Europese Unie verstrekt gelukszoekers creditcards met "graties geld"

Europa moet van de VN zijn ziel verkopen en zijn diversiteit, die in meer dan twee millennia is gegroeid, opgeven voor een ideologische denkfout. De Verenigde Naties willen ons dwingen bij te dragen aan een hervestigingsprogramma voor economische vluchtelingen, dat op een louter humanitaire basis is opgesteld. Migratie naar welk land dan ook zou een mensenrecht moeten worden. Toegang tot sociale systemen moet mogelijk zijn, maar integratie in de cultuur van de immigratielanden is niet expliciet vereist. Europa moet nu klaar zijn om zichzelf te verdedigen.

Het Sloveense nieuwskanaal "Nova24" maakte als eerste bekend in Duitsland dat burgers in Bosnië-Herzegovina verbaas zijn over migranten die wachten op hun verdere reis naar o.a. Duitsland. Ze zijn verrast dat migranten in nieuwe merkschoenen lopen, nieuwe merkkleding dragen, wapens dragen, de nieuwste smartphones in hun bezit hebben, uiteraard altijd met voldoende beltegoed, en ze zijn vooral verrast om migranten regelmatig bij geldautomaten te vinden, waar ze geld opnemen met een Mastercard-creditcard.

De creditcard van Mastercard, heeft Voice of Europe ontdekt, wordt gefinancierd door de Verenigde Naties, de Europese Unie en (het zal ook niet) George Soros. Nepnieuws?

FakeNews? Financiert de Europese Unie, dus eigenlijk de belastingbetalers uit de EU, creditcards van Mastercard die worden uitgedeeld aan migranten zodat zij zichzelf tijdens hun vlucht kunnen financieren? Wat denkt u?

Het is geen nepnieuws.... het is wel degelijk waar!

De uitgedeelde creditcards zijn prepaid-kredietkaarten waarop een maandelijks bedrag van tussen de 90 en 550 euro wordt bijgeschreven, waarna de vluchtelingen zich daar aan tegoed kunnen doen.

De kaarten staan niet op naam, zodat een levendige handel plaatsvindt en het misbruik niet van de lucht is. Het is dus mogelijk dat zelfs de grootste gezinnen, waarbij elk lid met een card wordt ondersteund, bij terugkeer naar het eigen land hun creditcard kunnen doorverkopen aan anderen.

De kredietkaarten maken deel uit van een programma dat is ontwikkeld door UNHCR, het Vluchtelingenbureau van de Verenigde Naties, in samenwerking met Mastercard (er werken kennelijk slimme mensen, want big business). Al in 2012 zijn aan 2,2 miljoen Syriërs die naar Libanon of Jordanië waren gevlucht, kredietkaarten verstrekt - onder dit Wereldvoedselprogramma (WFP) - om hen en hun families te helpen, zoals ze zelf zeggen, in lokale winkelsboodschappen te doen.

Mastercard kondigde al in 2016 aan dat het een prepaid-betaalpas heeft uitgegeven, omdat het, zoals vermeld, "mobiliteit, flexibiliteit en waardigheid verleent aan vluchtelingen". In een persbericht van vorig jaar kondigde Mastercard ook een samenwerkingsverband aan met George Soros, genaamd "Humanity Ventures", met als doel "de economische en sociale ontwikkeling van kwetsbare groepen in de wereld, met name vluchtelingen en migranten, te katalyseren en te versnellen."

Het persbericht stelde verder dat "George Soros heeft aangekondigd dat hij tot $ 500 miljoen heeft gereserveerd voor particuliere investeringen die de capaciteit zullen vergroten om de uitdagingen aan te gaan waarmee migranten, inclusief vluchtelingen, en hun gastgemeenschappen over de hele wereld worden geconfronteerd. Humanity Ventures maakt deel uit van het initiatief ".

Mastercard verklaart ook dat "het leveren van innovatieve betaal-, gegevens- en identiteitsoplossingen voor kansarmen in de wereld, hulpmiddelen zijn die het leven van vluchtelingen en migranten verbeteren door betere economische en sociale banden te leggen met de lokale bevolking."

Onder andere de 209 miljoen euro die de EU-commissie heeft bijgedragen, maakt de distributie mogelijk van dit soort pre-paid creditcards, die maandelijks als bij toverslag worden gefactureerd en heropgeladen, zonder dat de eigenaar een aanbetaling moet doen of een speciale dienst moet verlenen. De 209 miljoen euro vormen de financiële ruggengraat van een grootschalige distributie van pre-paid creditcards aan migranten in Griekenland. Onze eigen minister van Buitenlandse Zaken Blok kan dus in Afrika wel miljoenen uitdelen om de grenzen daar te bewaken, aan de andere kant moedigt de EU de mensonterende mensenhandel en -migratie aan door het ruimhartig te subsidiëren.

Super de luxe op de vlucht!

De UNHCR, een VN-organisatie die alleen al van de Europese Unie in 2017 een bedrag van ruim 436 miljoen heeft ontvangen, naast de 477 miljoen euro van Duitsland, en de 75,5 miljoen die Nederland (negende in de top10 donors) vindt, los van haar bijdrage via de EU, óók nog eens te schenken.

Hoe ver van het padje zijn ze daar in Brussel om het geld van belastingbetalers te gebruiken om migranten te voorzien van pre-paid creditcards die alleen maar "misbruikt" worden voor een politieke agenda (intensivering van de migrantentsunami), waarbij we het dan nog maar niet hebben over veel burgers van de EU die niet in aanmerking komen voor wat voor vergoeding dan ook, als is het maar een paar tientjes, laat staan een creditcard met een saldo van 550 euro? Per maand?

Het maakt het vaakgeoorde argument dat migrantendoor economische ontbering en ellende op de vlucht zijn, tot een farce, en het is een regelrechte belediging voor alle daklozen of verarmde, oude burgers (zoals ze in grote aantallen aanwezig zijn in Roemenië, Bulgarije en Bosnië-Herzegovina), mensen die geen recht hebben op zo'n soort creditcard, bijvoorbeeld om hen in staat te stellen een menswaardig bestaan te hebben?

Het EU-beleid van het schenken van pre-paid creditcards geeft migranten ook de indruk dat zij recht hebben op financiële voordelen in hun nieuwe gastsamenleving zonder daarvoor iets terug hoeven te doen. Goed bezig, Brussel!

Afdrukken Doorsturen