijna als een vader. Ik bedoel, hij was zo aardig. Kon niet aardiger zijn geweest. En nadat ik Bibi (Netanyahu) drie minuten lang had ontmoet, keek ik hem aan en zei: ‘Je wilt toch geen deal sluiten?’ En hij zei: ‘Nou’, en het feit is: dat wil ik niet.’ Ik denk niet dat Bibi ooit een deal wilde sluiten”.
Wat op zijn minst het geval lijkt te zijn, is dat Trump een Epstein-insider was die op de eéén of andere manier aan de valstrik is ontsnapt en de meest gehate tegenstander van de globalisten is geworden. Zijn gebrek aan medewerking lijkt de reden te zijn waarom de Deep State er alles aan doet om hem te vernietigen en zijn terugkeer naar het Witte Huis te voorkómen.We willen ook nog even ingaan op het scenario dat door velen wordt aangevoerd dat Epstein (die op mysterieuze wijze zelfmoord pleegde in een maximaal beveiligde gevangenis terwijl, door een verbazingwekkend toeval, de beveiligingscamera’s per ongeluk waren gestopt met werken) een chantageoperatie uitvoerde onder toezicht van de Mossad en ten behoeve van de zionisten die Israël hebben gekaapt. Zeker, de vader van Ghislaine Maxwell, de oligarch van de miljardairskrant Robert Maxwell (die op mysterieuze wijze van zijn boot viel of sprong toen niemand keek en op zee verdronk) was zelf een aartszionist.

De overleden Amerikaanse financier en veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein en zijn vriendin Ghislaine Maxwell waren Israëlische spionnen die minderjarige meisjes gebruikten om politici te chanteren om informatie aan Israël te geven, aldus hun vermeende Mossad-bronnen. Het echtpaar voerde naar verluidt een 'honingval'-operatie uit waarbij ze jonge meisjes voor seks aan prominente politici van over de hele wereld leverden, en de incidenten vervolgens gebruikten om hen te chanteren om informatie te verkrijgen voor de Israëlische inlichtingendienst.

Deze beweringen worden gedaan door de vermeende voormalige Israëlische spion Ari Ben-Menashe in een in 2020 verschenen boek van Dylan Howard: “Epstein: Dead Men Tell No Tales”, waarin hij vertelt dat hij de begeleider was van Ghislaine’s vader Robert Maxwell, die was ook een Israëlische spionage-agent was en degene was die zijn dochter en Epstein aan de Mossad voorstelde.
“Kijk, rondneuken is geen misdaad. Het kan beschamend zijn, maar het is geen misdaad”, schrijft Menashe in het boek. "Maar een veertienjarig meisje neuken is een misdaad." En hij maakte foto’s van politici die veertienjarige meisjes misbruikten. Zij [Epstein en Maxwell] zouden mensen gewoon op die manier chanteren.

De bemiddelaar Ben-Menashe, zelf een in Iran geboren Israëlische zakenman die zegt dat hij van 1977 tot 1987 voor de Mossad heeft gewerkt, is een mysterieuze figuur die in 1989 in de VS werd gearresteerd op beschuldiging van wapenhandel. Hij werd echter pas in 1990 vrijgesproken nadat een jury had aanvaard dat hij namens de Israëlische staat handelde. Israël ontkende vervolgens dat Menashe banden had met zijn inlichtingendiensten en probeerde afstand van hem te nemen, ondanks het feit dat andere nieuwsberichten, zowel in de VS als in Israël, bevestigden dat hij namens het land handelde.

In het nieuwe boek, dat ook speculeert dat Maxwell mogelijk voor andere regeringen heeft gewerkt als dubbel- of drievoudig agent, wordt gezegd dat ondanks berichten dat Epstein en Ghislaine elkaar begin jaren negentig in New York ontmoetten, ze elkaar in feite eerder hadden ontmoet via haar vader die Epstein introduceerde bij de Mossad vóór Ghislaine nam later deel aan de activiteiten.

Jeffrey Epsteinwerd op 10 augustus dood aangetroffen in zijn gevangeniscel in New York. Volgens officiële rapporten pleegde hij zelfmoord, maar er zijn veel speculaties en bewijzen naar voren gebracht dat hij daadwerkelijk is vermoord, waarbij velen beweren dat hij mogelijk is vermoord vanwege zijn kennis van de personen die hij heeft gechanteerd en de daden die zij hebben begaan.

De verklaringen van Ben-Menashe zijn tot nu toe niet onderbouwd, maar als ze waar blijken te zijn, zouden ze significant bewijs leveren dat Israël betrokken is bij de chantage van vooraanstaande en prominente politici en figuren in de VS. Dit zou alleen maar bijdragen aan de onthullingen op het gebied van het manipuleren van de politieke systemen van westerse landen, zoals bleek uit de berichten over de poging van de Israëlische lobby de afgelopen jaren om Britse en Amerikaanse politici ‘uit te schakelen’.

We hebben het oude door ons opgebouwde dossier over deze zaak heropend.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][5 januari 2024]

 

Afdrukken Doorsturen