Amerikaans luchtvaartveiligheidsagentschap wil piloten met ‘ernstige verstandelijke beperking’

De Amerikaans Federal Aviation Administration doet momenteel haar uiterste best gehandicapte of andere ‘speciale’ piloten en luchtverkeersleiders in dienst te nemen. Is er soms een tekort aan piloten omdat er nogal wat van hen  gezondheidsklachten krijgen of zelfs tijdens de vlucht overlijden?


De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft “speciale nadruk” gelegd op het aannemen van werknemers met een “ernstige verstandelijke beperking” en andere ernstige aandoeningen, en heeft managers opgedragen deze kandidaten bovenaan de wachtrij voor banen te plaatsen, aldus de website van de FAA.

In het kader van haar tien jaar oude Diversity and Inclusion’-programma rekruteert, neemt het in dienst, bevordert, behoudt en ontwikkelt het agentschap, dat de burgerluchtvaart in de VS reguleert, “actief mensen met een beperking”, en behandelt deze kandidaten met een “on-the-spot”-wervingsproces waarin ze niet hoeven te concurreren met bekwame sollicitanten.

“Speciale nadruk” wordt gelegd op het aannemen van kandidaten met schade aan het “gehoor, gezichtsvermogen, ontbrekende ledematen, gedeeltelijke verlamming, volledige verlamming, epilepsie, ernstige verstandelijke beperking, psychiatrische handicap en dwerggroei”, aldus de website.

Veel van de openstaande vacatures die momenteel op de website van de FAA worden geadverteerd, staan alleen open voor bestaande FAA-werknemers, maar van de 78 vacatures die momenteel openstaan voor het publiek worden er 52 vermeld als geschikt voor mensen met een handicap of andere ‘speciale’ kenmerken. Twee van deze vacatures zijn voor de functie van ‘vliegtuigpiloot’, terwijl er één voor een ‘luchtverkeersleidingsspecialist’ is.

Het Diversity and Inclusion-programma van de FAA bestaat sinds 2013 en de webpagina met uitleg over dit beleid is meer dan een jaar geleden voor het laatst bijgewerkt. Een bericht van Fox News op zondag leidde echter tot een discussie op sociale media en op Capitol Hill. “Het enige wat ik vraag is dat de FAA mensen inhuurt op basis van wie het meest gekwalificeerd is voor de functie en wie ons luchtruim het beste kan beschermen”, vertelde de Republikeinse vertegenwoordiger Jeff Van Drew maandag aan de zender. “Dat is de taak van de FAA; het is niet hun taak om politiek correct te zijn.”

“Ik heb zojuist een gesprek gehad met een aantal slimme mensen [die] niet konden geloven dat dit gebeurt”, schreef techmiljardair Elon Musk maandag op zijn X-platform (voorheen Twitter). Musk is een felle criticus van het DEI-beleid (Diversity, Equity, and Inclusion) in de luchtvaartindustrie en heeft er vorige week op gewezen dat het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf volgens de bedrijfsdocumenten van Boeing sinds 2022 bonussen heeft uitbetaald aan leidinggevenden die de DEI-doelen zouden kunnen halen.

'Wilt u in een vliegtuig vliegen waar ze voorrang gaven aan het inhuren van DEI boven uw veiligheid? Dat gebeurt echt”, schreef hij verder.

De Federal Aviation Administration is al vaker in opspraak geweest. De FAA had in de versie van oktober 2022 van haar Guide for Aviation Medical Examiners de ECG-parameters verhoogd die nodig zijn voor piloten om te kunnen vliegen, aldus een rapport. Steve Kirsch, oprichter van de Vaccine Safety Research Foundation, merkte dit een tijd geleden al op. “En ze hebben het bereik niet een beetje vergroot. Ze hebben het flink uitgebreid”, schreef hij.

Kirsch zei dat het PA-bereik (een maatstaf voor de hartfunctie) voor piloten vroeger tussen 0,12 en 0,2 lag. “Het is nu .0,12 tot 0,3 en potentieel zelfs hoger. Dit is een zeer breed bereik; het biedt plaats aan mensen met hartletsel.”

De stap van de FAA komt neer op wat Kirsch zei: “een stilzwijgende erkenning van de Amerikaanse regering dat het Covid-vaccin de harten van onze piloten heeft beschadigd. Niet alleen een paar piloten. Veel piloten en veel schade.” De FAA was zich er terdege van bewust dat als ze door zou gaan met het oorspronkelijke ECG-bereik, “te veel piloten aan de grond zouden moeten blijven”, merkte Kirsch op. “Dat zou buitengewoon problematisch zijn; De commerciële luchtvaart in de VS zou ernstig worden ontwricht.” Met andere woorden, vervolgde Kirsch, “het Covid-vaccin heeft veel piloten ernstig gewond en de FAA weet het en zei niets, omdat het de burgers in het land zou laten weten dat de vaccins onveilig zijn.

Je kunt je als je dit zo leest afvragen of vliegen nog wel zo veilig is. Hierna een greep uit de incidenten die in cockpits van vliegtuigen plaatsvonden (2023, maart tot december):

3 maart 2023 - Virgin Australia-vlucht VA-717 ADL-PER De vlucht van Adelaide naar Perth werd gedwongen een noodlanding te maken nadat de eerste officier 30 minuten na vertrek een hartaanval kreeg.

11 maart 2023 - Piloot van British Airways (CAI-LHR) stierf aan een hartaanval in een bemanningshotel in Caïro vóór een vlucht van Caïro naar Londen (naam en leeftijd niet vrijgegeven).

11 maart 2023 - United Airlines-vlucht UA2007 GUA-ORD omgeleid vanwege “gehandicapte piloot” die pijn op de borst had.

13 maart 2023 - Emirates-vlucht EK205 MXP-JFK werd anderhalf uur na het opstijgen omgeleid vanwege ziekte van de piloot.

18 maart 2023 - De eerste officier van Air Transat-vlucht TS739 FDF-YUL raakte ongeveer 200 zeemijl ten zuiden van Montreal arbeidsongeschikt.

22 maart 2023 - Southwest-vlucht WN6013 LAS-CMH werd omgeleid toen de piloot kort na het opstijgen instortte, vervangen door een niet-Southwest-piloot.

25 maart 2023 - TAROM-vlucht RO-7673 TSR-HRG werd omgeleid naar Boekarest omdat de 30-jarige piloot pijn op de borst had en vervolgens instortte.

4 april 2023 - United Airlines-vlucht 2102 (BOI-SFO) - de gezagvoerder was arbeidsongeschikt, alleen de eerste officier had controle over het vliegtuig.

21 april 2023 - Easyjet-vlucht U2-6469 (LGW-AGA) Londen Gatwick naar Agadir, Marokko, eerste officier werd arbeidsongeschikt en vliegtuig werd omgeleid naar Faro, Portugal.

3 mei 2023 - Air Transat en Air Canada-piloot Eddy Vorperian, 48 jaar oud, stierf plotseling tijdens een tussenstop in Kroatië.

4 mei 2023 - Britse charter TUI Airways-vlucht BY-1424 (NCL-LPA) Newcastle naar Las Palmas Spanje, tijdens vlucht werd de piloot ziek, vliegtuig werd teruggeleid naar NCL.

11 mei 2023 - HiSKy-vlucht H4474 (DUB-KIV) Dublin naar Chisinau (Moldavië), 20 minuten nadat de piloot opsteeg was hij “niet meer in staat  om te handelen”, en werd het vliegtuig omgeleid naar Manchester.

4 juni 2023 - Klein vliegtuig - Cessna Citation N611VG vliegt van Tennessee naar Long Island, straaljagers zagen piloot bewusteloos in de cockpit zakken, vliegtuig stortte neer en iedereen aan boord stierf.

7 juni 2023 - Air Canada-vlucht ACA692 (YYZ-YYT) Toronto naar St.John's, eerste officier werd arbeidsongeschikt, captain nam zijn taken over.

16 juli 2023 - Klein vliegtuig - Piper Meridian uit 2006, vliegend vanuit Westchester NY, stortte neer op Martha's Vineyard Airport nadat de piloot een medisch noodgeval had gehad bij de eindnadering en een  passagier de controle over het vliegtuig overnam en probeerde te landen. De piloot, de 79-jarige Randolph Bonnist, stierf later in het ziekenhuis.

19 juli 2023 - Eurowings Discover Flight 4Y-1205 (HER-FRA) Heraklion naar Frankfurt, piloot arbeidsongeschikt, eerste officier nam de controle over en landde veilig.

7 augustus 2023 - TigerAIR-vlucht IT237 (CTS-TPE) Sapporo naar Taipei, copiloot had een medisch noodgeval na landing van vliegtuig in Taipei.

9 augustus 2023 - United Airlines UAL1309 (SRQ-EWR) Sarasota naar Newark, piloot kreeg een hartaanval en verloor tijdens de vlucht het bewustzijn.

14 augustus 2023 - LATAM-vlucht LA505 (MIA-SCL) Miami naar Santiago, Chili - 2 uur na een vlucht van 8 uur stortte de 56-jarige kapitein Ivan Andaur in elkaar en stierf in het toilet - vliegtuig werd omgeleid naar Panama City!

16 augustus 2023 - Qatar Airways-vlucht QR579 (DEL-DOH) Delhi naar Doha, Qatar, 51-jarige piloot stortte in als passagier aan boord en stierf, vliegtuig werd omgeleid naar Dubai.

17 augustus 2023 - IndiGo-vlucht (NAG-PNQ) Nagpur naar Pune, India, de 40-jarige piloot Manoj Subramanium stierf nadat hij instortte bij de boardinggate, op het punt om aan boord te gaan.

27 augustus 2023 - Air Canada-vlucht AC348 (YVR-YOW) Vancouver naar Ottawa, één van de piloten voelde zich ziek en raakte 50 minuten vóór de landing in Ottawa arbeidsongeschikt.

22 september 2023 - Delta-vlucht DL-291 (CDG-LAX) Parijs naar Los Angeles - Piloot raakte arbeidsongeschikt, werd voor verzorging naar de cabine gebracht, vliegtuig omgeleid naar Minneapolis, piloot naar ziekenhuis vervoerd.

23 september 2023 - Dood van piloot van Alaska Airlines - De 37-jarige kapitein Eric McRae stierf plotseling in zijn hotelkamer tijdens een tussenstop - hij zou die ochtend vliegen.

24 september 2023 - Austrian Airlines-vlucht OS-188 (STR-VIE) Stuttgart naar Wenen De kapitein werd arbeidsongeschikt, de eerste officier nam de controle over het vliegtuig over.

18 oktober 2023 - Sterfgeval van piloot van Austrian Airlines - De 43-jarige Christian Zimmerebner, piloot van AUA Austrian Airlines en lid van een bergreddingsteam in Dorfgastein, stierf plotseling op 18 oktober 2023 als gevolg van "ernstige ziekte".

30 oktober 2023 - Jet2-vlucht LS-1711 (MAN-DLM) Manchester (VK) naar Dalaman (Turkije) - Eerste officier raakte arbeidsongeschikt, piloot leidde vliegtuig om naar Boedapest en landde veilig.

16 november 2023 - Air India-piloot overleden - De 37-jarige Air India-pilootkapitein Himanil Kumar kreeg tijdens de training een hartstilstand op de internationale luchthaven Indira Gandhi in Delhi.

20 november 2023 - Air Transat-vlucht TS-186 (YYZ-PUJ) van Toronto, Canada naar Punta Cana, Dominicaanse Republiek - piloot raakte arbeidsongeschikt en werd vervangen door een pilootpassagier.

26 november 2023 - Ryanair-vlucht FR-3472 (LTN-RZE) van Londen Luton, VK naar Rzeszow (Polen) op 26 november 2023, één van de piloten raakte arbeidsongeschikt, het vliegtuig werd omgeleid naar Krakau en landde veilig.


In de Verenigde Staten “mogen we geen laboratoriumtests doen op mensen voor en na het vaccin”, schreef Kirsch. “De reden daarvoor is simpel: het zou glashelder maken dat de vaccins onveilig zijn. Dat is de reden waarom er in de VS geen voor/na-onderzoeken zijn. Dat zal ook nooit gebeuren. Waarom? Zo werkt de wetenschap tegenwoordig in Amerika: het is onethisch om een onderzoek op te zetten dat zou kunnen blootleggen dat de Covid-vaccins waartoe ze ons hebben gedwongen schade veroorzaken.”

Kirsch zei dat een goed voorbeeld van hoe de vaccintests werden gemanipuleerd te vinden is in het boek ‘Turtles All the Way Down’.

Hoewel er in de VS geen voor/na-onderzoeken worden uitgevoerd, werd een dergelijk onderzoek, dat door vakgenoten werd beoordeeld, wel in Thailand uitgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat 29,24% van de 301 deelnemende kinderen binnen enkele dagen na hun tweede prik hartletsel opliepen.
[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][17 januari 2024]

 

Afdrukken Doorsturen